Hangi Hastalıga Hangi Bitki Tedavisi Uygulanmalı

Archangelll

New member
Hangi Hastalıga Hangi Bitki Tedavisi Uygulanmalı

Birçok hastalı a ilaçların yanısıra bitkilerle de tedavi uygulandı ı biliniyor. Halk arasında çok yaygın olan bitkilerle tedavi yöntemlerini sizler için derledik. İşte hastalıklar ve bitkilerle tedavi yöntemleri.


Ağız yaraları
Sirke ve susam ya ı karışımı ile gargara yapılabilir

Birer çorba kaşı ı bö ürtlen yapra ı, hunnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz.

Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz.

Bol kekik çi neyin.

Akci er rahatsızları
Isırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşı ı yenir.

Alerji
100gr. ısırgan otu + 100gr. kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay barda ı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir.

Şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su barda ı içilebilir.

Birer çorba kaşı ı Acı yonga ve Ravend çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir.

Kaşınan bölgeye O ulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer.

Apandisit
Bu hastalı ı önleyici en etkili şey, Bö ürtlen çayıdır.

Arpacık
1 çay barda ı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır. Bu tedavi 2 saatte bir, 5-10 dakika tekrarlanır.

Astım
1 lt. suya 1 tutam Mersin yapra ı veya ısırgan konur ve 10 dk. kaynatılıp demlenir ve süzülür. Günde 8-10 çay barda ı, şekersiz olarak içilir.

1 lt.sıcak suya 5 yemek kaşı ı Isırgan otu konur, 5 dk. sonra süzüp günde 8-10 bardak şekersiz içilir.

Bademcik
Kekik gargarası çok etkilidir.

Balık ya ı içirilmelidir.

Basur
Zulumba ve Üzerlik tohumu eşit oranlarda katıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çay kaşı ı yenir.

Baş a rısı
Baş a rısının pekçok sebebi olabilir. Etkili tedavi için bu sebepleri ortadan kaldırmak gerekir.

1 bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur, 5 dk. sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir.

Böbrek ve mesane taşı
1 lt. suya birer tutam Kırkkilit otu, Mısır püskülü ve Kiraz sapı konur, 5 dk. kaynatılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir.

A rıyı dindirmek içinse; 1 lt. suya birer tutam Keten tohumu ve Meyan kökü konur, 15 dk. kaynatılıp süzülür ve günde 3-4 bardak, aç karnına içilir.

Cilt hastalıkları
80g. ravent çini, 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 ö ün aç karnına 1 tatlı kaşı ı yenir.

Damar tıkanıklı ı
250 g. Hayıt tohumu, 6lt suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 ö ün, aç karna, bir çay barda ı içilir. ( Tansiyon düşürücü etkisi vardır. )

Dudak çatlaması
Balmumu ve gülya ı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür.

Susam ya ı da iyi bir koruyucudur.

Ergenlik sivilceleri
Şap ve narkabu unu sirkeli suda kaynatıp bu su ile sivilceleri silmek yararlıdır.

Gastrit
Hergün kahvaltıdan önce 1 çay kaşı ının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık su ile içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır.

Guatr
Tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir.

Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir.

Kalp Krizi
Ökseotu çayı, Melisa çayı ve Adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir. Ayrıca Civanperçemi, Atkuyru u ve kekik oturma banyoları da yararlıdır.

Kansızlık
50g. Kınakına, 1kg siyah kuru üzüm ve 1/2kg Mürdüm eri i ile, 3lt suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 ö ün içilir.

Kas erimesi
Günde 3-4 bardak Aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir.

Kemik erimesi
Günde 3-4 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir.

Kireçlenme
400g. Ardıç tohumu, 1kg bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 ö ün, aç karnına, 1 tatlı kaşı ı yenir.

Nefes darlı ı
Bir miktar Deniz kadayıfı, toz haline getirilir. Ihlamur içine 1 çay kaşı ı oranında katılarak kaynatılıp içilir.

Öksürük
Günde 20g.'dan fazla olmamak kaydıyla, Defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir.

100g. toz zencefil ve 100g. toz zerdeçal 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 ö ün aç karna, 1 tatlı kaşı ı yenir.

Prostat
100g. E ir kökü, 5lt suda, 2.5lt kalıncaya dek kaynatılır. Günde 3 ö ün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay barda ı içilir.

Aynı miktarda Kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 ö ün, yemeklerden 15dk. önce, 1 çay barda ı içilir.

Romatizma
Hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir. Ayrıca, a rılı bölgeye sürülür.

Aşa ıdaki ya lar belli oranlarda karıştırılıp a rılı bölgeye tatbik edilir ;

Pelesenk ya ı : 100g. Kekik ya ı : 70g. Alabalık ya ı : 50g. Karanfil ya ı : 25g.

Sedef hastalı ı
50g. Isırganotu, 50g. Şahtereotu ve 50g. Civanperçemi 1 lt. sıcak suda 15 dakika bekletilip süzülür ve günde 3-4 bardak içilir.


Şeker hastalı ı
1 lt. sıcak suya 20g. Mersin yapra ı konup 5-10 dakika demlenir ve gün boyu içilir.

250g. servi kozala ı, 250g. pelinotu ve 100g. melisa 2.5lt. alkole konur. Hava almayan bir kapta 45 gün bekletilir ve günde 3 ü ün, aç karna, 1 kahve fincanı suya 8-10 damla damlatılarak içilir
 

HTML

Üst