Hangi diLi öğrenmeLisiniz?

Mayhoş

mayhoş
Reaction score
0
ßen yaptım Sonucunda :)
Fransızca
Şıkır şıkırsınız. Romantizminize kibir karışmış. Konuşurken sesiniz gırtlağa yakın bir yerden çıkıyor. Çünkü sözcüklerinizi önce ağız boşluğunuzda adeta fırında bir ekmeğin pişmesi gibi ısıtıyorsunuz. Bütün bir Avrupa, yetmezmiş gibi Afrika’nın kuzeyi... Hikayeniz birbirine iki nehrin kıyısı kadar yakın aynı nehrin derinliği kadar uzak kaynaklardan besleniyor. Fransızca öğrenmelisiniz elbette. Bunca farkındalık kendine estetik bir ifade bulmalı.
Çıktı peki sizde ne çıkacak hadi ßakalım :)

TıkLa :)

imiş

Fransızca
Şıkır şıkırsınız. Romantizminize kibir karışmış. Konuşurken sesiniz gırtlağa yakın bir yerden çıkıyor. Çünkü sözcüklerinizi önce ağız boşluğunuzda adeta fırında bir ekmeğin pişmesi gibi ısıtıyorsunuz. Bütün bir Avrupa, yetmezmiş gibi Afrika’nın kuzeyi... Hikayeniz birbirine iki nehrin kıyısı kadar yakın aynı nehrin derinliği kadar uzak kaynaklardan besleniyor. Fransızca öğrenmelisiniz elbette. Bunca farkındalık kendine estetik bir ifade bulmalı.

İspanyolca
İspanyolca biliyor olmak her sabah sucuklu yumurta yemeye benzer. Siz de yemeğinizde baharat seviyorsunuz. Hayatınız da biraz baharatlı görünüyor uzaktan bakınca. Tarçın kokularına kimyon esansı karışıyor. Sevdiğinizin etrafında kimi zaman bir kelebeğe dönüşüyorsunuz, kimi zaman bir kartala. Kızgınlığınız ise boğa kırmızısını andırıyor. Zafer kazandığınızda kızıl bir güle dönüşüyor. Siz İspanyolca öğrenmeden ölmeyin.

Result_7017.jpg

Arapça

Geçmişinizde asalet var. Hayatınız da sözcükleriniz gibi içten bükümlü. Bakışınız Samarra Kulesi’ni hatırlatıyor. Bir tek bulunduğunuz yerden zirveyi görebilirsiniz. Anlattığınız hikayeleri çoğu zaman kimse anlamıyor. Çünkü siz soldan sağa değil, sağdan sola anlatıyorsunuz. Gözlerinizde parıldayan resimler olmasa neden bahsettiğinizi bile bilmeyecekler. Önemi yok. Siz kadim geleceğin de kadim geçmiş kadar yüreğini okuyorsunuz. Arapça öğrendiğinizde okuduklarınızı yazabileceksiniz.

hıııııı :)

İspanyolca
İspanyolca biliyor olmak her sabah sucuklu yumurta yemeye benzer. Siz de yemeğinizde baharat seviyorsunuz. Hayatınız da biraz baharatlı görünüyor uzaktan bakınca. Tarçın kokularına kimyon esansı karışıyor. Sevdiğinizin etrafında kimi zaman bir kelebeğe dönüşüyorsunuz, kimi zaman bir kartala. Kızgınlığınız ise boğa kırmızısını andırıyor. Zafer kazandığınızda kızıl bir güle dönüşüyor. Siz İspanyolca öğrenmeden ölmeyin.

olaya bi fransız daha katıldı..=)

Fransızca

Lem Nereden Çıktı Bu Fransızca Aslında İtalyanca Yada İspanyoca İstiyordum Neyse Kör Topal Bunun İle İdare Edecez Artık :biggrin:

Geri