HaNGi CuMHuRBaŞKaNı ?

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
YİNE bir kriz karşısında Cumhurbaşkanı’nın inisiyatif alarak tarafları çağırıp bir "uzlaşma zemini" bulmasını istiyorlar.

Hangi Cumhurbaşkanı?..

Tayyip Erdoğan’ın AKP grubunda alkışlar altında "Cumhurbaşkanımız kardeşim Abdullah Gül’dür" diyerek uzlaşı-mutabakat aramaya gerek görmeden açıkladığı Cumhurbaşkanı mı?..

Cumhuriyet karşıtı simgeleri birlikte alıp devletin tepesine taşıyan Cumhurbaşkanı mı?...

AKP’nin Çankaya’daki temsilcisi mi?..

Hangisi?..

*

İşte; tarafsız, herkesin ve her kesimin güveneceği bir Cumhurbaşkanı bu günler için lazımdı.

Bizler "Bu benim Cumhurbaşkanım değil" derken, huysuzluğumuzdan ya da saplantılarımızdan değildi itirazımız.

Böyle bir Cumhurbaşkanı nasıl "tarafsız arabulucu" olacak şimdi, söyler misiniz?..

O taraftır.

Kendisinin kapatılma dosyasında adının olması bir yana... Bir tek kişi çıkıp "Bu Cumhurbaşkanı tarafsızdır" diyebilir mi?..

Sorun ona, buna...

*

Cumhurbaşkanı’nın arabulucu olması MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin aklına gelen bir fikir.

Onu Cumhurbaşkanı seçmek için Meclis’e koşarken, bir gün "tarafsız, yansız, herkese güven veren" bir Cumhurbaşkanı’na gerek olacağını ve kendisinin Cumhurbaşkanı’nı "uzlaştırıcı hakem olmaya" çağıracağını düşünmedi besbelli.

Elbette o günlerde Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olmasına yapmacık sevinç gösteren patronlar da, aydınlar da, medya da, hatta kimi AKP’liler de şimdi bir "tarafsız, sözü dinlenen, saygın, uzlaştırıcı cumhurbaşkanımız" olsun isterlerdi.

Ama yok...

Ve gittikçe batıyor Türkiye...

*

Kör gözüm, kör...

Bu körlüğün sonucu değil midir ki, koca çukurları görmüyor vatan ve yuvarlanıyor tepetaklak...

Bu kadar mı olur körlük?..

Çıkarlar, yalakalıklar, ikiyüzlülükler, ahmaklıklar, bu kadar mı kör eder insanı?..

( Bekir COŞKUN - 24 Mayıs 2008 )

Kim olsun sence bekirciğim

Mesela toplumun herkesimi tarafından sevilen ve sayılan Baykal mı

dostunuz sabih veya vural savaş a ne dersiniz

olmadı senin patronunun kızı varya o olsun

Sen hala A.Necdet in yasını tutuyorsun anlaşılan

Sen devam et böyle iyisin

Sanki Necdet abimizi çok seven vardıda

cumhurbaşkanı kimi temsil eder? halkı, yani cumhuru. temiz bir geçmişi, örnek bir kişiliği olması gerekirmi, hayır. öyle kriterleri olsaydı özal, demirel gibileri olmazdı. peki cumhurbaşkanı ne gibi özelliklere sahipse makbuldür? iktidarın noteri olup AB-D abilerinin sözünden çıkmasın yeter. çıkarsa ne olur? A.Necdet Sezer gibi hedefe konulup topa tutulur. ben hep diyorum takıntılı adamım vesselam. soruyorum yine müslümanım diyenlere, başkasının hakkını yemek caizmidir? emanete hıyanet caizmidir? çünkü nedense hayrünisa gül hanım ABD gezilerinde arkadaşlarıyla yediği yemeği devlete ödetmişti. cumhurun kendini emanet ettiğimiz abdullah beyin eşi bu hakkı nerden alıyor. verilen ödenekmi yetmemiş, yoksa cumhurbaşkanının maaşımı az gelmiş. bu o kadar önemli bir konuki, işine geldiğinde Hz. Ömerin adaletini hatırlayanlar , Hz. Ömer olsa sizce ne derdi bu duruma. hadi müslüman kardeşlerim buyrun ,işte müslüman cumhurunuz ve eşi, yorum yazın( diğerleri sanki müslüman değildi ki buda ayrı bir rezil slogandı )saygılarımla...

toplumsal uzlaşı derken uzlaşma hesabı hiç literatüründe olmayan baykal nedeni ile mi böyle yazmış bekir COŞKUN bir daha cumhurbaşkanı seçerken bu zatı muhteremlere danışır öyle seçeriz Cumhurbaşkanını
bu gidişle bu ve bu gibiler yüzünden Türkiyede Cem Yılmaz işsiz kalacak

baykal cumhurbaşkanı olsaydı.
tuncay özkan da başbakan.
bu forumdaki şimdiye kadar açılan konuların %90 ı açılmamış olacaktı.
bide iyi tarafından bakın :durdurun

cumhurbaşkanını uzaydan getirsek tarafsız olmazdı mesela.
"merhaba dünyalı ben yeni cumhurbaşkanı"

evet artık cumhurbaşkanlarıda, başbakanlarda, muhalefette uzaydan değilse bile AB-D den ithal. şu ülkede elbet dürüst insanlar var ve bir gün çıkıp mertçe diyeceklerdir evet hata ettik, biz yanıldık. tek umudum o gün bunu diyecek bir vatanımız olması...

baykal herseye karsı zaten adam duru oldugunu bısede adam muhalefet ıcın dogmus

Tek birşey söyleyeceğim bu konu hakkında. Eğer içinizde A.Gül tarafsızdır diyen varsa ya kördür okuma yazma bilmiyor, ya da uzayın uzak bir galaksisinden gelmiştir.

Geri