hamSi tava,... yapımı cok koLay =)

angel_ina

Altın Üye
Malzemeler: ( 4 kişilik )
1 kg Hamsi
1 su bardağı mısır unu
yarım subardağı ayçiçek yağı
tuz


Yapılışı:
Hamsilerin kafalarıyla berber içinide alarak temizliyorsun. Yada balıkçıya temizletiyorsun.Daha sonra bol su içinde 10 dk bekletiyorsun. Balıkları iyice temizledikten sonra bir gazete üzerine yay. Balıkların suyu gitsin. Daha sonra balıkları biraz tuzla . Diğer tarafta 3 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya koyuyorsun.Kısık ateşte iken ayvaş yavaş hamsileri önce mısır ununa iyice bulayıp daha sonrakuyrukları iç kısma glecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan diziyorsun. Benim ortada boşluk kaldığı için oraya da yerleştirdim.
Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp tavayı alıyorsunuz ve bir fincanın içine önce yavaşca yağını süzüyorsunuz. Daha sonra tavayı komple çeviriyorsunuz ve hamsiler kapakta kalıyor. Yavaşca kapakta kalan hamsileritavaya kaydırıyorsunuz. Böylece pişmemiş olan taraf alta geldi. O tarafını da pişirdikten sonra scak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz....


 

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
bu yapılır mı şimdi canım. :saskin

ben bayılırım buna ya. canım istedi şimdi. :(
 

javsin

New member
walla bak şimdi harbiden bu olmadı canımız çekti ya nasıl yapacaz biz bunu en kısa zamanda:durdurun
 

kaan52

New member
:durdurun:durdurunahhhhhhhhhhh ahhhhh olsa da yesek kana kana ellerine sağlık:durdurun:durdurun
 

parola61

New member
hamsi tavamı dedi birisi ALLAH ALLAH biri yapsında bana getirsin:D:Dangel_ina valla sen forumladın sen yapacan:D:D
 

HTML

Üst