Hamas maaş ödedi, para nereden gitti?

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Gazze’de yönetimi elinde bulunduran ve İsrail ablukasının başladığı günden bu yana memur ve asker maaşlarını ödeyemeyen dinci Hamas iktidarı, aylardır biriken maaşları önceki gün ödedi.

Ama sadece kendi yandaşlarına...

Çünkü El Fetih mensupları, maaş yerine yine nasihat aldı!

Diyelim ki bu, onların iç meselesi...

İyi de, bu parayı kim gönderiyor?

Gıda ve insani yardımın bile giremediği Gazze’ye nasıl ulaştırıyor?

İşte, yabancı haber ajansları iki gündür bu sorulara yanıt arıyor... Örneğin dünyaca ünlü Reuters ajansı ısrarla soruyor:

“Hamas’ın finansörü kim?”

Bu soru da dikkatlerin Ankara’da yoğunlaşmasına neden oluyor...

Çünkü Türkiye’de başlatılan Gazze için yardım kampanyalarında toplanan paraların, Hamas memurlarının maaşlarının ödenmesi için gönderilmiş olmasından kuşku duyuluyor.

Bunun nedeni de AKP iktidarının, Hamas’a açıkça sahip çıkması!

Memur maaşları ödendi; ama Hamas’ın acil para ihtiyacı bitmedi.

Çünkü Hamas, geçenlerde bir açıklama yaptı ve İsrail operasyonunda evleri yıkılan ailelere 4 bin, zarar görenlere 2 bin, hayatını kaybedenlerin ailelerine bin, yaralananların ailelerine de 500 euro vereceğini söyledi.

Yani Hamas’ın, çoğu evleri yıkılan 25 bin aileye vermek üzere en az 200 milyon Euro’ya daha ihtiyacı bulunuyor.

Eğer yabancı haber ajanslarının kuşkuları doğru çıkarsa...

Ve eğer Hamas’a giden ve bundan sonra gidecek paraların, Türkiye kaynaklı olduğu anlaşılırsa...

Türkiye’nin başı, uluslararası platformda iyice ağrır!

Umarım iktidar, bu konuda sağduyulu davranır ve Türkiye’de toplanan paraların sadece insani yardım için uluslararası yardım kuruluşları aracılığıyla Gazze’ye ulaştırıldığını ya da ulaştırılmaya çalışıldığını kanıtlar...

Yoksa...

AKP’nin adı, törer örgütleri listesinde bulunan Hamas’ın ayrılmaz parçası haline gelir!

DİKKAT!

Spora siyaset bulaştırmak sıradan hale geldi!

Geçen hafta İstanbul’da oynanan Galatasaray-Sivasspor maçından sonra bazı kendini bilmezler, Sivas’ın İsrailli futbolcusu Balili’yi protesto etmiş, Sivasspor da haklı olarak tepki göstermişti.

Gelin görün ki dün Sivas’ta oynanan rövanş maçından sonra da Sivassporlu futbolcu İsmail Dağaşan santra noktasına Filistin bayrağı dikti!

Ama Sivasspor yönetimi bunu engellemedi ve kendisiyle çelişti.

Elbette yüreğimiz Filistin için atıyor... Gazze’de katledilen insanlar için içimiz kan ağlıyor...

Ama tepki göstermenin yolu spor sahaları, tepki gösterenler faal sporcular olmamalı!

Lütfen dikkat!

GÜNÜN SORUSU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, maaşını bilmediğini açıklamış...

İyi de bu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İstanbul’u bilmemesi”nden daha garip değil mi?

Helikopter ambulans ‘uyanıklıktan’ mı düştü?

Dünkü yazımda, helikopter ambulanslarda olması gereken temel ve teknik özelliklere uyulup uyulmadığını sormuştum.

Sağlık Bakanlığı İletişim Koordinatörü Osman Güzelgöz bir açıklama gönderdi. Özetle şöyle:

“İhalede yasal prosedürlere ve mevzuata aykırı bir husus söz konusu değildir. Kamu İhale Kurumu konuyu re’sen incelemiş ve söz konusu ihale ile ilgili bütün iş ve işlemlerin doğru yapıldığına karar vermiştir.

Şu ana kadar teslim alınan 4 helikopterde şartname gereği bulunması gereken temel ve teknik özelliklerin hepsi mevcuttur. Bundan sonra teslim alınacak olanlarda da aynı hassasiyet gösterilecektir. Helikopterlerde karasal ambulanslarda kullanılan tıbbi cihazlar değil, gerekli sertifikasyonlara sahip hava ambulanslarına uygun cihazlar yerleştirilmiştir.

Yazınızın son paragrafında yer alan ifadeler için ise üzüntülerimizi iletmek durumundayım. Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep AKDAĞ hastane hastane gezerek vatandaş azarlayan bir bakan değildir, olmamıştır.”

Açıklamaya teşekkür ederim.

Ancak hastane hastane gezip vatandaşı azarlayan Bakan, Recep Bey değilse; o zaman daha üç-dört gün önce Erzurum’daki hastane açılışında vatandaşı azarlayan Sağlık Bakanı kimdi?
..::MUSTAFA MUTLU::..

Çünkü Türkiye’de başlatılan Gazze için yardım kampanyalarında toplanan paraların, Hamas memurlarının maaşlarının ödenmesi için gönderilmiş olmasından kuşku duyuluyor.

Eğer paralar yardıma muhtaçlara ulaştırılmıyorsa zehir - zıkkım olsun. Sonrada kimse çıkıp şu şu ülkeler pkk ya yardım ediyor demesin. Hamas ve pkk aynı terör örgütü listesinde bulunmakta.

ben paranoyaklığı severim. o paralar burdan değil bence. çünkü burdaki yardım paraları direk seçim masraflarına aktarılacak. tsunami felaketinde toplanan paraların akibetini hatırlatırım. nolmuştu hatırlarmısınız. hükümet iç etmişti ve açıklama olarakta devlet işlerine kullandık demişti. hangi devlet işine kim nasıl harcadı hesap vermediler. dingonun ahırı bura hatırlatırım. hamasa giden parayı kimin verdiği konusunda daha farklı düşüncelerim var. ben hamasın arkasında direk israilin olduğunu düşünüyorum. gazzeye giriş nedeni neydi. hamasa darbe vurmak. oysa hamasa bir şey olmadı. siviller, kadınlar ve çocuklar öldü, gazze harabe. el fetih etkisizleştirildi. hamas güçlendikçe güçlendi. siz şimdi hamasa silahı müslüman kardeşlerinin tedarik ettiğini düşünürsünüz değilmi. bence değil. filistinde danışıklı bir döğüş yaşanıyor. hemde finansörü israil. çünkü filistinliler savaşmaktan bıktı. israile sebep gerek. hamasta ne hikmetse israile bu sebebi hep sağlıyor. ateşkesi hep bozuyor. filistinliler bir türlü huzura kavuşamıyor. acı ama gerçek. tıpkı 12 eylül öncesi aynı odakların yönlendirip desteklediği iki farklı görüşün türkiyede yaşattıklarını yaşatıyorlar. oyun aynı, aktörler yer ve zaman farklı.saygılarımla...

Geri