Halka küfretmeye devam edecek misiniz?

Hayalet

New member
Reaction score
0
Hatırlayacaksınız... Kıymetli sanatçılarımızdan Fazıl Say, referandumda “evet” diyeceklere ağzına geleni söylemiş, fırsat bu fırsattır diyerek bir kuple de Sezen Aksu’ya da sallamıştı.

Bedri Baykam da bir şeyler söylemişti ama daha sonra “avukatı” aracılığıyla “herhangi bir şey demediğini” açıkladı. Aldık, kabul ettik...

Ne dediğinin ya da demediğinin önemi yok.

Bu arkadaşlar demokratik tercihlerini belli bir yönde kullanan insanlardan hoşlanmıyor...

Hoşlanmayabilirler...

Hadi hoşlanmama haklarını kullansınlar da, üstüne bir de küfrediyorlar.

Bedri’yi bilmem ama referandum öncesinde ve sonrasında bazı seçkin zevattan “evetçilere” yönelik çok ağır, çok şedit, çok ayıp tepkiler geldi. Hâlâ geliyor...

Biri, “yetmez ama evet” diyenlerden ne kadar nefret ettiğini tafsilatlandırıyordu köşesinde.

Biri, “çağdaşlık kaybetti” diyordu... “Hayır” çıksa, çağdaşlık kazanacak, arsıulusal piyasada değerimiz artacaktı. Belki Kemal Kılıçdaroğlu’na da Başbakanlık kapıları açılacaktı.

Biri (Fazıl’a reverans yapan biri), evet taifesinin ne kadar köylü, ne kadar gelişmemiş, sanattan ne kadar “nasipsiz” olduğunu anlatıyordu.

Göbeğini kaşıyan kıllı ayılar sanattan edebiyattan anlamazlardı zaten. Müziği içemezlerdi. Kulakları yoktu. Detoneydiler... Gerçi kendi kendilerine piyano çalıyorlardı, tuzlu su kenarında tepişenlere Saint-Preux filan öğretiyorlardı ama referandumda “evet” demişlerdi, dolayısıyla ölümüne “bidon kafalı”ydılar.

Biri de, “Türk halkının yüzde 60’ı aptaldır” sözüne gönderme yaparak, referandum sonucunu Aziz Nesin’in bildiğini yazıyordu. Bu “biri”, her Aydın Doğan’ın müessesinde çalışan bir gazeteci ağabeyimiz... Daha doğrusu, bir terbiyesiz...

Demek istiyor ki, “Yüzde 58’lik bir yekûn oluşturan evet taifesi aptaldır...”

Ne kadar zeki, ne kadar yaratıcı, ne kadar “çağcıl bir mizah anlayışı”, görüyorsunuz değil mi?

Demek ki 16 yılda (“Türk halkının yüzde 60’ı aptaldır” sözü 16 yıl önce sarfedilmiştir), sadece yüzde 2’lik bir “ilerleme” kaydedebilmişler.

Bu durumda daha çok çalışmaları, halkı daha çok aşağılamaları, daha çok gazete satmaları gerekecek.

Hani, kendisini can havliyle Beyaz Türk mahallesine atmış bir kifayetsiz, muhteris, “Hayırcılar daha çok gazete satıyor, evetçiler daha az gazete satıyor; demek ki niteliği yüzde 42 olarak biz temsil ediyoruz” gibilerden laflar ediyordu ya...

Sadece “esprili” değiller; müthiş de analiz yetenekleri varmış...

Çapım Saint-Preux’ye elvermez ama referandumda “evet” demiş bir bidon kafalı olarak ben de ilk fırsatta bu arkadaşlara Saint-Exupery, Celine, Woolf, Sarraute filan öğreteceğim.

Niteliğin tirajla “ilintili” olmadığını, hele siyasal tercihlerle nitelik arasında bir irtibat kurulamayacağını da Ertuğrul Özkök öğretiversin bir zahmet...

Kendisi sosyologdur...

İletişim bilimcidir...

Siyasetten de az buçuk çakar...

Belki Danıştay eski Başsavcısı Tansel Çölaşan’ın “Yüzde 42’lik bilinçli olmayan oylar bana göre gaflet, delalet ve ihanet içindedirler” sözünü anlamamıza da yardımcı olur..

Kaynak : Satar Gazete - Ahmet Kekeç

Mağlubiyet o kadar koydu ki kendi milletine aptal diyecek kadar basiretsiz olduklarını ortaya çıkardılar... Milletin değerleriyle dalga geçtiler.. İşi okuma yazma oranında girerek kapatmaya çalıştılar... Peki Biz Yer miyiz ? YEMEYİZ...

Ne oldu ? Hani Türkiye demokratik bir ülkeydi ? Hani düşünce özgürlüğü vardı ? Ne oldu bunlar zorunuza mı gitti ? Rahatsız mı oldunuz ? Fazıl Say'ı çok sevmem ama doğruları söylemiş.

umduğu hayır çıkmayınca kendi milletine aziz nesin hatırlatması yapan milliyetçi cephe ile ,6 okundan biri halkçılık olan halkçı cephe yine aynı aziz nesin hesabıyla kendi halkına küfretme ve hakaret hakkını elde etmiştir..

ne deseler haklıdır, hoş görün...bırakın 40 gün yasını tutsunlar bari.. 2 siyasi mevta var bugün siyasi hayatımızda.. chp-ve mhp...kongrelerini-bol gurultulu kurultaylarını heyacan ve merakla bekliyoruz efendim..örgütleri görelim örgütleri, bakalım kaç kaset,kaç ihanet senaryosu daha yazılacak..

kongrelerde (itinayla )havada uçabilen sandalye kiralanır...

Evet Evet Çok Demokrat... Hatta bu demokratlık öyle bir demokratlık ki İzmir'De Evet vereceğini açıklayan sanatçının ismini sökülmesi kadar....

Kendi halkına kendi ırkına hakaret eden bir gruptan ne beklersiniz ki ?

Ne oldu ? Hani Türkiye demokratik bir ülkeydi ? Hani düşünce özgürlüğü vardı ? Ne oldu bunlar zorunuza mı gitti ? Rahatsız mı oldunuz ? Fazıl Say'ı çok sevmem ama doğruları söylemiş.

Ben sana burdan ''aptal'' desem sen ''Sağol old üstü kalsın'' mı diyeceksin Ezunefe =)
Düşünce özgürlüğü ayrı şeydir,hazmedemeyip işi küfre pisliğe yığmak ayrı şeylerdır.
Ayrıca'Da %60'lık kesimden kimse rahatsız olmadı.Çünkü ileride hayır diyenlerin
ne kadar pişman olacağını bi,liyorlar.Bende öyle.

Fazıl Say kendini bir b*k sana ''ahmağın'' tekidir.
Neden mi ? Ülesinin yarısından fazlasının aptal olduğunu söylemeyi
hiçbir aklı selim insan ifade etmez.Ayrıca kendisinin dedelerinin bu %60
içinde olduğunu kaıtlayacak hiçbir belgesi yok =)
Akil karo değil anlaşılan.Birileride çıkıp bak fazıl say demişti felan.
Komik olmayın arkadaşlar.İşi MHP'nin ''sonucu 40 buldurma denklemlerine''
çevirmeyelim =)

Bu ülkede aptal olan varsa aynada kendini görenlerin kendilerine söyledikleri sözleri sindiremeyip aynaya arkasına dönüp yine kendine dürttüğü sözlerin acısıdır.Artık kestaneyi mi çizdirdiler ne bu ne acı :durdurun

aziz nesin neydi ki siz ne olasınız be. milleti geri kafalılıkla suçlarlar ondan sonra da her değişime muhalefet olurlar. ayrıca o fazıl da beğenmiyorsa piyanosunu da alsın gitsin

halka hakaret etmek ancak acizlerin, zavallıların işidir. Fikri ve düşüncesine güvenen fikrini ve düşüncesini yazar, söyler, asla hakaret etmez.

Sırf kendilerinin istediği yönde oy vermedi diye Türk halkına hakaret edenler yobazdır, gericidir, mürtecidir.

İsimler üzerinden giderek sonuç çıkarmaya çalışmayın...Yok illaha ben isimlerden yola çıkarak sosyal mesaj verecem diyorsanız,Orhan Pamuk size yeterde artar bile...! Bu anayasanın demokrasi değil saltanat getirdiğini herkes biliyor...Evet verenlerin %70 den fazlasının tasarıyı okumadan oy attığı da bilindik birşey.Ülkemi bu cehalete itenlerden hesap sorulacaktır...

Ben bu %60 meselesini anlamıyorum. aziz %60 ı salaktır demiş Atatürk Türk milleti zekidir demiş. Biri yalan söylüyor ama hangisi ?

yav AKP den demokrasi bekleyenlere çok üzülüyorum. Ne kadar demokrat oldukları basket maçında kendilerini yuhalayanları görüntülerden arayıp bulmaya çalışmalarından belli. Tayyip humeyni olmayacaksa da kesin Putin tarzı bişey olur...

Ben sana burdan ''aptal'' desem sen ''Sağol old üstü kalsın'' mı diyeceksin Ezunefe =)
Düşünce özgürlüğü ayrı şeydir,hazmedemeyip işi küfre pisliğe yığmak ayrı şeylerdır.
Ayrıca'Da %60'lık kesimden kimse rahatsız olmadı.Çünkü ileride hayır diyenlerin
ne kadar pişman olacağını bi,liyorlar.Bende öyle.

Fazıl Say kendini bir b*k sana ''ahmağın'' tekidir.
Neden mi ? Ülesinin yarısından fazlasının aptal olduğunu söylemeyi
hiçbir aklı selim insan ifade etmez.Ayrıca kendisinin dedelerinin bu %60
içinde olduğunu kaıtlayacak hiçbir belgesi yok =)
Akil karo değil anlaşılan.Birileride çıkıp bak fazıl say demişti felan.
Komik olmayın arkadaşlar.İşi MHP'nin ''sonucu 40 buldurma denklemlerine''
çevirmeyelim =)

Seni bu kadar kızdırmayı başardıysa , o zaman doğru yolda :):)

Türk halkına cahil demekte birşey yok bunu ben de diyorum halkımız fevkalade seviyede eğitimsiz,eğitimsiz birine de sen cahilsin dersen o zaman birşeyler öğrenmeye çalışmalıyım demez ben cahil değilim sen bana cahil diyemezsin der,çünkü cahil olduğunu da bilmez,daha doğrusu işine gelmez.Cahillik rahatlıktır çünkü fakat hoşa giden bir damga değildir.Bugün de evet diyenler cevap versin hangi dedikleri oldu.Kenan Evreni yargılanmanın yerine maaşını arttırdılar.Sanmıyorum bir avukat referandumda evet desin,ya da bir iktisatçı torba yasaya evet desin.

Bu yalaka takımı, satılmış takımı, rantçılar, avantacılar, dinden geçinenler, fındık kadar aklı olmayıp, mahalle dedikodusu ile hala pembe tablolar çizmeye devam edenler HALK ise bu HALKA saat başı küfür ediyorum.

iran da da mollaları isteyenler çoktu..Ve istedikleri oldu..Sonrası önemli Ayetullah humayni ( Bursada sürgün hayatı olan ve bursa umumhanesince bilinen) başa geldi ve ilk önce yalakların kellelerini götürdü..Sonra muhalefeti...Anlayana.....

kopyala yapıştırı bile beceremiyorsunuz sen yazmışsın tansel çokşun şöyle dedi diye.. onun doğrusu şu;

Panelde konuşan Çölaşan referandumda yüzde 42'lik dilimin dışındakileri gaflet dalalet ve ihanet içinde olmakla itham etti. Referandumda oy kullanan vatandaşları bilinçli oy kullanan ve kullanmayanlar olarak ikiye ayıran Çölaşan, "O oylar bilinçli ise ne ala. Bilinçli olmayan yani yüzde 42'lik dilimin dışında olan oylar bana göre, gaflet, delalet ve ihanet içindedirler." dedi.

yani yazdıgının tam tersi.. start gazetesi gibi bir gaztenin okuru olarak zaten kendinin hangi seviye oldugunu belirtiyorsun bari yazılanların doğruluğunu araştır sonra buraya ctrl+c sonrada ctrl+v yap...

habervaktim akit star bugun hepsi aynı iftira at yalan yanlış yaz insanları bir birie düşür olsun bitsin.. üzülüyorum bu tür yayınları okuyanlara ve bu yayınlardaki yazanlara inanlara buralrda paylaşanlara ... hepsi yalan dolan uydurma çakma haberler bu bu tansel çölaşan haberinde oldugu gibi... kadının söylediğini tam tersi olarak yazmışsın madem kadının söylediği senin için önem arzediyor oku doğrusunu yola gel..

işte herzaman dediğimiz şey bu sizler okumayan araştırmayan bazı insanların dudak uçlarından çıkanları Allahın emri gibi gören biatçı insanlarsınız ne yazıki.. araştırmayıp sorgulamayıp hep önünüze konulanı yiyorsunuz... valla yazık ...

Geri