Hakemler ve Beşiktaş

daredevil_off

PiS YoLuK
Reaction score
0
17.jpg

Şuna artık inandım;
Hakemler Beşiktaş’ı hiç sevmiyor!
Bunu şunun için söylüyorum; Eğer; hakemler Beşiktaş’a yaptıklarının onda birini Galatasaray’a hele Fenerbahçe’ye yapsınlar o dakikada hakemlik hayatları biter.
Bir zamanlar, efsane Başkan Süleyman Seba şunu derdi; Benim futbolcum sahada hakemleri de yener!
Ama;
Aynı başkan elinden alınan şampiyonluklardan sonra, Benim için şerefli ikincilik daha değerli dedi.
Burada nokta koyuyorum ama şunu da ısrarla yazıyorum; Beşiktaş’ın yenildigi maçlar için bu mazaret yazılmamıştır.
Sadece bu bir gerçeği saptamaktır.
Fenerbahçe hakemlerle nasıl kazanıyor.
Galatasaray neden hiç hakem engeline takılmıyor.
İşte;
Bu soruların cevabı için bu yazı yazılmıştır.

FEDERASYON SEÇİMİ
Haluk Ulusoy gitti, gidiyor.
Ohhhh!!!!!
Gittigi gün 7 mahallede helva dağıtacağım.
Şimdi açık ve net söylüyorum.
Sayın Doğan’ın federasyon başkanı olması tam isabet.
Dürüst, namuslu ve iş bilir biridir.
Bir başkanlık nasıl yapılır bilen kişidir.
Bu konuda geniş bir yazı yazacağım.
Herkes şunu bilsin ki;
Hasan Doğan Başbakan Sayın Erdoğan’ın arkadaşı diye art niyetli olmasın.
Hasan Doğan Beşiktaş kongre üyesidir diye başka işler aramasın.
Şunu herkes bilsin;
Nihayet Türk futbolunun başına bir başkan geliyor.
Sayın Hasan Doğan’a içten başarılar.

haluk ulusoy gitsin tabi Türk futbolu özelliklede Beşiktaş biran önce kurtulsun ama onun gidişiyle herşeyin düzeleceğini pek zannetmiyorum levent bıçakçı fenerasyonundada hakkı yenen taraf hep bizdik kaldıki tayyip erdoğanın getirdiği adam feneri kollamayacakta ben mi kollayacam

haluk ulusoy gitti sonunda ohh beeee :D:D:D

hakemlerden en cok canı yanan takımın besiktas oldugu apacık ortada.maalesef bu siyaset spora da bulaşmış durumda. 3.dünya ulke mantıgı,kayyum atamaları fln futbolda da oyunlar oynanıyor.haluk ulusoyun gittiğine Sayın tayyipin adamları geldiği için üzülüyorum.sanmıyorum ama bu şekilde bir şaibe soz konusu olacaksa takımım küme düşsün daha iyi.buarada ben fenerbahceliyim.bir önemli nokta ise şu.malum beşiktaşın tüpçü başkanı da hasan dogan,tayyip vb adamlarla aynı zikirde bir insan.ertugrulun da tüpçünün zihniyetinde oldugu için teknik direktor oldugu çok açık.bu saatten sonra aksine besiktas hakemler tarafından kollanabilir.bir de bu acıdan bakmak lazım.

arkadaşlarım kardeşlerim forumdaşlarım burda biz bizeyiz samimi olarak söylüyorum hakemlikte adam kayırma yoktur yapılan hatalar insan psikolojisinin el verdiği hatalardır hakemlerde insan bunu söylemekten utandım ,hakemlerde insan,

bizm insanımız maçları eleştirirken klasman gözetmeksizin bir küfür bir pervasızlık kendini bilmezlik insanlıktan nasibini almaksızlık sergiliyor işin içinde olan daha iyi bilir en üstten en alta hakemlere bir güvensizlik var ama bir düşünün başka bir toplum varmı playstationda bile ofsayta itiraz eden espiri yapıyorum , o hakemlerdirki ayyıldızlı kokartı kalbinin üstüne takıp çıkan karda yağmurda küfür yese de adaleti başka sağlayacak yürekli olmadığından çıkıp ülkesine hizmet veren anadolu çocuklarıdır bütün bunları gözardı edenler ellerini vicdanına koysunlar,, eğitim şart deyim anlayan anlar :) ama cahilliğin de arkasına girip sövmek müslümana yakışmıyor be dostlar ben aranızdan biiriyim bu işi icra ediyorum hem okuyorum hemde bu işi severek yapıyorum aileme yük olmuyorum kendi ekmeğimi alnımın teriyle alıyorum size bir örnek vereyim bir ramazan ayında müsabakada oruç tutmamam gerektiğini biliyodum ama güvendim kendime tutarım dedim b,iraz cahillik tecrübesizlik tuttum zorlandım baya ama hakemlik hayatımda yediğim hiçbir küfürü şeklen ismen duymadım edilenin küfür olduğunu anlıyorsun ama isme takılmıyorsun neyse ağzımın orucu ile 50 yaşın üstünde bir seyirciden şu lafı işittim :allahsız yahudi , şimdi sorarım sizlere yahudidir bilmem kimdir saygı duyarım ancak bu lafı söyleyenin insanlığıı yahudi kadar varmıdır beni en acıtan bu sözdü...

dışardan bakınca hakemlik çok uzak ulaşılmaz ama bir okadar da eleştiriye yakın , içten imrenilen ama erişilmesi zor ciğer mındar ilişkisini sergiliyor büsbütün ama burda biz bizeyiz samimiyiz dediğim gibi adam kayırma olmaz ben bugüne kadar adamlığından şüphe duyduğum bir hakem dostum olmadı
ltfn hakemlerimizi toplumdan soyutlamayalım haydi gelin ellerinden tutalım alkışlayalım ve inanıyorumki futbol takımlarımızın bu kadar sevildiği bir yerde avrupa şampiyonalarında maç yöneten bir hakemimiz olduğunda nsl da gurulanacağız, takımları izleriz 11 e bölünür oyuncu sevgisi orta hakem fırat aydınus bir şampiyonlar ligi mnaçında maldiniyle aynı kare de yarı nazik yarı sert nbir üslupla onu oyuna teşvik ettiği kareyi bi canlandıralım gözümüğzde ne hoş olur değilmi

Allah tüm hakemlere hakem şansı versin

delacuesta sana hak vermemek elde değil tabi ki çoğu konuda haklısın, elbette küfür hakaret en önemlisi bizim başımıza gelmesini istemediğimiz şeyi başkalarına yapmak be insanlığa ne de dinimizle bağdaşan bi hareket şekli değil . elbette insan hata yapar hata bizim hamurumuzda var kaza da olur hata da olur elbette,kaldı ki hakemlik stress yapan zor bi meslek.. ama bazen öyle hatalar oluyor ki gel de art niyet arama diyor insan.. optimist düşünmek istiyorum ben kendi adıma ama malesef çıkmazda kalıyorum. bariz bi gerçek var ki ligimizde bazı takımlar korunuyor. ve bu durumda bazı hakemler maşa olarak kullanılıyor veya zorunda kalıyorlar. ben de eminim dediğin gibi çoğu insan evladı dürüst mert kişilerdir ama bu bazı gerçekleri değiştirmiyo. esas bizim düşünmemiz gereken neden bi kaliteli hakemimiz çıkmıyoır da önemlibi müsabaka yönetmiyor ? bunı biz sormalıyız kendimize. neden kritik bi derbide denize düştük yılana sarılalım hesabı fırat aydınus atanıyor?

yanlı olursak gerçekleri tarafsız göremeyiz bjk adına yapılan hata eğer bjk de yoğunlaşıyorsa burda aranması gereken dediğim gibi tamamen insan psikolojisi, bjk yi oluşturan tüm unsurlara bakmak, gzatelerden tut, bjk yi tutan taraftar gurubuna vb tüm insani eylemlere bakmak gerek, bu saydığım tüm unsurlar hakemin gözü önünde bir profil çizer yapılan hakem hatasında büyük çoğunluğu hakemin fizksel yetersizliği ve azda olsa sosyal yaşantısında ki bağlantıları etkiler ama bu bağlantı maşa bağlantısına benzetilmesin hakemlerde insan mecbur bir anneden doğar ve kendi sosyolojik yapının içersinde bir yer tutar kendine bla bla ...

delacuesta yazıların için teşekkürler. isabetli, yerınde ve üsluplu bir yazı yazmışsın....

Geri