"Hakan'a jübile yaptırmak saygısızlık"

HeLLFire!

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0
Beşiktaş'ın bir dönemine damga vuran isimlerden Oktay, jübilesi öncesi ilginç açıklamalar yaptı. Oktay, bir zamanlar milli takımdan arkadaşı olan Hakan Şükür'ün büyük bir değer olduğunu söylerken, "Ona isteği dışında jübile yaptırmak büyük bir saygısızlıktır" dedi.

news_manset_resim_st_oktay.jpg

Bir dönem adını hem Be***taş’ın hemde A milli futbol takımının tarihine altın harflerle yazdıran golcü futbolcu Oktay Derelioğlu Tv 8 muhabiri Alper Üstündağ'ın sorularını yanıtladı. Motivasyonunu kaybettiği için futbolu bıraktığını açıklayan Oktay, birgün Beşiktaş'ı çalıştıracağını rüyasında gördüğünü söyledi. İşte Oktay'ın çarpıcı açıklamalarının tamamı:

"HAKAN AVRUPA'DA EL ÜSTÜNDE TUTULURDU"

Hakan Şükür Türk futbolunda büyük bir değer. O ve onun gibilere futbolu ne zaman bırakacaksın diye ne zaman bırakırsın diye yaklaşılmalı. Çünkü böyle değerler kolay yetişmiyor 1000 yıldabir gelen tiplerden o, hiçbir zaman unutulmayacak. Bence ona futbolu bıraktırmaktan ziyade sen ne zaman istiyorsan o zaman bırak demek lazım. Bence gücüde, fizik kondisyonuda yerindeydi Galatasaray bu sezon onu çok arayacaktır. Türkiye’de kla*** haline gelen değerlere sahip çıkmama olayı maalesef kendisinede yapıldı ama Avrupa’da olsa el üstünde tutulur oynayabildiğin yere kadar oyna denirdi. Şimdi ona zorla jübile yaptırmak onurunu kırmaktan başka bir anlama gelmiyor.

"MOTİVASYONUMU KAYBETTİM"

Bundan 10 sene öncesine göre kıyas yaparsam 33 yaş normal aslında ama şimdi görülüyor ki 40 yaşında bile futbol oynanabiliyor. Aslında kendimde yeterli fizik ve gücü görüyorum ama gereken motivasyonumu kaybettiğime inanıyorum zaten bunu kaybetiğin andada fazla sürdürmenin anlamı yok diye düşündüm.

"BEŞİKTAŞ'TA KALSAM KIRMADIĞIM REKOR KALMAZDI"

Yaptığım en büyük hata Beşiktaş’tan ayrılmaktı zaten ayrılmasaydım şuanda takım kaptanı olarak futbol yaşantımı sürdürüyordum.O dönem en görkemli zamanımı yaşıyordum. 16 yaşında süper ligde oynamaya başladım Beşiktaş’ta, ayrılana kadar ki o sürede siyah beyazlı takımın tarihinde Avrupa Kupalarında en çok gol atan oyuncu oldum, A milli takımda en çok gol atan oyunculardan biriydim ve bu zamana kadar istikrarımı bozmadan takımımda kalsaydım bütün rekorları alt üst ederdim. Ama geriye dönerek birşeyleri irdelemenin anlamı olmadığını düşünüyorum, bu yaptığım hatalardan büyük dersler aldım umarım teknik adamlık dönemimde bu acıları yaşamam.

"BEŞİKTAŞ'I ÇALIŞTIRACAĞIMI RÜYAMDA GÖRDÜM"

Siyah beyazlı formayla birgün mutlaka yollarımız yine kesişecek. Bunun rüyasını bile gördüm hissediyorumda. Teknik adamlık kursunu bitirdim, göreve hazırım ancak tecrübelerimi daha alt takımlarda sağlayıp bir gün Beşiktaş’ın başına teknik adam olarak göreve geleceğim ve geldiğim zaman büyük işler başaracağım.

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ FORVETİ BEŞİKTAŞ'TA

Bence kesinlikle en iyi forvet Beşiktaş’ta ancak tabi golcülere sunumu iyi yapmak çok önemli. Çünkü forvet mevkii bir takımın omurgası’nın bir parçasıdır.Tabi en önemli omurgası zaman zaman gol, ama ondan önce orta alan, defans, kanatlar kuvettli olmalı.Siyah beyazlı takım bu sezon bu açıkları kapattı forvette ise kesinlikle ek*** olduğuna inanmıyorum.Özellikle Bobo ve Holosko takımın kilit isimleri.

"İBRAHİMLER 2 YENİ TRANSFER"

Siyah beyazlı yönetim İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman’ı affederek en doğru işi yaptı. Bu af kesinlikle takıma olumlu yansıyacaktır. Çünkü ikisi yaptıkları hatanın ne kadar densizce ve cahilce olduğunu kabul ettiler formalarının değerini daha iyi anladılar. Herkes görecek ki eski İbrahimlere göre daha iyi futbollarını Seyredeceğiz, antrenmanlara daha istekli sarılacaklardır ben inanıyor ve iddia ediyorum ki iki İbrahim Beşiktaş takımının yeni transferleri gibi olacaktır.

"4 BÜYÜKLER DIŞINDA ŞAMPİYON ÇIKMAZ"

Şampiyon kim olacak? Bana göre yine belli yani 4 büyük kulüp dışında kimse o kupaya uzanamaz. Yani süper lig şampiyonu Türkiye’de bu takımların dışında çıkarsa şampiyon kim olur sorusunu yanıtlarım. Ancak çok kaliteli transferler yapan Trabzonspor’dan patlama bekliyorum.

Çok Doqru Söylemiş.

Hakan 1 yıl daha oynarmıydı galatasarayda tartışılır ama hakan şüküre alışmış bir galatsarayında onu aramıyacağını söylemek biraz bencillik olur düşüncesindeyim bilgi için tşk.

Geri