baal
Fırtına tanrısı
İŞTE HAFTA SONU MENÜSÜ
HEM BASİT HEM KOLAY HEM UCUZ
ANDOLES ÇORBA+PATLİCAN SİLKME+DOMATES SATATASI
ANDOLES ÇORBA
MALZEMELER
5 KİŞİLİK
150 gr MARGARİN
3 KAŞIK UN
YARIM SOĞAN
1 DİŞ SARMISAK
2 ADET DOMATES
2 ADET BİBER
50 gr PİRİNÇ
4 KAŞIK SALÇA
TUZ
KARABİBER
YAPILIŞI :
SAĞAN VE SARMISAĞI İNCE DOĞRAYIN
MARGARİNİ TENCEREYE KOYUN YAĞ ERİYİNCE İÇİNE SAĞAN VE SARMISAĞI ATIP KAVURUN
PEMBELEŞİNCE SALÇAYI ATIN 20 SANİYE KADAR KAVURUN
ŞİMDİ UNU KOYUN 40 SANİYE KADAR KAVURUN
ŞİMDİ 1 LİTRE SOĞUKSU ÇIRPMA TELİYLE İYİCE KARIŞTIRIN
KAYNAYINCAYA KADAR ARASIRA KAVURMAYA DEVAM EDİN
ŞİMDİ PİRİNÇLERİDE İÇİNE ATIN
ENSON TUZ VE BİBER
DOMATESİN KABUKLARINI SOYALIM KUŞBAŞI DOĞRAYALIM BİBERİNDE ÇEKİRDEKLERİNİ AYIKLAYIP AYNI ŞEKİLDE DOĞRAYALIM BİRTAVADA İKİDİNİ BERABER SOTE EDELİM ŞİMDİ BUNLARIDA ÇORBAMIZIN İÇİNE ATALIM
ÇORBA YAKLAŞIK 20 DAKİKA KAYNAYACAK
ÇORBAMIZ HAZIR
PATLİCAN SİLKME
MALZEMELER :
6 ADET PATLİCAN
1 SOĞAN
1 DİŞ SARMISAK
300 gr DANA KUŞBAŞI
2 KAŞIK SALÇA
TUZ KARABİBER
200 gr RENDE KAŞAR
100 gr MARGARİN
YAPILIŞI :
PATLİCANLARI SOYUP KUŞBAŞI DOĞRAYIN TUZLAYIP KARIŞTIRIN 10 DAKİKA KADAR BEKLESİN
BU ARADA SAĞAN VE SARMISAĞI İNCE DOĞRAYALIM
BİRTENCEREYE MARGARİNİMİZİ KOYALIM ERİYİNCE ETİMİZİ ATALIM KAVRULSUN 3 DAKİKA KADAR ŞİMDİ SOĞAN VE SARMISAK PEMBELEŞİNCE SALÇAYI ATALIM
20 SANİYE KADAR KAVURUP 3 SU BARDAĞI SU EKLEYELİM
ETLER YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞSİN PİŞMEYE YAKIN TUZ VE BİBERİ ATALIM
BU ARADA PATLİCANLARIMIZI YIKAYALIM SIYUNU İYİCE SIKALIM
KIZGIN YAĞDA KIZARTIN
KIZARAN PATLİCANIN YARISINI BİR BORCAMA DİĞER YARISINI BAŞKA BİR KABA ALALIM
PİŞEN ETLERİMİZİ SOSUYLA BERABER BORCAMDAKİ PATLİCANIMIZIN ÜZERİNE YAYALIM KALAN APTLİCANLARIDA ÜZERİNE EN ÜSTEDE KAŞAR
ŞİMDİ 160 DERECE FIRINDA KAŞARLAR KIZARINCAYA KADAR PİŞİRELİM
YEMEĞİMİZ HAZIR
DOMATES SALATASI
MALZEMELER :
5 ADET DOMATES
2 ADET SOĞAN
1 DEMET MAYDANOZ
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI SİRKE
AZ LİMON SUYU
TUZ
ŞEKER
YAPILIŞI :
DOMATESLERİN KABUĞUNU SOYUN YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRAYIN
SOĞANLAR PİYAZ TUZLA OVUN BİR KENARDA BEKLESİN
MAYDANOZ İNCE DOĞRANMIŞ
ŞİMDİ BÜTÜN MALZEMEYİ DERİN BİR SALATA KABINA ALIN KARIŞTIRIN
DOMATES SALATAMIZ HAZIR
EMİNİM BAYILACAKSINIZ
EVET PAZAR MENÜMÜZ HAZIR UMARIM BEĞENİRSİNİZ
AFİYET OLSUN
(BECEREMEZSENİZ BENİ ÇAĞIRIN YAPAYIM)
HEM BASİT HEM KOLAY HEM UCUZ
ANDOLES ÇORBA+PATLİCAN SİLKME+DOMATES SATATASI
ANDOLES ÇORBA
MALZEMELER
5 KİŞİLİK
150 gr MARGARİN
3 KAŞIK UN
YARIM SOĞAN
1 DİŞ SARMISAK
2 ADET DOMATES
2 ADET BİBER
50 gr PİRİNÇ
4 KAŞIK SALÇA
TUZ
KARABİBER
YAPILIŞI :
SAĞAN VE SARMISAĞI İNCE DOĞRAYIN
MARGARİNİ TENCEREYE KOYUN YAĞ ERİYİNCE İÇİNE SAĞAN VE SARMISAĞI ATIP KAVURUN
PEMBELEŞİNCE SALÇAYI ATIN 20 SANİYE KADAR KAVURUN
ŞİMDİ UNU KOYUN 40 SANİYE KADAR KAVURUN
ŞİMDİ 1 LİTRE SOĞUKSU ÇIRPMA TELİYLE İYİCE KARIŞTIRIN
KAYNAYINCAYA KADAR ARASIRA KAVURMAYA DEVAM EDİN
ŞİMDİ PİRİNÇLERİDE İÇİNE ATIN
ENSON TUZ VE BİBER
DOMATESİN KABUKLARINI SOYALIM KUŞBAŞI DOĞRAYALIM BİBERİNDE ÇEKİRDEKLERİNİ AYIKLAYIP AYNI ŞEKİLDE DOĞRAYALIM BİRTAVADA İKİDİNİ BERABER SOTE EDELİM ŞİMDİ BUNLARIDA ÇORBAMIZIN İÇİNE ATALIM
ÇORBA YAKLAŞIK 20 DAKİKA KAYNAYACAK
ÇORBAMIZ HAZIR
PATLİCAN SİLKME
MALZEMELER :
6 ADET PATLİCAN
1 SOĞAN
1 DİŞ SARMISAK
300 gr DANA KUŞBAŞI
2 KAŞIK SALÇA
TUZ KARABİBER
200 gr RENDE KAŞAR
100 gr MARGARİN
YAPILIŞI :
PATLİCANLARI SOYUP KUŞBAŞI DOĞRAYIN TUZLAYIP KARIŞTIRIN 10 DAKİKA KADAR BEKLESİN
BU ARADA SAĞAN VE SARMISAĞI İNCE DOĞRAYALIM
BİRTENCEREYE MARGARİNİMİZİ KOYALIM ERİYİNCE ETİMİZİ ATALIM KAVRULSUN 3 DAKİKA KADAR ŞİMDİ SOĞAN VE SARMISAK PEMBELEŞİNCE SALÇAYI ATALIM
20 SANİYE KADAR KAVURUP 3 SU BARDAĞI SU EKLEYELİM
ETLER YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞSİN PİŞMEYE YAKIN TUZ VE BİBERİ ATALIM
BU ARADA PATLİCANLARIMIZI YIKAYALIM SIYUNU İYİCE SIKALIM
KIZGIN YAĞDA KIZARTIN
KIZARAN PATLİCANIN YARISINI BİR BORCAMA DİĞER YARISINI BAŞKA BİR KABA ALALIM
PİŞEN ETLERİMİZİ SOSUYLA BERABER BORCAMDAKİ PATLİCANIMIZIN ÜZERİNE YAYALIM KALAN APTLİCANLARIDA ÜZERİNE EN ÜSTEDE KAŞAR
ŞİMDİ 160 DERECE FIRINDA KAŞARLAR KIZARINCAYA KADAR PİŞİRELİM
YEMEĞİMİZ HAZIR
DOMATES SALATASI
MALZEMELER :
5 ADET DOMATES
2 ADET SOĞAN
1 DEMET MAYDANOZ
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI SİRKE
AZ LİMON SUYU
TUZ
ŞEKER
YAPILIŞI :
DOMATESLERİN KABUĞUNU SOYUN YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRAYIN
SOĞANLAR PİYAZ TUZLA OVUN BİR KENARDA BEKLESİN
MAYDANOZ İNCE DOĞRANMIŞ
ŞİMDİ BÜTÜN MALZEMEYİ DERİN BİR SALATA KABINA ALIN KARIŞTIRIN
DOMATES SALATAMIZ HAZIR
EMİNİM BAYILACAKSINIZ
EVET PAZAR MENÜMÜZ HAZIR UMARIM BEĞENİRSİNİZ
AFİYET OLSUN
(BECEREMEZSENİZ BENİ ÇAĞIRIN YAPAYIM)