fatihozel
New member
- Reaction score
- 0
Arkadaşlar bu konu geçenlerde dikkatimi çekti sizinle paylaşayım dedim. Prof. Dr. Zekeriya Kitapçı nın "saadet asrında türkler" kitabında okumuştum. aslında ondan yazacaktım ama kitabı nereye koyduğumu bulamıyorum. orda çok ilginç bölümler vardı.Mesela sahabeden ammar bin yasir. Yinede kendisinin annesi olan islamın ilk kadın şehidi olan Hz. Sümeyye. hepsi türk.ünlü hadis ravileri Buhari ve Tirmizi. Daha sonra kitap akarahanlıların neden müslmanlığı seçtiğini ve islama olan bağlıklıklarında bahsediyor.bu konu ile ilgili elinde bilgi ve doküman olan rica edeceğim bizimle paylaşsın. fikirlerinizi bekliyorum.
"TÜRKLER SİZE DOKUNMADIĞI,HARBETMEDİĞİ SÜRECE,SAKIN SİZ DE TÜRKLERE DOKUNMAYINIZ!"(en-Nesei,Sünen en-Nesei,4,s:44)
"SİZLER;TÜRKLERLE ÇARPIŞMADIKÇA KIYAMET KOPMAYACAKTIR"(el-Buhari,4,s:34,35,156,Sahih-i Müslim,17,s:37,38)
"Allah'ın "Doğuda" bir ordusu vardır.Onun adını TÜRK koymuştur.Kendisine baş kaldıranlardan işte onlar vasıtasıyla intikam alır"(Hadisi nakleden Kazvini.el-Kaşgari,Mahmud,Divanü'l-Lügat et-Türk,İstanbul,1333,s:292)
"TÜRKLER SİZE DOKUNMADIĞI,HARBETMEDİĞİ SÜRECE,SAKIN SİZ DE TÜRKLERE DOKUNMAYINIZ!"(en-Nesei,Sünen en-Nesei,4,s:44)
"SİZLER;TÜRKLERLE ÇARPIŞMADIKÇA KIYAMET KOPMAYACAKTIR"(el-Buhari,4,s:34,35,156,Sahih-i Müslim,17,s:37,38)
"Allah'ın "Doğuda" bir ordusu vardır.Onun adını TÜRK koymuştur.Kendisine baş kaldıranlardan işte onlar vasıtasıyla intikam alır"(Hadisi nakleden Kazvini.el-Kaşgari,Mahmud,Divanü'l-Lügat et-Türk,İstanbul,1333,s:292)