~PRENSES~
Romantizmin Delisi
EN BÜYÜK HAYALİM MÜZİK RAFLARINDA KENDİ CD'Mİ GÖRMEKTİ
Hadise henüz daha 20 yaşında. 1970 yılında Sivas'tan Belçika'ya göç eden bir Türk ailenin, dört çocuğundan biri. Liseyi bitirdikten sonra pazarlama okumuş. Okulunu bu sene sonunda bitirip diplomasını almak istiyor. İnglizce, Flamanca, Almanca ve Fransızca'yı, Türkçe'den daha iyi konuşuyor. 2003'te Belçika'da katıldığı Popstar Yarışması'nda finale kalamamış ama altı ay sonra plak şirketiyle sözleşme imzalamış. Kendisi ve prodüktörünün yazmış olduğu 'Stir Me Up' (Çıldırt-Kışkırt Beni) adlı şarkısıyla Avrupa müzik listelerine girmeyi başaran Hadise, "Tarkan'la bir düet yapmayı çok isterim" diyor.
Şarkınız Türk müzik kanallarında sık sık çalıyor ve çok beğeniliyor. Ama sizi çok fazla tanımıyoruz...
Biz üç kız, bir erkek dört kardeşiz. Hepimiz Belçika'da dünyaya geldik. Babam Belçika'da belediye için çalıştı emekliye ayrıldı. Annem evhanımı. Eğitimimi Belçika'da aldım. Moll diye küçük bir yerde doğdum ben. Liseyi bitirdikten sonra yine küçük bir kasabada pazarlama üzerine yüksek eğitim almaya başladım. Bu okulu bitirmem için üç yıl okumam gerekiyor. Şu anda son dönemimdeyim.
Müziğe olan merakınız nereden geliyor?
Çok küçükken başladım. Yani müzik yapmak şimdi gelmedi benim aklıma. Daha 5 yaşındayken boğazlı kazaklarım vardı, pantolonumu çıkarırdım, kazak streç gibiydi ve onu mini etek gibi yapar, elime de tarağımı alır, camın önüne oturup şarkı söylerdim.
O dönemde kimlerin şarkısı söylerdiniz?
Ebru Gündeş'i çok beğenir ve dinlerdim. Onun parçalarını kendi tarzımda söylüyordum. Ama şuan hangi parçaları söylediğimi hatırlamıyorum. Bu heves bende gerçekten vardı. Ben hep şarkıcı olmak istedim.
Müziğe başlarken ailenizden destek gördünüz mü? Ya da tam aksine tepki gösterdiler mi?
Annem zaten çok güzel şarkı söylüyor. Kendisi de eskiden şarkıcı olmak istemiş. O yüzden benim istediklerimi anlıyor. Annem bu konuda benim için gece-gündüz hazır. Eskiden TRT'de yayınlanan sanat müziği programlarını izlerdik. Adnan Şenses'i çok sever annem. Onun parçalarını çok dinlerdik.
BEN İLK ÖNCE TÜRK'ÜM
Daha önce Türkiye'ye sık gelir miydiniz?
Zaman zaman tatil için gelirdik. Antalya'ya gittim. Ben deniz hastasıyım, bronzlaşmayı çok severim. Sabahtan akşama kadar denizin kenarında yatabilirim. Tatilde bol bol geziyorum. Sivaslı'yım ama Sivas'a en son 1997'de gittim. Fakat yakında aile ziyareti için kesinlikle gitmeyi düşünüyorum. Gerçi annem sürekli izine memlekete gider. O bizim gibi değil.
Tipik bir Türk kızı gibi mi yetiştiniz? Yoksa Avrupa'da yaşayan Türk kızı gibi mi?
Ben ilk önce Türküm. Annem bana Türk örf ve adetlerinin hepsini öğretti. Ama tabii değişik bir ortamda oturuyoruz yani Flamanlar arasında. Tek farkımızda o.
Bu işe başlamanız nasıl oldu?
Ben sürekli evde, okulda, barda şarkı söylüyordum. Bazen tiyatro şovlarına giderdik. Orada, arada sırada sahneye çıkardım, şarkı söylerdim. Ama böylesine bir performans göstermemiştim. Belçika'da popstar tarzındaki yarışmaya katıldım ama maalesef finale kalamadım. Aslında en büyük amacım Belçika'ya "Bakın ben şarkı söylemek istiyorum" diye kendimi göstermekti. Umarım bir menajer veya plak şirketi beni görür, benimle kontak kurar diye yarışmaya katıldım. Yani aslında amacım yarışmaya kazanmak değildi.
Türkiye'deki popstar yarışmasından haberiniz var mıydı?
Tabii vardı. İzledim hepsini. Bazılarının kliplerini de Belçika'da Kral TV'de izliyorum. Bence güzel, başarıyorlar ama hangisi daha başarılı onu bilemiyorum.
Türkiye'de Abidin birinci olmuştu. Ama sizin ulaştığınız başarıyı yakalayamadı. Başarının yolu sizce nereden geçiyor?
Çok zor bir soru. Buna cevap veremeyeceğim.
Yarışmadan sonra neler yaşadınız?
Yarışmadan çıktıktan üç ay sonra, şu anki plak şirketim benimle kontak kurdu. Ağustos 2003'te kontrat imzaladık. Bir sene eğitim gördüm. Prodüktör aradık, sözler yazdım ve bir sene sonra ilk şarkımızı çıkardık. Daha evvelden çok özenip yazdığım sözler vardı. Ama aldığım eğitimde şarkı sözlerinin yazılmasının o kadar kolay olmadığını gördüm.
Hayalleriniz ne? Neler yapmak istiyorsunuz?
Öncelikle amacım eğitimimi bitirip, pazarlama diplomasını almak. En büyük isteğim bir mağazaya gittiğimde rafta kendi albümümü, CD'mi görmekti, onu da başardım. Hatta bu kadarını hiç beklemiyordum. Bir albüm yapıp kaybolmak istemiyorum. Sürekli müzik yapmak, şarkılar söylemek istiyorum. En çok sevdiğim şey sahneye çıkmak. Seyirciyle kontak kurmak, onları eğlendirmek. Şimdi onları yapabilmek için süper bir şey.
Sahnede en çok neyinize güvenirsiniz; ses, dans, güzellik?
Kendimi çok güzel bulmuyorum. Makyaj ve saç insanı çok değiştiriyor. Şarkılarımı kendim yazdığım için, kendimden şarkılarıma bir şey koyabilmem benim için süper bir şey. Ama güzelliğime güvenmiyorum.
'Stir me up' yani 'Kışkırt Beni' adlı şarkıyı nasıl yazdınız?
Prodüktörümle beraber yazdığımız, insanları eğlendirmek için yapılmış bir şarkı. Hani şöyle insanlar duyunca hemen ayağa kalksınlar, oynasınlar istedik.
Belçika'da mı, yoksa Türkiye'de mi daha çok tanınıyorsunuz?
Belçika'da da tanınıyorum ama Türkiye'de olduğu kadar değil. Orada da her şey iyi gidiyor.
Bu ani gelen şöhretle beraber çekindiğiniz, korktuğunuz şeyler var mı?
Korktuğum taraf pek yok. Zaten benim için her şey birden olmadı, yavaş yavaş bu kademeye geldim. 2004 yılında başladım ve 2005'te Türkiye'de beni tanımaya başladılar. Yani her şeyin tadını çıkarabildim.
Şöhretler dünyasında sizi en çok neler endişelendiriyor?
Röportajlarda sanatla ilgili sorulara bayılıyorum ama özel hayatla ilgili sorulara cevap vermeyi sevmiyorum. Çünkü insanların beni şarkılarım, sanatım için sevmesi lazım. Yani özel hayatım için değil.
Popüler hayatın içindesiniz, çapkınlardan telefon gelmiyor mu?
Benimle kontak kurmak isteyince menajerlerim devreye giriyor. Bana ulaşamıyorlar.
Bazı sanatçıların konser öncesi bazı talepleri, şartları olur. Sizin böyle istekleriniz var mı?
Tek istediğim şarkılarımı okumak. Ben öyle kaprisli, kompleks bir insan değilim. Sahnede ve odamda suyum olsun yeter.
Tarkan'ı çok sevdiğini biliyoruz. Tanıştınız mı?
Maalesef tanışmadım. Onunla bir düet yapmayı gerçekten çok isterim. Tarkan benim için her zaman bir numara. Şarkıları süper. Dansı, imajı çok hoşuma gidiyor. Onda sahte bir şey yok, yapmacık değil. Şarkı sözlerini kendisi yazıyor, o yüzden çok beğeniyorum.
İstanbul'u gezdin mi?
Evet geçen gece sabaha kadar dolaşıp eğlendim. Herkes bir masaya oturduk balık yedik,oynadık şarkı söyledik. Bu tür ortamları özlemişim. Türkler'le beraber Türk yemeği yemek, Türk şarkıları dinlemek, söylemek insana başka bir haz veriyor.
Burada size karşı tepkiler nasıl?
Çok güzel tepkiler var. Kalabalık bir grup olduğumuz içinde playboylardan uzaktık.
Türkiye için çalışmalarınız olacak mı?
En kısa zamanda albüm Türkiye'de de piyasaya çıkacak. Şimdi onun çalışmalarını yapıyoruz. Türkiye'de büyük bir turne düşünüyoruz.
Hadise'yi nasıl tanımlarsınız?
Hadise gülmeyi çok seven, insanları çok sevip, saygı duyan ve onlara hep yardımcı olmak isteyen biri. Ayrıca annesini çok seviyor!
Oyunculuk teklifleri alıyor musunuz?
Hayır. Ama güzel bir teklif gelirse hayır demem. Öncelikle nasıl bir rol olduğuna, senaryoya bakarım.
Peki kiminle aynı dizide ya da filmde oynamak istersiniz?
Özcan Deniz'le oynamak isterim. Onun Haziran Gecesi'ndeki rolünü çok beğeniyorum. Hem şarkıcılığı hem de oyunculuğu güzel, birbirini kombine ediyor.
Türkiye'de beğendiğiniz jön var mı?
Kadir İnanır var. İbrahim Tatlıses'in filmlerini severim. Çocukken onun filmlerini seyrederdim ama artık film yapmıyor. Şimdilerde Gümüş dizisini çok seviyorum. Gümüş'ün kocası rolündeki Kıvanç Tatlıtuğ'u da çok seviyorum. Oyunculuğuna bayılıyorum.
Olursa, nasıl bir rolde oynamak isterdiniz?
Gümüş'ün yerinde oynamayı isterdim!
Alıntı