Hadi Vergiler Yol Oldu,Ya Yol Paraları Ne Oldu?

>ahm@t<

>HayalperesT
Reaction score
0
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem vergilerinin duble yol için harcandığını söyleyince akıllara da bu soru geldi.

Deprem vergisi tartışması büyüyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplanan vergilerin sağlığa, duble yollara, çiftçiye, eğitime gittiğini söyledi. Vatandaş ise şunu soruyor: Deprem vergileri yol olduysa yol için toplananlara ne oldu? İSMMMO da deprem vergisi olarak 1999’dan bu yana toplanan tutarın yaklaşık 33 milyar TL olduğu hesabını çıkardı...

Van depreminden sonra sorulan ‘Deprem vergileri ne oldu?’ sorusuna Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten yanıt geldi. Şimşek, alınan vergilerin, sağlığa, duble yollara, demir yollarına, hava yollarına, çiftçiye ve eğitime harcandığını belirterek, “Özelleştirmelerden alınan paraları, Hazine’ye verdik. Hazine bunları borç ödemede kullandı. IMF’ye olan borç neredeydi, bugün nereye geldi?” dedi.

Şimşek, bakanlıkta dün düzenlediği basın toplantısında Tütün ve Tütün Mamülleri Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı’nı açıklamasının ardından soruları yanıtladı. Soruların odağında deprem vergileri vardı.

Maliye Bakanı Şimşek eleştirilere şu şekilde yanıt verdi:

“Sonuçta bunlar 74 milyonun servetidir. Onun için ülkenin herhangi bir yerinde sorun varsa tabii ki o sorunu çözmek bizim görevimiz. Bu sorunu çözerken, şu vergiyi şuradan almıştık sadece şuraya kullanalım yaklaşımı zaten geçmişte de yoktu. 1990’da, 2000’de, 2001’de, 2002’de de olmamış. Olsaydı 1999 depreminin yaraları bir yıl içinde sarılırdı. Vergide, şu vergiyi alıyoruz, sadece şu harcama için aslında uluslararası bütçe mantığına da aykırıdır.”

Kalıcı hale getirilme tartışması

Bu arada Şimşek, 1999 depreminden sonra konan deprem vergisinin AKP iktidara gelmeden önce kalıcı hale getirildiğini söylerken buna itiraz geldi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, deprem vergileri olarak anılan vergilerin sona erme tarihinin 1 Aralık 2002 olduğunu ancak anılan vergilerin yürürlüğünün 783 sayılı kanunla önce 2003 sonuna kadar uzatıldığını, 5035 sayılı kanunla ise kalıcı hale getirildiğini hatırlattı. Hamzaçebi daha önce sadece cep telefonlarından alınan özel iletişim vergisinin sabit telefonları da kapsayacak şekilde genişletildiğinin de altını çizdi.

Kaçak sigaranın geliri terör örgütüne gidiyor

Sigara kaçakçılığını önlemek üzere bir Eylem Planı hazırlandı. Plana göre kayıtdışı tüketilen sigara miktarında 1-2 yıl içinde 3-4 puanlık bir azalma öngörülüyor. Bu azalış gerçekleşirse devlet 800 milyon lira ilave gelir elde edecek

‘Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı’ dünkü Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eylem Planı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Şimşek emniyet birimlerinin tespitlerine göre sigara kaçakçılığından elde edilen gelirin terör örgütü ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Yürürlüğe giren Eylem Planı’nın sadece kamu sağlığını koruma ve vergi kayıp ve kaçağını önleme amaçlı hazırlanmadığına işaret eden Şimşek, Eylem Planı’nı terör örgütünün finansman kaynağının kurutulması ve terörle mücadelenin bir parçası olarak görmek gerektiğini ifade etti. Şimşek, şöyle konuştu:

“Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından yakalanan kaçak sigara miktarında 2010 yılından itibaren önemli artışlar görülmektedir. 2009’da yakalanan kaçak sigara miktarı 10 milyon paket iken, 2011’in ilk 9 ayında 50 milyon pakete ulaşmıştır. Bu sorunun çözümü tüm kurum ve kuruluşların eşgüdüm halinde çalışmasını zorunlu kılıyor. Eylem planımızın en önemli özelliği de bu eşgüdümü sağlıyor olması. Nitekim eylem planımızın ilk maddesine baktığımız zaman Gelir İdaresi Başkanlığı Başkanı ile ilgili kurumların üst düzey yöneticileriyle yapılan çalışmaların değerlendirileceği 3’er aylık toplantıların yapılmasını öngörmektedir. Bütün kaçakçılık türleriyle mücadele birçok kurumu ilgilendiriyor. Burada en önemli husus koordinasyondur, hakikaten koordinasyonda çok önemli bir adım atıyoruz.”

Şimşek, kayıtdışı tüketilen sigara miktarında gelecek 1-2 yılda 3-4 puanlık bir azalma öngördük- lerini belirterek, 1 puanlık azalışın, 200 milyon liraya denk geldiği için öngörülen oranda azalma olursa yaklaşık 800 milyon liralık gelirin söz konusu olabileceğini bildirdi.
Deprem vergisi tartışması büyüyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplanan vergilerin sağlığa, duble yollara, çiftçiye, eğitime gittiğini söyledi. Vatandaş ise şunu soruyor: Deprem vergileri yol olduysa yol için toplananlara ne oldu? İSMMMO da deprem vergisi olarak 1999’dan bu yana toplanan tutarın yaklaşık 33 milyar TL olduğu hesabını çıkardı

Van depreminden sonra sorulan ‘Deprem vergileri ne oldu?’ sorusuna Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten yanıt geldi. Şimşek, alınan vergilerin, sağlığa, duble yollara, demir yollarına, hava yollarına, çiftçiye ve eğitime harcandığını belirterek, “Özelleştirmelerden alınan paraları, Hazine’ye verdik. Hazine bunları borç ödemede kullandı. IMF’ye olan borç neredeydi, bugün nereye geldi?” dedi.

Şimşek, bakanlıkta dün düzenlediği basın toplantısında Tütün ve Tütün Mamülleri Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı’nı açıklamasının ardından soruları yanıtladı. Soruların odağında deprem vergileri vardı.

şimdi yolları bu vergilerle yaptılar,

eee o kadar tu ak ka yaptıkları yada peşkeşlediklerinin gelirleri nereye gitti ?

cevaplar yalakaları üzecek ve ileride yavaş yavaş buradan kaybolacaklar....

tıpkı akp nin tepesinde yaşanmaya başlananlar gibi...

en büyük yalakası milletvekili oldu ve hemen posta koymaya başladı sağa-sola :)

tayyare gibi uçururlarda adamım haberin olmaz...

Herşeyde olduğu gibi Deprem vergilerinde de çuvalladılar..Yapamıyorsunuz İşte Zorlamanın Manası Yok !

şimdi yolları bu vergilerle yaptılar,

eee o kadar tu ak ka yaptıkları yada peşkeşlediklerinin gelirleri nereye gitti ?

cevaplar yalakaları üzecek ve ileride yavaş yavaş buradan kaybolacaklar....

tıpkı akp nin tepesinde yaşanmaya başlananlar gibi...

en büyük yalakası milletvekili oldu ve hemen posta koymaya başladı sağa-sola :)

tayyare gibi uçururlarda adamım haberin olmaz...

arkadaşım senin yorumlarını okuyorum bazen ya sen ne kullanıyorsun banada söylede bende alayım belliki iyi kafa yapıyor günboyu böylesin etkisi günboyu sürüyor galiba kesinlikle bende kullanmalıyım :durdurun :lol:

Sevgili itemsi bana kızma, degazor35'in sözcülüğünü yapmak gibi bir niyetim yok. Onun böyle bir şeye ihtiyacı da yok. Yalnız forumu takip ediyorsan ayıp ediyorsun. 2008 den bu yana anlamamış isen kısaca yazayım. Degazor35 gibi arkadaşlar akıl kullanır, mantık kullanır, düzgün inanç kullanır, MİLLİ bilinç kullanır. Yani doğuştan gelen, var olan ve kişinin yaşadığı sürece geliştirdiği değerli şeyler. Bu değerlerin etkisi gün boyu, ömür boyu sürer gider. Abi ne kullanıyorsan bana da söyle, bir fırt versene demekle kazanabileceğin şeyler değil.

Sevgili itemsi bana kızma, degazor35'in sözcülüğünü yapmak gibi bir niyetim yok. Onun böyle bir şeye ihtiyacı da yok. Yalnız forumu takip ediyorsan ayıp ediyorsun. 2008 den bu yana anlamamış isen kısaca yazayım. Degazor35 gibi arkadaşlar akıl kullanır, mantık kullanır, düzgün inanç kullanır, MİLLİ bilinç kullanır. Yani doğuştan gelen, var olan ve kişinin yaşadığı sürece geliştirdiği değerli şeyler. Bu değerlerin etkisi gün boyu, ömür boyu sürer gider. Abi ne kullanıyorsan bana da söyle, bir fırt versene demekle kazanabileceğin şeyler değil.

evet onun sözcülüğünü yapmak sana düşmez o kişiyi öyle bir anlattınki sanki beraber yaşıyorsunuz vede bana yazdıkları mantıklı gelmedi bende öyle eleştirdim o nasıl yönetimi bilgisizce eleştiriyorsa banada mantıksız geldi o yüzden öyle söyledim

arkadaşım senin yorumlarını okuyorum bazen ya sen ne kullanıyorsun banada söylede bende alayım belliki iyi kafa yapıyor günboyu böylesin etkisi günboyu sürüyor galiba kesinlikle bende kullanmalıyım :durdurun :lol:

Hayatımda bir tek sigara vardı

arada LM sıklıkla Marlboro :)

ama bıraktım 10 gün oluyor darısı başınıza

bu arada sağlığım iyi ama dediğin gibi ruh sağlığım hem dirisine

hemde ölüsüne günde 3 defa :thumbup:

evet onun sözcülüğünü yapmak sana düşmez o kişiyi öyle bir anlattınki sanki beraber yaşıyorsunuz vede bana yazdıkları mantıklı gelmedi bende öyle eleştirdim o nasıl yönetimi bilgisizce eleştiriyorsa banada mantıksız geldi o yüzden öyle söyledim

hah şöyle sadede gel,

demek bilgisizce eleştiriyorum !!!

kardeş bizi karamürsel sepeti sandın galiba,ilk mesajında nükte algıladık sevindik,ikincisinde biraz hakaret var gibi geldi....onun için biraz daha okumayı öğren,bilginin ne olduğunu kavra!!!

sonra buradayız...

Hadi Vergiler Yol Oldu,Ya Yol Paraları Ne Oldu?

Yalan Oldu

Deprem için toplanan paraların başka alanlarda kullanılması eleştirilebilir ona bir şey demem de

burda ki yorumları okuyan da sanır ki bu paralar hiç bir hizmette kullanılmayıp birilerinin cebine gitti.

Türkiyede sağlık sistemin eskiye oranla 1000 kat iyileştiğibi bugün AKP düşmanları bile kabul ediyorlar bazı bunu dile getirmekten utanıyor orası ayrı

Yine Türkiye de yapılan duble yolların tünellerin otoyolların eskiye oranla yine 1000 kat olduğunu yine AKP düşmanlkarı tarafından bile söyleniyor

Demekki en azından yine bu ülkenin vatandaşı için harcanmış

Bundan öncekiAnasol Meee hükümetinin yaptığı gibi kasada para olmayınca memurun işcinin maaşını ödemek için kullanılmadıya

Bu çok bilmişlere bir isim vereyim:

Murat İDE

bu adama mail de atabilirler,programında soruda sorabilirler,

iktadırın yollara harcadığı parayı desdekleyen tek muhaliftir :) lakin yazarda feci şekilde uçak fobisi vardır :) ve şöyle der:
-evet,paraların yollara harcanmasıda güzel bir olay,ama bu yolların hepsi yapıldıktan sonraki ilk kış dökülmüş ve tamiratlarına harcanan yada tamiri için müteahhitlere peşkeş çekilen paranın hesabını soran yok!!! Ve devamında şöyle der:
-Bilmem nerenin 40 ila 120. km arası yol işini şu abiye söz verdik diyen bir bakan oğlunun konuşmalarınıda aktarır...

Biz onların yalancısıyız :)

bu arad,sağlık kalitesi diye başa kaktığınız şeyin,
bir zamanlar muadil diye verilen ilaçların kalitesinin 10 da 1 i bile olmadığını eczacılar birliği söylemişti :)

külahımız ortada,bu saatten sonra marko paşalık durumumuzda yok,,

yemiş ve yedirmişsiniz kardeşim milletin parasını

eee ozaman

gavura ve araba peşkeşlediklerinizin parası nerede??????

eminim nemalanmışınızdır,bu kadar yaladığınıza göre,

tayyare gibiler vallahi,yalamada sınır yok,devam

Bak sen şu ÇAKALLI KARLOSA şıp denek olayı hemen çözmüş

*Deprem vergisi yola gitti, yol vergisi hastanelere gitti, hastane vergisi uçağa gitti, uçak vergisi dağa kaçtı, dağ yandı bitti kül oldu...

Ahhh bu anneler ahhh. Helalı-haramı, günahı-sevabı öğretmeden evlatlarını ortalığa salıyorlar. Es kaza bir işin ucundan tutunca yada önemli bir işin başına getirildiklerinde ortaya çıkan tablo bu oluyor.

Geri