~~[ HackheLL ye$iLay_Team ]~~

Focus StyLe

FıRtına'
Katılım
11 Eyl 2007
Mesajlar
5,292
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
İstanbul
bagmllk.jpg


ZARARLI ALIŞKANLIKLARIN SEBEPLERİ

Cehâlet, tembellik, bencillik, bilgisizlik, kötü arkadaş, grup baskısı, aşağılık kompleksi, kötüleri merak etme, kötülere özenme, kötüleri taklit etme, birahane, diskotek ve müstehcen eğlence yerleri, millî kültürden uzaklaşma, ahlâkî değerlerin zayıflaması, uyuşturucu kültürünün benimsenmesi, dış güçlerin ajan ve mafya faaliyeti, sevgiden, ilgiden ve şefkatten mahrum kalma, işsizlik, uyuşturucu madde karışımı ilâçların kullanılması, uyuşturucu karıştırılmış yiyecek ve içecekler, çıkartmalar, içki ve sigara ile bunların kullanıldığı tanışma, kutlama ve eğlence partileri, zamanın değerlendirilmemesi, başarısızlık ve mutsuzluk, stres, aşırı lüks ve eğlence hırsı, israf, “Bir defa denemekle bir şey olmaz” ve benzeri tuzak sözler, gayesizlik, ümitsizlik, intibaksızlık, geçimsizlik, şiddet, yalnızlık hissi, kendini kabul ettirme duygusu, iletişimsizlik, ekran bağımlılığı, kumara yol açan ortamlar ve oyunlar.
Başarılı ve mutlu olmanın şartları;

1. Olumlu düşünmek,
2. Olumlu dil kullanmak,
3. Olumlu davranmaktır.

İnsanları zararlı alışkanlıklara yönlendiren sebepler:

sigara0geber.jpg

1. Olumsuz çevreyle (özellikle arkadaş çevresiyle) ilgili sebepler.
2. Merak, özenti, taklit duygularıyla ilgili sebepler,
3. Mutsuzluk sebepleri.


yesilay.jpg


Sigara hem sağlığa hem ekonomiye zarar

Türkiye Yeşilay Cemiyeti İzmir Şube Başkanı Ahmet Baykurt, sigaranın ülkeye verdiği zararlarla ilgili bir açıklama yaptı.

sigara-1.jpg


Sigara hem sağlığa hem ekonomiye zarar


sigara3.jpg


Çeşitli araştırma sonuçlarına dayanarak ülkenin nüfusunun yüzde 45'inin sigara tiryakisi olduğunu belirten Baykurt, amacının, sigaranın hastalık ya da ölüm nedeni olduğunu anlatmanın yanı sıra milli ekonomiye nasıl zarar verdiğini vurgulamak olduğunu söyledi. Baykurt, Sigaranın zararlarını şöyle sıraladı: " Ülkede her yıl sigaranın yol açtığı sağlık sorunlarının 70-100 bin kişinin ölümüne neden olduğu tahmin edilmektedir. Bu rakam trafik kazalarındaki ölümlerin 15-20 katıdır. Türkiye'de her gün 6 otobüs dolusu insan sigara nedeniyle ölmektedir. Yılda ölen 100 bin kişiden 90 bini sigara kullanıcısı iken, kalan 10 bini sigara içmediği halde, sigara içimine maruz kaldığı için ölmektedir. Bu sayının yarısını evde sigara içimine maruz kalanlar oluştururken, kalan 5 bin kişi, işyerinde sigara içimine bağlı hastalıklardan hayatını kaybetmektedir" Baykurt tiryakilerin neden olduğu ev ve orman yangınlarının verdiği zararın yanısıra iş gücü kayıplarına da dikkat çekti. Baykurt, Yeşilay Cemiyetinin, okullarda, sanayi kuruluşlarında ve ticari işletmelerde sağlık kuruluşlarıyla da işbirliği yaparak, çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Baykurt halkı, bu konuda aydınlatmaya devam edeceklerini ifade etti.

SİGARANIN ZARARLARI

sigara01.gif

Sigarada 4000 çeşit zehirli madde vardır. 1991 yılında ülkemizde sigara yüzünden ölenlerin sayısı 200 bindir. Bunun 160 bini sigara tiryâkisi; 40 bini ise bebekler ve küçük çocuklar (duman altı olanlar) dır. Gırtlak ve beyin kanserinin %99’u, beyin kanamalarının %85’i, damar tıkanıklıklarının %90’ı, akciğer kanserlerinin %90’ı sigara kaynaklıdır. Sigara içenlerin vücuduna %15 ila %33 oranındı daha az oksijen girmektedir. (Kapalı bir odada içilen bir tek sigaranın dumanı iki aylık bir bebeğin ölümüne neden olmuştur.) 100 tiryakiden 50’si sigara yüzünden ölmektedir. Sigara sağlığın olduğu kadar cilt güzelliğinin de düşmanıdır. Anne adayı sigara içerse, çocuğu; %80 erken veya ölü, %65 özürlü (alkolde %100), %20 normal sürede, fakat normalden küçük doğar.

yesilay_haftasi.jpg


ALKOLÜN ZARARLARI

340337844.jpg


İnsanın bir santimetreküp kanında bir miligram alkol bulunması, alkol zehirlenmesinin bütün belirtileri için yeterlidir. Şayet bu miktar 4-5 miligrama kadar yükselirse, içen komaya girer. Komaya her giren kurtulamaz. Alkol asla bir gıda değildir. Alkol için söylenmiş güzel sözlere, aldatıcı reklâmlara aldanmamalıdır. Alkol ilâç olmadığı gibi, alkollü içkiler iştah açıcı da değildir. Bilakis zamanla mide rahatsızlıklarına, iştahsızlıklara ve sindirim bozukluklarına, iştahsızlıklara ve sindirim bozukluklarına sebep olur. Alkolün nihâî zararı akıl hastalıkları, felçler, kalp, karaciğer, böbrek ve damar hastalıkları, özürlü çocukları ve ölüm şeklindedir. Alkolizmin tuzağı biradır. İstatistiklere göre, alkoliklerin %80’i alkollü içki alışkanlığına bira ile başlamışlardır. Birada bulunan nitrozamin adlı madde kansere sebep olmaktadır. Bira yapımında kullanılan bira mayası, alkol üreten bir maya türü olduğundan alkolüz bira olmaz. 2 temmuz 1997 tarihinde basında çıkan bir haberde bir gerçek daha ortaya konmuştur: Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Özkürkçügil, böbrek hastalarının, biranın böbreklerdeki kumun veya taşın dışarı atılmasında rol oynadığı yolundaki yanlış inancını belirterek; “Bira içildikten sonra sıkça idrara çıkıldığı bir gerçek, ama bundan beklenen fayda elde edilmiyor. Hastalara tavsiye edilen bira, böbreklerdeki suyu emerek, kumların kalmasına neden olup, taş oluşmasını kolaylaştırıyor” demiştir.

800px-flaming_cocktails.jpg


Cinayetlerin % 5’i,
Boşanmaların % 80’i,
Irza tecâvüzlerin % 50’si,
Trafik kazalarının % 70’i,
Aile içi şiddetin % 70’i,
Görevini terk edenlerin % 60’ı, alkol yüzündendir.

İntihar olaylarında alkolün etkisi, içmeyenlere oranla 58 kat fazladır.

alkol.jpg


Alkol beyni % 17 oranında küçültmekte, bunun sonucu çocuklara da aynen intikal etmektedir. Bu etki kadında (annede) 2 katı fazladır. Alkol bağımlısı tedaviye muhtaçtır. Alkolizmin tedavisi çok zor, tedavi şartlarına uyulmadığı takdirde imkânsızdır. İstatistikler, tedaviden sonra 2 yıl alkol kullanmama ihtimalinin % 5 ilâ % 10 olduğunu göstermektedir. Yegâne kurtuluş, hiç başlamamaktır. Bir kadeh alkollü içki içenin beyninde binlerce beyin hücresi ölmektedir.

sigara0aefa1230a86d2b2by.jpg


UYUŞTURUCU FELÂKETİ
Uyuşturucu maddeler, beyin ve akıl sağlığının en büyük düşmanıdır. Başlıca etkileri; delilik, erken bunama, şuur ve hafıza kaybı, sayıklama, hayâl görme, korku, evham, zaman ve mekân algılamasında bozukluk, iktidarsızlık, kangren, kan pıhtılaşması, kalp hastalığı, karaciğer ve böbreklerde iltihap ve tıkanma, depresyon, ölüm isteği, nefes darlığı, öksürük, boğulma hissi, solunum felçleri, intihar ve ölümdür. Orta derecede kuvvetli bir gram uyuşturucu bir milyon beyin hücresini öldürmektedir. Uyuşturucuyu bir veya iki defa kullanmak bağımlılık yapar. Uyuşturucunun, girdiği aileyi yıkmaması düşünülemez.

yarismaodl.jpg



SağLıkLı bir ya$am için geLin sizde grubumuza katıLın :goz:





DeğerLi yardımLarından doLayı bitaneCik mermi$ime tşkLer :)
 
alkolktlklerinanashh8.jpg



Çok mu abarTıLı GeLdi_???



Hayat;sizinle yürümeyi hak etmeyenleri ayıklamasını bilir..



Türkiye’de sigaranın sebep olduğu hastalıklardan her yıl 100.000 kişi ölmektedir. (Sağlık Bakanlığı).


2-2.jpg

• İrade gücü ile sigarayı bırakma oranı sadece %3’tür. (Why People Smoke).
• Yapılan çalışmalar sigaranın ortalamada ömrü 12 yıl kısalttığı saptanmıştır. (Dünya Sağlık Örgütü).


resim00.jpg


• Sigara içen erkeklerde iktidarsızlığa yakalanma oranı %50 daha fazladır. (Dünya Sağlık Örgütü).

• Sigara içen 40-49 yaş arasındaki kişiler, onlardan 20 yıl daha yaşlı, sigara içmeyen kişilerle aynı görünüme sahiptir. (Dünya Sağlık Örgütü).

• Sigara içenlerin %50'si sigaranın sebep olduğu hastalıklardan ölüyor. (British Medical Journal).

nosmokingsymbolrw8.jpg


• Sigara içen her 4 kişiden 1'i sigaranın sebep olduğu hastalıklar yüzünden orta yaşta ölüyor. (Dünya Sağlık Örgütü).

• İçtiğiniz her sigara, ömrünüzü 11 dakika kısaltıyor. (British Medical Journal).

• Dünyada her on üç saniyede bir kişi sigara yüzünden hayatını kaybediyor ve bu rakama ölmeden önce yıllarca acı çeken insanlar dahil değil. (Dünya Sağlık Örgütü).

sigara21oo3yu.gif


:saskin:saskin:saskin



saglam_kemikler_icin_tuz_alkol_siga.jpg



uyuşturucu =(

hayrcopyqg9.jpg




KULLANIMLA MÜCADELE



TEDAVİ

Uyuşturucu madde kullanan kişiler tedavi olabilir. Özellikle tedavi ilkelerini yerine getiren kişilerde uyuşturucu maddeyi bırakma oranı çok yüksektir.



Kullanıcılar arasında "bu hastalığın tedavisi olmadığı" yolunda bir kanı yerleşmiştir. Bu değiştirilmeye çalışılmalıdır.



Uyuşturucu maddeyi bırakan kişilerde tekrar madde kullanımına başlamak sık olarak gözlenen bir durumdur. Kişi uyuşturucu maddeleri bıraktıktan sonra bir daha hiçbir zaman kullanmamalıdır. Bir kez kullanması onun eski günlerine dönmesine neden olabilir.



Tedavinin ilkeleri



Bu maddeleri kullanan kişilerin tedavisi kişiye, kullanılan maddenin cinsine ve kullanım süresine göre değişiklikler göstermektedir.



Tedavinin başarısı için iki önemli etken sayılabilir:

*

Bunlardan birincisi kişinin tedavi olmayı istemesidir. Eğer kişi tedavi olmayı kendisi istemiyor ise, kimse ona zorla bıraktırmayı başaramaz.
*

Diğeri ise kişinin maddeyi bırakmaya kendini hazır hissetmesidir. Çünkü, kişi maddeyi bıraktığı zaman alışkanlıklarını, yaşadığı ortamı değiştirmek zorunda kalabilecektir. Eğer tüm bunlara hazır değilse, yapabilecek fazla bir şey yoktur.Uyuşturucu madde kullanan kişide bağımlılık geliştiyse, tedavi daha güç olacak ve daha uzun sürecektir.

Ayrıca, uyuşturucu kullanımı ile daha da artan aile içi iletişim bozukluklarının, kopukluklarının giderilmesi için anne ve babanın da tedaviye katılması gerekir.

ÖNLEME

Gençlerin madde kullanmaya başlamasını önlemede ailelerin çocukları ile ilişkilerinin kalitesi önemli bir yer tutar. Çocukları ile kuvvetli sevgi ilişkisi olan doğru ve yanlışları öğreten, davranışları için uygulanabilir kurallar koyan, bunların uygulanmasını sağlayan ve çocuklarını gerçekten dinleyen ebeveynler çocuklarının uygun bir aile ortamında yetişmesini sağlamış olurlar.

İnsan ihtiyaçları, sonsuzdur.Çocuğunuzun yaşını sosyal çevresini, ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ne kadar harçlık vereceğinizi belirleyiniz. Belirlenen bu rakam ihtiyaçların üzerinde yada bu ihtiyaçları karşılayamayacak miktarda olmamalıdır.

-Değerlerin öğretilmesi


Her ailenin bazı prensip ve standartlarla belirlenmiş davranış beklentileri vardır. Sosyal, ailesel ve dini değerler gence alkole ve maddeye hayır demeleri için nedenler bulmasını ve kararlılıklarını kesin bir şekilde sürdürmelerini sağlar.

Aile değerlerinizi çocuğunuza açık bir şekilde öğretebilmeniz için:

İzin alması için gerekli olan değerleri açık bir şekilde belirtin ve dürüstlük, sorumluluk alma ve kendine güvenin neden önemli olduğunu, bu değerlerin iyi kararlar vermede nasıl yardımcı olacağı hakkında konuşun.




Kendi davranışlarınızın çocuğunuzun değerlerinin gelişmesini nasıl etkilediğini sakın unutmayın. Çocuklar kendi anne-babalarının davranışlarını taklit ederler. Örneğin sigara içen anne ve babaların çocuklarının sigara içme yüzdesi daha yüksektir. Sigara içme, alkol ve yatıştırıcı ilaçları alma davranışlarınızı yeniden gözden geçirin. Unutmayın ki sizin bu maddeye karşı tutumunuz çocuğunuzun alkol veya madde kullanıp kullanmamaya karşı belirleyeceği tutumu şekillendirecektir. Bu zaman zaman aldığınız alkolü tamamen kullanmamanız anlamına gelmektedir. Çocuklar bağımlılık düzeyinde, kendisine ve ailesine zarar verebilecek düzeyde alkol kullanımı ile sosyal içicilik arasındaki farkı anlayabilirler.



Çocuğunuzun asla sizin içkinizden tatmasına izin vermeyin. Böylece çocuk, erişkinler için yasal ve kullanılabilir olan alkolün çocuklar için yasal olmayan bir madde olduğunu görebilir.



Kendi söz ve davranışlarınız arasında ki uyuma dikkat ediniz. Çocuğunuzun sizinle özdeşim kurduğunu unutmayınız. Çocuğunuzdan beklediğiniz davranışları sizin gösterdiğinizden emin olunuz. Çocuğunuz sizi model alır. Sizin davranışlarınızın, tutumlarınızın, sorunlarla başa çıkma yollarınızın benzerlerini çocuğunuzda görebilirsiniz.



Çocuğunuzun sizin aile değerlerinizi anladığından emin olunuz. Aileler bazen çocuklarının nadiren veya hiç konuşmadan değerleri aldıklarını düşünürler. Bu doğru değildir. Bunlar, aile yemek için bir araya geldiğinde konuşulabilir.



-Alkol ve Diğer Maddelere Karşı Kuralların Konması ve Bunların Uygulanması




Kuralların konması işin sadece başlangıç kısmıdır. Önemli olan bunların uygulanmasıdır. Kurallara uyulmadığında uygulanacak yaptırımlar da önceden belli olmalıdır.



Açık olun. Kuralların nedenlerini açıklayın. Kuralların neler olduğunu ve nasıl bir davranış beklediğinizi söyleyin. Kurallara uymamanın sonuçlarını, yani yaptırımın ne olacağını, nasıl uygulanacağını ve ne kadar süreceğini tartışın.



Tutarlı olun. Çocuğunuzun alkol veya madde kullanmaması konusundaki kuralların evde, arkadaşında ve her yerde geçerli olduğundan emin olun.



Makul olun. Daha önce kararlaştırılmamış yeni kuralları ve cezaları çocuğunuzla tartışmadan uygulamayın. "Baban eve geldiğinde seni öldürür" gibi gerçekçi olmayan tehditlerden kaçının. Bunun yerine sakin bir şekilde tepki verin ve daha önce kararlaştırmış olduğunuz cezayı uygulayın.

-Alkol ve Maddelerin Etkileri Hakkında Bilgi Sahibi Olma:


uys.jpg


Aileler; alkol ve uyuşturucu maddeler hakkında bilgilenmeli, tehlikeyi kendilerinden ve çocuklarından çok uzaklarda görmemeli, tehlikeden uzak kalabilmek için tedbirler geliştirmelidirler.

-Çocuğunuzla Konuşma ve Onu Dinleme

Bir çok aile çocuğu ile alkol ve diğer maddelerin kullanımını konuşmaktan kaçınır. Bazıları kendi çocuklarının böyle maddelerle karşılaşmayacağını düşünür. Bazıları ise bunu nasıl konuşacağını bilmediği için veya böyle fikirleri çocuğun kafasına koymak istemediği için konuşmaz.

Çocuğunuz böyle bir problem yaşayıncaya kadar beklemeyin. Tedavi programlarına giren bir çok genç ailelerin öğrenmesinden önceki en az iki yıldan beri madde kullandıklarını açıklamaktadırlar. Çocuğunuzla madde ve alkol hakkında daha erken konuşmaya başlayın ve iletişim kanallarını açık tutun.

Tüm cevapları bilmeme olasılığından endişe etmeyin. Çocuğunuz bununla ilgili olduğunuzu bilsin yeter. Birlikte cevapları araştırabilirsiniz.

Aşağıda çocuğunuzla alkol ve madde hakkında konuşabilmenizi sağlayacak bazı ipuçları bulacaksınız.

İyi bir dinleyici olun. Çocuğunuzun size problemlerini veya sorunlarını getirebileceğinden emin olun. Çocuğunuzun size söylediği şeyleri dikkatle dinleyin. Öfkenizi kontrol edin, şiddetten kesinlikle kaçının. Gerekiyorsa, sakinleşmek için kendinize süre verin. Çocuğunuzun ne söylediğine çok dikkat edin. Eğer çocuğunuz sorunlarından bahsediyorsa, okulda veya arkadaşlarıyla işlerin nasıl gittiğini siz sorun.

Hassas konularda da konuşabileceğinizi hissettirin. Gençler, kendileri için önemli konularda ailelerinden bilgi alabileceklerine inanmak isterler.

Ödüllendirin. Sadece yanlışlar üzerinde odaklanmayın, iyi yaptığı şeyleri de fark edin ve bunları belirterek pekişmesini sağlayın. Aileler ödüllendirmekte eleştirmekten daha cömert olursa çocuklar kendilerini daha iyi hissederler ve kendi kararlarına güvenerek özgüveni yüksek gençler olurlar. Burada kastedilen sözel ödüllendirmedir. Yani çocuğunuzun yaptığı davranışı beğeniyorsanız onu takdir ettiğinizi söyleyin.

Açık mesajlar verin. Alkol veya madde hakkında konuşuyorsanız çocuğunuza kullanmama mesajını açık şekilde verdiğinizden emin olun. Böylece çocuğunuz kendisinden beklenenleri tam olarak bilecektir.

Doğru davranışlarınızla model olun. Çocuğunuzdan beklediğiniz dürüstlük, ahlaklı olmak gibi davranışları kendiniz gösterdiğinizden emin olun.

-İletişim İpuçları

Dinleme;

* Dikkatle dinleyin
* Sözünü kesmeyin
* Çocuğunuz konuşurken kendi söyleyeceğinizi
* Hazırlamakla meşgul olmayın
* Çocuğunuzun sözünün bittiğinden emin olana kadar bekleyin.


Gözleme;

* Çocuğunuzun yüz ifadesi ve vücut dilini anlayın.
* Çocuğunuz sinirli ve rahatsız mı veya rahat mı görünüyor?
* Konuşma süresince çocuğunuzun söylediklerini ona eğilerek, omzunu tutarak ve başınızı sallayarak ve
göz teması kurarak dinleyin.
* Çocuğunuzun konuşmalarını ciddiye alın.

Cevap verin;

* "Şunu yapmalısın", "senin yerinde olsam" veya "ben senin yaşındayken" ile başlayan cümleler yerine
"çok ilgimi çekti" , "anlıyorum ki bu bazen zordur" gibi cümlelerle başlamak cevap vermek için daha uygundur.
* Eğer çocuğunuz size duymak istemediğiniz şeyler söylüyorsa, sakın bunları yadsımayın.
* Her durum için çocuğunuza önerilerde bulunmayın. Bunun yerine anlattığı şeylerin ardında ki duyguları anlamaya çalışın.
* Çocuğunuzun kastettiği şeyi anladığınızdan emin olun.
* Çocuğunuzun içinde bulunduğu güç durumu sizinle paylaştığı için pişman olmasına neden olmayın. Her zaman onun yanında olacağınızı hissettirin.

uyusturucu.jpg


sigarakarikatr.jpg


sigarakarikatr2.jpg



kendinizi düşünmüyorsanız aiLenizi, sevdikLerinizi düşünün....

onLarı sizsiz bırakmaya hakkınız yok..

saĞLıkLı,muTLu ve uzun ömürLer iÇin aLkoLe, siGaraya ve uyuşTuruCuya hayır..!

senin fikrindi yavrum asıL ben Teşekkür ederiimmm :utan



deĞerLi üyeLerimiz :)

Fıятıηа √
[me|2wi$]
fare_o7
Merth
єĸση
_Venüs_
KediCiX
tufaN`
yavuz2401
oLdness_07
QUWARZ
χ∂αηтє23χ
[arkadaş aLkoLsüz bi hayaT asLa diyo ama ben onu dabırakması diLeĞiyLe ekLiyorum adını (;]
H!deous
ViRTuE
LaZiSH
mucox5
zlion
SimatiC
gamshe_Lee
visi0n
feryall
нυѕєуιηƒв
DayWalkerr
DeathWish_
KiLLinq-LoNeLiNeSs (SiGaraya Evet Alkole Hayır diyor)
KnowN


kaTıLmak isTeyen arkadaşLar mesajLarında beLirTsinLer (;
 
Yakın zamanda çok sevdiğim biri aracıLığıyLa bıraktım ztn aLayını x)

Tnx ;)
 
siz iice sabah şekerleri gibi oldunuz =)

sırada n var ortak acacagınız savaşa hayır teammi =) sigarayı bırakan 2 ikişinin birden böle konu açmasıda ayrı ilginç =) bıraktık die havamı atıyosunuz nedir =)


şaka bi yana hhde çok team açıldı hepsinin sonu hüsran..başlık hh yeşilay team olmasında..ne biliim sigara,alkol,uyuşturucu ve zararları tarzı klasik bi başlık olsun..bide sabite alınsın(tamamen öneri emir verir gibi oldu kusura bakma jewel )..

Alkol hakkında yorum yapmıcam ama..sigara içen bi insanın agız kokusu bana kalırsa dünyanın en itici kokularından biri..agzınızın lagım gibi koktugunu belki farketmiyolar ama gerçekten çok pis kokuyolar...


ne diim ellerinize saglık =)
 
Öncelikle BöyLe Bir Başlık Actıgınız İçin Çok Teşekkür Ederim :eek:k GüzeL Bir Düşünce Bence Bu Konunun SABİT'lenmesi Lasım

Ben bİr Sigara Bagımlısıyım Bırakmak İstiyorum
 
bu güzel konunun $erefine bi tane içmeliyim dermi$im :p
Bende kullanmıyorum kullanmayıda dü$ünmüyorum..Yazabilirsiniz listeye :G
 
alkol kullanıyorum ama diğerlerini kullanmıyorum

ekle beni de ama alkol dışındaki her şeyi karşı olduğumu da belirt

alkolsüz bir hayat asla :D
 
güzel bi konu bende katılmak istiyorum hiç birini kullanmıyorum
Mahalede 11-12 yaşındaki çocuklr bile sigara içiyo ailelerinde bilinçli olması lazım
 
bizim lisedeyken butun yeSilaycılar sigara ve alkol bagımlısıydı orda toplanır kafamıza göre geyık yapardık ama illa sigara icen tipler toplanırdı .... her sınıfın tiryakileri :D :D

burdaki yesil ay da mı öle = ))
 
iSpik ßizde Sigara içenLer ALköLe ve ßitkiseLe Evet DiyenLer Grußu AcaLım :hhmanD

Sen AC ßen Arkandayım Yada Arkadan Durmıyım Yanındayım Karde$im :hhmanD
 
iSpik ßizde Sigara içenLer ALköLe ve ßitkiseLe Evet DiyenLer Grußu AcaLım :hhmanD

Sen AC ßen Arkandayım Yada Arkadan Durmıyım Yanındayım Karde$im :hhmanD

bitkisel derken bitki cayı bile icmiom ben = )))

kafana göre kanka herturlu acılıyo zaten bişiler..
 
ölümlü dünya hepimiz ölecez neticesinde...
haticeye bakmam neticeye bakarım..sizde oleceksınız bende..:hhsigara
 
Sigarasız hayat hackhell siz net gibi gelio bana =)
 
beni de ekleyin :(:(:(:(


edit : birayı sigarayı filan denedm bi tat alamadm begenmedm yani begensem de zararlı zaten :hhdil:eek:ha
 
Geri
Üst