Hacker'a Kuantum Tokadı

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

k51lbc.jpg

Hacker'a kuantum tokadı

Hacker'lerin korkulu rüyası yaklaşıyor

Hacker'lerin devri bitiyor mu? Cambridge Üniversitesi geliştiriği teknolojide çok iddialı...
Resimlerle: Tüm zamanların en ünlü 10 hacker'ı

Fiber kablolar üzerinden %100 güvenlik veri iletimi mümkün mü?
Hemen hemen bütün önemli teknolojiler bir ihtiyacı gidermek için ortaya çıkıyor ve her geçen gün daha saldırgan ve daha yetenekli hale gelen hackerler, artık güvenlik konusunda kalıcı bir çözümü ihtiyaçtan öte bir zorunluluk haline getirdiler. Durum böyle olunca Cambridge Üniversitesi de kolları sıvadı ve hacker tehlikesini tamamen tarihe gömmek için kuantum teknolojisine baş vurdu.

Kuantum mekaniği ve kuantum şifreleme oldukça karmaşık bir konu. Fakat kısaca özetlemek gerekirse iki nota arasındaki iletişimin, sadece bu iki nokta tarafından bilinen bir anahtar sayesinde yapılabilmesini sağlıyor. Doğası gereği bu iletişime dahil olmaya çalışan diğer noktalar anında fark ediliyor ve engellenebiliyor. Bu sayede veriler, fiber optik kablolar üzerinden hem şifrelenmiş, hem de son derece güvenli halde iletilebiliyorlar.

Cambridge Üniversitesi araştırmacıları çok yakın gelecekte kuantum şifrelemenin aktif olarak hayata geçebileceğini ve bunu teorik olarak da olsa %100 güvenlik sağlayacağını iddia ediyorlar. Araştırmacılar ayrıca günümüz güvenlik şartlarında bu şifreleme yöntemine devletlerin, askeri birimlerin ve büyük şirketlerin çok büyük ilgi göstereceklerini tahmin ettiklerini söylediler.

Kuantum şifreleme ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz Vikipedia'nın ilgili sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Sizce kuantum şifreleme gerçekten de %100 güvenlik sağlayabilir mi?

Kaynak

%100 e yakındır %100 güvenlik diye birşey olmaz. iyi olur tabi nerden baksanız en az 5 yıl sürer o teknolojinin gelmesi

güzel olurdu gerçektende bakalım zaman neyi göstericek

onuda çözerler her tezin bi antitezi olduğu gibi.

" iki nota arasındaki iletişimin, sadece bu iki nokta tarafından bilinen bir anahtar sayesinde yapılabilmesini sağlıyor"

"Doğası gereği bu iletişime dahil olmaya çalışan diğer noktalar anında fark ediliyor ve engellenebiliyor."

Çok akıllıca düşünülmüş bir teknik büyük ölçüde etkili olacağına emim.

iyide aynı hızlardan hacker larda yararlanabiliyor.

hızın artmış olmasıyla güvenlik tedbirleri çok üst düzeye çıkartılabilir bu mümkündür ancak netteki bu hızdan hacker larda yararlanıcaktır.

bence netin bu kadar hızlı olması dahada güvensiz hale getirecektir şahsen ufak çaplı denemelerim oluyor en büyük sıkıntıyı hız konusunda yaşıyorum .

bence çok fazla bi fonksiyonu olmaz muhakkak yine açıklar çıkacaktır ya da yeni yöntemler.

Böyle bişey olursa güzel olur hackerlardan kurtuluruz

imkansız..hacker dediğin herşeye çare bulur..adamlar 30 sene önceden telefonla hacker lık yapıyormuşş.sen şimdi telefonla hackerlık yap da görelim..fiber in de çaresini bulurlar..maksat teknolojileri satsın..hem bu kablolara şifre konuyorsa nerden bileyim amerikalıların bu kablolarla bilgi sızdırmayacağını..pehhh

Bi bu kalmıştı buda çıktı sonunda.

Bana göre pek bir faydası olmaz. Zaten o sistemin kurulması 5-10 yıl sürer. Bu zaman diliminde ise zaten hackerlar kendilerini buna göre geliştirirler. :D

Yani bence bir işe yaramaz.

ula bunları yapan insan da bozan çözen armut mu?

bunlar kuantum fiziğini biliyor da hackerlar bilmiyo mu?

yada öğrenemez mi?

en fazla lamerlik ortadan kalkar, gerçek hackerlar yola devam...

Geri