H.Cevizoğlu Aysun 'u da geçti."Oy Kullanacaklar sınava Girsin"

% 47 hepsi eytimsiz kültürsüz İlkokul 3. sınıf mezunuü yobaz, gerici, irticacı, vatan haini, şeriatçı, 1 torba kömürcü, mantıksız kişiler. İçlerinde bir tane üniversite bitirmiş insan yok. Bunları destekleyen akedemisyende de yok.Bu bağlam da hülki cevizopğlu gibi aydın kişilik dığru söylemiştir.

Her lafınızda Baykal'a geçiriyorsunuz.
Tüm politikaınızı Baykallı CHP üzerine kurdunuz.

Ama merak etmeyin bu sitedeki solcular bile Baykal'ı savunmaz. O kadar sallamışsınız Baykal'a kimse sesini çıkarmamış. Çünkü bu ülkenin ulusalcıları, solcuları Baykal gibi parti diktatörlerini savunmaz. CHP'nin aldığı oyu da Baykal almamış CHP almıştır. Bir çok insan başka alternatifi olmadığını düşündüğü için Baykal a oy vermiştir.

Hatta ben son seçimde çevremde yıllardır CHP'ye oy veren ama bu son seçimde MHP'ye oy verenleri gördüm hem de çok ciddi boyutlarda. Ben MHP'ye oy verdim mesela. Ama CHP'nin başında karizmatik ulusal değerlere sahip bir lider görseydim ona verirdim.

Şimdi Baykal'a ne söylerseniz söyleyin, ben 2 katını söylerim. O şerefsiz hizipçi bu ülkeyi kendinden başkasının kurtaramayacağının düşünen bir zavallı. Şu siyasete bir yaş sınırı koymak lazım gerçekten...

Ama benim anlamadığım nokta bu ülkenin CHP'lileri ve solcularu Baykal'ı Tayyip ten ağır eleştirirken, AKP seçmenleri neden koyun gibi ülkenin satılmasına göz yumuyor? Bir tek adam akıllı Abdüllatif Şener mi çıkıyor ekonomi kötü gidiyor diyor? Geriye kalan seçmen ve danışmanla ne halta yarıyor.

Ama pardon sizin için demokrasi hedefine ulaşmak için bir tramvaydır. İsediğiniz durakta biner, istemediğinizde inersiniz. Sonra o demokrasiyi ve laikliği uluslararası emperyalizm okyanusunda bir GEMİ olarak gören aydınlara da seçkinci azınlık dersiniz.

Biz diyoruz ki demokrasi ve laiklik tramvay değildir bir gemidiri. Yolun ortasında gemiden inerseniz hepiniz boğulursunuz.

saygılar

bende bu oyverenler konusunda farklı bir konuya değinmek istiyorum devletimize vergi mükellefi olmayanların oy kullanmaması daha iyi olabilir mi acaba Sonuçta iktidar toplanan gelirlerin nasıl dağıtılacağını belirleyen tek kişinin belirlediği kişiler topluluğu veya seçtirilmişler .parayı verenler düdüğü çalsın devletimize mükellef olanlar oy kullansın Bu sadece bir düşünce harcanan benim paraysa daha dikkatli olurum mantığıyla bunu söylüyorum amacım garibanların oy hakkı mukhabbeti değil bu ara bende zengin falan değil küçük bir esnafım

bende bu oyverenler konusunda farklı bir konuya değinmek istiyorum devletimize vergi mükellefi olmayanların oy kullanmaması daha iyi olabilir mi acaba Sonuçta iktidar toplanan gelirlerin nasıl dağıtılacağını belirleyen tek kişinin belirlediği kişiler topluluğu veya seçtirilmişler .parayı verenler düdüğü çalsın devletimize mükellef olanlar oy kullansın Bu sadece bir düşünce harcanan benim paraysa daha dikkatli olurum mantığıyla bunu söylüyorum amacım garibanların oy hakkı mukhabbeti değil bu ara bende zengin falan değil küçük bir esnafım

Senin bu mantığının bir sonraki adımı en çok vergi verenler daha çok oy kullansın olur. Sen oy kullanınca sadece iktidarı seçmiyorsun arkadaşım YASAMA organını da seçiyorsun yani halkın adına yasa çıkaracak meclisi. İşe sadece para açısından bakamazsın.

Senin deden de bu ülke için canını vermiş işsiz adamın da... O zaman biri de çıkar der ki ASKERLİK de vatan borcudur, kısa dönem yapanların oyu yarım sayılsın, albay'ın oyu 1000 sayılsın.

Bahsi geçen uygulamalar oligarşik bir seçkin zümre yaratmaktan öteye gidemez. Kölelik düzenine geri döneriz. Bence esas işi olmayan vergi vermeyen insanın oy vermeye ihtiyacı var. Kendini içinde bulunduğu ekonomik işsizlik buhranından çıkaracak bir partiye oy verme hakkı.

Sen ulusal egemenliği sadece PARA YÖNETİMİ olarak anlamışsın. İlkokul öğretmeninden beri çok sağlıklı anlatılmamış sana cumhuriyet ve demnokrasi. Bu ülkedeki ilkokul mezunlarının da bir parti ile temsil edilmesi lazım, işsizlerin de vergi vermeyenlerin de bir partisi olmalı siyasi mücadele vermeliler.

Ama ilkokul mezunlarının ve yarı cahillerin sayısı fazla olunca demokrasi işlemiyor bir ülkede. İlkokul mezunlarını temsil etmesi gereken parti İLKOKUL MEZUNLARININ CEHALETİNDEN HAMASİ PROPOGANDA İLE FAYDALANIR sonra gider uluslararsı sermaye gruplarının çıkarlarına yönelik adımlar atar.

Alt gelir düzeyine sahip adamların oy verdiği parti Sosyal Güvenlik Reformu diye 2036'da çalışacak olan torunlarınızın hayatını bugünden karartır. Ve o Alt Gelir düzeyine sahip cahil gariban baştaki parti kendini ve dinini temsil ediyor zanneder.

İşte Cehalet Tam da Böyle Bir şey.

Bir sonraki adımı görenLere bak heLe :)
Bu muhabbetLerden sonra sizLerin bir sonraki adımı da
Sadece kemaList geçinenLer oy kuLLansın oLacaktır

Hani bir ara Anayasaya madde ekLenecekti ya
Cumhurbaşkanını CHP seçer
aynı hesap işte

oy kullanacaklar sınava girerse milletvekillerinin yarısı kullanamaz heralde :D bu da akp'nin vekil sayısına eşit :D

Oyunu (iradesini) 200 kg kömüre ve 1 koli erzağa satan birisiyle, bunu yapmayan birisinin oyları bence birbirinden farklı olmalıdır.

Ben hiçbir baskı altında kalmadan, irademi satmadan hür irademle oyumu vericem, ama başkası iradesini satarak oyunu verecek!
İkisi arasında kesinlikle bir fark olmalı...

Kendisini satmış yüzbinler yüzünden ben neden sıkıntı çekmek zorunda kalayım?
Kendimi satmamışım, ama kendini satan insanlar yüzünden mutsuzluk yaşıyorum, geleceğim karartılıyor, ileriye bakamıyorum...

Fransa bunu tartışmış zamanında. Şöyle bir şey düşünmüş :

Oy verecek kişide:

1- en az 1 diploma sahibi olması
2- vergi bağıyla devlete bağlı olması.

Diploma konusu Türkiye için de ciddi anlamda düşünülebilir.
Mesela en az ortaokul mezunu olma şartı aranabilir o verebilmek için.

Oy vermek vatandaşlık hakkıdır. O zaman askerliğide yapmasınlar diye bişey denebilinirmi.

Askerlikte temel kıstas "sağlıklı olmak, kol-el-göz kaybı yaşamamış olmaktır"

Arkadaşım dünyanın neresinde böyle bir uygulama var gösterin lütfen. Köylü milletin efendisidir deyimi ne olacak. Sırf Chp seçimii kazansın diye halkın yarası karacahilm i çalış dah iyi tanıt halka bişeyler ver. Seni baş tacı yapsın..

Arkadaşım dünyanın neresinde böyle bir uygulama var gösterin lütfen. Köylü milletin efendisidir deyimi ne olacak. Sırf Chp seçimii kazansın diye halkın yarası karacahilm i çalış dah iyi tanıt halka bişeyler ver. Seni baş tacı yapsın..

"Köylü oy vermesin" demiyor ki kimse. Ama köylünün cahil-eğitimsiz olduğunu da kabul edeceksin. Bu hakaret değil, Türkiye gerçeğidir. Türkiye'de okulllaşma ortalaması ilkokul 4 seviyesinde. Cahil-eğitimsiz insan yığınıyla hiçbir ülke gelişememez. Cahil-eğitimsiz, köyde de olsa, şehirde de olsa bu böyledir.

Köylü de oy versin, şehirli de... Ama oy verirken iradesini satmamış olsun, beyni alınıp yerine 200 kg. kömür konulmamış olsun.

Ve şunu anlamaya çalışıyorum: Eğitimli, eleştiren, düşünen, yurtsever insandan neden korkuluyor bu ülkede? Cahil köylü, o halde mi kalsın hep, hep gözünü kapayıp zarfı atsın mı sandığa?...

Boşuna kendini yormayın.

aklınızdaki gerçek niyetini söyleyin.

Deyin ki bu ülkede CHP nin dışındakidiğer partiler kapatılsın.

Zaten bu yüzden çok partili hayata geçişi karşı devrim olarak boşuna görmüyorsunuz

Çok partili hayata geçişi karşı devrim olarak görmüyoruz.

Sizin babaağanız Adnan Menderes'tes beri tüm ahlaksız siyasi ekolünüzüm projeler üzerinden değil dini duygular üzerinden oy toplamasını karşı devrim olarak görüyoruz.

50 yılda görüşünüz hiç değişmemiş
-Adnan Menderes halk isterse şeriatı geri getirir diyordu
-Erbakanının tatlı mı olacak kanlı mı olacak diyordu.
-Tayyipiniz demokrasi bir tramvaydır istediğimiz durakta bineriz istediğimiz durakta ineriz diyor.

Yani çok partili demokratik hayatı halkın dini duygularından prim sağlayıp şeriata giden bir yol olarak gördüğünüz sürece 5 parti değil 15 parti daha kapatılır.

saygılar

Sınavın sonucunu açıklıyoru.

Bu sınava girenlerin sadece yüzde 20 si başarılı oldu. Bu yüzden sadece onlar oy kullanacak.

CHP yaşadı desenize tek başına iktidar ozaman

Geri