Hızlı Başlat'ta kendi açılır klasörünüzü oluşturma

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
Hızlı Başlat'ta kendi açılır klasörünüzü oluşturma

Bu yazıda çok uzun zamandır kullandığım ve inanılmaz bir çalışma kolaylığı sağlayan bir özelliği Vista ya nasıl entegre edeceğinizi göstereceğim.

Eğer isterseniz hızlı başlat a kendi oluşturduğunuz bir klasörü yerleştirebilir ve sık kullandığınız ne varsa bunun kısayolunu içine atarak bunları kolaylıkla çalıştırabilirsiniz.Aslında bu özellik tıpkı masüstünü göster gibi çalışır.Ama çok önemli bir farkla;hiçbir pencerenizi kapatmadan masaüstünüz elinizin altındadır.Uygulayın ve getirdiği inanılmaz kolaylığı kendiniz gözleyin.

NOT:
Windows 7/Vista/XP/2000 in bütün sürümlerinde bu özelliği kullanabilirsiniz.

BİRİNCİ ADIM;

1-Alttaki metni masaüstüne bir metin belgesi açarak kopyalayın.

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"CascadeFolderBands"=dword:00000001

2-Dosya menüsünden Farklı kaydet i seçerek ql-folder-cascade olarak kaydedin.

3-Masaüstünde oluşan ql-folder-cascade dosyasına sağ tıklayıp Birleştir deyin.

4-Devam , Evet ve Tamam deyip işlemi tamamlayın.

5-Artık .reg dosyasını silebilirsiniz.

İKİNCİ ADIM;

1-Masaüstüne boş bir klasör oluşturun.

2-Bu klasöre masaüstünde ki kısayollardan dilediğinizi kopyalayın.

3-Klasörü Hızlı başlat alanına sürükleyip bırakın.

Artık bu klasörün yan tarafına tıkladığınızda açılan bir menü belirecek.Buradan dilediğiniz uygulamayı çalıştırabilirsiniz.Özellikle ekranda çok fazla pencerenin açık olduğu durumlarda buradan bir uygulamayı çalıştırmanın ne kadar pratik olduğunu göreceksiniz.

ql-folder-cascade2.png

tip.png

İPUCU:
Bu klasöre sağ tıklayıp Özellikler/özelleştir/Simge değiştir yoluyla internetten indirdiğiniz bir ikonu atayabilir veya Vista ile gelen ikonlardan birini seçebilirsiniz.

45108613.jpg

EĞER DEĞİŞİKLİĞİ GERİ ALMAK İSTERSENİZ;

Alttaki metni kullanarak BİRİNCİ ADIM 1-5 adımlarını tekrarlayın.

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"CascadeFolderBands"=-

harika bişey =) ancak d de yeni bi klasör açıp onuda oraya atarsak kullandımız proların kısayollarınıda atarsak da olur =) ben hep öle yapıodum değişik bişe bide bunu yapak =)

Teşekkürler ulash güzel paylaşım oldu. Eline sağlık

Geri