Hüsranla Biten Pardus Hikayesi

ARAN_1

Banned
Reaction score
0
linuxa ben de kafayi taktim ve bi kac defa pardus kurulumu yaptim ama modem suruculerini bir turlu bulup internete baglayamadigim tekrar silmistim...tabi TURKun elinden bisey kurtulmaz misali bundan iki gun once bu sefer ucari kacari yok cozucem deyip tekrar kurdum...cozdum de modemi kurmayi becerip nete baglandim...faka bu surec icerisinde pek normal olmayan bir-2 donma sorunu,bazen standart kurulu gelen programlarin acilmamasi gibi garip sorunlarla karsilastim ama onemsemedim sonucta gelistirilen bir sistem... dun cogunuzun bildigini dusundugum unlu berly/compiz gorsel solenini yapilandirmak icin sivadim kollari...okudum inceledim once ekran kartinin suruculerini yuklemem gerekiyormus...resmi sitesindeki yonergeleri okuyup aynilarini yerine getirdim ve yuklendi ama ciddi bir soruyn vardi..."kurulan paketler guncelleniyor" isleminin bitmesini beklerken uyuya kalmisim bu sabah kalktim hala guncelleniyordu...modeme baktim herhangi bi indirme islemi yok...pencereyi kapatmaya calistim fakat kapanmadi mecburen "iptal et" dedim ve hemen pencereyi kapattim iptal islemini yapamasin diye.....sonrasi pc acilirken pardus ekrani geliyor fakat pardus yok:vur

....velhasil sozun ozu sanirim pardus benim gibi orta duzey kullanicilari henuz asan bir sistem ileride daha sorunsuz hale gelene kadar bu hayale veda ettim ama linux hakkindaki dusuncem hala degismedi aksine bu iki gunluk surecte daha yakindan inceledigim kadari bile windowsa bir daha donmemek uzere linuxa gecme fikrimi guclendirdi...simdi ubuntu kurmayi dusunuyorum...konuda bilgili arkadaslarin tavsiyelerini de merak ediyorum orta duzey bir kullanici icin daha uygun olacagini dusundukleri bir linux surumu varsa tavsiyelerini bekliyorum...simdiden tesekkurler.

Ben ubuntu kurdum.Ekran kartımı wireless'ı ses kartını ve ismini sayamadığım bir çok driveri yükledi.Bu açıdan Ubuntu Feisty Fawn çok hoşuma gitti.Tabi XP'yi kaldırmadım.Çünkü herşeyi Windowsta öğrendim ben.Windows 3.1 ile başladı bilgisayar maceram.Hatta MS-DOS ile.Windowssuz bir hayat düşünemem.Kimse düşünemez.Her ne kadar çalışırken hard diskim kazınıyormuş gibi sesler gelse de Windows yaygın olduğu için ve açıkçası program kurulum kolay olduğu için (çift tıklama ve ileri:)) Windows vazgeçilmez.Ben de yeniyim Linux'ta tavsiye edecek konumda değilim ama ben Ubuntudan memnun kaldım.Bill Gates bile Linux en iyi işletim sistemi dedi.Ancak alışkanlıklar bize hiç bir zaman Windows'u bıraktırmayacak.Bir de hemen hemen hepimiz Windows'un gelişim aşamalarını izledik.O yüzden çalışma mantığını kavradık.Şimdi Linux ile alakalı dökümanları okuyorum.Eğitim setleri indiriyorum internetten Linux için.Ama hala root nedir pisi nedir öğrenemedim.Allah'tan ubuntunun içinde programların listesi var indirip kendi kuruyor.Ama nasıl kuruyor anlamadığım için kendimi güçsüz bir işletim sistemi kullanıyormuş gibi hissediyorum.Tabiki güçsüz değil Linux ama acemilik işte.İnşallah ben de en kısa zamanda Linux'u çözer ve severim

galib komple linuxun bi sorunu var benimle:) ubuntu kuruyordum dun kurulumun ortasinda surucunuzde/okuyucu lensinizde bir problem...vs dedi kurmadi:) e windows,pardus nasi kuruluyor o zaman:) ama cozucem hepsini bi gun gelicek linuxu catir catir kullanicam:)

bana sorarsaniz linux sistemlerinin arasindan en iyisi opensuse veya suse..tabiki kubuntu (ubuntunun kde versiyonu) & mandriva yi unutmamak lazim benim linux hevesim Turkix ile basladi..cogunu kullandim ama ilkbasta turkix baya sorunlari vardi zaten en sonda vefat etti ama gercekten guzel tasarlanmisti..genelde opensuse ve mandriva da hardware sorunu yasamazsiniz

Pardus'ta da donanım sorunu pek yaşamazsınız. Ben Opensuse'yi 1 haftada ancak kurabilmiştim. Pardus'u ise 30 dakika içinde kurdum, standart kurulumda ek bir ayar driver yükleme gibi işlemlere bile gerek kalmadı.
Şimdiye kadar ki denemelerimde bazı donanımlarda sorun çıkarken bazı donanımlarda yüksek performans aldım.
Amd işlemciler, nvidia ekran kartları asus anakart ve modemler via chipsetlerde sorunsuz ve gayet performanslı çalışıyor.

bende yeni pardus kurdum ve çok hoşuma gitti. herhangi bir driver problemi yaşamadım ve 30 dakikada kurdum. Gerçi yaşasam nereden çözeceğimi de bilmiyorum. :)) windows'la %80-85 benzeşiyor. O yüzden hiç zorluk çekmedim, makinesi P4 olanlar için sorun çıkartmayacağını düşünüyorum.

ne demisler "Türkün elinden ne ucan ne de kacan kurtulabilir":durdurun bi gun gelicek komple kurtulucam windows tan komple linux kullanicam catir catir demistim demi:durdurun linux a merakli olan ya da olmayan arkadaslar tek bisey solicem ubuntu 7.10 [su anki son surum] u kurun ve sadece 1-2 gun deneyin bir daha windowsun yuzune bakmazsiniz:) windowsta ne yapabiliyorsaniz cok daha mukemmelini yapan araclar program deposunda fazlasıyla mevcut,hele o compiz fusion tek basina olayi bitiriyor zaten,onun yaptigi gorsel soleni windowsta gerceklestirebilmeniz icin cok saglam bi pc lazimken ubuntuda alelade bi pc yetiyor...neden peki: 1-2 gun sonra windowsun gercek anlaminin "ahmaklarin yazabildigi tek isletim sistemi" oldugunu farkediceksiniz ve linuxla windows arasinda buyuk bir cag-evrim farki oldugunu goruceksiniz...bir an once ubuntu 7.10 u kesfedin derim...

Bence kurulumdan sonraki kullanım aşamalarıda linux / windows seçimi esnasında önem taşıyor. Bilgi seviyemiz genelde linux a yetmediği için benim gibi birçok arkadaşımda windows kurup, sistem üzerinde de windows tabanlı programlar kullanıyor. Evet biraz alışkanlıktan biraz tembellikten biraz da zamansızlıktan bu süreç gelmiş gidiyor. Ama ilerleyen zaman içerisinde linux un daha da büyüyeceğine kullanıcı sayısının da artacağına inanıyorum.... Herkese Kolay Gelsin....

ya arkadaslar ben linux kullanmak istiyorum ustelik orjinal windowsa sahip olmama ragmen:)gecen gun kurdum ekran karti ve wirelesste sorun verdi sanirim.ekran karti neysde wirelessin yaninda yesil bir tikvardi ve normal calisiyor diordu ama hic bir sekilde wireless baglantisi aramasi yapmadi o yuzden internete giremedim.birde msni normal windowstaki gibi kamerali sesli goruntulu olarak kullanabiliyomuyuz?youtubede beryl die masaustu goruntulerini gordum ama benim kurdugum surumde oyle artistik hareketlerin hic biri cikmadi:( bana biraz yardimci olabilirmisiniz?

ya arkadaslar ben linux kullanmak istiyorum ustelik orjinal windowsa sahip olmama ragmen:)gecen gun kurdum ekran karti ve wirelesste sorun verdi sanirim.ekran karti neysde wirelessin yaninda yesil bir tikvardi ve normal calisiyor diordu ama hic bir sekilde wireless baglantisi aramasi yapmadi o yuzden internete giremedim.birde msni normal windowstaki gibi kamerali sesli goruntulu olarak kullanabiliyomuyuz?youtubede beryl die masaustu goruntulerini gordum ama benim kurdugum surumde oyle artistik hareketlerin hic biri cikmadi:( bana biraz yardimci olabilirmisiniz?

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=342218

simdi bu linkte o bahsettigin isletim sistemleri artistik gosterilerinin az bi kismini gosterdim winbok kullanicilari aglamasin diye bu kadarla sinirli biraktim yoksa ubuntunun bu konudaki sınırı bu kadar degil:)

yukarida hangi surumu denedigini yazmamissin eger verdigim linkteki durumu da incelersen ubuntu'nun bu tur konularda kesintiye ugramadan yolda kalmadan donanimlari yapilandiriyor,sorun yasicagini sanmiyorum. ubuntu 7.10 dene derim:goz:

kaç sefer linux un türevlerini kurmaya çalıştıysam hep vazgeçtim. ufacık bir eksik beni soğutuyor ve silip tekrar xp ye dönüyorum. huyum kurusun işte sevemedim gitti şu linux türevlerini. he ama windowstan üstün bir sistem çıkarsa xp vista falan dinlemem yüklerim ama çok zor gibi... sadece bekleyeceğim... çok beklerim gibime geliyor ama sabıırr

ben pardus çok istememe rağmen bir türlü kuramadım. ama daha önce bir kubuntu deneyimi yaşadım. kubuntu görsellik olarak eminim vistaya ilham olmuştur. explorer 7 deki clear type özelliği çok önceden kubuntuda mevcut idi. ancak kullandığım pek çok program autocad gibi çizim ve endüstriyel programlar beni windows kullanmaya mecbur ediyor.

sabayon 3.5 loop 2 önerririm.. ben linux'un belki de en çaylagıyım ama içinde hersey war we inanılmaz tatmin edici şimdilik hiç bi sorunla karsılaşmadım wine ile exe leri rahatlıkla calıştırabiliyorum we o kadar ii buldumki bu dagıtımı suan sadece bu sistem yuklu makinamda we xp ye donmek aklımdan bile gecmio hem compfiz de sorunsuz calısıo denemeni şiddetle tavsiye ederm eger denemediysen tabi :)

eğer linuxa pardus ile başlayacaksanız sizlere tavsiyem
http://www.ozgurlukicin.com
ziyaret edin. bu sitede pardusa gönül vermiş insanların her konuda yeni gelenlere yardım ettiğine birebir şahidim. yaklaşık 2 yıldır pardus kullanıyorum.her ihtiyacımı karşılıyor. compizi de kararlı bir şekilde kullanabiliyorum. özgürlükiçin.com da ilk adımlar pardusun ilk ayarları konusunda yardımcı olur nasıl bölümünde programlar tanıtılır. forum bölümünde soru ve sorunlarınıza çözüm bulunur.ve ayrıca resmi olmayan pardus wiki sinden pardusla ilgi istediğiniz bilgiyi bulabilirsiniz.
http://tr.pardus-wiki.org/Ana_Sayfa

bende linux ubuntu kurdum çok güzel

bende pardus kurdum ama hüsranla bitmedi. bence kesinlikle bir daha dene.

bende yok öyle bi sorun bende parduskullandım senden kaynaklanıyo hemenkötüleme benim kurduğum gibi pardus ekran kartı interneti tanıdı

DOS 4 LE BASLAYAN PC MACERAM XP ILE DEWM EDIOR:durdurun.BIR PROGRAMCI DEGILIM SIRADAN BIR KULLANICIYIM:clap.BUNA RAGMEN PC MIN BENDEN HABERSIZ BIRILERINE BU HAFTA BUNUYAPTI YARIN SOYLE YAPACAK DIYE BILI AMCAYA VE ADAMLARINA RAPOR GONDERDIGINI OGRENDIGIMDEN SONRA BU ISLETIM SISTEMINDEN NEFRET ETTIM:vur.LİNUX DENEMELERIM HEP HUSRANLA SONUCLANDI:saskinLİNUX TARTISMALARINI YAKINDAN TAKIP ETMEME RAGMEN O SIHIRLI COZUMUN CIKTIGINI DUYMAK NASIP OLMADI.:goz:.
GEIRDIKLRI TEKLIF WE DUSUNCELERINDEN DOLAYI TUM ARKADASLARA TESEKKUR EDIORUM.:clap
WE HASRETLE O MECHUL GELECEGI BEKLIYORUMM:goz:

DOS 4 LE BASLAYAN PC MACERAM XP ILE DEWM EDIOR:durdurun.BIR PROGRAMCI DEGILIM SIRADAN BIR KULLANICIYIM:clap.BUNA RAGMEN PC MIN BENDEN HABERSIZ BIRILERINE BU HAFTA BUNUYAPTI YARIN SOYLE YAPACAK DIYE BILI AMCAYA VE ADAMLARINA RAPOR GONDERDIGINI OGRENDIGIMDEN SONRA BU ISLETIM SISTEMINDEN NEFRET ETTIM:vur.LİNUX DENEMELERIM HEP HUSRANLA SONUCLANDI:saskinLİNUX TARTISMALARINI YAKINDAN TAKIP ETMEME RAGMEN O SIHIRLI COZUMUN CIKTIGINI DUYMAK NASIP OLMADI.:goz:.
GEIRDIKLRI TEKLIF WE DUSUNCELERINDEN DOLAYI TUM ARKADASLARA TESEKKUR EDIORUM.:clap
WE HASRETLE O MECHUL GELECEGI BEKLIYORUMM:goz:

Aradığın sihirli sözcük UBUNTU dur..
Denemeni öneririm..Pişman olmazsın..

Geri