Hüseyin Çelik'ten CHP'yi kızdıracak sözler

biosx

New member
Reaction score
0
huseyin-celik.jpg

Hüseyin Çelik'ten CHP'yi kızdıracak sözler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "CHP, darbelerin arkasındaki güç olmuştur. Darbelerin şakşakçısı olmuştur. Zaman zaman hazırlayıcı gücü olmuştur" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "CHP, seçime nasıl hazırlandığımızı öğrenmek istiyorsa Sayın Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş Bey'in ifade ettiği gibi bize bir gazeteciyi ajan olarak falan göndermelerine gerek yok" dedi. Çelik, "CHP, darbelerin arkasındaki güç olmuştur. Darbelerin şakşakçısı olmuştur. Zaman zaman hazırlayıcı gücü olmuştur" diye konuştu.
Hüseyin Çelik, MKYK ve MYK toplantılarının ardından düzenlediği basın toplantısında, toplantılarda iç ve dış siyasi gelişmeler ile sosyal ve ekonomik gelişmelerin ele alındığını bildirdi.
Hüseyin Çelik, şunları söyledi: "Yapamayacağımız hiçbir vaatte bulunmayacağız, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir vaatte bulunmayacağız, seçim ekonomisi uygulamayacağız, popülizme asla kaçmayacağız. Bakın seçime neredeyse 4 ay gibi bir süre var ve bu ülkede bir seçim ekonomisi yürütülmüyor.
CHP, seçime nasıl hazırlandığımızı öğrenmek istiyorsa Sayın Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş Bey'in ifade ettiği gibi bize bir gazeteciyi ajan olarak falan göndermelerine gerek yok. Hiç ajan olarak falan göndermesinler, ismi ile cismi ile göndersinler. Kimi gönderiyorlarsa, neyi öğrenmek istiyorlarsa biz onları ağırlarız. Çayını, kahvesini içiririz, yemeğini de yediririz ve particilik nasıl yapılıyor, siyaset nasıl yapılıyor onunla ilgili olarak onlara ders de vermeye talibiz, hazırız. Tabii ilk dersin adı da samimiyet olacak.
Sadece gönderdikleri bir iki kişiyi değil, daha fazla gönderirlerse onları da eğitmeye ve bu işlerin nasıl yapıldığını da onlara öğretmeye hazırız. Temenni ediyorum ki; Sayın Hurşit Güneş böyle bir şey söylememiş olsun. 'Ajan gönderiyoruz ve AK Partililer nasıl çalışıyor bunu öğrenmeye çalışıyoruz" dememiş olmasını temenni ederim. Çünkü bu ajan gönderme, vesaire hoş şeyler değil. Biz kapısı açık olan yüreği de açık olan bir partiyiz. Gazeteci arkadaşlarımız bize açık yüreklilikle gelirlerse daha büyük bir mutluluk duyarız."
Çelik, açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.
"DARBELERİN ARKASINDAKİ GÜÇ OLMUŞTUR"
Çelik, "CHP'li Süheyl Batum'un bazı açıklamaları oldu; bazı 'Ergenekon' davası sanıklarıyla ilgili olarak. 'Seçimde milletvekili adaylığı teklif edilmelidir' dedi. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Vallahi bu CHP'ye yakışır. CHP, zaten eski genel başkanları kendisini Ergenekon'un avukatı olarak ilan etmişti. Sayın Süheyl Batum bir anayasa profesörüdür. Anlaşılan o ki Sayın Baykal'dan boşalan avukatlık kadrosuna onu tayin ettiler. Ergenekon'un ne olduğunu halkımız çok iyi biliyor. Şu anda yargılama devam ettiği için ve henüz süreç sonuçlanmadığı için insanları şu veya bu şekilde suçlu şeklinde damgalayamayız. Oradaki iddialar tek başına vahimdir.
CHP maalesef her zaman zaten karanlık güçlerin, statükocu anlayışın, millet iradesine karşı çıkanların yanında olmuştur. Darbelerin arkasındaki güç olmuştur. Darbelerin şakşakçısı olmuştur. Zaman zaman hazırlayıcı gücü olmuştur. Tabii hepsinin mi? Tabii ki değil. Hatta 27 Nisan bildirisindeki gibi 'biz bunun altına imzamızı atarız' demiştir. Cumhuriyet Halk Partisi budur. Bu açıdan böyle bir iradelerinin olmasına şaşmamak gerekir. Ben de hiç şaşmadım. Yapabilirler mi, yapamazlar mı? Bu ayrı bir olay, ama böyle bir niyetlerinin olduğunu da zaten biliyoruz."

Hüseyin Çelik artık bunu ispat edecektir herhalde.

Ne demiş çok kıymetli Başbakanımız, "şerefsizliğini yapanlar iddiasını ispatla mükelleftir. İspatlayamazsanız müfterisiniz”

Geri