Hülle var!

chapboy

New member
Reaction score
0
CHP-DSP işbirliği düpedüz hülle! Seçimlere hile karışıyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Siyasi Partiler Kanunu'nun 90. maddesi aynen şöyle: "Siyasi partiler tüzük ve programları dışında faaliyette bulunamayacakları gibi, başka bir partiyi destekleme kararı da alamazlar."

Kanuna göre CHP-DSP işbirliği yapılamaz. Şöyle yapıyoruz böyle yapıyoruz diye kimse hikaye anlatmaya kalkmasın. Basbayağı DSP, CHP'yi seçimlerde destekleyecek. "Bana oy vermeyin CHP'ye verin" diyecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nu göreve çağırıyorum. Ortada apaçık "seçim işbirliği" var. Ortada kanuna aykırı bir durum var. Gerekenin yapılması lazım.
Gerçi daha önce de benzer birleşmeler olmadı değil. Ama bir büyüğümüzün dediği gibi "dün dündür, bugün bugündür." CHP-DSP bu şekilde seçime giremez. Kanunu hiçe sayarak hareket edemez. Yüksek Seçim Kurulu, bu oyunu görmezden gelemez.

Vakit kaybetmeden harekete geçmeli. Fazla yol alınmadan CHP-DSP birlikteliği kanuna uygun hale getirilmelidir. İş işten geçmeden kamuoyuna duyuruyorum. Hülleyi göz önüne getiriyorum. Takipçisi olacağımı da hatırlatıyorum. CHP'nin kendini kanunların üzerinde görme tavrı beni çılgına çeviriyor. Ne büyük bir vurdumduymazlık içindeler. Kendilerini Meclis'in yani milletin üzerinde, kanunların önünde görebiliyorlar. Bu ne tuhaf bir anlayış. Sanki CHP hükümran, bizler köleleri. Millet koyun mu? Siz dilediğiniz gibi at koşturacaksınız bizler de göz yumacağız. Kurumları kafa kola almışsınız "biz olmazsak laiklik elden gidiyor" diyerek. Başka da bir söyleminiz, projeniz yok.

Yıllarca da böyle olmuş. Cumhuriyet tarihimizde bir tek yapıcı adım atmamışlar. Çivi çakmamışlar, umut olmamışlar. Varsa yoksa felaket senaryoları, laiklik söylemleri.

Şapka çıkarmayalım, bu içi boş hikayeleri de senelerce yutturabilmişler. 22 Temmuz çok önemli. Herkes oy kullanmalı. CHP'nin hezimetine bahane kalmamalı. (Mehmet Ali Ilıcak/Bugün)

Evet Arkadaşlar Sessiz Kalmayalım
Yorumlarınızla Aydınlanalım

arkadaşım sen iyimisin. bundan önce böyle şeyler yapılmıştı. ve Yüksek Seçim Kurulu o zamanlarda birşey söylemedi şimdi de söyleyemez. Neye dayanarak söyleyecek, çıkarılacak adaylar CHP listesinde belirlenecek, CHP üyesi olacak. Korktun galiba o yüzden böyle cıngar çıkarıyorsun.

ciddimisin bunları yazarken:hh?

edit:yanlıs anlama , sanki bunları sen yazmıssın gibi bi yanlıs anlasılma cıkabilr ılk yorumumdan ...gercekten bu yazılana inanıomusun demelıydım =)

Ben de seçim işbirliğini duyduğumda önce şaşırmıştım biz de okulda yapamazlar diye öğrendik çünkü. Araştırdım gerçekten seçim ittifakı yasak. Seçimden sonra başlarına bela olabilir bu. Hatta bu maddenin kaldırılması da önerilmekte...

Lütfen bilip bilmeden haber hakkında, uydurmadır dayanaksızdır denmesin. Seçim ittifakının neye göre yapıldığını daha geniş araştıracağım ama gerçekten nasıl yapıldığını anlamadım. Hatta başka ülkelerde iki turlu sistemlerde bu birlikteliğin olduğunu okumuştum ama ülkemizde yasak diye biliyordum...

Madde 90 - Tüzük ve Programlar İle Parti Faaliyetlerine İlişkin Sınırlamalar
Mevcut Yasa : Siyasi partilerin tüzük, program ve faaliyetleri Anayasa ve Kanun hükümlerine aykırı olamaz.

Siyasi partiler, tüzük ve programları dışında faaliyette bulunamayacakları gibi seçimlerde başka bir partiyi destekleme kararı da alamazlar.

Sizce bu madde başka ne manaya gelebilir???

Hahaha
Ne Korkacam Be
Topu Gelsİn Ne Fayda
O Kurlu AŞklarinin Sonu HÜsran,hÜzÜn Olacak
Ayni Şey Dp İÇİn De GeÇerlİ
A.menderes Ne Dedİydİ:"tek BaŞlarina GeÇemeyeceklerdİ Baraji Şİmdİ İse Sarilarak BoĞulacaklar.romantİk Son..."

Anasına bak oğlunu al.

Evet haklısınız "kızını" olacaktı ama sözkonusu olan kişi Mehmet Ali Ilıcak ise eğer, ne de olsa esas oğlandır kendisi.
Babasının(rahmetli) İlksan dosyası mı desem, anasının her telde oynayabilme yeteneği mi desem, danasının Akşam gazetesi promosyonu olan Televizyonları nasıl olup da millete vermeyişi ve aynı zamanda TRT bandrolleriyle ilgili nasıl bir usulsüzlük olayının içerisinden yara almadan kurtuluşu mu desem...
Sizin de anlayacağınız üzere desemlerin bitmesi ILICAKLAR söz konusu ise mümkün değil.
Eee ne de olsa kendileri Hülle bilir kişisi sayılacak çapta.
Yazısını lütfen dikkatle okuyunuz ve ne "engin ve bilge insan" olduğunu kendiniz görünüz. Ama lütfen gülmeyiniz.
Bu arada muhteremin yazısını kılavuz alan arkadaşlara da acıdığımı belirtmek isterim.
Herkese saygılar.

Sen kafana takma bunlar onkerede birleşse onların oyu sabit TÜRKİYE B.M.M.ancak 80 veya 90 millet vekili sokarlar. onlar her zaman yasaları ciğniyorlar.Bunlara göre normal birşey..

evet hülle var ve bunca hukukçunun haberi yok
YSK nında haberi yok
ama "Mehmet Ilıcak" senin haberin var ;)
:clap :clap :clap

ılıcak kaçıncı cumhuriyetçiyse artık Cumhuriyet dönemine bi sövmediği kaldı! :mad:
kendi partisi imparatorluk kurmuş ülkede resmen chp ye ve cumhuriyet dönemine çamur atıyor
yazıklar olsun

chapboy' Alıntı:
Yıllarca da böyle olmuş. Cumhuriyet tarihimizde bir tek yapıcı adım atmamışlar. Çivi çakmamışlar, umut olmamışlar. Varsa yoksa felaket senaryoları, laiklik söylemleri.

1923-1946 arasında neler yapılmış ya tarih bilmiyorsun yada feci kötü niyetlisin

Siyasilerin ve yüksek seçim kurulunun, bu konu ile ilgili sessiz kalmalarından anlaşıldığı üzere bir şekilde yasa boşluklarından faydalanıp bu işi kılıfına uydurmayı başarıyorlar. Bunun adının yolsuzluk olduğu söylenemez ama ahlaksızlık olduğu söylenebilir. Nede olsa sırf barajı geçebilmek için yapıyorlar, yoksa birbirlerini çok sevdiklerinden değil. Bunu ben söylemiyorum, chp yi destekleyen forumdan arkadaşlarımız söylüyor. Ama yinede bu birliktelik ters etki yapacak. Kazdıkları kuyuya kendileri düşecek, bu forumda bile sol görüşlü arkadaş daha fazlayken anketlerde durumun tam tersi olması size birşey çağrıştırmıyor herhalde.

köprüyü geçene kadar sözde tek parti altında herşeyi yapacaklar , seçimden sonra dsp 10 tane milletvekilim var benim,ver onları bana diyecek chp ye. ondan sonra görün siz ne kadar mutlu bir beraberlikle sonuçlanacağını :)

aslında yetmez, onlar 4 parti falan birleşmeli, belki o zaman akp'nin yarısı ederler

Ya anlamakta zorluk çekiyorum bazı arkadaşları .
DSP seçime girmeyecek .
Bu kadar basit bir olayı neden bu kadar ilerletiyorsunuz .
Seçime girmeyen partiyi zorlamı sokacaksınız ?
Adamlar girmicek seçime haliyle DSP'ye oy atanlar CHP'ye atacak .
Siz tabi tarihi hatırlamazsınız durun sizin hafızanızı bir tazeliyim .
CHP'den ayrılan ECEVİT ( ki chp başkanlığa yapmıştır ) DSP'yi kurmuştur .
Bu kadar basit zaten Ecevip bu partiyi kurduğunda da bu parti soldu . Şimdi de sol .
Şimdi DSP seçime girmeyince zorlamı sokacaksınız ?
Söyleyin bilelim .

Geri