- Reaction score
- 0
Beşiktaşın İspanyol yıldızı Gutinin kaza yaptığı gece karakolda büyük olaylar çıkardığı ortaya çıktı...
Gutinin götürüldüğü karakolda Türkiyeyi seviyorum ama Türkleri sevmiyorum. Bırakın Madride döneceğim dediği öğrenildi.
Beşiktaşın İspanyol futbolcusu Guti Hernandez, Arnavutköy sahil yolunda ters yöne girince İETT otobüsünü son anda fark ederek direksiyonu kırınca kaza yapmış ve ölümden dönmüştü. Olay yerine gelen polislerin yaptığı alkol testinde İspanyol asıllı futbolcunun 2,71 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Agresif tavırları ile zorluk çıkaran Guti, Türkiye ve İspanyada tartışmaların odağındaki isim oldu.
Schuster polisi suçladı
İspanyanın Tele5 Televizyonunun Salvame (Kurtar beni) programında Gutinin alkollü görüntülerinin yayınlanması üzerine telefonla yayına bağlanan Schuster, kaza yerinde bulunanların Gutiden para istediğini öne sürmüştü.Schuster, Gutinin karakolda yaptırdığı alkol kontrolünün de doğruyu yansıtmadığını savunarak, 2.71lik bir oran, tam bir barbarlıktır. O derecede alkol alan biri, bırakın araba kullanmayı, bardan bile çıkması imkansızdı açıklamasını yapmıştı.
Raporun altında imzası var
Ancak Schusterin bu açıklamalarına İspanyol basınından anında tepki geldi. El Mundo Deportivo gazetesinin kadın yazarı Monica Planas Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster ve İspanyol yıldızı yerden yere vuran bir köşe yazısı kaleme aldı. Planas, İki köyün ahmakları başlıklı yazısında, Schuster televizyona çıkıp, hem İspanyayı hem de Türkiyeyi ahmak yerine koymaya çalışıyor. Neymiş, Guti 2,71 değil 0,71 promil alkolle yakalanmış. Peki o zaman neden polis 0,71 değil de 2,71 diyor? şeklinde cevap verdi. Gutinin Türk ve İspanyol basınında tartışmalara neden olan alkol raporunu ise VATAN ele geçirdi. Poisin olay gecesi tuttuğu resmi alkol raporunda Gutinin 2,71 promil alkollü olduğu açıkça belirtiliyor. Üstelik raporun altında o kadar alkollü olmadığını iddia eden İspanyol asıllı futbolcunun da imzası var.
Türkleri sevmiyorum
Ancak Gutinin agresif tavırları karakolda da devam etti. İfadesini almak isteyen polis memurlarına kügür ve hakaret eden İspanyol yıldız, polislere zor anlar yaşattı. Polis memurları ise Gutinin tüm hakaretlerini tutanaklara kaydetti. Tutanaklara Gutinin karakolda yaptığı ilginç konuşmalar da girdi. İddialara gire Guti, Türkiyeyi seviyorum ama Türkleri sevmiyorum. Bırakın beni Madrite döneceğim dedi. Karakolda bir hayli sıkılan Guti ifadesini alan polis memurlarına Alın şu kerdi katını. Zarar neyse alın da beni bırakın dedi.
Guti, kazanın ardından götürümldüğü karakolda alkolden burnunun ucunu görecek halde değildi. Ölçümlerde de 2.71 promil alkollü çıktı.
Kaynak
.