Guc kaynagi oneri

redhouse1

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaslar
p4 3.40 ghz
2 gb 533 mhz ram
ati 4650 sapphire 512mb ekran karti

bu sisteme 400 luk guc kaynagi yeterli midir acaba?

Kaç hdd kaç optik sürücü var?
Başka ekstra donanımlar var mı?

dvd rw 160 gb hard disk anakart msi 7710 falandi markasi eski bu kadar

500 watt aldim arkadaslar tavsiyeler icin sagoolun

ne 300 u yaw dalga mi geciyorsun neyse :)

ne 300 u yaw dalga mi geciyorsun haha neyse

Hayır dalga geçmiyorum sistemine baktım ve öyle karar verdim de söyledim ben donanımcıyım dalga geçmek amacı ilede insanlara yardım etmeye çalışmıyorum arkadaşım !!!

p3 te 300watt yetmiyorsa başka bir sorun var demektir amper sorunu olabilir; çünki p3 te normal bir sistemde 200 watt bile yeterli olur ki günümüzde bile kullanılabiliyor.

Ben Sistemin parçalarının kullandığı güce göre hesap yapıyorum acaba siz neye göre hesap ediyorsunuz? Bütün istem aynı anda çalışacak gibi hesap etmek gerekir ama genelde bu erçekleşmez, ha daha yüksek bir power suppley almanında sakıncası yoktur sadece biraz daha elektriğe yüklenir o kadar.

Not: Ben sitemimde 600watt kullanıyorum ama ekran kartı + anakart ve işlemcime göre gereken de bu her sistem bunu hakkeder diye birşey yok :glare:

Hocam amper sorunu ne demek yav.
Etme eyleme temel elektrik bilgisi ile W = V.I dan ancak yüksek wattlı bir güç kaynağı ile yüksek akım çekebileceğini görürsün.
Modern işlemcilerin çektikleri güçler az değil ekran kartları da soba gibi düşük güçlü güç kaynakları ile sistem stabilitesine sağlam darbe vurursun bence kimseye 420 altı bir şey önerme.
Hiç bir şey olmazssa boş yere sistemin ısınmasına sebep olur.
Merek edersen neden ısınma yapacağı da bir ara yorgun olmazzsam yazarım velhasılı 300 watt modern zamanlarda anakart işlemci ve ekran kartına bile yetmiyor.

ben Arnalet arkadaşımızın yazdığı sistem'in aynısını kendi çalıştığım kurum da 230 watt lık powerler ile de çalıştırıyorum. Adam 300 yeterli demiş hayır demişsiniz bal gibi de yeter ve hemde yeter de artar.

Bende donanımcıyım ve kurumum da 120 adet pc var bunların tamiratlarıyla ilgileniyorum birşeyler bilipte konuşuyoruz bol keseden atmak ne hacet.

230 wattlık powerin +12 V kanalından kaç volt geliyor baktınız mı 11.0-11.2 ancak gelebiliyodur kapasitenin üstünde kullandığınız için bu yüzden hem stabilite kaybı hem de aşırı ısınma sorununuz oluyordur.
Makinenin açılması ve çalışması aslında pek de bir şey ifade etmiyor.
Eğer güç kaynağınız yük altındayken vermesi gereken gerilimleri veremiyose ki o sistemde 300 lüğün vermesi zor güç kaynağının yettiğini söylemek sadece abesle işdigaldir.
Yük altındayken sisteminiz bir multimetre ile kontrol edin +12V ve +5 v kanallarını % 5 dan fazla bir düşüş gözlerseniz güç kaynağının suyunu sıkıyorsunuz ve sisteminize işkence ediyorsunuz demektir.
%10 dan fazlası ise sistemin kararlılığını tehdit edecek bir düzeydir.
Sistem kurduktan sonra hiç voltajları kontrol ettiniz mi?(anakartların sensörleri yerine kalibreli bir multimetre kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim zira bazen anakartlar çok iyi sonuç vermeyebiliyor.)
Kurduğunuz sistemlerde ısınma sorunu oluyorsa güç kaynağının yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir.
Bence sistem toplarken alın kağıdı kalemi alt alta yazın her bir bileşen ne kadar güç çeker işlemci anakart ekran kartı kutuların üzerinde yazar.
Toplam değere %10-%15 gibi bir güvenlik payı koyun dandirik güç kaynakları kullanıyosanız %20 den aşağı koymayın :) işde size gereken güç kaynağı.

Bu arada bilgisayarcıyım deyip 100 lerce sistem toplayan ancak termal macunun gereksizliğine inanan insanları tanıdım.

eger benim bilgisayarda crysis 2 full cozunurlukte oynuyorsam 300 donar kalir ama normal web youtube haberlar falan filan sa belki bilgim yok bu konularda

500 w aldim parasi uygun geldi ilerde yeni anakart ve islemci ile uygun olur diye

sanirim ekran karti almadan onceki eski power supply 350 watt civarindaydi ama hd 4650 aldiktan sonra az geldi zaten kendi sitesinde bile yaziyor urun tanitim katogunda 400 wattttan asagi olmasin diyor

System Requirements

–PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard

–400 Watt or greater power supply (550 Watt for ATI CrossFireX™ technology in dual mode) is recommended

–Certified power supplies are recommended. Refer to AMD Certified Power Supplies for a list of Certified products

–1GB of system memory recommended

–Installation software requires CD-ROM drive

–DVD playback requires DVD drive

–Blu-ray™ playback requires Blu-ray drive and full 1080p display requires a 1080p-capable monitor

saygilar iyi aksamlar

–Dual mode software CrossFire.

300 watt mı 400 watt power wardı celeron ıslemcı 1gb ram 128 ekran kartı 1 tane hdd :D bazen cok zorlayınca power performans veremeyınce pc kendıne res atıyordu ter temız pcdı :D eskıydı ama babos hala işimi goruyor

Bahsettiğiniz PSU değerleri tam yük altında alınan değerlermi yoksa uyduruk psu üreticilerinin vurduğu etiket üstü değerlermi?

Bence öncelikle buna yönelik tartışın, yoksa etiket üzerinden yorum yapmak cidden zor.

Geri