Greyfurt Suyuna dikkat!!!

bochi

New member
Reaction score
0
İLAÇ KULLANIYORSANIZ GREYFURT SUYU İÇMEYİNİZ

Yeni yapılan araştırmalar greyfurt suyunun bazı ilaçların etkilerini artırdığı ve o nedenle ölümle sonuçlanabilecek zararlı yan etkiler ortaya çıkardığını gösterdi. Bu nedenle ilaç kullanan kişilerin greyfurt suyu içmemeleri önerilmektedir.
Greyfurt Suyu İlaçların Etkisini Nasıl artırıyor?

İlaçlar bağırsaklarda ve karaciğerde bulunan CYP450 enzimiyle parçalanarak vücudumuzdan atılmaktadırlar. Bu enzimin ince bağırsaklarda bulunan P-450 3A4 isimli bir türü greyfurt suyu içince yok olmakta ve bu nedenle de ilacın parçalanması geciktiğinden kanda birikmekte ve sonuçta ilaç zehirlenmesine neden olabilmektedir.
Greyfurt Suyundaki Hangi Maddeler Bu etkiyi Yapıyor?

Greyfurt suyunda bulunan narinjin ve psoralen maddelerinin bağırsaklarda bulunan ve ilaçları parçalayan P-450 3A4 isimli enzimin etkisini yok ettiği ortaya konmuştur.
Greyfurt Suyu İçince İlaç Üzerine Etkisi Ne kadar Sürüyor?

Yapılan çalışmalar bir bardak greyfurt suyunun (yaklaşık 250 ml) bu etkiyi göstermeye yettiğini, ilaçla beraber greyfurt suyu içmenin veya greyfurt suyu içtikten 12 saat sonra bile ilacı almanın bu etkiyi ortadan kaldırmadığını göstermiştir. Örneğin kolesterol düşürücü olarak kullanılan lovastatin isimli ilaç greyfurt suyu içildikten 12 saat sonra alınsa bile kandaki düzeyleri 2 kat daha fazla olmaktadır. Greyfurt suyunun bu etkisinin kalkması için en azından 24 saat geçmesi gerektiği ileri sürülmüştür.

Yani arkadaşlar biz greyfurt suyuyla birlikte 1 hafta ilaç kullanırsak sanki 1 hafta boyunca içtiğimiz ilacı 1 günde içmiş gibi oluyoruz.

Bunu Biliyordum Ama Ellerine Saglik Konu Gercekten Önemli Bir Konu

bilgilendirdiğin için saol..
cok sewiom baya da içerim...
ama ilac kullanırken içilmemesi gerektiğini bilmiodum..

Evet Bende Bu Olayi Okumuştum
Bir Beyfendinin Eşinin Başina Geliyor Eşi ölümden Dönmüş Ve Oda Uyari Olarak Bu Olayi Yazmişti Onu Okudum.

Ama Gerçekten çok önemli Bir Konu Ve Bizleri Bilgilindirdiğin Için çok Teşekürler

Bu Tip önemli Konularin Zaman Araliklari Içersinde Hatirlatilmasinda Yarar Var Diye Düşünüyorum .

Geri