FéRvénTßQY
Banned
- Katılım
- 23 Nis 2006
- Mesajlar
- 963
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Arkadaşlar bir greenpeace üyesi olarak;
Sizleri greenpeace' ın ne olduğunu açıklamak, greenpeace hakkında bilgilendirmek, yaptığı çalışmalar, organizasyonlar hakkında bilgi vermek, güncel haberlerden sizide haberdar etmek amacı ile bu başlığı açtıyorum!!!
Bundan sonra GreenPeace(Yeşil Barış) ile ilgili her türlü mecba, basın yayın yoluyla yapılan bildiriler, haberler ve güzel yazılar, Her Telden bölümünde bu başlık altında verilecektir!!!
Biz Kimiz?
Greenpeace Avrupa, Amerika, Asya ve Pasifik'te 40 ülkedeki varlığıyla kar amacı gütmeyen bir çevre kuruluşudur.
1971'den bu yana dünyanın dört bir yanında çevre katliamlarına karşı güçlü bir mücadele veren Greenpeace, çalışmalarını bağımsız olarak sürdürmek için devletlerden, şirketlerden ya da siyasi partilerden bağış ve sponsorluk kabul etmez; tüm çalışmalarının kaynağını sadece bireylerden aldığı maddi ve manevi destek oluşturur.
Greenpeace, gezegenimizi yaşanmaz hale getiren çevre suçlarına şiddet içermeyen doğrudan eylemlerle tanıklık eder ve bunları basın aracılığıyla gündeme getirir.
Çevre mücadelesi sabır ve kararlılık ister. Hedefler genellikle uzun vadede gerçekleştirilebilecek türdendir ve ancak kamuoyu desteğiyle başarıya ulaşabilir. Greenpeace eylemcilerini arada bir ortaya çıkıp ortalığı karıştıran bir grup maceracı olarak görenler de vardır kuşkusuz. Oysa her eylem, uzun ve yoğun araştırmalara ve çalışmalara dayanır.
Tarihçe
Greenpeace, bir avuç insanın kiraladıkları kırık dökük bir tekne ile nükleer denemeleri protesto etmek için Amerika'nın Alaska eyaletinde, Amchitka'daki nükleer deneme sahasına gitmeleri ile 1971 yılında Kanada'nın Vancouver şehrinde oluştu.
Ekolojik endişeleri ve nükleerden arınmış bir dünya özlemleri ile bağlantılı bir isim seçtiler kendilerine: Greenpeace (Yeşilbarış)
Şiddet içermeyen doğrudan eylem kavramını kullanarak çevreye verilen zararların önlenmesi o zaman -şimdi de olduğu gibi- Greenpeace'in ana ilkesi oldu. Greenpeace büyüdükçe ve geliştikçe, siyasi lobi çalışmaları ve bilimsel araştırmalarla doğrudan eylem tarzını güçlendirdi.
Gemilerini Pasifik'te yapılan nükleer denemeleri durdurmak ya da plutonyum atığı ile yüklü gemilerin ölümcül kargolarını taşımasını önlemek için kullandı.
Balinaları soylarının tükenme noktasına kadar avlanmaktan ve eski ormanları sorumsuzca yok edilmekten kurtardı.
Dünyamızı ciddi şekilde tehdit eden fosil yakıtların süregelen kullanımına, bunun iklim değişikliğiyle olan ilgisine ve havamızın ve su yollarımızın toksik kimyasallarla zehirlenmesine dikkat çekti.
Barışçıl protestoya kendilerini adamış olan Greenpeace eylemcileri, bazen şiddetin kurbanı olabiliyor. 10 Temmuz 1985'te Fransız Gizli Servisi, Greenpeace'in bayrak gemisi Rainbow Warrior'ı bombalayarak batırdı ve Hollanda-Portekizli Greenpeace fotoğrafçısı Fernando Pereira bu olayda yaşamını kaybetti.
Greenpeace, bilimsel verilere dayanan kampanyalar yürütür.
Çevreye karşı işlenen bir suça tanıklık etmek, kamuoyunun dikkatini çekerek suçu işleyenler üzerinde baskı oluşturmak amacıyla yapılan barışçıl eylemler; sabırla yapılan analizler, raporlar, basın açıklamaları, yetkililerle görüşmeleri içeren tüm çalışmaların 'vitrini'dir yalnızca...
Greenpeace ayrıca, uluslararası anlaşmalara lobi etkinlikleriyle ağırlığını koyan, taslaklar öneren ve kabul ettirebilen az sayıdaki yetkin çevre örgütünden birisidir.
Greenpeace'in şu anda 24 ulusal ve 4 bölgesel ofisi ve bu ofislerin yaptığı çalışmaları olanaklı kılan 101 ülkede 2 milyon 800 bin destekçisi vardır.
Küresel bir örgüt olarak Greenpeace, dünya üzerindeki en kritik konular üzerinde çalışmalar yürütüyor:
- Okyanuslar ve yaşlı ormanların korunması,
- İklim değişikliğini durdurabilmek için fosil yakıtların kademeli olarak sonlandırılması ve yenilenebilir enerjilerin teşvik edilmesi,
- Nükleer silahlanma ve nükleer kirliliğe son verilmesi,
- Zehirli kimyasalların ortadan kaldırılması,
- Genleri ile oynanmış organizmaların doğaya bırakılmasının önlenmesi.
Greenpeace Akdeniz'in Tarihçesi
Greenpeace gemileri 1986'dan beri çevre sorunlarını araştırmak, halkla ve yerel yetkililer ile buluşmak, bilinci arttırmak ve seçilmiş hedefler üzerinde doğrudan eylemlerde bulunmak için Akdeniz'de dolaşıyor. Bu araştırmalar sonunda bu bölgede Greenpeace'in sürekli varlığının önemi görüldü ve bu yönde adımlar atıldı.
Politik gerilimler ve çatışmalarla tanınan bir bölge olan Akdeniz'de onu tehdit eden kirliliğin sınır tanımadığı ilkesi üzerine kurulan Greenpeace Akdeniz, aynı zamanda tek bir ofis olarak çalışarak bölge ülkelerine bir örnek oluşturmayı hedeflemiştir.
Bölgedeki Greenpeace eylemcileri bir amacı paylaşmaktadır: temiz ve barış dolu bir gelecek...
1995 Aralık'ta kurulan Greenpeace Akdeniz, şu an İsrail, Lübnan, Türkiye ve Malta'da aktif olarak şu amaçları güden çalışmalar yürütüyor:
- Çevreyi daha fazla toksik kirlilikten korumak,
- Bölgedeki atık yakma tesislerinin zehirli emisyonları ile mücadele etmek,
- Kirletici endüstrilerin "temiz üretim" teknolojilerini benimsemesini sağlamak,
- Daha fazla küresel ısınmayı engellemek için yenilenebilir enerji kaynaklarının benimsenmesini sağlamak
Greenpeace Akdeniz, genç bir ofis olmasına rağmen etkili çalışmalar sonucu birçok başarıya imza atmıştır.
Başarılar
Greenpeace, 35 yıldır sürdürdüğü çevre mücadelesi sayesinde türlü kazanımlar elde etti.
Greenpeace’in Bazı Küresel Başarıları
2005 - Elektronik şirketi Motorola ve sağlık-vücut bakım şirketleri L'Occitane, Melvitacosm ve Alqvimia toksik maddelerini üretim sürecinden çıkaracaklarını açıklayan şirketler arasına katıldı.
2005 - Fotokopi devi Xerox; Avrupa’nın en eski ve geriye kalantek ormanlarını kesmeye devam eden Finlandiya ulusal kereste şirketi olan StoraEnso’dan kağıt hamuru almamayı kabul etti. Greenpeace sanal eylemcilerinin baskıları sonucunda, şirket bundan sonra kereste satıcılarının üretimlerini, oldukça eski ormanlardan, koruma alında olan veya koruma için planlanmış alanlardan elde etmediklerinin güvencesini veren yeni bir tedarik sözleşmesini kabul etmiştir.
2005 - Sony Ericsson ürünlerinden zehirli kimyasalları çıkaracaklarını açıkladı. Bu binlerce sanal eylemcinin desteğiyle sağlandı.
2005 - Kötü Barbie bebekler, toksik Teletubbieler ve kötü plastik ördekler küçük çocuklarımızı yavaş yavaş zehirliyor. Yapılan araştırmalar bu oyuncaklara yumuşaklık veren kimyasal maddenin çocuklara zarar verdiğini ortaya koyuyor. Avrupa Parlementosu oyuncak üreticilerinin bu toksik maddelerden altısının kullanımını yasakladı. Bu, Avrupa'nın toksik oyuncaklardan kurtulması için çok önemli bir adım oldu.
2005 - Elektronik şirketi LG kullanıcılara yönelik tüm elektronik serisinden toksik maddelerin arındırılacağını taahhüt etti.
2005 - Kyoto Protokolü, Greenpeace ve birçok çevre kuruluşunun yıllardır yürüttüğü kampanya ve lobi faaliyetleri ile nihayet hayata geçiyor.
2004 - Greenpeace ve diğer çevre kuruluşları tarafından uzun yıllardır yürütülen kampanya sonucu Brezilya hükümeti, kanundışı yollarla ağaçları kesenleri ve aç gözlü soyaağacı ve sığır eti patronlarının güçlerine iki milyon hektarlık Amazon ormanını koruma altına alarak karşı çıkmıştır.
2004 - On yıl süren şiddet içermeyen doğrudan eylemler, lobi etkinlikleri, ve bilimsel araştırmalar sonucunda Greenpeace ve diğer çevre grupları Rusya’nın Kyoto Protokolu’nu imzalayarak dünya üzerinde küresel iklim değişikliğini engellemek üzere yapılan ilk anlaşmanın geçerlilik kazanmasını sağladı.
2004 - Tehlikeli Atık Ticaretini düzenleyen Basel anlaşmasının hurda gemileri de atık kapsamına alması
2004 - Coca-Cola, McDonald’s ve Algida’nın, hidroflorokarbon içeren soğutucularını değiştireceğini açıklaması
2004 - Greenpeace'in hazırladığı Disney'in çocuk giysilerindeki zararlı kimyasallar ile ilgili rapor ve benzer bilimsel çalışmalar sonucu Puma, Adidas, Chicco, Nokia gibi küresel markalar, bazı ürünlerindeki tehlikeli kimyasalları üretimlerinden kaldıracaklarını taahhüt ettiler.
2003 - Amazon’da yerel Deni halkının yaşadığı bölğede 18 yıldır süren orman katliamının durdurulması
2001 - Birleşmiş Milletler’in “Kalıcı organik kirleticilere kaynakta son verilmesi” için hazırladığı taslağın 151 ülke tarafından imzalanması
1998 - Shell’in Brent Spar petrol platformunun 1995’te Kuzey Denizi’ne batırılmasının engellenmesinden sonra, benzer tesislerin Kuzey Atlantik’te denize batırılmasının yasağı
1996 - Atom bombası denemelerinin dünya çapında yasaklanması
1994 - Türlerin yok olmasına yol açan ticari balina avcılığının 1982 yılında sınırlandırılmasından sonra, Antarktika balina sığınağının kurulması
1994 - Endüstrileşmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere toksik atık ticaretinin yasaklanması
1993 - Londra Sözleşmesi’nin (1983) yürürlüğe girmesiyle denizlere toksik ve radyoaktif atık boşaltımının yasaklanması
1991 - Antarktika’nın koruma altına alınması
1989 - Okyanuslarda akıntı ağlarıyla avlanmaya karşı Birleşmiş Milletler yasağı
1982 - Kanada’daki eylemler sonucunda Avrupa Komisyonu’nun yavru fok kürkü ithalatını yasaklaması
1975 - Fransa’nın atmosferdeki atom bombası denemelerinden vazgeçmesi
1971 - İlk Greenpeace eyleminin ardından ABD’nin Alaska’da nükleer denemeleri durdurması
Greenpeace’in Türkiye’de Elde Ettiği Bazı Kazanımlar:
2005 - Yıllar boyu süren çalışmalar sonunda, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün gemi sökümünün daha temiz ve güvenli bir şekilde yapılmasını yasal olarak bağlayıcılığı olan kurallarla yürütülmesine karar vermesiyle gemi sökümü kampanyamız amacına ulaştı.
2005 - Greenpeace İncirlik Nato Üssü'nde tahmini olarak 90 adet nükleer bombanın depolanmasına dikkat çekmek amacıyla İncirlik'te bir "Barış Elçiliği" kurdu. 'Barış için Belediyeler' projesine imza atan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı da dahil olmak üzere bölge halkının desteği alındı.
2005 - Yıllar boyu süren lobi faaliyetleri ve Rüzgar Enerjisi Raporu’nun yayınlanmasının ardından, Türkiye Meclisi ilk Yenilenebilir Enerji Yasası’nı yürürlüğe koydu.
2005 - Çevre Bakanlığı, MV-ULLA'nın atıklarının çıkarıldığını ve İspanya'ya geri gönderildiğini açıkladı.
2004 - İskenderun Limanında batan MV Ulla gemisinin çıkarılması ve atıklarının İspanya’ya gönderilmesi kararı
2004 - Hurda gemiler tehlikeli atık kapsamına alındı. 163 ülke tarafından imzalanan anlaşmaya göre hurda gemiler, gemi sökümü yapan ülkelere (Hindistan, Çin, Bangladeş ve Türkiye) gönderilmeden önce zehirli maddelerinden arındırılacak.
2004 - Irak’ta Savaşa Hayır Koordinasyonu ile birlikte yapılan çalışmalar sonucu, Türkiye’nin Irak’a asker göndermesini ve ABD kuvvetlerinin Türkiye’yi üs olarak kullanmasını öngören tezkerenin onaylanmaması
2004 - Denizcilik Müsteşarlığı’nın hurda gemilerin sökümü sonucu ortaya çıkan çevre kirliliğinin önlenmesini amaçlayan yeni bir yönetmelik yayımlaması
2003 - Türkiye hükümetinin gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere yapılan Tehlikeli Atık Ticareti’ni önleyen Basel Anlaşması’ndaki değişikliği onaylaması
2003 - Greenpeace’in su yüzüne çıkardığı 17 yıllık çevre skandalında, İtalyan verileriyle ilgili iki hükümetin Çevre Bakanlarının ilk kez bir araya gelerek görüşmesi, İtalyan hükümetinin sorumluluğunu kabul etmesi
2003 - Binlerce ton asbest ve tehlikeli atık içeren Fransız uçak gemisi Clemenceau’nun ve İspanya’dan gelen Novoçerkask adlı geminin Türkiye’ye girişinin engellenmesi
2002 - Akdeniz’deki kirliliği durdurma ve önleme amacı güden Barcelona Anlaşması’nın altı protokolünden dördünün Meclis’ten geçerek onaylanması
2002 - Fransa’dan gelen Sea Beirut isimli asbestli geminin Aliağa gemi söküm tesislerine girmeden durdurulması
2000 - Nükleer Karşıtı Platform ile birlikte yapılan etkinlikler sayesinde, Türkiye’deki nükleer enerji ihalesinin iptali
1997 - Petrol-İş’in desteğiyle Petkim’in klor üretim süreceinde kullandığı cıvalı yöntem yerine alternatif yönteme geçilmesi
1995 - İzmir Körfezi’ni zehirleyen Vizon Deri Fabrikası’nın kapatılması
1993 - The SS United States adlı asbestli geminin Türkiye’de sökülmesinin engellenmesi
Sizleri greenpeace' ın ne olduğunu açıklamak, greenpeace hakkında bilgilendirmek, yaptığı çalışmalar, organizasyonlar hakkında bilgi vermek, güncel haberlerden sizide haberdar etmek amacı ile bu başlığı açtıyorum!!!
Bundan sonra GreenPeace(Yeşil Barış) ile ilgili her türlü mecba, basın yayın yoluyla yapılan bildiriler, haberler ve güzel yazılar, Her Telden bölümünde bu başlık altında verilecektir!!!
Biz Kimiz?
Greenpeace Avrupa, Amerika, Asya ve Pasifik'te 40 ülkedeki varlığıyla kar amacı gütmeyen bir çevre kuruluşudur.
1971'den bu yana dünyanın dört bir yanında çevre katliamlarına karşı güçlü bir mücadele veren Greenpeace, çalışmalarını bağımsız olarak sürdürmek için devletlerden, şirketlerden ya da siyasi partilerden bağış ve sponsorluk kabul etmez; tüm çalışmalarının kaynağını sadece bireylerden aldığı maddi ve manevi destek oluşturur.
Greenpeace, gezegenimizi yaşanmaz hale getiren çevre suçlarına şiddet içermeyen doğrudan eylemlerle tanıklık eder ve bunları basın aracılığıyla gündeme getirir.
Çevre mücadelesi sabır ve kararlılık ister. Hedefler genellikle uzun vadede gerçekleştirilebilecek türdendir ve ancak kamuoyu desteğiyle başarıya ulaşabilir. Greenpeace eylemcilerini arada bir ortaya çıkıp ortalığı karıştıran bir grup maceracı olarak görenler de vardır kuşkusuz. Oysa her eylem, uzun ve yoğun araştırmalara ve çalışmalara dayanır.
Tarihçe
Greenpeace, bir avuç insanın kiraladıkları kırık dökük bir tekne ile nükleer denemeleri protesto etmek için Amerika'nın Alaska eyaletinde, Amchitka'daki nükleer deneme sahasına gitmeleri ile 1971 yılında Kanada'nın Vancouver şehrinde oluştu.
Ekolojik endişeleri ve nükleerden arınmış bir dünya özlemleri ile bağlantılı bir isim seçtiler kendilerine: Greenpeace (Yeşilbarış)
Şiddet içermeyen doğrudan eylem kavramını kullanarak çevreye verilen zararların önlenmesi o zaman -şimdi de olduğu gibi- Greenpeace'in ana ilkesi oldu. Greenpeace büyüdükçe ve geliştikçe, siyasi lobi çalışmaları ve bilimsel araştırmalarla doğrudan eylem tarzını güçlendirdi.
Gemilerini Pasifik'te yapılan nükleer denemeleri durdurmak ya da plutonyum atığı ile yüklü gemilerin ölümcül kargolarını taşımasını önlemek için kullandı.
Balinaları soylarının tükenme noktasına kadar avlanmaktan ve eski ormanları sorumsuzca yok edilmekten kurtardı.
Dünyamızı ciddi şekilde tehdit eden fosil yakıtların süregelen kullanımına, bunun iklim değişikliğiyle olan ilgisine ve havamızın ve su yollarımızın toksik kimyasallarla zehirlenmesine dikkat çekti.
Barışçıl protestoya kendilerini adamış olan Greenpeace eylemcileri, bazen şiddetin kurbanı olabiliyor. 10 Temmuz 1985'te Fransız Gizli Servisi, Greenpeace'in bayrak gemisi Rainbow Warrior'ı bombalayarak batırdı ve Hollanda-Portekizli Greenpeace fotoğrafçısı Fernando Pereira bu olayda yaşamını kaybetti.
Greenpeace, bilimsel verilere dayanan kampanyalar yürütür.
Çevreye karşı işlenen bir suça tanıklık etmek, kamuoyunun dikkatini çekerek suçu işleyenler üzerinde baskı oluşturmak amacıyla yapılan barışçıl eylemler; sabırla yapılan analizler, raporlar, basın açıklamaları, yetkililerle görüşmeleri içeren tüm çalışmaların 'vitrini'dir yalnızca...
Greenpeace ayrıca, uluslararası anlaşmalara lobi etkinlikleriyle ağırlığını koyan, taslaklar öneren ve kabul ettirebilen az sayıdaki yetkin çevre örgütünden birisidir.
Greenpeace'in şu anda 24 ulusal ve 4 bölgesel ofisi ve bu ofislerin yaptığı çalışmaları olanaklı kılan 101 ülkede 2 milyon 800 bin destekçisi vardır.
Küresel bir örgüt olarak Greenpeace, dünya üzerindeki en kritik konular üzerinde çalışmalar yürütüyor:
- Okyanuslar ve yaşlı ormanların korunması,
- İklim değişikliğini durdurabilmek için fosil yakıtların kademeli olarak sonlandırılması ve yenilenebilir enerjilerin teşvik edilmesi,
- Nükleer silahlanma ve nükleer kirliliğe son verilmesi,
- Zehirli kimyasalların ortadan kaldırılması,
- Genleri ile oynanmış organizmaların doğaya bırakılmasının önlenmesi.
Greenpeace Akdeniz'in Tarihçesi
Greenpeace gemileri 1986'dan beri çevre sorunlarını araştırmak, halkla ve yerel yetkililer ile buluşmak, bilinci arttırmak ve seçilmiş hedefler üzerinde doğrudan eylemlerde bulunmak için Akdeniz'de dolaşıyor. Bu araştırmalar sonunda bu bölgede Greenpeace'in sürekli varlığının önemi görüldü ve bu yönde adımlar atıldı.
Politik gerilimler ve çatışmalarla tanınan bir bölge olan Akdeniz'de onu tehdit eden kirliliğin sınır tanımadığı ilkesi üzerine kurulan Greenpeace Akdeniz, aynı zamanda tek bir ofis olarak çalışarak bölge ülkelerine bir örnek oluşturmayı hedeflemiştir.
Bölgedeki Greenpeace eylemcileri bir amacı paylaşmaktadır: temiz ve barış dolu bir gelecek...
1995 Aralık'ta kurulan Greenpeace Akdeniz, şu an İsrail, Lübnan, Türkiye ve Malta'da aktif olarak şu amaçları güden çalışmalar yürütüyor:
- Çevreyi daha fazla toksik kirlilikten korumak,
- Bölgedeki atık yakma tesislerinin zehirli emisyonları ile mücadele etmek,
- Kirletici endüstrilerin "temiz üretim" teknolojilerini benimsemesini sağlamak,
- Daha fazla küresel ısınmayı engellemek için yenilenebilir enerji kaynaklarının benimsenmesini sağlamak
Greenpeace Akdeniz, genç bir ofis olmasına rağmen etkili çalışmalar sonucu birçok başarıya imza atmıştır.
Başarılar
Greenpeace, 35 yıldır sürdürdüğü çevre mücadelesi sayesinde türlü kazanımlar elde etti.
Greenpeace’in Bazı Küresel Başarıları
2005 - Elektronik şirketi Motorola ve sağlık-vücut bakım şirketleri L'Occitane, Melvitacosm ve Alqvimia toksik maddelerini üretim sürecinden çıkaracaklarını açıklayan şirketler arasına katıldı.
2005 - Fotokopi devi Xerox; Avrupa’nın en eski ve geriye kalantek ormanlarını kesmeye devam eden Finlandiya ulusal kereste şirketi olan StoraEnso’dan kağıt hamuru almamayı kabul etti. Greenpeace sanal eylemcilerinin baskıları sonucunda, şirket bundan sonra kereste satıcılarının üretimlerini, oldukça eski ormanlardan, koruma alında olan veya koruma için planlanmış alanlardan elde etmediklerinin güvencesini veren yeni bir tedarik sözleşmesini kabul etmiştir.
2005 - Sony Ericsson ürünlerinden zehirli kimyasalları çıkaracaklarını açıkladı. Bu binlerce sanal eylemcinin desteğiyle sağlandı.
2005 - Kötü Barbie bebekler, toksik Teletubbieler ve kötü plastik ördekler küçük çocuklarımızı yavaş yavaş zehirliyor. Yapılan araştırmalar bu oyuncaklara yumuşaklık veren kimyasal maddenin çocuklara zarar verdiğini ortaya koyuyor. Avrupa Parlementosu oyuncak üreticilerinin bu toksik maddelerden altısının kullanımını yasakladı. Bu, Avrupa'nın toksik oyuncaklardan kurtulması için çok önemli bir adım oldu.
2005 - Elektronik şirketi LG kullanıcılara yönelik tüm elektronik serisinden toksik maddelerin arındırılacağını taahhüt etti.
2005 - Kyoto Protokolü, Greenpeace ve birçok çevre kuruluşunun yıllardır yürüttüğü kampanya ve lobi faaliyetleri ile nihayet hayata geçiyor.
2004 - Greenpeace ve diğer çevre kuruluşları tarafından uzun yıllardır yürütülen kampanya sonucu Brezilya hükümeti, kanundışı yollarla ağaçları kesenleri ve aç gözlü soyaağacı ve sığır eti patronlarının güçlerine iki milyon hektarlık Amazon ormanını koruma altına alarak karşı çıkmıştır.
2004 - On yıl süren şiddet içermeyen doğrudan eylemler, lobi etkinlikleri, ve bilimsel araştırmalar sonucunda Greenpeace ve diğer çevre grupları Rusya’nın Kyoto Protokolu’nu imzalayarak dünya üzerinde küresel iklim değişikliğini engellemek üzere yapılan ilk anlaşmanın geçerlilik kazanmasını sağladı.
2004 - Tehlikeli Atık Ticaretini düzenleyen Basel anlaşmasının hurda gemileri de atık kapsamına alması
2004 - Coca-Cola, McDonald’s ve Algida’nın, hidroflorokarbon içeren soğutucularını değiştireceğini açıklaması
2004 - Greenpeace'in hazırladığı Disney'in çocuk giysilerindeki zararlı kimyasallar ile ilgili rapor ve benzer bilimsel çalışmalar sonucu Puma, Adidas, Chicco, Nokia gibi küresel markalar, bazı ürünlerindeki tehlikeli kimyasalları üretimlerinden kaldıracaklarını taahhüt ettiler.
2003 - Amazon’da yerel Deni halkının yaşadığı bölğede 18 yıldır süren orman katliamının durdurulması
2001 - Birleşmiş Milletler’in “Kalıcı organik kirleticilere kaynakta son verilmesi” için hazırladığı taslağın 151 ülke tarafından imzalanması
1998 - Shell’in Brent Spar petrol platformunun 1995’te Kuzey Denizi’ne batırılmasının engellenmesinden sonra, benzer tesislerin Kuzey Atlantik’te denize batırılmasının yasağı
1996 - Atom bombası denemelerinin dünya çapında yasaklanması
1994 - Türlerin yok olmasına yol açan ticari balina avcılığının 1982 yılında sınırlandırılmasından sonra, Antarktika balina sığınağının kurulması
1994 - Endüstrileşmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere toksik atık ticaretinin yasaklanması
1993 - Londra Sözleşmesi’nin (1983) yürürlüğe girmesiyle denizlere toksik ve radyoaktif atık boşaltımının yasaklanması
1991 - Antarktika’nın koruma altına alınması
1989 - Okyanuslarda akıntı ağlarıyla avlanmaya karşı Birleşmiş Milletler yasağı
1982 - Kanada’daki eylemler sonucunda Avrupa Komisyonu’nun yavru fok kürkü ithalatını yasaklaması
1975 - Fransa’nın atmosferdeki atom bombası denemelerinden vazgeçmesi
1971 - İlk Greenpeace eyleminin ardından ABD’nin Alaska’da nükleer denemeleri durdurması
Greenpeace’in Türkiye’de Elde Ettiği Bazı Kazanımlar:
2005 - Yıllar boyu süren çalışmalar sonunda, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün gemi sökümünün daha temiz ve güvenli bir şekilde yapılmasını yasal olarak bağlayıcılığı olan kurallarla yürütülmesine karar vermesiyle gemi sökümü kampanyamız amacına ulaştı.
2005 - Greenpeace İncirlik Nato Üssü'nde tahmini olarak 90 adet nükleer bombanın depolanmasına dikkat çekmek amacıyla İncirlik'te bir "Barış Elçiliği" kurdu. 'Barış için Belediyeler' projesine imza atan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı da dahil olmak üzere bölge halkının desteği alındı.
2005 - Yıllar boyu süren lobi faaliyetleri ve Rüzgar Enerjisi Raporu’nun yayınlanmasının ardından, Türkiye Meclisi ilk Yenilenebilir Enerji Yasası’nı yürürlüğe koydu.
2005 - Çevre Bakanlığı, MV-ULLA'nın atıklarının çıkarıldığını ve İspanya'ya geri gönderildiğini açıkladı.
2004 - İskenderun Limanında batan MV Ulla gemisinin çıkarılması ve atıklarının İspanya’ya gönderilmesi kararı
2004 - Hurda gemiler tehlikeli atık kapsamına alındı. 163 ülke tarafından imzalanan anlaşmaya göre hurda gemiler, gemi sökümü yapan ülkelere (Hindistan, Çin, Bangladeş ve Türkiye) gönderilmeden önce zehirli maddelerinden arındırılacak.
2004 - Irak’ta Savaşa Hayır Koordinasyonu ile birlikte yapılan çalışmalar sonucu, Türkiye’nin Irak’a asker göndermesini ve ABD kuvvetlerinin Türkiye’yi üs olarak kullanmasını öngören tezkerenin onaylanmaması
2004 - Denizcilik Müsteşarlığı’nın hurda gemilerin sökümü sonucu ortaya çıkan çevre kirliliğinin önlenmesini amaçlayan yeni bir yönetmelik yayımlaması
2003 - Türkiye hükümetinin gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere yapılan Tehlikeli Atık Ticareti’ni önleyen Basel Anlaşması’ndaki değişikliği onaylaması
2003 - Greenpeace’in su yüzüne çıkardığı 17 yıllık çevre skandalında, İtalyan verileriyle ilgili iki hükümetin Çevre Bakanlarının ilk kez bir araya gelerek görüşmesi, İtalyan hükümetinin sorumluluğunu kabul etmesi
2003 - Binlerce ton asbest ve tehlikeli atık içeren Fransız uçak gemisi Clemenceau’nun ve İspanya’dan gelen Novoçerkask adlı geminin Türkiye’ye girişinin engellenmesi
2002 - Akdeniz’deki kirliliği durdurma ve önleme amacı güden Barcelona Anlaşması’nın altı protokolünden dördünün Meclis’ten geçerek onaylanması
2002 - Fransa’dan gelen Sea Beirut isimli asbestli geminin Aliağa gemi söküm tesislerine girmeden durdurulması
2000 - Nükleer Karşıtı Platform ile birlikte yapılan etkinlikler sayesinde, Türkiye’deki nükleer enerji ihalesinin iptali
1997 - Petrol-İş’in desteğiyle Petkim’in klor üretim süreceinde kullandığı cıvalı yöntem yerine alternatif yönteme geçilmesi
1995 - İzmir Körfezi’ni zehirleyen Vizon Deri Fabrikası’nın kapatılması
1993 - The SS United States adlı asbestli geminin Türkiye’de sökülmesinin engellenmesi