GreedyTorrent ve Vuze ile Üyelik gerektiren Torrent sitelerinde Ratio Sorununa SON!!!

uNdErFiRe

New member
Reaction score
0
Evet arkadaşlar, eminim HackHeLL'de birçok kişi torrent paylaşım programları ile dosya indirmektedir. Bu konuda en büyük sıkıntı public sitelerde yeterli kaynak bulunamaması ya da dosyayı çok fazla indiren olduğu için çok düşük hızlarda indirmek zorunda kalınmasıdır. buradaki yazımda size bunun önüne nasıl geçebileceğinizi adım adım anlatacağım...

1. Öncelikle bize lazım olan GreedyTorrent programı.

İndirmek için BURAYA tıklayın...

Daha sonra Proxy desteği bulunan bir torrent clienti gerekiyor. Benim tavsiye edeceğim Vuze. Java tabanlı bir program ve oldukça kullanışlı. Benim uploadım olan BURADAKİ konudan programı indirebilirsiniz. Alternatif olarak uTorrent, BitLord gibi programları da kullanabilirsiniz. Çalışma mantığı aynı.

2. GreedyTorrent programını kurduktan sonra otomatik olarak 3456 portu ayarlanmış olarak program açılıyor. İsterseniz değiştirebilirsiniz. Şimdi yapmanız gereken, modeminizden bu ayarladığınız portu açmak... Asıl olay burada.. Programın torrent izleyicilerini ne şekilde aldatmasını istediğinizi buradan ayarlıyorsunuz.

clipboard02v.jpg

Buradaki sayıyı 3.5-4 arasında ayarlamanız, üyelik gerektiren torent sitelerinden BAN yemeden dosya indirmenizi sağlayacaktır. Bu siteler genellikle 2.0 ratio oranı istemektedirler. GreedyTorrent ile olan işimiz bu kadar..

3. İşlemimiz devam ediyor. Vuze programını kurduktan sonra Araçlar>Seçenekler'den kip olarak deneyimli kipini seçiyoruz.

Bağlantı sekmesine tıkladığımız zaman TCP ve UDP portlarını göreceğiz. Bu portu da modemden açıyoruz.

clipboard03x.jpg

Ve son adım.. Bağlantı sekmesinin altında Vekil Sunucu (Proxy) seçeneğine tıklayıp yan taraftaki ayarları şöyle ayarlıyoruz.

clipboard022.jpg

Eğer GreedyTorrent programındaki portu değiştirdiyseniz, buraya da onu yazmanız gerekmektedir. Bunu da ayarladıktan sonra kaydedip programı yeniden başlatıyoruz.

Evet tüm yapılması gerekenler bunlar. Biraz karışık gibi gelebilir ama 5 dakikanızı almaz.

Anlatım tamamen bana aittir, alıntı değildir... uNdErFiRe
:gulumseCocuk: Bol Leech Yapmalar :gulumseCocuk:

küçültülmüş resimler büyümüyü :) hani aayarları görmek için ......

Geri