Grafikerlik nedir? Nasıl Grafiker Olunur ?

ServerErr0r

uid=0(root)
Reaction score
0
Grafikerlik nedir? Grafiker nasıl olunur ? Hiç bilgi aldınızmı? Yada hiç merak ettinizmi? Önelikle bu soruları sormak istedim siz okurlara.Bu soruları sormamın nedeni ise grafikerliğin ne durumda olduğunu öğrenmektir.Siz grafiker olmak olmak istediniz vede tonlarca para döküp kursa yazıldınız peki kursta size ne öğreticekler? Bir fikriniz varmı? Tek bildiğiniz kurs bitince grafiker olacağınızdır.

Bu size göre doğrudur kursu bitirirsiniz bir yada iki tane iş yaparsınız dersinizki ben grafiker oldum işte budur kurs çok iyi bravo hocalara, sonra iş ararsınız işe girmeye çalışırsınız ve bir gün bir matbaada işe girersiniz yada bir reklam ajansında işe başlarsınız orada ne öğrenip ne öğrenmediğiniz ordataya çıkar zaten siz sadece biraz grafik biliyorsunuzdur ve birazda grafik programı kullanmayı kursta öğrendiğiniz kadarıyla ilk iş gününüzdür patron size bir iş verir al bunu yap der tabiri caizse yapmaya çalıştınız oldu dersiniz patrona verirsiniz patron der bunun krosları nerede? Siz daha kros nedir onu bilmorsunuz dur.Kursta bu kadar öğrene bilmişinizdir.

Peki size bir sorudaha grafikerlik kursu varmıdır? Gerç ek anlamda o kursların adı grafikerlik kursudur sadece adı gerçekte öyle birşey yoktur o kursta sadece size program kullanmayı öğretirler Corel Draw Photoshop gibi belli başlı programlar bunları kurslara gitmedende öğrenebilirsiniz.

Tasarımcı nasıl oluruz yada nasıl olurunur bir tasarımcının hayal gücünün geniş olması gerekir bu nedemekdir ? Tasarımcıya yani grafikere bir kitap kapağı yap denir tasarımcı beş ontane yapar verir müşteri hangisini beğenirse onu alır kullanır tasarımcıya öyle bir kitap gelirki tasarımcı şaşırır nasıl yaparım diye günlerce düşünür tasarımcının hayal gücü iyi değilse yapamaz.

Tasarımcı sürekli yenilenmelidir dünya değişiyo değiştikçe gelişiyo ve programlar ve bilgisayarlar değişiyo bugün A serisini kullanıyoz yarın Z serisini kullanacağımız için sürekli gündemi takip etmesi gerekir yeni efektler çıkıyor yeni fontlar çıkıyor onları takip etmeli ki işini kusursuz yapabilsin .

Geri