Grafik Tabletimin driveri win7 de çalışmıyor ?

Mahoo!

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar.Ben WP5540 modeli kullanıyorum.Eski masaüstü pc de xp prof yüklüydü sorunsuzca kullanıyordum ancak laptop aldım ve içinde win7 kurulu ve ben tableti aldığımda win7 piyasada yoktu vista bile yoktu =))

şimdi tableti pc ye takıp kullanabiliyorum lakin pen suite isimli driveri kuramadığımdan tablet kaleminin hassasiyeti yok çizim yapamıyorum bu yüzden paso kalın çiziyor.Şimdi sorun şu:

Driver listesinde win7 yok uyarlı değil yani bu yüzden kullanamıyorum.Bu sorunu nasıl halledeceğiz?Win7 de yeniyim bulamadım ama xp de olsa açarım donanım bölümünü tableti tıklar net üzerinden driver güncellemesi yaparım donanım bölümüne geliyorum ama tablet gözükmüyor?

Bu sorunu yaşayan varmı?yada çözümünü bilen? Yardımcı olursanız çok sevinirim..Kolay gelsin

eğer pc nizin üreticisinin sitesinde ilgili win7 driverı yoksa malesef o pc yi 7 de kullanamıcaksınız.

üretici 7 driver ı çıkarmazsa başka bi yerde bulamazsınız.

ilk önce üreticinin sitesine bakmanız gerek.

eğer yok sa malesef xp ye dönüş yapmanız gerekicek.

çünkü sürekli yeni pc ler çıktığı için adamlar eskiye dönük değil yeniye dönük yapıyolar...

üreticisinin sitesinde win7 driverı yoksa,win7 de xp modu var.tam emin değilim ama xp modunu aktif ederek driverını kurabilirsin(bi denemekte fayda var.bu kadar uğraşamam dersen sen bilirsin)

Windows XP Modu;

Windows XP Mode for Windows 7 (Türkçe: Windows 7 için Windows XP Modu: XPM), Windows XP (SP2/SP3) ile uyumlu yazılımların Windows 7 üzerinde Windows XP arayüzüyle rahatlıkla çalıştırılabilmesini sağlayan bir nevi "sanallaştırma" özelliğidir. Bu özellik, Windows 7'nin içerisine gömülmüş bir Windows XP SP3 kopyası içermektedir; bu sayede de Windows XP uyumlu tüm yazılımlar, Windows 7 ile tam uyumlu bir şekilde çalıştırılabilmektedir. Örneğin; Internet Explorer 6, Windows Media Player 9 gibi eski sürüm yazılımlar, Windows 7'de kullanılabilmektedir. XPM, Windows Virtual PC özelliğini temel almaktadır. XPM sayesinde, yazılım uyumluluğu %100'e yükselmektedir. XPM, geri uyumluluk olarak da adlandırılabilir. Zaten Microsoft bu özelliği, Windows 7'nin ilk söz konusu olduğu dönemde geri uyumluluk olarak belirtmişti. Ayrıca, Windows XP ile uyumlu donanımlar da bu özelliğe dahildirler. Bu özellik, Windows 7 Professional, Enterprise ve Ultimate sürümlerinde kullanılabilecektir. Windows XP Modu'nu kullanabilmek için en az 2 GB RAM'e ihtiyaç vardır ve Windows 7 64 bit sürümleri de en az 2 GB RAM gerektirmektedir, bu yüzden XPM'li bir Windows 7 64 bit sürümünü kullanmak için de en az 4 GB belleğinizin olması gerekmektedir.

üreticisinin sitesinde win7 driverı yoksa,win7 de xp modu var.tam emin değilim ama xp modunu aktif ederek driverını kurabilirsin(bi denemekte fayda var.bu kadar uğraşamam dersen sen bilirsin)

Windows XP Modu;

Windows XP Mode for Windows 7 (Türkçe: Windows 7 için Windows XP Modu: XPM), Windows XP (SP2/SP3) ile uyumlu yazılımların Windows 7 üzerinde Windows XP arayüzüyle rahatlıkla çalıştırılabilmesini sağlayan bir nevi "sanallaştırma" özelliğidir. Bu özellik, Windows 7'nin içerisine gömülmüş bir Windows XP SP3 kopyası içermektedir; bu sayede de Windows XP uyumlu tüm yazılımlar, Windows 7 ile tam uyumlu bir şekilde çalıştırılabilmektedir. Örneğin; Internet Explorer 6, Windows Media Player 9 gibi eski sürüm yazılımlar, Windows 7'de kullanılabilmektedir. XPM, Windows Virtual PC özelliğini temel almaktadır. XPM sayesinde, yazılım uyumluluğu %100'e yükselmektedir. XPM, geri uyumluluk olarak da adlandırılabilir. Zaten Microsoft bu özelliği, Windows 7'nin ilk söz konusu olduğu dönemde geri uyumluluk olarak belirtmişti. Ayrıca, Windows XP ile uyumlu donanımlar da bu özelliğe dahildirler. Bu özellik, Windows 7 Professional, Enterprise ve Ultimate sürümlerinde kullanılabilecektir. Windows XP Modu'nu kullanabilmek için en az 2 GB RAM'e ihtiyaç vardır ve Windows 7 64 bit sürümleri de en az 2 GB RAM gerektirmektedir, bu yüzden XPM'li bir Windows 7 64 bit sürümünü kullanmak için de en az 4 GB belleğinizin olması gerekmektedir.

Benim 4 GB DDR3 ram'im var ancak Home premium kullanıyorum.Uyarlı olurmu home premiuma olursa bu kadar büyük ram istediğine göre kasıntı bişey olsa gerek laptopu çok kasarmı?

Geri