Google’ı Boykot Edelim

Skeptical

New member
Reaction score
0
Son zamanlarda hemen hepimiz Google’ın Türkiyeye karşı verdiği diplomatik savaştan haberdarızdır. Google 30 milyon TL’lik vergi borcunu ödememek konusunda ısrarcı olduğunu biliyoruz. Dünyada bir çok ülkede vergisini paşa paşa öder ve kurallarını tanırken adeta Türkiyeye karşı alaycı bir tavır ile davranıyor.

Ayrıca devletimiz Youtube ipsini kısıtlarken Google docs, translate gibi servislerinide Youtube iplerine yönlendirip, devletimizi sanki bu servisleride kapattırmış gibi bir izlenim vrmeye çalışmasıda Google’ın ikinci terbiyesizliği olarak görüyorum.

Google Türkiyeden çok büyük bir mebla kazanıyor reklam gelirlerinden, fakat iş vergiye, ülkeye gösterilen saygıya geldimi aynı özen ve dikkati göremiyoruz Google’dan. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olabilirsin, servislerin gerçektende çok başarılıda olabilr ama bu Türkiye Cumhuriyetini yok sayacaksın manasına gelmez. Herkes gibi paşa paşa vergini ödeyeceksin.

Ben bu olaylardan sonra Gmail dahil tüm google servislerini kullanmamaya karar verdim. Başta mail adresimi @msn.com yaptım. Google docs yerine skydrive kullanmaya başladım. Google calendar yerine WLCalendar kullanmaya başladım. Youtube yerine vimeo tercih ediyorum. Arama motoru olarak malasef Google’ın alternatifi yok gibi. Bing henüz Google ile yarışacak düzeyde değil. Ama Google reklamlarını tıklamıyorum veya tıklamamaya çalışıyorum.

Web site sahiplerinden ricam sitelerinizde adesense yerine alternatif reklam servisleri kullanın, reklamverenler adwords yerine sizde başka firmalarla çalışın. Google’ın para kazanmayı başardığı yolları tıkayalım.

Eğer bu konuya hep birlikte sahip çıkarsak Google Türkiye’yi gerçekten tanır. Bu konu hakkında facebook üzerinden sayfa veya gruplar kurulmalı, diğer forumlarda da bu konu hakkında bilgilendirilme yapılmalı gerektiğini düşünüyorum.

Binali Yıldırım, "YouTube engellendiğinde Google kanadı, üst mahkemeye itiraz etme tenezzülünde bile bulunmadı. Yetkililer, bir siyasi parti başkanının videosunu engellemek istediğinde, Site Yöneticileri telefonlarımıza yanıt vermediler, bizi ciddiye almadılar. Hukuka karşı olan siteyi, ısrarla koruyup onu haklı bulanlar var. Hepsini kınıyorum. Google, IP numaralarını kullanarak siteyi yavaşlattı, sonra da tepkilerin bize yönelmesini sağladı. Akıllarınca, devlet ile mücadeleye girdiler. Yaygaraları işe yaramayacak." ifadelerini kullandı.

Google’a prim vermeyelim, devletimiz ile dalga geçmesine müsade etmeyelim. Konyu gerçekten devlet meselesi haline getirelim.

bence mantıklı...

Bu konuyu açan kişi yazıyı başka bir forumdan çalmış. Bari alıntı yazsaydı. 26 Haziran 2010 saat 10:54AM tarihinde orada yazılmıştı. Emek hırsızlığı çok kötü birşey!!!!

konunun alıntı yada çalıntı olması önemlimi önemli olan paylaşım ve konu hakkında insanların düşüncesi sen burda kırmızı yazı yazarak bişey yaptıgını mı sanıyon alıntı filan diye..??

arkadaşlar ben bunu ilk duyduyğumda varsayılan arama motorumu yahoo.com olarak değiştirdim. bence bu konuya her internet kullanıcısın dikkat etmesi lazım.

konunun alıntı yada çalıntı olması önemlimi önemli olan paylaşım ve konu hakkında insanların düşüncesi sen burda kırmızı yazı yazarak bişey yaptıgını mı sanıyon alıntı filan diye..??

Teşekkürler.
Arkadaşın reklam içerikli bir konusu vardı,şikayet ettim kapatıldı,şimdi o da beni boykot ediyor aklı sıra.Bu konu benim ve bahsettiği yere de ben yazmıştım.

kapitaList sistem uyuşmazLıkLarının son örnekLerinden biri...
Senin bireyseL oLarak, sözkonusu siteye qirmemekten başka yapabiLecqin birsey yok. kaLdı ki Türkiye üzerinde ticari amacLarLa faaLiyet gösteren bir firmanın verqiLerini ödememesi tamamen bir siyasi beceriksizLiqin ürünüdür. Sansürcü zihniyet yakında GoogLe'ıda kapatırsa vay haLimize diyorum ben...

Güzel düşünce ama Google bireysel karşı koymak imkansız gibi bişi :) Devletin gücü yetmiyomu vergisini almaya devreye bizim mi girmemiz lazım devlet nie var o zaman :)

bencede bırakın hükümet bunun derdine düşsün. bize ne.
sanki google ın veritabanına biz yatırım yapmışız gibi birde üstüne paramı tahsil edelim. belki o ülkeler googleın veritabanları için özel bir hizmet sunuyor ? kim bilebilir.

Güzel düşünce ama Google bireysel karşı koymak imkansız gibi bişi :) Devletin gücü yetmiyomu vergisini almaya devreye bizim mi girmemiz lazım devlet nie var o zaman :)

kapitaList sistem uyuşmazLıkLarının son örnekLerinden biri...
Senin bireyseL oLarak, sözkonusu siteye qirmemekten başka yapabiLecqin birsey yok. kaLdı ki Türkiye üzerinde ticari amacLarLa faaLiyet gösteren bir firmanın verqiLerini ödememesi tamamen bir siyasi beceriksizLiqin ürünüdür. Sansürcü zihniyet yakında GoogLe'ıda kapatırsa vay haLimize diyorum ben...

Google diğer ülkelere yaptığı muameleyi bize niye yapmıyor?
Devletimizi küçük düşüren,Gücüne güvenip keyfi hareketler eden bir zihniyete karşıyım ben.
Yazıda da belirttiğim gibi ondan iyi bir arama motoru yok ama yapmamız gereken nerde durduğumuzu bilmek.
Google'ı internet sanan,o olmayınca neden internet yok diyen kişiler çok.Kendini bi şey sanan bu devin hiç olmazsa bazı özelliklerini kısabiliriz.Mesela rekamlar...

Geri