Glowacki’nin Egemen'i ittiğini herkes gördü

..єЯDєM..

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0
NTVSpor’un sevilen yorumcusu Güntekin Onay, Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde Maccabi Tel-Aviv ile oynayacağı karşılaşmayı, Carvalhal’in bu zaman kadar olan performansını ve Trabzonsporlu yöneticilerin Egemen’e yapılan faul sonrası verilmeyen gollerine itiraz etmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

-İLK MAÇA BAKARAK “RAHAT BİR MAÇ OLUR” DEMEK YANLIŞTIR-

Beşiktaş'ın Tel-Aviv'i dikkate alması gerektiğini vurgulayan Onay, “Futbol karşılaşmalarını iki yönden değerlendirmek lazım. Birincisi rakip maça nasıl bakıyor? İkincisi ise bizim takım maça nasıl bakıyor. Rakibin nasıl hazırlandığı, nasıl konsantre olduğu ve nasıl oynayacağı çok önemli. Ev sahibi takımın gruptan çıkma şansı yok. Kazanırsa bir şey olmayacak. Kaybederse de kimse bir şey demeyecek. Maccabi’li oyuncu karşılaşmaya böyle bakar. Oyuncu için bu maç ancak prestij maçıdır. Bu yüzden rakibin böylesine gevşek olduğu bir karşılaşmada Beşiktaş’ın çok daha ciddi ve konsantre olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul’daki karşılaşmayı 5-1 kazandık diye oradaki maçın da rahat geçeceğini düşünmek yanlıştır. Çünkü Maccabi Tel-Aviv ve diğer Avrupa’daki takımlar evlerinde iyi sonuçlar alıyorlar. Maccabi, Perşembe günü çok disiplinli ve kapalı bir futbol oynamayacaktır. Sadece iyi bir futbol sergileyip Beşiktaş’ı yenmeye çalışacaklardır. Bu da Beşiktaş’ın avantajına olan bir şeydir. Beşiktaş’ın bu karşılaşmadan galip olarak ayrılması gerekiyor.” dedi.

- GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINA AYNI KADRO İLE ÇIKMASINI YADIRGADIM-

Hilbert ve Ernst’in takımın vazgeçilmez isimleri haline geldiğini söyleyen Onay; “İlk haftadaki Carvalhal ile Kayserispor karşılaşmasından sonraki Carvalhal arasında büyük farklılıklar var. Hilbert ve Ernst’i hiç düşünmezken birden takımın değişmezi oldular. Takım içerisinde baya değişiklikler, uygulamalar yapmaya başladılar. Daha çok koşan, savaşan, sorumluluk alan oyunculara görev vermeye başladı. Sonuçlara göre Carvalhal’ı değerlendirecek olursak 6 günde Beşiktaş’ın 3 maç yaptığı dönemde Gençlerbirliği maçına kadroyu bozmadan çıkmasını yadırgadım. Çünkü karşılaşmanın 30. dakikasından sonra oyuncular oyundan düştü.” dedi.

-SEN RAKİBİ DEĞİL RAKİP SENİ DÜŞÜNSÜN-

Carvalhal’ın rakibe çok fazla kafa yorduğunu belirten Güntekin Onay; “Carvalhal takımları iyi analiz eden bir antrenör. Ama rakibe biraz fazla endeksli. Rakip Beşiktaş’a önlem alsın. Yıldız futbolcular zaten senin takımında. Ben Carvalhal’in yerinde olsam, benim takımımda Quaresma, Simao, Almeida, Fernandes gibi yıldızlar varken rakibi çok fazla düşünmem. Onlar bizi düşünsün. Carvalhal ise rakibe çok fazla kafa yoruyor. Bu güzel bir şey. Ama gördük ki Trabzonspor senden çekiniyor. Galatasaray, İnönü’ye geldiği zaman çekiniyor. Beşiktaş derbilerde iyi futbol oynadı ama Eskişehirspor, Kayserispor ve Gençlerbirliği gibi takımlara da kaybetti. Önemli olan bu karşılaşmalarda da iyi oynayıp iyi sonuçlar almak.” dedi.

-EGEMEN’İN İTİLDİĞİNİ GÖRMÜYORLARSA BİR DAHA İZLESİNLER-

Trabzonsporlu yöneticilerin Egemen’e yapılan faul pozisyona itiraz etmesine anlam veremediğini dile getiren Onay; “Egemen, Trabzonspor’un çok değerli bir oyuncusuydu. Kendi isteğiyle kulübünden ayrıldı. Trabzonspor’un, Egemen’in onları tercih etmemesinden ve takımdan ayrılmasından dolayı üzüntüleri var. Trabzonsporlu oyuncu pozisyondan sonra kendisi bile itiraz etmedi. Ama Trabzonsporlu yöneticiler hala enteresan şekilde itiraz ediyor. Glowacki hakeme dönüp “Ben itmedim” diye bir itirazda bile bulunmazken yöneticilerin bu itirazlarını anlamış değilim. Bütün Türkiye Glowacki’nin Egemen’i ittiğini görüyor. Bu neyin itirazı? Beşiktaş, Galatasaray karşılaşmasında Almeida’nın verilmeyen golüne bile herkes gol demesine rağmen bu kadar itiraz etmedi. Bunlar kamuoyunu yanıltma çabaları. Egemen’in itildiğini görmüyorlar mı? Görmüyorlarsa bir daha izlesinler. O pozisyon faul değilse o zaman kurallar değişti. Trabzonspor, böyle küçük şeylerle uğraşacak camia değil.” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber1903

Geri