Gizlediğiniz klasörü hiç kimsenin bulamaZ artık

DarkCod3r

Key&RC4 Coder
Reaction score
0
ilk önce​

"C" sürücüsün içine giriyoruz ve buraya yeni klasör açıyoruz. klasöre istediğimiz bir isim veriyoruz.

daha sonra başlat menüsünden çalıştırı açıyoruz ve oraya aynen şunu yazıyoruz.

attrib +s +h C:\\dosyanın adı

enter tuşuna bastığımızda klasör gizlecek ve bu klasörün içindeki hiç bir belge ne kadar aranırsa aransın bulunamayacak.

dosyamızı açmak için yapmamız gereken sadece bilgisayarıma girerek "C" sürücüsünü açıp adres çubuğuna

C:\\dosya adı yazıp enter tuşuna bastığımızda içini görebiliriz.

bu dosyayı kaldırmak için tek yapmamız gereken, "+" "-" yapmak yani

attrib -s -h C:\\dosya adı

çalıştırdanda görünmesini istemiyorsanız görev çubuğundan özelliklere giriyoruz ve başlat menüsüne basıyoruz. orada klasik başlat menüsü ve oradan özelleştir. temizle butonuna basıyoruz.

NOT: DOSYANIN İÇİNDEKİ BELGELERİN UZANTISIYLA VEYA ADIYLA ARANSA DAHİ GÖRÜNMÜYOR. SÜPER YANİİİİ....

teşekkürler bilgi için

Süper

Sevgili dostum teşekkür ederim. O neydi yahu. Klasör ve dosya gizleme programları indirirdik, kurduktan sonra programlar bizden kullanıcı adı ve şifre falan isterdi. Bu iyi oldu dostum, ellerine sağlık

Eline sağlık..çok pratik bir yöntem olmuş...

teşekkürler adamım artık klasör gizleme proğramlarıyla uğraşmayacağız .

Yinede yeterli bir gizleme sağlamıyor

Sevgili arkadaşlar, merhabalar.

Yazılan yönergeleri uyguladığımda win işletim sistemlerinde işe yarasada 3. parti yazılımlarda klasörler kabak gibi ortada, erişilir durumda. Örneğin ACDSee gibi resim görüntüleme ve işleme programı klasör gizlenmiş dahi olsa ACDSee programının gizli dosyaları göster seçeneği aktif ise gizlenen dosyaları gösterip silebiliyor, değiştirebiliyor, taşıyabiliyor. Amatör kullanıcılardan belki dosyaları gizlemek mümkün fakat azıcık araştırma yapan birisi kolayca bu özelliğin gizleme sağlamlığını aşabilir.

Oysa az önce sözünü ettiğim durumu ben Magic Folder ile gizlediğim bir klasöre asla uygulayamazdım. Yinede güzel bir uygulama.

uygulamayı C ye değilde D, E ya da başka bir harfe tanımla HDD'de başaramadım..

Sevgili arkadaşlar, merhabalar.

Yazılan yönergeleri uyguladığımda win işletim sistemlerinde işe yarasada 3. parti yazılımlarda klasörler kabak gibi ortada, erişilir durumda. Örneğin ACDSee gibi resim görüntüleme ve işleme programı klasör gizlenmiş dahi olsa ACDSee programının gizli dosyaları göster seçeneği aktif ise gizlenen dosyaları gösterip silebiliyor, değiştirebiliyor, taşıyabiliyor. Amatör kullanıcılardan belki dosyaları gizlemek mümkün fakat azıcık araştırma yapan birisi kolayca bu özelliğin gizleme sağlamlığını aşabilir.

Oysa az önce sözünü ettiğim durumu ben Magic Folder ile gizlediğim bir klasöre asla uygulayamazdım. Yinede güzel bir uygulama.

şimdi bu tip klasör gizleme tabanlı c yada c+ yazılım üzerinden çıktığı için programsız amatör işi gibi gözükebilir ama bu tarz yazılım kodları program şeklini tamamiyle aldığından yeni yamalar ve patchlerle winlocker gibi pro. larda çeşitli dedğim gibi yamalarla veya patchlerle dediğin halleri alıyor

windows 7 de işe yarıyor dosya gizleniyor ama aram yaptığında içindeki dosyaları bulabiliyor

Kardeş c:\\ tanımı yanlış.
c:\ olması gerekiyor.
örneğin attrib +h +s c:\yedek
ya da
attrib +h +s d:\yedek

Aslinda bunlar cok eski konular!yinede bilmeyen arkadaslar icin yararli bilgiler!

Bu yöntemi bilmeyen kaldımı acaba bu yöntem yayıldıkca millet gizli dosyaları bulucak. :)

can dost söylediğin işlem ile el ile klasör gizleme arasında sadece çalıştır farkı var normal klasör seçenekleri ile gizli dosytaları göster dediğin zaman görüntülüyor yani hiçbir işe yaramıyor.....

Bu yöntem ile dosyanın üzerine sağ tıklayıp özelliklerden onu gizli yapmak arasında hiç bir fark yok
yazdığınız -h ile dosyaya gizli özelliği veriyorsunuz -s ile ise sistem dosyası özelliği.
Yaşlar kaç bilmiyorum ama biraz ms dos bilen herkez bunu bilir.

Geri