Gigabyte, CES 2012 ön hazırlığı kapsamında düzenlediği bası konferansında Intelin 22nm ölçekli Ivy Bridge kod adlı işlemcilerine zemin hazırlayan Z77 yongasetli anakartlarının tanıtımını yaptı. GIGABYTE G1 Sniper 3 firmanın tanıtımını yaptığı ilk Z77 tabanlı anakartında ilk olarak ince yapılı heatsink uygulamaları göze çarpıyor. Üretim öncesi tasarım olan tanıtım kartı, lansman günü geldiğinde silah-şarjör temalı pasif soğutma çözümleriyle süslenebilir. Sniper 3 modeli 2012 yılı sonuna doğru piyasaya sürülecek.

GIGABYTE G1 Sniper 3ün arka panelinde yer alan I/O panelinde süper hızlı USB 3.0 portlarından toplam 6 adet bulunmakta. Hem klavye hem de mouse bağlanabilen tekli PS/2 soketi de dikkat çekiyor. Intel Z77 yongasetinin getirisi olan sengin grafik çıkış hattında DVI, HDMI, VGA ve tabi DisplayPort bulunuyor. G1 Sniper 3 üzerinde çift Gigabit LAN çipi mevcut, bunlardan biri Intele ait diğeri ise Qualcommun Atheros Killer E2201 NIC çipi.

Gigabyte Z77 donatılı yeni anakartlarında 22nmlik yeni nesil CPUları LGA 1155 soketi üzerinde çalıştıracak. Özenle hazırlanan kart tasarımlarında ses işlemleri Creativein Sound Core 3D tümleşik çözümüne bırakılmış. Nazikçe davranarak kartların önüne tanıtım kartlarını da eklemeyi ihmal etmeyen firmanın yeni mobo hattı aslında Killer serisini temel alıyor ancak 3D benzeri yeni teknolojilerle donatılmış durumda geliyor.

Kartların nihai tasarımlar olmadığının altını çizen Gigabyte yetkilisi lansman gününe kadar renk, heatsink ve teknik detay sekmelerinde değişime gidebileceklerini ifade etti. G1 Sniper M3 olarak kodlandırılan anakart 1 adet LAN çipi, 2 adet USB 3.0 port, 4 adet USB 2.0 portu ile göreceli olarak daha fakir I/O yapılanmasına izin veriyor.
G1 Sniper M3 anakartının tanıtım kartında G1 Sniper 3 modelinde olduğu kadar detaya inmeyen Gigabyteın Z77 serisinde form faktör çeşitliliği göze çarpıyor. mikroATX form faktöründeki G1 Sniper M3 dörtlü SLI ya da CrossFire kurguları için pek müsait değil üstelik Atheros Killer E2201 NIC yongasından da yoksun ancak G1 Killer serisinin tümünde Intel marka Gigabit LAN çiplerin temel ağ bileşeni olarak kullanıldığını biliyoruz. Kartlar hakkında sunabileceğimiz bilgiler şimdilik bu kadar fakat lansman günleri yaklaştığında detaylarla yeniden karşınızda olacağız.