Geri Kafalilik

ifrit

RuHaNi WaRliK
Reaction score
0
Geri kafalilik acaba nedir, kim tarafindan ne zaman sokuldu dilimize?

cok hizli bir girisi oldu acikcasi, nedenleri nicinleride biraz eskilere, cumhuriyetin kurulusuna dayaniyor, son 10 yildaki buyuk patlamasinin ardindan simdilerin moda lafi, soyleyecek birsey bulamadin mi hemen sigin kendisine

-bu etek fazla kisa degil mi?
--ne kadar geri kafalisin

-basorutusu ile ogrenciler okuyabilmeli

-ermeni grup bize kufrediyor ama yinede dinlerim
--abi ayip ama olmazki boyle,
-ne kadar geri kafalisin

-yuh abi, sokak ortasinda olmazki

ahlak, orf adet we milli degerlere ait ne warsa geri kafalilik olarak adlandirilir oldu,

insanlar aslini inkar eder oldu, ait olmadiklari bir hayati yasamaya calisiyorlar,

kendilerini ilerici goruyorlar...

mini etek giysin, transparan giysin, sokak ortasinda opussun, ne istiyorsa onu yapsin, ben hic umursamam, dunya umrumda degildir zaten, ama ya baskalari, ya genel gercekler, bunlar ne olacak?

bu toplumun yeni nesli, hic bir ahlak kurali gozetmeden herseyi alelane yapar mi olacak? amerikalar, ingilizler gibi babasini bilmeyen bir nesil mi gelecek ardimizdan?

bunun adida ilericilik olacak degil mi? bunu yaparak Ataturkun wasiyetinide yerine getirmis olacagiz, kendimizden feraget ederen muhasir medeniyetler sewiyesine ulasmis olacagiz, ne mutlu bize, Ne Mutlu Turkum Diyene!

ayip arkadaslar, ilk basta baskasina ithamda bulunmak ayip,

sonrasi insanlarin din ozgurlune karismak ayip, ulkene kufreden insanlara saygi duyman ayip, kendinden odun wermen ayip

baskasini kendin gibi bilmen ayip...

zaten bu ülkeyi , sandıkları ileri kafalılık bitiricek

ahlak, orf adet we milli degerlere ait ne warsa geri kafalilik olarak adlandirilir oldu
helal be usta...

ahlak, orf adet we milli degerlere ait ne warsa geri kafalilik olarak adlandirilir oldu,

insanlar aslini inkar eder oldu, ait olmadiklari bir hayati yasamaya calisiyorlar,

kendilerini ilerici goruyorlar...

.......hep birilerine batıya ozenme war...aslında bı bisim cokusumuz...butun benlıgımz yıkılıor...batı napıor bu sefer bısım adetlerı almaya calısıor...yasık gercekten...

asagıdaki yazıyı okumanızı tavsiye ederm..(farklı bi bakış geri kafalılığa)

Geri kafalılık, bilim ve akıl çağının çok gerilerinde kalmış, geleceği geçmişte arayan, ama bu yolda eyleme geçmeden mutluğu, donmuş, kemikleşmiş önyargılarda bulan acınası yaratıklar için kullanılan bir terimdir. Gericilik ise aynı kafadaki insanların, daha doğrusu yaratıkların eyleme geçen, akla, hoşgörüye dayalı düzeni yıkıp, yerine boşinanlar doğrultusunda, dinsel bir düzen kurmaya çalışanların kimliğini yansıtan bir tutumdur; akılsızlığın sınırlarında kalakalmış tehlikeli (insanlık için) bir aymazlığı, kafasızlığı simgeler.

Şimdi düşünelim bir: Geri kafalılıkla gericiliği bir kefeye koyabilir miyiz? Hayır.

Geri kafalılıkla savaşmaya değmez. Geri kafalıları ''hidayete'' erdirmeye çalışmak boşunadır. Çünkü, kafaları işlemeyen ve işletilmeyen yaratıklardır bu tip insancıklar.

Onları aptallıkları ile baş başa bırakmak gerekir, gericilere uyup, onların peşine takılmadıkları sürece.

Ama, gericilik konusuna gelince iş değişir. Bu alanda eyleme karşı eyleme geçme kaçınılmaz bir zorunluluktur.

Gerici insan, çoğu kez, gericilikten çıkar sağlayan hinoğlu hinlerin maşası durumundadır.

Gerici insan, geri kafalı insanı kendi rezil çıkarı doğrultusunda kullanmak ister ve zaman zaman da bu yolda başarılı olur.

Bir Batılı düşünür şöyle demiş: ''Bir akılsızla tartışıyorsan, iki akılsız tartışıyor demektir.'' Peki buna göre akılsızı tartışma ile yola getirmek olasılığı yoksa, ne yapmalı?

Akılsız, geriye bağlı dünya görüşü doğrultusunda eyleme geçmedikçe akılsızlığıyla kalakalsın diyorum, onun bir eğitimden geçme olasılığı yoksa eğer.

Ama, gericilerle nasıl savaşmalı, diyaloğa hiçbir zaman yanaşmayan gericilikle? Bunun çaresi ancak ve ancak, yasa yoluyla alınacak bir önlem ve yaptırımdır. Ama nerede o önlemi ve yaptırımı, yürekten ve candan isteyecek tarafsız bir ulusal kurum.

Bir bilge kişi (hangi ulustan olursa olsun) şöyle demiş:

Dünyamızın tek sorunu, akılsızların yönetiminde olmaktır. Bu, hep böyle gelmiş böyle gidiyor.

Ama Aziz Nesin buna karşı: ''Böyle gelmiş, böyle gitmez diyor'' haklı olarak...

alıntı....

forumdaki baslikardan dikkatimi cekti bu geri kafalilik olayi, o yuzden yazdim yukaridaki yaziyi.

aziz nesin yukaridaki yazida gecmisin gelecegin teminati olmadigini, gelecegi gelecekte aramamizi soylemis, ama buyuk yanilgi icinde, soyleki;

buyuk bir agacin yer ustundeki heybetli gowdesi kadar, yer altinda da onu besleyen ayni buyuklukte kokleri wardir we o buyuk agaci ayaqta tutan yer altindaki gowdesidir!

tarihte hic bir millet yoktur ki koklerini kaybettikten sonra tarihin sahnesinden kaybolup gitmesin. safligini, ozunu koruyamamis hic bir millet geleceginin teminatini saglayamaz.

yazikki aziz nesin boyle bir soydan gelmedigi icin belki kiskancligindan olacak, tarihe karsi tawir almis.

tekrar millet tarih konusuna geri donecek olursak, awrupalilarin surekli olarak ulkemizde we kendi ulkelerinde tarihi arastirmalar yapmalarinin nedeni, bu sekilde koklere sahip olmayislaridir, we bi sekilde kendilerinin de boyle kokleri oldugunu kanitlamaya, warolan baglarini kuwwetlendirmeye calismaktadirlar.

her zaman soyledigim gibi, bu milletin kulturunu kabullenmeyen, bu topraklari terketmelidir, buradaki yasayisi degistirme cabasi bosunadir.

we geri kafalilik odur ki baskasini kendisi sanar, sabit bir gercek referansinin olmadigi dunyada kendisi gibi dusunmeyenlere ``gerici`` ``insancik!`` yaratik`` gibi yakistirmalar yapar!

ya geri kafalılık ülkemizde çok yanlış anlatılıo kurtuluş savaşında halk geri kafalı yobaz olduğu için çocuklarını askere göndermemiştir ve bazıları bizim ordumuzun zararına çalışmıştır. . .
Atatürk o zamn savaştan sora direk bi eğitim seferberliği başlatmıştır bu seferberlik ülkede gericiliği ve eğitimsizliği yıkmak için yapılmıştır bunun sebebi ülke menfaatleri içindir
ama günümüzde batıcı olmak ileri kafalılık örflerine adetlerine bağlı yaşamak yobazlık gerikafalılık oldu yani başörtülü bi bayan görüldüğünde direk gerikafalı damgası yedi. . .

gerikafalılık batılılaşmayla deil kendi ülkemiz yararına bişeyler yapmakla yıkılır sadece işte eğer hala kendi uçağımızı üretemiosak önce bu geri kafalılıktır mini etek yada başörtüsü deil. . .

benim fikrim şu;

bu konu örf adet anane'lerden öte siyasi bir hava kazanmış.

amacım aziz nesini savunmak ya da ifritin yazdıklarına cvp olarak diildi,amacım siyasi polamik yaratmakta diil,amacım sadece farklı bi boyut kazandırmaktı..saygılar...

neilerisi ne gerisi bunu harmanlamayı bilmeyenler, empeyalist yaklaşanlar yüzünden bu haldeyiz bence ülkede birlik beraberlik ruhu kalmadı herbir kesim kendi yolunda gidior yazık!

ifrit' Alıntı:
forumdaki baslikardan dikkatimi cekti bu geri kafalilik olayi, o yuzden yazdim yukaridaki yaziyi.

aziz nesin yukaridaki yazida gecmisin gelecegin teminati olmadigini, gelecegi gelecekte aramamizi soylemis, ama buyuk yanilgi icinde, soyleki;

buyuk bir agacin yer ustundeki heybetli gowdesi kadar, yer altinda da onu besleyen ayni buyuklukte kokleri wardir we o buyuk agaci ayaqta tutan yer altindaki gowdesidir!

tarihte hic bir millet yoktur ki koklerini kaybettikten sonra tarihin sahnesinden kaybolup gitmesin. safligini, ozunu koruyamamis hic bir millet geleceginin teminatini saglayamaz.

yazikki aziz nesin boyle bir soydan gelmedigi icin belki kiskancligindan olacak, tarihe karsi tawir almis.

tekrar millet tarih konusuna geri donecek olursak, awrupalilarin surekli olarak ulkemizde we kendi ulkelerinde tarihi arastirmalar yapmalarinin nedeni, bu sekilde koklere sahip olmayislaridir, we bi sekilde kendilerinin de boyle kokleri oldugunu kanitlamaya, warolan baglarini kuwwetlendirmeye calismaktadirlar.

her zaman soyledigim gibi, bu milletin kulturunu kabullenmeyen, bu topraklari terketmelidir, buradaki yasayisi degistirme cabasi bosunadir.

we geri kafalilik odur ki baskasini kendisi sanar, sabit bir gercek referansinin olmadigi dunyada kendisi gibi dusunmeyenlere ``gerici`` ``insancik!`` yaratik`` gibi yakistirmalar yapar!

sayın ifrit
öncelikle tanımadan tanımlayı tercih edip bu tercihten sonrada tanımladığın ölçüde yargılayıp astığın Aziz NESİN için yaptığın yorumdan ötürü seni kınıyorum.
sen nasıl kimin ne yaptığı ile ilgilenmiyorsan kimsede senin ne yaptığın ile ilgilenmiyor. benim veya bir başkasının seni geri kafalı görmesi ile sen geri kafalı olmazsın (kaldı en radikal kişi için bile böyle bir düşünceye sahip değilim çünkü böyle bir düşünceye sahip olmam kendimi inkar etmemle eş değerlidir) aynı şekilde seninde benim veya benimle aynı görüşteki kişiyi benim olduğumdan farklı görmen ile ben senin tanımladığın olmam. birine hayata bakış açısı nedeni ile geri kafalı diyen biri önce kendini sorgulamalıdır. ve kimsenin bir başkasının hayata bakışını değiştirecek bir eylem yapmaya hakkı yoktur. Aziz NESİN'in anlatmak istediği budur. yani gericilik burada benim ve benim gibilerin hayata bakış açısı gibi yaşamalarını engellemek ve kendi değerlerinde yaşamamızı dayatan bir olgudur. ve bu olgunun eylemsizleştirilmesi her iki taraf içinde hayırlı olandır. istersen çok yakın tarihlerde yaşanan oruç tutmadığı için linç edilen öğrencilerin haberlerini okuyabilirsin. türban olayının sebeplerini sana yazardım ama maalesef düşünmek serbest fakat düşüncelerini dile getirmek serbest değil ama bunu kendinde bulabilirsin.bunun içinde sol ve sağ olaylarının patlak verdiği dönemleri incelemeni tavsiye ederim. yada Fikret BAŞKAYA, İsmail BEŞİKCİ'nin kitaplarınıda okuyabilirsin. türban olayı tamamen siyasidir ve baş oyuncularıda bellidir. geri kalan söylemlerin ise ne olduğunu bilmeyen ne için yaşadığını bilmeyen ne ilericinin ne olduğundan nede gericiliğin ne olduğundan haberi dahi olmayan başkalarının söylemlerinin izdüşümü olarak var olan bir takım kişilerin çığırtkanlığıdır.
kimse ilericiğin değerlerden vazgeçilmeden olmayacağını söyleyemez. kaldı ki değerlerimi ben belirlerim benim değerlerim bana değerlidir seninkiler sana buda tamamen bilinç ile ilgilidir. ve benim mantığa ve bilime ters düşen bir değerim varsa ben bu değerimi sorgularım değer benimse sorgulama hakkıda benimdir. ve bu hiç kimse ile bağdaşmaz. kimse sana değerlerinden vazgeç demiyor kaldı ki benim ilerici olmam saygısız, terbiyesiz, ahlaksız, şerefsiz biri olduğum anlamına gelmez. avrupa ile söylemine gelince avrupa'nın geçirdiği dönemler hakkında ne bilgin var ki reformalarını bire bir inceledin mi tarihilerini inceledin mi devrimleri inceledin mi monarşinin nasıl yıkıldığını inceledin mi bunları araştırdın mı yoksa bunlar hakkındaki bilgilerinde birilerinin tezavürü olarak mı var sende?
umarım anlaşılmışımdır?
ilericilik "bilme"dir bilmeden söyleme değil!!!
saygılar

şunu sölim GERİ KAFALI lık bence olaylara tek bi pencereden baqan yada görüş düşünce vs..

böle tanıdığımda malesef çok var....

geçenlerde bi konuda cvp veren gibi

ifrit' Alıntı:
amerikalar, ingilizler gibi babasini bilmeyen bir nesil mi gelecek ardimizdan?

Babasına saygı gostermeyen desen , eyw. Babasını bilmeyen ..

Kimdir Babasını bilmeyen ? hakaret anLamında degil . Ewsizdir Yurtsuzdur Cocuk esirgeme kurumundadır Tinercidir vs vs..

Objektif bakıLacak oLdugunda Bunlar En cok nerde Goruluyor.. Turkiye
Hangi üLkede tanımadıgı babasının sahip cıkmaması üzerine ufacık cocuklara işkence ediliyor yurtlarda??

ifrit' Alıntı:
-basorutusu ile ogrenciler okuyabilmeli

ve

ifrit' Alıntı:
bunu yaparak Ataturkun wasiyetinide yerine getirmis olacagiz, kendimizden feraget ederen muhasir medeniyetler sewiyesine ulasmis olacagiz, ne mutlu bize, Ne Mutlu Turkum Diyene!

çeli$miyor mu?

Ataturk un zamanında kar$ı geldigi $eye hayhay diyeLim o zaman.

Bas ortulu ogrenciLer okuyabiliyor zaten, Cıkariyor ortuyu şapka,kep istediklerini takıyorLar.. Univ. den cıkıp da başını acan da gordum cok.Gercekten ilim irfan pe$inde ko$an insan zaten anLior ne kadar kucuk $eylere takıLdıgını.Blim dünyasında daha buyuk / onemli meseleler oldugunu ;)

ajan, awrupanin gecirdigi donemleri inceleyip incelemedigimi sorarak, incelemedigimi ifade etmissin, ama bu konuda hic bir bilgin yok, 15. yy`dan gunumze cok kadar olan dunya tarihini bir cok kez degisik kaynaklardan okudum, bu gereksiz lafinin cewabi olmustur.

metalmad, okudugunu anlamakta pek basirili oldugun soylenemez, Ataturkun kastettigi muhasir medeniyetler sewiyesine ilericilik gericilikle ugrasarak, basortusuyle mini etekle ugrasarak degil, bilimsel calisma yaparak ulasabiliriz. ismi aklima galmesede tezat cumleler olusturarak anlam ifade etme sanati wardi, hatirlarsam yazarim, sende okudugunu anlamis olursun.

dicem oki, sabit referansin olmadigi bir dunyada kimse kimseye gore ilerici yada gerici degildir, bilimde dahi bu boyle...

ifrit' Alıntı:
ajan, awrupanin gecirdigi donemleri inceleyip incelemedigimi sorarak, incelemedigimi ifade etmissin, ama bu konuda hic bir bilgin yok, 15. yy`dan gunumze cok kadar olan dunya tarihini bir cok kez degisik kaynaklardan okudum, bu gereksiz lafinin cewabi olmustur.

metalmad, okudugunu anlamakta pek basirili oldugun soylenemez, Ataturkun kastettigi muhasir medeniyetler sewiyesine ilericilik gericilikle ugrasarak, basortusuyle mini etekle ugrasarak degil, bilimsel calisma yaparak ulasabiliriz. ismi aklima galmesede tezat cumleler olusturarak anlam ifade etme sanati wardi, hatirlarsam yazarim, sende okudugunu anlamis olursun.

dicem oki, sabit referansin olmadigi bir dunyada kimse kimseye gore ilerici yada gerici degildir, bilimde dahi bu boyle...

incelemediğini ifade etsem cümle sonunda soru işareti olmazdı. bence konu hakkında en mantıklı sözün "sabit referansın olmadığı bir dünya" cümlesi

Geri