Gergi [asma] Tavanlar...

OceanGray

>EbruzeN
Reaction score
0

ZevkLi olmuş.
Şark köşeleride paylaşırsan süper olacak :)

görüntü olarak oldukça güzel görünümleri var. peki kullanışlılık açısından sence nasıllar?

genelde böyle tasarımlar büyük m2 evlerde ve villalarda kullanılıyor yada yazlıklarda normal evlerde pek tercih edilen modeller degil alçıpan daha cok tercih ediliyor...

bir söz vardır ya görünen köy kılavuz istemez diye kalkıp da 10-15 m2 lik bir odaya şunu yaptırdığını düşünsene :saskin

93913892.jpg

olmaz da zaten. (bence bu kapalı havuzların tavanlarına mükemmel olur. şahsi fikrim :biggrin: )

benim sormak istediğim bu tarz tavanların yapım malzemesi olarak pek sağlıklı olmadığını duymuştum. sence kullanışlı mıdır, sağlıklı mıdır? mesela yanıcı özelliği nedir kolay tutuşan bir maddeden mi üretiliyorlar?

genellikle alcipan aliminyum (metal)ve cam tavan kullanılır bu tip olanlarda ama pek sağlıklı oldugu söylenemez ve izolasyon maddeleri içersinde çeşitli zararlı madeller oldugunu biliyorum...ben pek tavsiye etmiyorum ama yazlıklarda ve villalarda genellikle kullanılan modeller arasında bunlar var... tutuşan bi madde derken şimdi iskelet yapıldıktan sonra kullanılan malzemeye bağlıdır..içlerinde en sağlıklı olan toprak ve cam karışımı yapılan ve en dayanıklı olanlar izocam tipinde olanlardır...

Geri