Gerckten Aya Gidildimi==?

Jackal47

New member
Reaction score
0
Aya Seyahat Yalanı

İkinci Dünya Savaşı sonrası U.S.A ve Sovyetler arasındaki Dünya Lideri çekişmesi sonucu,tabiatta bazı hayvanların tüylerini kabartarak büyük görünme isteğine uygun olarak bazı olayları abartmalarına ve hatta uydurmalarına yol açtı.Bunun en büyük örneklerinden biride Roswelle uçan daire düştüğü ve içinden çıkan yaratıkların Amerikalılar tarafından yakalanarak tedavi edildikten sonra bilgi vermeye zorlandıkları bunun sonucunda USA nın üstün silahlar yaptığı yalanı ile Sovyetlerin aynı minval üzerine Sibiryada bir Ufo ele geçirdiği onlarında üstün silahlar yapmaya başladıkları yalanı iki ülkenin gizli servisleri tarafından birbirlerine gözdağı vermek amacıyla el altından sızdırılmıştır.Daha sonraları aynı yarış Aya insan gönderme konusunda da yaşanır ve yalanlara yalanlar eklenir;Ruslar Yuri Gagarini Uzaya ilk çıkan insan olarak lanse edince Amerikalılar eksik kalırmı 1967 de aya insan gönderip indirdiklerini naklen yayınladılar.Fakat birçok komplo teorisyeni ve bazı bilim adamları Aya seyahatin çok büyük bir yalan olduğunu Amerikada bir stüdyoda konunun kotarılıp aya inilmiş gibi gösterildiğini iddia etmişlerdir.Son zamanlarda bir daha aya insan gönderilememesi ve uzaya gönderilen birçok aracında atmosferi çıkmadan parçalanması bu teorileri doğrular mahiyettedir.Bu konuda bir çok kitap yazılmış hatta bazı fotoğraf uzmanı ayda çekilen fotoğrafların gölgeler yüzünden ışığın değişik yönlerden gelmesi sebebiyle fake olduğunu stüdyoda yaratıldığını iddia etmişlerdir.İşin içinde Amerikalılar ve Ruslar olunca insan ister istemez kuşkuya kapılıyor.ACABA MI? diye.

Alıntıdır

Ya benım Bu Konuda Bazı suphelerım wardı Bu yazıyıda gorunce Sızle paylasmak ıstedım SIz Ne Dusunuorsunuz?

Amerika oraya gittiğinde bir bayrak dikmişti. Eğer gerçekten gittiyse o tarihteki teleskoplar yardımıyla da bu bayrak yeryüzünden görülebilirdi. herhalde bayrak 24 saat içinde yok olacak değil ya.......demek istediğim bunun kıytırık görüntüler dışında da bir ispatı olması gerekir......

videoları izleyin bayrak dikiliyo ama bayrak dalgalanıyo havasız ortamda o bayrak nasıl dalgalanıyo
bazı uluslar arası komisyonlar incelemek için nasadan orjinal kayıtları istediler ama nasadan cevap görüntüleri bulamıyoruz(?)
asıl kayıt ne kelime nasa arşivlerinde kopyası hatta tv çekimi bile görüntü yoq

Arkadaşlar konuya bi göz attım ve ilgi alanıma girdiği iin bi kaç soruya cevap verme istedim.Öncelikle aya 1969 da gidildi 1967 de diil.Aydaki bayrağa gelince o bayrak zaten dalgalanmıyo dikkat ederseniz bayrağın üst tarafında bir çubuk daha var oda bayrağın dik durması için konulmuştur.Rusya konusuna gelince Rusya aynı zamanda törüngeye ilk uyduyu gönderen ülkedir bu durumda eğer gerçekten aya gidilmediyse Rusya bunu zaten uydularından görütüleyip yalan olduğunu söyleyebilirdi bir diğer kanıt ise aslın da gerçekten gidilmemiş olsaydı şimdiye kadar bir çok yetkili çıkar açıklama yapardı ama kimse kılını bile kıpırdatma dı çünkü insanların böle asılsız görüntülere inanmayacağını düşündüler.Zaten sadece türkiyeden çıkar böle yalan dolan şüpheler o yüzden arkadaşlar aya 1967 de diil 1969 da gidilmiştir.

benim de yıllar sonra aklıma yatan tek mantıklı açıklama, 1. mesajdaki varsayım:

evet, 1969'da (67'de değil) ilk defa o daha zayıf teknoloji ve daha yetersiz maddi imkanlarla aya gidebilenler,
ilerleyen teknik ve maddi imkanlarına rağmen daha sonra tekrar gitmeyi niçin denemedi?

oturdukları yerden; ayda şöyle değerli madenler varmış, böyle bitmez kaynaklar varmış deyip durmalarına rağmen;
dünyamızın enerji darboğazını çözmek adına tekrar niye aya gitmemişler?

şu çağ itibarıyla orada şehirler, koloniler kurulmuş olması gerekirdi.

uzun lafın kısası, ben de aya gidilmediğine inanıyorum.

zaten resimler de uydurma.
gece maçı gibi, nesnenin 4 tarafı neden gölgeli olsun ki?

valla işin içinde amerika varsa her türlü yalan dolan üçkağıt olabilir ama bilmiorum??gitmiş olabilirler de :durdurun :durdurun

abi zamanında yaLan oLsada simdi kesindir cunku bu biLgisayarLa yapıLan fiLimLer yada bir kıta ortadan kaLdırıcak siLahLar o teknoLojinin ve geLisimin onLarda oLdugunu gosteriyor .. önceden gitmediLer ise simdiye orada beyaz saray yapımLarı biLe ba$Lamı$tır... eLine $aqLık..

Aya gerçekten gidildi mi? Sorularınızın cevabını şu iki siteden bulabilirsiniz.
Birincisi:
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php
İkincisi:
http://www.ntvmsnbc.com/news/UZAYTECH_front.asp

Birncisinden yani TUBITAK' ın sitesinden kesin olarak öğrenebilirsiniz. Hatta aya dikilen bayrağın neden dalgalanmadığını bile...
Diğer site ise NTVMSNBC' nin uzayla ilgili haberlerin olduğu sayfa. Bakın bakalım güneşe en yakın gezen Merkürün yörüngesinde ne varmış, Mars yüzeyinde aylardır gezen iki şey ne yapıyormuş, Dünyanın yörüngesinde ne inşa ediliyomuş, vs. vs.
Zor olcak ama biraz okumanız lazım. Bu sözüme alınmayın, kendimi de eleştiriyorum bu noktada.
Ayda koloni kurmak da o kadar ucuz olmasa gerek ayrıca.

Amstrongtan başka biri aya ayak basa bildi mi ?

Hemde geçmişten çok çok çok üstün bir teknolojiye rağmen...

Aya Gidilmemi$se gönüllüyüm Uzay bo$lugunda Falan Kaybola Risklerini KAbul Ediom imza Atabilirim =)))

BUlduğum bir resmi paylaşmak isterim...

2upwp3d.jpg

Bir de şu resim dikkatimi çekti...

90981.jpg

Lunar mıydı neydi bu aletin adı her neyse Lunar Aracının üzerindeki amerikan bayrağı parıl parıl adeta..sanki göze sokulmak ister gibi...

Sanırım günümüzde bile aydan net ve sağlam görüntü sunulamazken ve bir insanın ay yüzeyine basmasından kaçınılırken o dönemde şimdikinin %10 kadar olan bilgisayar ve teknoloji ile nasıl bu kadar net ve kusursuz bir olay gerçekliştirilmiş acaba şaşırtıcı....

Konuyu açan arkadaşa da teşekkürler ayrıyeten..;)

şu sağdaki anteni şemsiyeden bozma iletişim aracı ne işe yarıyo. wirelessla internete mi girecekler amstrong ve ekibi :p onu da geçtim. bu ayda cisimler arasındaki boyut farklılığı da mı yerçekim gibi azalıyor. bu lunar denen alete bu kadar kişi ve o anteni olan arac nası sığdılar merak ettim. (:)

taa 60'larda gidildiğne göre bugünkü teknolojiyle aua seyahat bile düzenlenebilmeliydi
bence de uydurma
ve komik :D

Aya gerçekten gidildi mi? Sorularınızın cevabını şu iki siteden bulabilirsiniz.
Birincisi:
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php
İkincisi:
http://www.ntvmsnbc.com/news/UZAYTECH_front.asp

Birncisinden yani TUBITAK' ın sitesinden kesin olarak öğrenebilirsiniz. Hatta aya dikilen bayrağın neden dalgalanmadığını bile...
Diğer site ise NTVMSNBC' nin uzayla ilgili haberlerin olduğu sayfa. Bakın bakalım güneşe en yakın gezen Merkürün yörüngesinde ne varmış, Mars yüzeyinde aylardır gezen iki şey ne yapıyormuş, Dünyanın yörüngesinde ne inşa ediliyomuş, vs. vs.
Zor olcak ama biraz okumanız lazım. Bu sözüme alınmayın, kendimi de eleştiriyorum bu noktada.
Ayda koloni kurmak da o kadar ucuz olmasa gerek ayrıca.

dostum marstan gelen resimlerdeki insan suretindeki şey fotoş la oraya koyulmuştur resmi açıklma yapıldı

ay hiç gidilmedi ki o fotoğraflar stüdyoda çekilmiş

Banada arkadaş demişti valla rusya'yı bilemicem ama yankiler bence %80 yalan söylüyorlar

Geri