Gerçek Derin Devlet !

AntidepresaN

New member
Reaction score
0
Gerçek Derin Devlet

Prof. Dr. Manisalı, Atatürk’ün Gençliği Hitabesi’nde kastettiği işgal kuvvetlerinin, ordular değil şirketler olduğunu belirterek, Türkiye’nin içinde bulunduğu tehlikeyi yazdı

Yeni derin devletin adının serbest piyasalar olduğunu kaydeden Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı, çok uluslu şirketlerin ülkeyi işgal ettiğini söyledi. ’Gerçek derin devlet piyasa güçleri olmasın?’ diyen Erol Manisalı, şu analizi kaleme aldı: “Yeni derin devletin adı serbest piyasadır.” Serbest piyasa “tanımı aslında yanlıştır. Sömürgeci güçlerin kullanımına sunulmuş bir özgürlüktür bu. Yeni liberalizm, liberal piyasa gibi adlar aynı anlama gelir. Truva Atı’nın hikâyede olduğu gibi gizlice sokulmasına hiç gerek yoktur. Ancak burada piyasayı (ülkeyi) ele geçiren yabancı askerler değildir. Yabancı şirketler ve onların yerli ortakları birlikte çalışırlar. Serbest piyasalar azgelişmiş ülkelerde zehrin ve uyuşturucunun akıtılacağı kanallar gibi çalışırlar. Yabancı dev tekeller piyasayı, iktisadi, ticari, mali değerleri işgal ettikçe siyaseti, savunmayı, kültürü de denetimleri altına almaya başlarlar.

İşte gerçek ”derin devlet “ budur. Damarlara şırınga edilen zehir ve uyuşturucu toplumu yavaş yavaş sarar sarmalar. Kimse bunu fark etmez bile; çünkü ülkeyi işgal eden askerler, toplar, tüfekler yoktur. Yabancı mallar, ‘sponsorlar’ , yabancı tekeller, yabancı sözcükler ve ardından yabancı eğitim ve misyonerler bünyeye yavaş yavaş yerleşirler. Ve bu sihirli dönüşüm masum bir serbest piyasa üzerinden yapılır. Piyasaya egemen olan yabancı güçler kimse fark etmeden ülkeyi ele geçirirler. İşte gerçek derin devlet budur. Halka sahte derin devletler gösterenler gerçeğin su yüzüne çıkmasını önlemek isteyenlerdir. Serbest ve dışa açık bir piyasa, dış ticaret politikalarının AB’ye tek taraflı teslim edildiği bir düzen; yani piyasanın yönetiminin Avrupa’ya, ABD’ye, IMF’ye ve yabancı tekellere devredildiği bir yapılanma, derin devletin ta kendisidir.

Mustafa Kemal’in, Cumhuriyeti gençliğe emanet ederken kastettiği işgal kuvvetleri, ordularıyla değil şirketleriyle piyasa üzerinden Cumhuriyeti tasfiyeye başlamışlardır.”

Prof. Dr. Erol MANİSALI

abi yalandır yanlıştır hiç bir çok uluslu şirket ermeni asala terör örgütü için operasyon yapıp ta örgütü bitirmes bence bu adam bayaadan bi sallamış

Sallamış dediğin adam Prof kardeş. Onu gectim konuyu tam okumadın sanırım ya da farklı anladın.. Özelleştirmelerden vesaire onlardan bahsedilmiş farkındaysan stratejik bi çok yer toprak vesaire yabancı sermayenın elinde konuda bu var..Çok uluslu şirketler bişey yaptıysa kendi çıkarı için yapar.

ona bakarsan Zekeriya Beyaz da Prof. Dr. Zekeriya Beyaz

benim bildiğim derin devlet illegal yollardan toplum refahını koruyan kuruluş abi.ve bunu yıllarca böle gösterdiler.galiba biraz aşıl sallamış falan demişim.kusuruma bakmayın çünkü bunu ben hep böle bildim ve böle bi yazı çıkınca öle bi cvp yazdım.ama gerçekle ilgisi olduğunu düşünmüyorum

Gs_HeLL!' Alıntı:
ona bakarsan Zekeriya Beyaz da Prof. Dr. Zekeriya Beyaz
Kardeş mümkünse konu ile alakalı eleştirin varsa yazı yazarsan sevinirim.

Arkadaşlar konuda derin devletten kast ülkenin altının nasıl oyuldugu derinden.Konuda anlamadıgınız nokta ne direk yazarsanız şu cümle sacma diye mesela daha kolay cevap verilebilir bence ; )

AntidepresaN' Alıntı:
Sallamış dediğin adam Prof kardeş.

snn yazdığın şeye cevap verdim her profesör olana bakacaz mı yani imam olayına döner o zmn imama göre ne doğruysa doğru ne yanlışsa yanlış pof ne söylerse doğru mu olacak..? herkes düşüncesini açıklamakta özgürdür bna yazdıkları saçma geldi ve söyledim illa yorum iyi olacak konuyu destekliyecek diye bir şey yoktur...

Gs_Hell konuyu eleştirmek doğal ben zaten buna bişey demedim. Sadece ben,im yazıma göre Zekeriya Beyaz'da Prof demişin.Yazıyla alakasız yani bu ama yazıyı istdiğin kadar eleştirebilirsin.. Bide şöyle bişey var bu kişiyi biliyomusunuz kitablarını okudunuz mu neye göre sallamış diosunuz? Bide anlamadığım konudaki sacmalık ne? Sacma yeri söleyin bende ona göre düşüncemi söyleyim.. Konu bana sacma geldi diye bi düşünce olmaz böle eleştiride olmaz.

Geri