GerÇekten Yardima Muhtacim

distinct

New member
Reaction score
0
Ben windows un vista home premium versiyonunu kullanıyorum, xp ye dönmek üzere xp professional cd sini takıp bilgisayarın başlangıcından kura geçtim.Kur ayarlarını yaptıktan sonra tam "xp yi yüklemek için enter a basın" dediği anda enter a bastıktan sonra bilgisayarınızda hiçbir hard disk algılanamadı diyor; halbuki takılı.Nedir bana deva olacak şey?

Neden Yardım etmiyorsunuz?!:(

Senin hard disckin ide kablosuyla mı(beyaz kalın kablo) bağlanıyor serial ata ilemi(kırmızı kablo)?%99 kırmızı olanla...kurulum yapabilmen için boardunun cdsinden bir disket oluşturman lazım sonra cd den ön yükleme yaparken mavi ekran çıkınca F6ya basarak serial ata yükleme bölümüne geçeceksin...Ondan sonra disketi isteyecek,takıp bildiğin şekilde yüklemeye devam edebilirsin...Bu serial ata disclerinin özel bir format korumasıdır...

muhtemelen via cipsetli bir anakartın var anakart cd sinin içinde driver bolumunde makedisk.exe diye bir program olmali boşbir disket takıp makedisk.exe yi çalıştır kendisi diskete kaydedecektir. Viasraid.sys veya viamraid.sys diye bir dosya atacak diskete. Cd den başlatı seçtikten sonra f6 ya bas (zaten 3. parti scsi yuklemek isterseniz... diye altta uyarıyor) ve yonergeleri takip et disketi ilk başlangıca kadar cıkarma. Olmazsa yine yardımcı oluruz... kolay gelsin:)

Gerçekten hepiniz kralsınız deneyeceğim sağolun!

Bu sorunun tam olarak çözümü ne peki???

Bu bir sorun değil bu bir korumadır...harddiskteki verilerin kolayca (mekanik bir yardım olmadan ki disket takmak gerekir yani formatlayacak kişi bilgisayar başında olmalıdır)silinmesini engeller...Tam çözümü : önce bir disket takıp,boardun(anakartın) tanıtım cdsi içerisindeki makedisk.exe yi çalıştırıp istendiğinde F6 tuşuna basarak koruma kaldırılır...

Kolay gelsin...

Bendede aynı şey oldu dediklerinizi yaptım CD ye entegre et diyor bu seferde

2 ayrı yol var arkadaşım..
Birincisi korumalıysaki budurumda yardımcı olamıycam.
ikincisi SATA sürücülerinin eksik olmasından dolayıdır Bu durumda N-lite entegre programıyla windows cdni sata sürücüleriyle entegre etme.. Yapımı oldukça basit kendim yaşadım bunu yaptım ve halloldu..

''windowsa sata sürücüsü entegre etmek'''
şeklinde arama yap googleda oldukça fazla kaynak çıkacaktır

aynen arkadaşım anakartn sata raid driverını yükle devam.. hade kolay gele

arkadaslar bunlarla degılde daha basıt yontem nedır bılıyomusunuz...
anakartların bıosuna gırdıgınızde bır kac secenek var bu onboard ıslemlerın oldugu bolumde sata hdd ıcın no raid derseniz de hdd gorur vb.yardım ısteyen maıl atsın ok

Geri