SpYCeZa
O Bir İdeoloji
- Katılım
- 12 Şub 2006
- Mesajlar
- 3,137
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 36
- Yaş
- 30
Illinois Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bruce Chassy, düşünülenin aksine genetiğiyle oynanmış gıdaların insan sağlığına zararlı olmadığını söyledi.
Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü'nde "Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar İçin Biyoteknoloji Kullanımı: Mitler ve Gerçekler" konulu panel veren Chassy, özellikle gıdalarda gerçekleştirilen genetik değişikliğin insanların yararına yapıldığını ve giderek kalabalıklaşan dünyanın gıda ihtiyacının karşılanması için şart olduğunu kaydetti.
Çin hükümetinin, pamuk tarlalarına dadanan bir zararlıyla mücadele için pamuğun genetiğine ürünün kalitesini etkilemeyecek bir zehir eklediğini anlatan Chassy, bu şekilde bitkiye saldıran zararlıların ilk lokmada hayatını kaybettiğini söyledi.
Her yıl dünyadaki tüm tarım arazilerinin yüzde 1'inin çeşitli sebeplerle kaybedildiğini anlatan Chassy, sulanabilir alanların yüzde 50'sinde ise suyun tuzlu olduğunu ve gıda üretimini gelecek 50 yılda büyük sıkıntılar beklediğini belirtti.
Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü'nde "Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar İçin Biyoteknoloji Kullanımı: Mitler ve Gerçekler" konulu panel veren Chassy, özellikle gıdalarda gerçekleştirilen genetik değişikliğin insanların yararına yapıldığını ve giderek kalabalıklaşan dünyanın gıda ihtiyacının karşılanması için şart olduğunu kaydetti.
Çin hükümetinin, pamuk tarlalarına dadanan bir zararlıyla mücadele için pamuğun genetiğine ürünün kalitesini etkilemeyecek bir zehir eklediğini anlatan Chassy, bu şekilde bitkiye saldıran zararlıların ilk lokmada hayatını kaybettiğini söyledi.
Her yıl dünyadaki tüm tarım arazilerinin yüzde 1'inin çeşitli sebeplerle kaybedildiğini anlatan Chassy, sulanabilir alanların yüzde 50'sinde ise suyun tuzlu olduğunu ve gıda üretimini gelecek 50 yılda büyük sıkıntılar beklediğini belirtti.