"Genetiğiyle oynanmış gıdalar insan sağlığına zararlı değil"

SpYCeZa

O Bir İdeoloji
Reaction score
0
Illinois Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bruce Chassy, düşünülenin aksine genetiğiyle oynanmış gıdaların insan sağlığına zararlı olmadığını söyledi.

Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü'nde "Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar İçin Biyoteknoloji Kullanımı: Mitler ve Gerçekler" konulu panel veren Chassy, özellikle gıdalarda gerçekleştirilen genetik değişikliğin insanların yararına yapıldığını ve giderek kalabalıklaşan dünyanın gıda ihtiyacının karşılanması için şart olduğunu kaydetti.

Çin hükümetinin, pamuk tarlalarına dadanan bir zararlıyla mücadele için pamuğun genetiğine ürünün kalitesini etkilemeyecek bir zehir eklediğini anlatan Chassy, bu şekilde bitkiye saldıran zararlıların ilk lokmada hayatını kaybettiğini söyledi.

Her yıl dünyadaki tüm tarım arazilerinin yüzde 1'inin çeşitli sebeplerle kaybedildiğini anlatan Chassy, sulanabilir alanların yüzde 50'sinde ise suyun tuzlu olduğunu ve gıda üretimini gelecek 50 yılda büyük sıkıntılar beklediğini belirtti.

sen ha bire bişey buluyonda sağlıkla ilgilenen kimse yok, ya bu konuda çok bilgiye sahip herkes ya da en önemli şey olan sağlığını kimse önemsemiyor.. ii çalışmalar kevin...

aydinsn' Alıntı:
sen ha bire bişey buluyonda sağlıkla ilgilenen kimse yok, ya bu konuda çok bilgiye sahip herkes ya da en önemli şey olan sağlığını kimse önemsemiyor.. ii çalışmalar kevin...

Aydinsn: Herkes ßuraya ProgramLardaki Gibi ßirsürü Kişi ßaksa HerhaLde anLayacakLar ßu Asistan Mod deiL Mod oLur ßea Gibi DiecekLer
Ama Nedense SağLıkLı yaşama Hiç Kimse Girmiyor
Neden GirmiyoLar ßu ßöLüm VirüsLümü Yooo eee Girsenize MiLLet :D
İyi ForumLar

KeViN NasH' Alıntı:
Aydinsn: Herkes ßuraya ProgramLardaki Gibi ßirsürü Kişi ßaksa HerhaLde anLayacakLar ßu Asistan Mod deiL Mod oLur ßea Gibi DiecekLer
Ama Nedense SağLıkLı yaşama Hiç Kimse Girmiyor
Neden GirmiyoLar ßu ßöLüm VirüsLümü Yooo eee Girsenize MiLLet :D
İyi ForumLar

Haklısın dostum..!

Eline sağlık güzel paylaşım..! :clap:

ya hormonlu yiyecekler insan sağlığına nasıl zarar vermez .

K.ili Sağlık MÜDÜRLÜĞÜNDE Gıda ve çevre kontrol şubesinde çalıştım.Genetiğiyle oynanmış gıdalar üzerine çok kafa yorduk.Çalıştığım yer bir taşra il merkezi idi güneydoğuda .İnsana olan zarar kelimesi çok geniş anlamda.MESALA ŞÖYLE BİR ÖRNEK VEREYİM Çernobil faciasını biliyorsunuzdur.Dönemin bakanının çayı içip bana bişey olmuyor demesi gibi.bAZI rahatsızlıklar birden ortaya çıkmaz kanser gibi sinsidir.Verem gibi süründürürür.AIDS GİBİ ÖLDÜRÜR.TABİ Kİ KANSER DE VEREM DE ÖLDÜRÜR.Bu nedenle bu yazdığın araştırmanın doğruluğuna katılmıyorum ileride ne olacağı bilinmez.Sen hiç 15 sene önce domates yedin mi? nerden bilceksin

suprapark katılıyorum arastırmanın doğruluğuna ve ne kadar zamanda yapıldığına ayrıca tam olarak verilmemiş olan sonuclar beni süphelendiriyor gentiği ile oynanan tüm ggıdalar bence insan metobolizması ve hormonal dengeye zararlı

kim ne derse desin doğal olmayan yada doğal görünmeyen herşeye soru işaretiyle yaklaşırım

Geri