Generic Host Process

privateboy

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar slmlar, benim generic host process ile ilgili bir sorunum vardı.Bilgisayar kendi halinde çalışırken, internette gezinirken ya da herhangi bir program üzerinde çalışırken, veri yürütme engellemesi diye bişey karşıma çıkıyor.Windows bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için bu programı kapattı diyor.Ardından ya müzik çalıyorsa ses gidiyor, ses kartını görmüyor, ya da ekran kartının yazılımını kapatıyor.Bundan nasıl kurtulabilirim.Sistemimin konfigürasyonu ise;
Core 2 Duo E6300 1,86 Ghz işlemci
Gigabyte 965p-s3 v1.0 anakart
Hi-Level 512 MB 667 mhz x 2 Ram
Seagate S3320620AS 320 GB sata2 disk.
Yardımcı olan arkadaşlar olursa çok memnun olurum.Defalarca format attım, farklı yerlerden indirdiğim XPleri kurdum, hep aynı sorun oluştu.Sizce neden böyle birşey var, lütfen yardımlarınızı esirgemeyin...

Arkadaşlar slmlar, benim generic host process ile ilgili bir sorunum vardı.Bilgisayar kendi halinde çalışırken, internette gezinirken ya da herhangi bir program üzerinde çalışırken, veri yürütme engellemesi diye bişey karşıma çıkıyor.Windows bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için bu programı kapattı diyor.Ardından ya müzik çalıyorsa ses gidiyor, ses kartını görmüyor, ya da ekran kartının yazılımını kapatıyor.Bundan nasıl kurtulabilirim.Sistemimin konfigürasyonu ise;
Core 2 Duo E6300 1,86 Ghz işlemci
Gigabyte 965p-s3 v1.0 anakart
Hi-Level 512 MB 667 mhz x 2 Ram
Seagate S3320620AS 320 GB sata2 disk.
Yardımcı olan arkadaşlar olursa çok memnun olurum.Defalarca format attım, farklı yerlerden indirdiğim XPleri kurdum, hep aynı sorun oluştu.Sizce neden böyle birşey var, lütfen yardımlarınızı esirgemeyin...
Veri yürütme engellemesi (DEP), kötü niyetli kod kullanımından korunmaya yardımcı olmak üzere ek denetimler gerçekleştiren bir dizi donanım ve yazılım teknolojisidir.

DEP 32 bit işlemcilerde software olarak çalışırken 64 bit işlemcilerde hardwaredir.

Sorun çıkartan programa bir ayar yapmak için ;

1.Başlat'ı ve Denetim Masası'nı tıklatın, sonra da Sistem’i çift tıklatın.
2.Gelişmiş sekmesini tıklatın. Ardından, Performans altında Ayarlar'ı tıklatın.
3.Veri Yürütme Engellemesi sekmesini tıklatın.
4.OptIn ilkesini seçmek için, Sadece önemli Windows program ve hizmetleri için DEP'yi aç seçeneğini tıklatın.
5.OptOut ilkesini seçmek için, Seçtiklerim dışındaki tüm program ve hizmetler için DEP'yi aç seçeneğini tıklatın.
6.OptOut ilkesini seçtiyseniz, Ekle'yi tıklatın ve DEP kullanmasını istemediğiniz uygulamaları ekleyin.

DEP'i kopmple kapatmak için ;

Boot.ini dosyasındaki /noexecute=OptIn satırında OptIn değerini AlwaysOff olarak değiştir.

Boot.ini dosyasını bulamazsan Bilgisayarım simgesine çift tıkla açılan pencereden araçlar/klasör seçenekleri/görünüm'ü açıp Korunan işletim sistemi öğelerini gizle satırındaki tiki kaldırıp tamam'a bas.Sonra klavyeden F3 tuşuna basıp boot.ini dosyasını arat.

Cevabın için teşekkür ederim arkadaşım, hangi uygulamanın sorun çıkardığını bilemiyorum. DEP'i kapatmam bir sorun yaratır mı?Ya da sorun çıkaran uygulamayı nasıl anlayabilirim?
Yardımların için şimdiden sağol.

Cevabın için teşekkür ederim arkadaşım, hangi uygulamanın sorun çıkardığını bilemiyorum. DEP'i kapatmam bir sorun yaratır mı?Ya da sorun çıkaran uygulamayı nasıl anlayabilirim?
Yardımların için şimdiden sağol.
bir virüs programın varsa hiç bir sorun olmaz..
DEP in amacı kötü amaçlı yazılımları engelelemektir...

Bende optin değeri yok
Başlat-Denetim Masası-Sistem-Gelişmiş
Başlangıç ve kurtarma bölümünde Ayarları tıkla
Açılan pencerede düzenleyi tıkla
818bivs.jpg

6jfq4xe.jpg

Geri