Genelkurmay'ın GATA'sı_________

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Genelkurmay'ın GATA'sı​

Gerekçenin çürüttüğü gerekçe

Genelkurmay'ın Radikal'e yönelik "İbrahim Şahin açıklaması"nda şöyle bir cümle var:"Yargının kısır tartışmalar içine çekilmesinden çok büyük rahatsızlık duymaktayız. Yargı üzerinde şüpheler yaratılması, Türk adaletine karşı yapılabilecek en büyük kötülüktür."
Elhak doğru. Buna bir de, GATA üzerindeki şüpheleri katmak lazım.

Yalnız bir soru var:

-Yargı (ve GATA) üzerinde kim şüphe uyandırıyor?

Hurşit Tolon''nun tahliyesi ile ilgili iki gerekçe, ve Şener Eruygur'un eşinin karıştığı dinleme kayıtları, hem yargının bizzat kendisinde, hem de GATA'da sorunlar bulunduğunu ortaya koyuyor. Anlaşılıyor ki Ergenekon da bu sorunları derinleştiriyor.

Malum, Hurşit Tolon için iki tahliye gerekçesi yazıldı.

Birisi, ilk tahliye başvurusunda İstanbul 12. Ağır Ceza'nın nöbetçi hakim tarafından yazılan gerekçesi, ikincisi ise aynı mahkemenin, bu defa heyetle yazdığı ve tahliyeye yapılan itiraz üzerine ortaya konan gerekçe. Bu iki gerekçe arasındaki derin fark, maalesef, Ergenekon'la ilgili alanda Yargıya yönelik kuşkuyu besliyor.

Gelin olaya yakından bakalım:

Tolon'u salıveren ilk gerekçe, bütün hukukçuları şaşkına çeviren nitelikte idi. Çünkü gerekçe, bir tahliye için olması gerekenden çok öte bir mahiyet arz ediyordu. Çok öte, yani adeta bir berat gerekçesi niteliğinde idi ve ötede kocaman bir Ergenekon davası sürmekte iken bir nöbetçi mahkemenin böyle bir gerekçe yazması, akıl alır iş değildi.

İlk gerekçe, sanıkta ele geçirilen 29 sayfalık Ergenekon kitapçığının medyada yayınlandığı için gizli belge olmaktan çıktığını ve delil olamayacağını ifade ediyordu. Nöbetçi mahkemenin nöbetçi yargıcı, "Kamuca bilinen bu belgelerin fotokopisinin şüphelide bulunmasının önceki karardan farklı olarak tek başına suç örgütüne üye olunduğuna dair veya yönetici olduğuna dair bir delil niteliğinde bulunmadığı"na hükmediyordu. Kararda ayrıca, "Ergenekon belgesiyle ilgili tutuklama nedenine ilişkin gerekçenin, sunulan bu deliller karşısında artık kuvvetli bir delil olarak değerlendirilemeyeceği" de belirtiliyordu.

Yani mahkeme, tahliye kararında adeta delil çürütüyor ve davayı bitiriyordu. Oysa Hurşit Tolon'la ilgili iddialar hem sadece bu belge ile sınırlı değildi hem de, ötede dava zaten sürmekte idi. Kaldı ki tahliye kararında ayrıca, Tolon'un yurt dışına çıkış yasağının sürmesi de öngörülüyordu.

Kararda bir acayipliğin olduğu biliniyordu ama, bu nasıl ortaya çıkacaktı?

Ergenekon davası savcılarının tahliyeye itirazı bu garabeti ortaya çıkardı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi bu defa heyet olarak toplandı, 6 saat görüşmeden sonra tahliyeye itirazı reddetti ama, bu defa gerekçe farklıydı.

Heyet, üye hakim tarafından, Tolon'un tutukluluk halinin devamı için "kuvvetli delil bulunmadığı" gerekçesiyle verilen tahliye kararının bu gerekçesini kaldırıyor, "nöbetçi mahkeme tarafından böyle bir karar verilemeyeceği, bunun takdir yetkisinin yargılamayı yapacak mahkemede olduğu"nu hükme bağlıyordu.

Mahkeme Heyeti, "kuvvetli şüphe ve tutuklama nedenlerinin devam ettiği"ni yeniden zapta geçiriyor, ancak yaşı, sağlık durumu, delil karartma şüphesinin bulunmaması ve tutuklamanın bir tedbir olduğunu kaydederek Tolon'un tahliye edilmesi gerektiğini ifade ediyordu. Mahkeme Heyeti ayrıca, Tolon hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunduğunu ve kaçma şüphesi olmadığını da kaydediyordu.

Böylece ortaya çıkan iki gerekçe arasındaki büyük fark, Ergenekon konusunun Yargı'ya kadar uzanan kafa karışıklıklarına yol açtığını ortaya koyuyor, bereket ki, bir başka safhada yargı, kendi kendini tashih ediyordu.

Bu olayda, kamuoyunun, birinci gerekçenin nasıl yazıldığı sorusu üzerinde durması yadırganamazdı. Nitekim ikinci gerekçe, birincideki garipliği tescil etmekteydi.

İşin bir de GATA boyutu olduğu artık biliniyor.

Mesela, cezaevinde düşüp beyin travması geçirdiği ve hafıza kaybına maruz bulunduğu ifade edilen Şener Eruygur'un sağlık durumunun gerçekten nasıl olduğu, eşine ait dinleme kayıtlarından sonra ciddi olarak merak konusudur. Arif Doğan ve Hurşit Tolon'la ilgili raporlar üzerinde kuşku duyulması da yadırganmamalıdır. "GATA'ya gidiş" kamuoyunda, askeri nüfuzun devreye girdiği bir tahliye imkanı gibi algılanmamalıdır. Bu açıdan yakında Genelkurmay'dan bir tavzih daha gelmemesi için, GATA olayının şeffaflaşması zamanı gelmiştir.

Yargı üzerindeki titizliği sürdürelim.

TSK üzerindeki titizliği sürdürelim.

Ama, herkesin içini tatmin edecek uygulamaları bekleme hakkımızdan da ödün vermeyelim.

http://www.habervaktim.com/yazar/11673/genelkurmayin_gatasi.html

herhalde genelkurmayın olucak .unakıtanınmı olucaktı .alsın ondan sonra hemen satsın :D

genelkurmay savunma bakanlığına ve dolayısı ile tayyip erdoğana bağlı olmuyormu ?

akp hükümeti söz geçirme acziyeti içindeyse o başka tabi :D

yanılıyorsun savunma bakanlığı partisel olabilir ama g.kurmay ve ordunun başı cumbaşkanıdır. elbette görev ve yetki alanlarında başbakanın dahlide bulunur -tezkere ler gibi. fakat işi bu noktadan unakıtanlı şekilde sulandırmanın ölçüsüzlüğünüde sende gördüm..

yanılıyorsun savunma bakanlığı partisel olabilir ama g.kurmay ve ordunun başı cumbaşkanıdır. elbette görev ve yetki alanlarında başbakanın dahlide bulunur -tezkere ler gibi. fakat işi bu noktadan unakıtanlı şekilde sulandırmanın ölçüsüzlüğünüde sende gördüm..

bana ilginç gelen başlıktı . onu anlamamışsın görmeyeli baya değişmişsin

herhalde gata genelkurmayın olcak kimin olcak başka .alttakinemi teslim edelim onuda demek istedim .ince bi espri anlamanı nedense bekledim işte . sen kusuruma bakma :D

zspvzc.jpg

cumhurbaşkanıda sizden başbakanda ...ne yani akp şimdi sözünü geçirmekten acizmi demek istiyorsun sen yani ?? :biggrin

))) espri olup olmadığını anlama kapasitem var ama espri samimiyeti içinde siyeset adabını forumda görmediğimden mesafeli yaklaştım ..söz geçirme konusunu bilemem ,,bazen babalar evlatlarına söz geçiremez ama baba babadır çocukta çocuk..arada haşarılık yaramazlık yaparlar ama terbiyeyi veren yine babadır. devletinde başı altındaki memuruna bazen sözünü ve gücünü göstermekte pasif kalabiliyor ,diğer hükümet dönemlerinde olduğu gibi ama bu dönemde ben onu sezemedim..en başındakileri bile çamura battıysalar yargıya götürebilecek bir devlet ve yargı demokrasisi ve kültürü oluşabilmiş gibi geldi bana.. çadır devlet durumundan sıyrıldık hissiyatı var bende nedense..)) eyvallah..

bazen babalar evlatlarına söz geçiremez ama baba babadır çocukta çocuk....

abd akp ye hep söz geçiriyor ama nedense akp abd nin sözünden hiç çıkmıyor .bazen babalar söz geçiremez demişsin ama bu baba oğul abd akp için geçerli olmadı henüz :D

akp nin babasının abd olmadığını söyleyemeyecek kimse yoktur herhalde forumda sizden başka .tayyip partiyi kurmadan önce onlardan izin aldı geldi öyle açtı partiyi. ..şimdi benim akp ile alakam yok demezsin inş :D .

yargı demokrasisi ve kültürü oluşabilmiş gibi geldi bana.. çadır devlet durumundan sıyrıldık hissiyatı var bende nedense..)) eyvallah..

o yüzdenmi hala deniz feneri dosyası gelmedi almanyadan .bir kaç ay önce adalet bakanın demedimi dosyayı istedik gelince incelicez diye .neden hala gelmedi madem yargı demokrasisine geçtik ..dosyayı getiren kişi yayanmı gitti getirmeye ne iştir :D .yargı demokrasisi dediğin bumu :biggrin

tayyibe açılan davalarda tayyibin aleyhinde karar veren hakimlerin bir kaçının akibetini bi araştır bakalım . o zaman demokrasiyi falan görürsün :goz:

ayrıca bu akp değiştik dedi değişti hadi diyelim . senelerin şeriatçileri de dincileride demokrasi der oldu bu insanlardamı değişti .yaw bukelemun gibi ne bu böyle valla ilginç

abd akp ye hep söz geçiriyor ama nedense akp abd nin sözünden hiç çıkmıyor .bazen babalar söz geçiremez demişsin ama bu baba oğul abd akp için geçerli olmadı henüz :D D

senin başkanınıda gördük ecevetin yanında gelinlik kız gibi durduğu günleri ne çabuk unuttun

akp nin babasının abd olmadığını söyleyemeyecek kimse yoktur herhalde forumda sizden başka .tayyip partiyi kurmadan önce onlardan izin aldı geldi öyle açtı partiyi. ..şimdi benim akp ile alakam yok demezsin inş :D
.

sende ordaydın galiba:) iftira ve pişkinlikte laikleremi özeniyosun.gerçi onlarınyanından çıkmıyosunuz eee körle yatan şaşı kalkar.

bu sözleri herkes söylesin ama siz söylemeyin.

senin başkanınıda gördük ecevetin yanında gelinlik kız gibi durduğu günleri ne çabuk unuttun

.

sende ordaydın galiba:) iftira ve pişkinlikte laikleremi özeniyosun.gerçi onlarınyanından çıkmıyosunuz eee körle yatan şaşı kalkar.

kimi kız gibi durur kale gibi duvar olur, kimi kabadayı görünüp oğlanlık yapar .

iftira ve pişkinlikte laiklere özenmek dincilere özenmekten daha masumdur zira dinciler allah üzerinden hırsızlık yapar peygamber sırtından namussuzluk yapar, attıkları iftirayı yalanı ayetlerle desteklerler.

Camurbaskani sana insan demek icin kendimi inan cok zorladim ama nedense diyemedim,dilim dönmedi inan! Sen aldigin niklen nasil bir AHLAK ve edebe sahip oldugunu zaten belli etmissin fazla söze gerek yok.Biz Müslümanlar sizin amacinizi cok iyi biliyoruz ama sunu unutmayin.85 senedir yaptiginiz Zulümlerin mutlaka sonu gelecek,eninde sonunda bu VATAN gercek sahiplerinin elinde olacak,su an biraz daha bagirin cagirin ama sonunuz yaklasiyor bu son cirpinislariniz ..Elinizde sadece GENELKURMAY kaldi insALLAH orayada müslüman bir komutan mutlaka gelecektir..Bu ülke bu millet gercek kurtulus savasini vermeye simdi basliyor haberin olsun.Bu ülke ateist lerin,sabataylarin,masonlarin satanistlerin degil MÜSLÜMAN TÜRKIYE CUMHURIYETI vatandaslarinindir..Sabataylarin selanige yahudilerin israile ateistlerinde cehennemin dibine kadar yollari var..

Bu islamcıların 2 yüzlüğü nereye kadar acaba?

-AKP'ye kapatma davası açılınca hukuk siyasallaşır, ergenekonda soruşturmasında islamcı medyaya özellikle haber servisi yapılınca siyasallaşmaz.

-Bu ülkede en üst rütbede görev yapmış askerler nöbetçi mahkemeler ile apar topar tutuklanırken mafyavari istihbaratçılar ile beraber NÖBETÇİ MAHKEME tarafından tutuklanırken yargı siyasallaşmaz, ama başka bir NÖBETÇİ MAHKEME tutukluluğu kaldırma kararı verince yargı siyasallaşır.

-Kendi atadıkları yargı mensupları kendi borularını öttürünce yargı siyasallaşmaz da laik cumhuriyeti savunan yargı mensupları ağızlarını her açtıklarında yargı siyasallaşır...

Sizin demokrasi ile falan alakanız yok ki. Hak hukuk adalet aradığınız da yok.

SİZ ZATEN ERGENEKON DAVASINI SONUÇLANDIRMIŞ HAKKINDA DAVA AÇILAN İNSANLARI BEYNİN ŞİMDİDEN MAHKUM ETMİŞ İNSANLARSINIZ.
Neyin hesabını soruyorsunuz ki? Bir mahkeme sadece telefon kayıtlarını esas alarak tutuklama kararı veriyor buna ses çıkarmıyorsunuz. Başka bir mahkeme telefon kayıtları mahkumiyet ve tutuklama için yeterli delil değildir dediğinde isyan ediyorsunuz...

Ortaya çıkarılan el bombası ve mühimmatın nereden geldiği, sanıklarla ilişkisi, sanıkların birbirleri ile ilişkileri delillendirilemiyor. Bir örgüt şeması var MİT'in haberi yok sadece savcı oluşturmuş.

Beyler kendinize gelin. Hukuk nedir öğrenin. Ben Papayı vuran bendim diye karakola başvursam beni hapse mi atacaklar sanıyorsunuz? Ya da telefonda yapılan itirafların delil olduğunu mu sanıyorsunuz? Mahkeme ele geçirilen delillerin bazı sanıklar ile ilişkilendirilemediğini düşünmüş delil yetersizliği var demiş. Bu beraat demek değildir. Suçlu demek hiç değildir.

Tutuklama kararı 3 nedenden verilir. Kişinin kaçma ihtimali varsa, serbest kalması durumunda kendi hayatı riske girecek veya başkasına zarar verme ihtimali varsa bir de serbest kalırsa delilleri karartma ihtimali varsa.

Ama tüm bu koşullara bakılması için önce suçlanan kişinin suç ile somut deliller ile ilişkilendirilmesi lazımdır. Sadece ifadeye dayanarak ceza davasında karar verilmez.

İSLAMCI SİYASETÇİLERİN GENEL YAPISIDIR BU.
YARGI ALEYHLERİNDE KARAR VERDİĞİNDE SİYASALLAŞMIŞTIR YARGI DERLER.
ERDOĞAN DAHA 2 SENE ÖNCE YARGININ TARAFSIZLIĞINI TARTIŞMAYA AÇIYORDU...
BUGÜN NE OLDU DA SAVCILARIN ARKASINA GEÇTİ
demek ki kendi adamlarını yerleştirip istediği siyasi operasyona başladı...

saygılar

emrah 1607 ye; son cümlenden olarak;
ayrıca bu akp değiştik dedi değişti hadi diyelim . senelerin şeriatçileri de dincileride demokrasi der oldu bu insanlardamı değişti .yaw bukelemun gibi ne bu böyle valla ilginç.

80 yıldır islamla cumhuriyeti birbirine uydurmak ve çatışmaz gösterirsiniz cami hutbelerinde bile bunu dayatırsınız da ; demokrasinin sadece sizin gibilere has bir olgu olduğunumu sanırsınız.. hem dayatatcaksınız hemde ssiz neden savunuyorsunuz diyeceksiniz. bırakın ya bu kadar pişkinde olunmaz. millet gerçeklerine o kadar uzaksınız ki bir dönem ihya edip kaldırdığı mhp yi bir tokat la baraj altı ettti ,lideri çıkıp çekildiğini diklare etti daha üstünden ay geçmeden koltuğumun üstündeyim dedi..chp yi ise nerdeyse muhalefete demirbaş yaptılar adam utanmadan hala o koltukta.. siz kavgalı kongrelerin partiileri demokrasiden anladığınızda bu değilmi...

senin başkanınıda gördük ecevetin yanında gelinlik kız gibi durduğu günleri ne çabuk unuttun.

kimi kız gibi durur kale gibi duvar olur, kimi kabadayı görünüp oğlanlık yapar ..

gelinlik kız gibi durmak dediğin efendice durmak bahçelinin karakterinde efendiliğin saygının ifadesidir .bazı karaktersizler gibi abd nin yada bir başkasının maşası olduğu için değildir .bu ayrımı görmeni senden beklemek gökten şey beklemek gibi bisey olur zaten .o yüzden beklemiyorum .ayrıca Camurbskni da gereken cevabıda vermiş .tşk ederim kendisine .

sende ordaydın galiba:) iftira ve pişkinlikte laikleremi özeniyosun.gerçi onlarınyanından çıkmıyosunuz eee körle yatan şaşı kalkar..

yobazlara özenmekten iyidir .dinciyim diyip her türlü şerefsizliği mübah görüp yapanların yanında laikcilerinki denizde kum kalır .dinde iftiranın boyutunu laikcilerden önce solculardan önce yada koministlerden önce dincilerin bilmesi gerekir .yalan söylemenin günah olmasını dincilerin daha iyi bilmesi gerekir .ama sözde dinci yayın basın organları ve yandaşları yalanda iftirada şerefsizlikte bir numaralar .(üzerine alınmak isteyenler alınabilirler ortayadır )kimse hızlarına yetişemez meraklanma sen :goz:

herkes sizin zaten söyleselerde anlamıcağınızı bilse söylemezler merak etme .ben sizin türünüzden sadece loopusedi önemsiyorum .o yine yazılarında mantıklı biseyler yazabiliyor (sonradan sıkışsada ) . sizde oda yok . bisey bilmediğiniz gibi üstelik kendi kendinize biseyler yazıyor eğleniyorsunuz kendinizce .siz bundan sonra geyik bölümünde takılsanız eminim sizin içinde siyaset bölümü içinde daha hayırlı olur .sizin branşınız değil bu konular anlamamanız ve kendi kendinize saçma sapan şeylere gülmeniz zaten nasıl bir insan olduğunuzu özetliyor .

80 yıldır islamla cumhuriyeti birbirine uydurmak ve çatışmaz gösterirsiniz cami hutbelerinde bile bunu dayatırsınız da ; demokrasinin sadece sizin gibilere has bir olgu olduğunumu sanırsınız.. hem dayatatcaksınız hemde ssiz neden savunuyorsunuz diyeceksiniz. bırakın ya bu kadar pişkinde olunmaz. millet gerçeklerine o kadar uzaksınız ki bir dönem ihya edip kaldırdığı mhp yi bir tokat la baraj altı ettti ,lideri çıkıp çekildiğini diklare etti daha üstünden ay geçmeden koltuğumun üstündeyim dedi..chp yi ise nerdeyse muhalefete demirbaş yaptılar adam utanmadan hala o koltukta.. siz kavgalı kongrelerin partiileri demokrasiden anladığınızda bu değilmi...

80 yıldır bunu böyle gösteren kişiler yüzündenmi cumhuriyet düşmanlığınız ? ne yani pireye kızınca yorganımı yakarsınız sizler böyle ..

ben demokratik memokratik falan değilim . demokrasiye fazla bağlanmayıda sevmem .çünkü demokrasi denildiği zaman ülkemizde özellikle eskiden ve suanda akla bölücüler ayrımcılar hainler gelmekteydi.bu insanlar bu taleplerini bu adı kullanarak gerçekleştirmek istemekteydiler . şimdi bunun yanına şeriatcıları da eklenmiş olarak görünce geçmişleri ile şuanki durumlarının tutarsızlıklarını açıkça görebiliyor ve buna şaşıyorum .hala yılların şeriatcilerinin nasıl böyle demokratik insan olup çıktıklarınıda anlamış değilim ya neyse ...onlarda diğer söylediğim gruplarla aynı çizgiye geçmeyemi başladılar yoksa zaten aynımıydılar ..

mhp konusunda ise söylediklerinle ne kadar bu konuda bilgisiz olduğun ortada .o dönemde sadece mhp değil diğer 2 partide düşüş yaşadı ve içlerinde en az düşen de mhp idi .mhp yine taban oylarını alabildi ama diğerleri neredeyse yok oldular .bunun nedeni de mhp lilerin bahçelinin ve yönetiminin haklı ve doğru yolda olduğuna inanmalarıdır . ama kriz ve dış destekli estirilen akp rüzgarı ile sadece mhp değil saadetinden tut alayı düşüş yaşadı .bunu neden görmüyorsunuz da sadece en az düşüş yaşayan mhp yi görüyorsunuz .bu tavrınızda ben art niyet olduğunu düşünüyor ve art niyetinizden vazgeçmenizi öneriyorum .

bahçeli istifa edeceği gün benim bulunduğum ilçeden dahi 5 otobüs ankaraya gitti bahçeliye destek için .parti tabanı bahçeliyi politikalarında haklı gördü ve istifasını geri çekmesi için baskı yaptı . istifa açıklamasının ardından mhp liler sabaha kadar bahçeliye bırakmaması için baskı yaptılar .bu kadar baskıya dayanamayan bahçeli yoğun destek ve baskı ile yoluna devam kararı aldı tekrar .ne var bunda .adam bırakcam dedi de neden bırakmıyor diyemezsin ne döndüğünü bilmeden .boş konusuyorsun .

olaylı kongre bir kere oldu oda eski ülkü ocağı baskanının olayı .oda zaten suanda mhp nin saflarında .yani her partide bu tür şeyler olabilir sonrasına bakarsan hersey yolundadır .

son olarak mhp ye çamur atma çirkefliğini gösterenler önce desteklediği partilerinin çirkefliklerine baksın .mhp ne olursa olsun bütün partilerin içinde en saf ve temiz olandır .millet desteklerde sağlam bir şekilde yüksek oyla meclise sokarsa o zaman görürsünüz sizlerde neyin ne olduğunu

bir münafık bin kafirden daha tehlikelidir

emrah1607 kardeşim ; hissiyatını ve parti bağnazlığını elbette anlıyabilirim,çünkü bizim dava nın seyri ve gidişatı adına duyduğumuz rahatsızlık sonrası (adına dava diyoruz dikkat çekerim) boşalttığımız yerlere sonradan sizlerin dolduruulmasıda gösteriyorki lokomotifi raydan çıkmış yada çıkartılmış TÜRK İSLAM davasının düşmanları bizim gibi dava demiyecek particilik bağnazlığında bahçeliyi lider,davayı da deve yapıp yiyeceklerdir...geçmişin şanlı ve kanlı mücadelerinden MHP gibi bir partinin ,şaman ruhlu bir gençlik,islam düşmanı bir sulta ve yönetim, ve chp kopyası bir politika üretmesi çok manidardır.. senin mhp li olmana şaşmıyorum,,,,o çizgiye gelmesinde dolaylı rolü olan merhuma öbür tarafta şehit ülkücülerin ne hesap sorduğunu merak ediyorum.. çünkü başbuğunuzun beyanıyla'' ben sizi sokaklarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye değil--...........,......... kısacası HAK YOLU HAKİKAT YOLU ,YANİ ALLAH YOLUNA ÇAĞIRIYORUM'' diyen başbuğunzuun yıllar sonra'' türkiyenin en büyük belası,panislamizm dir'' demeside büyük bir takiyyedir..şimdi o lafların hesabıyla haşr olacağı günü beklesinler..

Hak yolu Hakikat yolu AKILDAN BİLİMDEN GEÇER taassuptan hurafelerden değil. Yüzlerce ayet var araştırın görün düşünün olaki şüküredersiniz mesajı taşıyan ...

Biz hakkı hakikatı tarikat şeyhlerinin dizinde yavşaklanarak aramayız biz hakkı hakikatı meczupların çağrılarındada aramayız Biz hakkıda hakikatıda Allahın ilmini nimetini sorgulayarak buluruz çünkü biz hayvan sürüsü değil Allahın ŞEREF bahşettiği insanız.

Buna ŞAMANLIK denmesi umurumda değil ,iftiracıların ve inançları sorgulayan papazların şerrinden gerçekleri Hakkıyla bilen RABBİME sığınırım.

Dinsel inançlar vicdani bir meseledir siyasi değildir, Tanrı bile kimsenin inancına karışmıyorken papazlık yapıp şirke düşmeyin...

emrah1607 kardeşim ; hissiyatını ve parti bağnazlığını elbette anlıyabilirim,çünkü bizim dava nın seyri ve gidişatı adına duyduğumuz rahatsızlık sonrası (adına dava diyoruz dikkat çekerim) boşalttığımız yerlere sonradan sizlerin dolduruulmasıda gösteriyorki lokomotifi raydan çıkmış yada çıkartılmış TÜRK İSLAM davasının düşmanları bizim gibi dava demiyecek particilik bağnazlığında bahçeliyi lider,davayı da deve yapıp yiyeceklerdir...geçmişin şanlı ve kanlı mücadelerinden MHP gibi bir partinin ,şaman ruhlu bir gençlik,islam düşmanı bir sulta ve yönetim, ve chp kopyası bir politika üretmesi çok manidardır.. senin mhp li olmana şaşmıyorum,,,,o çizgiye gelmesinde dolaylı rolü olan merhuma öbür tarafta şehit ülkücülerin ne hesap sorduğunu merak ediyorum.. çünkü başbuğunuzun beyanıyla'' ben sizi sokaklarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye değil--...........,......... kısacası HAK YOLU HAKİKAT YOLU ,YANİ ALLAH YOLUNA ÇAĞIRIYORUM'' diyen başbuğunzuun yıllar sonra'' türkiyenin en büyük belası,panislamizm dir'' demeside büyük bir takiyyedir..şimdi o lafların hesabıyla haşr olacağı günü beklesinler..

allahtan sizin gibiler boşaltmış o koltukları .tşk ederim mhp ye bu iyiliği yaptığınız için sizlere .

parti sizin zamanınızda yobazlardan temizlenmiş. temizlemeyede devam .

ülkenin cumhuriyet sistemiyle sorunu olanların mhp de olmaması benim için sevinç vericidir .zaten böyle insanlar mhp ye dolarsa milliyetçi hareket yobazcı harekete döner dimi :D

dokuz ışıkta ülkücülükte duruyor .değişen şey sadece bahçeli üzerinden mhp ye çamur atma kampanyalarının başlatılması .başbuğ türk - islama çağırdı evet .türk islam davasının içinde turan vardır panislamizm zaten yoktur . araplarla birleşmek değil türklerle birleşmek vardır turan vardır .

söylediğin şeylerde daldan dala daldan dala atlıyorsun alakalı alakasız şeyler yazıyorsun . sanki bi tek ülkücü sizmişsiniz gibi pervasızca sağa sola çamur atıyorsun .

Geri