Genç CemaatÇiler RahaTSız !

Leke

Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
- Candaş Tolga Bey?

- Buyrun...

- İsmim Cihan... Bir okuyucunuzum. Bir eleştiriyi paylaşmak için rahatsız ettim.

- Paylaşın lütfen...

- Yazılarınızda cemaati bir tehdit olarak gösteriyorsunuz. Ben cemaatçi değilim ama Hocaefendiye gönül verenlerdenim.

- Evet?

- Bilerek ya da bilmeyerek yarattığınız ürkütücü “cemaat” kavramı yüzünden bizler zor durumdayız.

- Sizler?

- Hocaefendiye gönülveren gençler. Arkadaşlarım bu kimliklerini gizlemeden yaşayamaz hale geldiler.

- Anladım.

- Bilinenin aksine cemaat kimliğinizi saklamadan polis, asker olamazsınız. Devlet dairelerinde çalışamazsınız. Aksi halde üzerinizde korkunç bir mahalle baskısı oluşur

. - “Hem cemaatçi olayım hem de bunu yüzümüze vurmasınlar” diyorsunuz!

- Önyargılarınızla dinlemeyin beni...

- Ne istediğinizi anlayamadım ama?

- Belli bir amaç uğruna birleşmiş insanların birbirini destekliyor olmalarında ne yanlış var?

- O amacı desteklemeyenlerin harcanması gibi bir yanlışlık var.

- O kapı kimseye kapalı değil ki isteyen gelip katılabilir.

- Bunu mu anladınız söylediğimden?

- Saygısızlık yapmak istemem ama lütfen cemaatle ilgili biraz daha araştırma yapın... Biz Türkiye için çalışan insanlarız...

- Biz derken? Az önce “Ben cemaat mensubu değilim” demediniz mi?

- Değilim, olsam da söylerdim.

- Anladım, başka?

- Dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

- Ben de birşey soracağım: Telefonumu nereden... Neyse boşverin!

Bunlar daha iyi günlerimiz...

Öyle bir gün gelecek ki, sabah uyandığımızda “günaydın” diye yatağın başucunda bekliyor olacaklar

He bu arada ne olur ne olmaz: Pensilvanya’dan gelen mesajın samimiyetine inanıyorum!

Candaş Tolga Işık

"Hocaefendiye gönül verenler." Zaten bunlar cemaatçi olduklarını söylemezler. HH de canlı şahididir zaten. Bir tane cemmatciyim diyen adam bulamazsın. Ama onlarca "hocaefendi" fedaisi, avukatı bulursun. Fettullahçı dersek kızarlar...

Bu da ne ki. Burada ÖSS'yi kazanan arkadaşlar ya da okyanlar mutlaka tecrube edinmiştir , hiç mi kazandığınız ilde bulunan cemaat yurdundan evinize posta gelmedi ? Ya da bir şekilde telefondan arayıp ben bilmem ne kişiyim. Sana yardımcı olmak isteriz diye cemaat evlerine çağıran " abi " denilen biatçılar aramadı sizi ? Adresler nerden mi bulunuyor ? ÖSYM'den tabii.

Cemaate terstirler, cemaat içinden adamlarla haber yaparlar GENÇ CEMAATÇİLER RAHATSIZ diye.

Türbanlılardan tiksinirler ama ÇARŞAFLILARDAN medet umarlar.

Böyle dengesizdir işte bunlar.

Cemaate terstirler, cemaat içinden adamlarla haber yaparlar GENÇ CEMAATÇİLER RAHATSIZ diye.

Türbanlılardan tiksinirler ama ÇARŞAFLILARDAN medet umarlar.

Böyle dengesizdir işte bunlar.

Bir kere de konu ile alakalı yorum yapsan olmaz değil mi ? Sen resmen onların avukatlığına , savcılığına soyunmuşsun. Ama neye yarar , sen de onlardan birisin. Onların bu oluşumundan faydalanıyorsun belli ki. Niye laf edesin değil mi ? Bak sen de eğitimcisin , sen de o kadar adayın geçtiği yollardan geçtin. Şu KPSS olayı , geçen seneki PMYO olayı hiç bunları sorgulamana sebep olmuyor mu ? Bak ben de senin içinde bulunduğun oluşumun içinde bulundum. Bana insanların düşünmeden kabul edeceği teklifler de geldi. Benim oradan kavgalı gürültülü bir şekilde elimi eteğimi çekmemin sebebi de kul hakkının bariz bir şekilde yenildiğine şahit olmamdır. Olayı " şekillendirdikleri müslümanlıktan " biraz uzakta görseydin , daha doğrusu görebilseydin belki demek istediğimi anlardın. Ama anlamayacaksın...

insanlar dilediği gibi yaşama özgürlüğüne sahiptir. düşüncelerinden ötürü küçümsenemez. 2010 yılında hala insanların beyinleriyle uğraşıyoruz. yahudiler mason cemaatleriyle dünyayı ele geçirmediler mi. bence bizi bir arada tutan bağlar zedelenmemeli, farklılıklarımız değil ortak görüşlerimizi dile getirsek daha iyi olur...

insanlar dilediği gibi yaşama özgürlüğüne sahiptir. düşüncelerinden ötürü küçümsenemez. 2010 yılında hala insanların beyinleriyle uğraşıyoruz. yahudiler mason cemaatleriyle dünyayı ele geçirmediler mi. bence bizi bir arada tutan bağlar zedelenmemeli, farklılıklarımız değil ortak görüşlerimizi dile getirsek daha iyi olur...

Hangi bağlarmış bunlar ? Kaç cemaat var sen bunu biliyor musun ? 20 mi ? 30 ? Bu ülkede adam akıllı inanç birliği olsaydı o cemaatler kendi kabuğuna çekilip " Siz , biz " ayrımı yapmazlardı. Müslümanlığa fitne sokanlar da ta kendileri. Fakat liderlik ve şeyhlik egoları ve kibirleri o kadar artmış ki her birisinin yaşamı padişahları aratmayacak cinsten! Açın gözünüzü de görün. Sizi neyle korkutuyorlarsa bunları kendileri yapıyorlar , müridlerin en zayıf yönü olan inançlarını kullanıyorlar.

Hangi bağlarmış bunlar ? Kaç cemaat var sen bunu biliyor musun ? 20 mi ? 30 ? Bu ülkede adam akıllı inanç birliği olsaydı o cemaatler kendi kabuğuna çekilip " Siz , biz " ayrımı yapmazlardı. Müslümanlığa fitne sokanlar da ta kendileri. Fakat liderlik ve şeyhlik egoları ve kibirleri o kadar artmış ki her birisinin yaşamı padişahları aratmayacak cinsten! Açın gözünüzü de görün. Sizi neyle korkutuyorlarsa bunları kendileri yapıyorlar , müridlerin en zayıf yönü olan inançlarını kullanıyorlar.

20 30 tane cemaat diyosun da kaçını tanıdın ? .. kaçının gittin . çayını içtin yemeğini yedin...
boş boş konuşuyorsunuz...
o yazarda kimse az demişler... körmüsün sahip çıksın telefonunna..
ben o cemaatenim o kadar da saygılı olmazdım..

şimdi sen eminmisin ben kimim ?. neyim nerdenim ?.. cemaaten derler inanmazsanız.. cemaatenim derim ona da laf atarsınız siz...

bu işte böle siz biz o cu bu cu olduğu sürece ... ve ne senin gibilerin .. ne de benim gibilerin fikirleri değişmeyeceği üzre..

boş konuşuyorsunuz arkadaş ! boş ! ...

Dini yaymaya çalışıyoruz deriz.. Allahla arama giremezsniz dersiniz.. öyle ya hepiniz peygambersiniz vahiy iniyor..

O kadar hoca var tvlerde hiçbiri gözünüze batmaz.. hatta o kadar cemmat var onlar gözünüze batmaz... neden ? ... çünkiş birlikten kuvvet doğar.. bu kuveette adamı böle korkutur ...

Ama korkmayın o telefondaki çocuğun aldığı eğitim belli..

Dövene elsiz bu adamlar.. sövene dilsiz.. ben gözümle gördüm.. Kulağımla işittim...

Ben Cemattçi olabildimmi bilmem...Ama sen değilsen cemaatçi ben olmaya razıyım.

Cemaatin Ucu Size mi Dokunuyor ? Hayırdır Bu havalarınız ne ? Başucunda Olacakmış . Sen kimsin ki bunu söylüyorsun . Milletin Ağzı laf Yapmaya başlayınca kendilerini Bişi sanıolar . Ayrıca Cemaatçi olmayınca Diğerlerine zarar verildiği söyleniyor . Peki Aşırı Kemalistlerin Ülkeyi ne hale Getirdiğinin farkında değil misiniz ? ASıl dışlayan onlarlar ! Bir Namaz kılan adamı görünce Nasıl baktıklarını görünce Tiskiniyorum Onlardan . Yanlış anlaşılmasın. Hepsinden DeğiL , onLardan . Cemaatçilerin içinde de Rant sağlamak isteyen kişiler var maalesef Ama Herkes Böyle DEĞİL !

20 30 tane cemaat diyosun da kaçını tanıdın ? .. kaçının gittin . çayını içtin yemeğini yedin...
boş boş konuşuyorsunuz...
o yazarda kimse az demişler... körmüsün sahip çıksın telefonunna..
ben o cemaatenim o kadar da saygılı olmazdım..

şimdi sen eminmisin ben kimim ?. neyim nerdenim ?.. cemaaten derler inanmazsanız.. cemaatenim derim ona da laf atarsınız siz...

bu işte böle siz biz o cu bu cu olduğu sürece ... ve ne senin gibilerin .. ne de benim gibilerin fikirleri değişmeyeceği üzre..

boş konuşuyorsunuz arkadaş ! boş ! ...

Dini yaymaya çalışıyoruz deriz.. Allahla arama giremezsniz dersiniz.. öyle ya hepiniz peygambersiniz vahiy iniyor..

O kadar hoca var tvlerde hiçbiri gözünüze batmaz.. hatta o kadar cemmat var onlar gözünüze batmaz... neden ? ... çünkiş birlikten kuvvet doğar.. bu kuveette adamı böle korkutur ...

Ama korkmayın o telefondaki çocuğun aldığı eğitim belli..

Dövene elsiz bu adamlar.. sövene dilsiz.. ben gözümle gördüm.. Kulağımla işittim...

Ben Cemattçi olabildimmi bilmem...Ama sen değilsen cemaatçi ben olmaya razıyım.

Lafın başında " boş boş konuşuyorsun " diyen kim varsa inan hiç dolu konuştuklarını görmedim hayatımda. Üstüne alınma hayat tecrubesi bu. Kimleri tanıdın demişsin. Menzilciler , Süleymancılar , Nurcular , Fethullahçılar , Merkez Efendi... 3-5 tane de " Biz onlardan farklıyız " diyenler... Yetmez mi ? Sana birşey diyeyim mi al birini vur ötekine hepsi aynı arkadaşım... Birinin ötekinden farkı yok! Cemaat evlerinde yapılan sohbetler , şakirtin demlenen mazotları... Musallatlık derecesinde gazete , dergi abonelikleri... O kadar da yabancı değilim bunlara ben. Bak 3-5 cemaatçi karşıtıyla konuşmuşsun diye böyle genellemeler yapma arkadaşım. Hele hele " yapmazsınız , demezsiniz " diye genelleme de hiç yapma. Benim yaptığım genellemeler oradan faydalanan öğrenciler değil. Benim genellemelerim edindikleri sistemdir.Ben oradaki her bir elemanı tutup genellemelerin arasında koysaydım daha ağır şeyler yazardım daha farklı usluplarda yazardım yazılarımı.

Bir kere de konu ile alakalı yorum yapsan olmaz değil mi ? Sen resmen onların avukatlığına , savcılığına soyunmuşsun. Ama neye yarar , sen de onlardan birisin. Onların bu oluşumundan faydalanıyorsun belli ki. Niye laf edesin değil mi ? Bak sen de eğitimcisin , sen de o kadar adayın geçtiği yollardan geçtin. Şu KPSS olayı , geçen seneki PMYO olayı hiç bunları sorgulamana sebep olmuyor mu ? Bak ben de senin içinde bulunduğun oluşumun içinde bulundum. Bana insanların düşünmeden kabul edeceği teklifler de geldi. Benim oradan kavgalı gürültülü bir şekilde elimi eteğimi çekmemin sebebi de kul hakkının bariz bir şekilde yenildiğine şahit olmamdır. Olayı " şekillendirdikleri müslümanlıktan " biraz uzakta görseydin , daha doğrusu görebilseydin belki demek istediğimi anlardın. Ama anlamayacaksın...

Ergenekon'un avukatlığını yapmaktan daha iyidir.

Evet, ben de onlardan biriyim itiraf ediyorum, bu oluşumdan faydalanıyorum, deli de para alıyorum.

Bu arada Kpss-PMYO olayından da haberim var ama umrumda değil, bu zamana kadar başkaları yedi, biraz da onlar yesin.

Benim içinde bulunduğum oluşumda bulunmuşsun sen de, ne güzel, neden ayrıldın peki ?

Ne gibi teklifler geldi mesela ? Tüm samimiyetimle soruyorum inan.

Anlayamayacaksın diyorsun, belki anlarım. Diyalog ile herşey olur.

Ergenekon'un avukatlığını yapmaktan daha iyidir.

Evet, ben de onlardan biriyim itiraf ediyorum, bu oluşumdan faydalanıyorum, deli de para alıyorum.

Bu arada Kpss-PMYO olayından da haberim var ama umrumda değil, bu zamana kadar başkaları yedi, biraz da onlar yesin.

Benim içinde bulunduğum oluşumda bulunmuşsun sen de, ne güzel, neden ayrıldın peki ?

Ne gibi teklifler geldi mesela ? Tüm samimiyetimle soruyorum inan.

Anlayamayacaksın diyorsun, belki anlarım. Diyalog ile herşey olur.

Ben evlerinde de kaldım uzun bir dönem , zaten evlerinde kaldığın sürece herşeyi daha net görebiliyorsun. Sundukları birkaç ülkede burslu olarak okutmayı , hatta ve hatta emniyet müdürü bile olursun sen deyip polislik teklif ettiler. Sonuç olarak oradaki çifte standartları gördüm ve bu oluşumun bir parçası olmak istemediğim için oradan ayrıldım. 1-2 sene boyunca peşime düştüler yok sohbetlere gel hiç değilse yok evlere gel falan çayımızı iç falan yok yani. Hiçbir şekilde bir ücret ödemediğim halde evime gelen gazete ve dergilerden söz etmiyorum bile. Çok postacı kovmuşumdur. Bu işler biraz da faydalanma meselesidir. Dinimi yaşıyorsam evimde hatta odamda yaşarım. Bununa cemaat oluşumları gibi şeylerle milletin gözüne gözüne sokmam. Bu benim tercih ettiğim bir hayat. Hiç değilse vicdanım rahat.

Imza : Murat

ALLAH'IM def eyLesin

Lafın başında " boş boş konuşuyorsun " diyen kim varsa inan hiç dolu konuştuklarını görmedim hayatımda. Üstüne alınma hayat tecrubesi bu. Kimleri tanıdın demişsin. Menzilciler , Süleymancılar , Nurcular , Fethullahçılar , Merkez Efendi... 3-5 tane de " Biz onlardan farklıyız " diyenler... Yetmez mi ? Sana birşey diyeyim mi al birini vur ötekine hepsi aynı arkadaşım... Birinin ötekinden farkı yok! Cemaat evlerinde yapılan sohbetler , şakirtin demlenen mazotları... Musallatlık derecesinde gazete , dergi abonelikleri... O kadar da yabancı değilim bunlara ben. Bak 3-5 cemaatçi karşıtıyla konuşmuşsun diye böyle genellemeler yapma arkadaşım. Hele hele " yapmazsınız , demezsiniz " diye genelleme de hiç yapma. Benim yaptığım genellemeler oradan faydalanan öğrenciler değil. Benim genellemelerim edindikleri sistemdir.Ben oradaki her bir elemanı tutup genellemelerin arasında koysaydım daha ağır şeyler yazardım daha farklı usluplarda yazardım yazılarımı.

Sen "Fetthullahcı" dediğin sürece neyi ne derece bildiğin bellidir. istediğin kadar farklı uslüpla yaz.
bi de iyicene karıştırmış çarba etmişssin ortalığı.. menzil ne ? .. Fethullah Gülen ne ? .. evlerinde ne yaparlar ?.. çooooooook farklı şeyler yaparlar.. menzil cemaat değil dergahtır!.
Dergahta sadece Kurani Kerim okunur.Sonra fenni ilimler gelir arkadasım..

ve evet hala bomboş konuşuyorsun!.. yerinde olsam bilmediğim şeyler hakkında da böle konuşmazdım. Neden mi ? ..

Kul Hakkı denen şey.. kişiye yapılınca tek yolu o kişiden helallik almak oluyor..
Bi topluluk hakkında da doğru yada yalan kötü konuştupunuzda hakkına giriyorsunuz..ve bunun tek yolu ... sıkı dur.. tek yolu... o cemaatteki , topluluktaki , aşiretteki her ne ise.. teker teker helallik almaktan geçiyor .. Bunu yapmaya da senin ömrün gibi 5 ömür olsa yetmez.. Bahsetmediğin şey kalmamış...

Sözümü değiştireyim..Boş değil .. yanlış konuşuyorsunuz.. Yazidaki adam her ne kadar değilim desede Şakirdlikten biraz dem almış ki muhteşem konuşmuş .. bende karşıma mesela Nihat Genç'i alıp sormak isterim...Her lafında "Allahınızdan korkuuun!".. diyen Ey Genç! sen hangi Allaha inaniyorsun..

ayrica ben öle kimseyle tartışmaya girmem!..girmedim.
Ama sizi takip ediyorum.Eh forumdaki durumuzdan da belli ki bu işi saygı çerçevesinde yaparız..

Kusurum olduysa da affola .. ama ya ben üniversite hayatımı kör olarak bitirdim... Yada sizin hiçbirşeyden zerre miktar haberiniz yok...

Kısa bi şeylerle de bitireyim...Evet hepsinden az çok bilirim...Ama en çok Fethullah Gülen'e edilen sözler yaralıyo beni.. Neden? dersen hakları varda ondan...Arkalarından laf edemem ben..evlerin de kaldım çaylarını içtim.Kuruş yardım almadım.Bendeki hakları maddi de değil yani Manevî..Ben hoca efendiye bakınca Günahına ağlayan bi adam gördüm..Ve böyle sevdim...evet insan sevdğinin kusurunu göremez ama..Inanin ki o şahsiyet Bana Fethullahçılar kelimesi anama hakaretten daha ağır geliyor diyor..
(eğer cevap verecekseniz de lütfen bu kelimeyi kullanmayın.. bu hitap tarzı benim açımdan da değişebilen bişi...)

Kısa bi şeylerle de bitireyim...Evet hepsinden az çok bilirim...Ama en çok Fethullah Gülen'e edilen sözler yaralıyo beni.. Neden? dersen hakları varda ondan...Arkalarından laf edemem ben..evlerin de kaldım çaylarını içtim.Kuruş yardım almadım.Bendeki hakları maddi de değil yani Manevî..Ben hoca efendiye bakınca Günahına ağlayan bi adam gördüm..Ve böyle sevdim...evet insan sevdğinin kusurunu göremez ama..Inanin ki o şahsiyet Bana Fethullahçılar kelimesi anama hakaretten daha ağır geliyor diyor..
(eğer cevap verecekseniz de lütfen bu kelimeyi kullanmayın.. bu hitap tarzı benim açımdan da değişebilen bişi...)

Kardeş şunu söyleyeyim sana.Çok adam gördüm hele bu ayzın birini tanıdım inanmazsın.
Adamla iki muhabbet ettik tabi ben biriaz dini konuştum konuşunca aynen şunu söyledi sen Fethullah Gülenci misin?
Bende hayır dedim.
Ama dedim f.Gülen'i severim kendisi ülkücüydü ona dedim Alparslan Türkeşide severim İslam'ı seven yayan herkesi severim dedim.
Şimdi burdaki mesaj şu ben dinden bahsedince niye f.Gülenci oluyorum İslam f.Gülen'e mi zimmetli?
Ayrıca bel irtmek isterim bugün dini yaymaya çalış inan başına gelmeyen kalmaz.
İnanmazsan Peygamberler tarihine bak kırbaç zindan iftira her türlü eziyet.
Münafıklar her devirde aynı şeyi yapar bu Adetullah'tır.
Münafıklar dindarı artık dindar kimse ister Peygamber isterse normal insan onu kötüler ve onu kötüledikçe münafık kendini cehennem tehlikeine sokuyor kötülediğinde de bilmeden sevap kazandırıyor.
Yani f.Gülen hakkında ne kadar iftira ve gıybet olursa Allahu Alem onun sevabına vesile oluyorlar.Düşünsene nefret ettiğin adama sevap kazandırıyorsun kendinde yokuş aşağı doğru gidiyorsun.Münafığın peneresinden bakarsan çok kötü ve vahim bir olay olacak iş değil.Şahsen kendimi çok kötü hissederim.
Gördüğüm kadarıyla medyanın büyük bölümü yada güçlü bölümü bu münafıklığı yapıyor bilmeden aslında f.Gülen'e iyilik kendilerine kötülü yapıyorlar urda üzüldüğüm nokta şu kendi günahlarına milletide ortak ediyor ve esir tutuyorlar.
Kalbinin kırılmasına üzülmene gerek yok zaten üzülmek haramdır herşey Allah'tan iyilikte başına gelen müsibetlerde.Bunlar Adetullahtır olacak bunlar.

Peygamberimiz(sav) anlatıyor müslümanların birçoğu evladıma(Mehdi) düşman olacak.Düşünsene Allah'ın halifesine birçok müslüman düşman oluyor 72 milyonun 71 milyonu düşman ne kadar değişik birşey...
İnsan Allah'a düşman olur mu ya?
Bu arada biri çıkıpta f.Gülen'e Mehdi demek istiyorsun demesin ha...

Sen "Fetthullahcı" dediğin sürece neyi ne derece bildiğin bellidir. istediğin kadar farklı uslüpla yaz.
bi de iyicene karıştırmış çarba etmişssin ortalığı.. menzil ne ? .. Fethullah Gülen ne ? .. evlerinde ne yaparlar ?.. çooooooook farklı şeyler yaparlar.. menzil cemaat değil dergahtır!.
Dergahta sadece Kurani Kerim okunur.Sonra fenni ilimler gelir arkadasım..

ve evet hala bomboş konuşuyorsun!.. yerinde olsam bilmediğim şeyler hakkında da böle konuşmazdım. Neden mi ? ..

Kul Hakkı denen şey.. kişiye yapılınca tek yolu o kişiden helallik almak oluyor..
Bi topluluk hakkında da doğru yada yalan kötü konuştupunuzda hakkına giriyorsunuz..ve bunun tek yolu ... sıkı dur.. tek yolu... o cemaatteki , topluluktaki , aşiretteki her ne ise.. teker teker helallik almaktan geçiyor .. Bunu yapmaya da senin ömrün gibi 5 ömür olsa yetmez.. Bahsetmediğin şey kalmamış...

Sözümü değiştireyim..Boş değil .. yanlış konuşuyorsunuz.. Yazidaki adam her ne kadar değilim desede Şakirdlikten biraz dem almış ki muhteşem konuşmuş .. bende karşıma mesela Nihat Genç'i alıp sormak isterim...Her lafında "Allahınızdan korkuuun!".. diyen Ey Genç! sen hangi Allaha inaniyorsun..

ayrica ben öle kimseyle tartışmaya girmem!..girmedim.
Ama sizi takip ediyorum.Eh forumdaki durumuzdan da belli ki bu işi saygı çerçevesinde yaparız..

Kusurum olduysa da affola .. ama ya ben üniversite hayatımı kör olarak bitirdim... Yada sizin hiçbirşeyden zerre miktar haberiniz yok...

Açık açık yazıyorum , ne biliyorsun gibi laflar etmişsin lafının başında gerisini okumaya bile tenezzül etmedim. Hiç gittin mi Adıyaman'a sen ? Dergah falan deyip de kıl gibi sıyrılma işin içinden. Hepsinin mantığı " biz " oluşturmak değil mi ? Bak sana ne diyeceğim , bizim halkımız Müslümanlığı adamlığın , kişiliğin , terbiyenin de önünde tutuyor. Halkın geneli için 5 vakit namaz kılan adamdan daha iyisi yok daha hayırlısı yoktur onlar için. O yüzden bunu kullanan şekilcilerin de kurbanı olmuştur maalesef. Menzil demişsin sen , ben onların sohbetlerine de katıldım yurtlarında da kaldım arkadaşım. Bilmesem yazmazdım hiçbirini. Gece yurtta gezersen ağzın burnun kayar , yok belletmen dua okudu gece yurtta gezinenin başı beladan kurtulmaz gibi laflara da şahit oldum. Abdülbaki Erol Peygamberin soyundan gelebilir , hiç araştırmadım ya da hiç de merak etmiyorum böyle bilinmiş böyle gelmiş. Fakat Adıyaman'da çorba kuyruklarını , 10-15 kişinin illa çorbadan içecem diye birbirini ezecek duruma gelmesi. Daha sonra Abdülbaki Erol'un huzurlarında ondan alınan tövbeler... Ve nice cahil kafanın uydurduğu hikayeler. Örnek mi :

" Günün birinde Efendi Hazretleri bir çocuğu sevmek için onu kucağına alır ve çocuk Efendi Hazretlerinin yüzünü çizer. Daha sonra da çocuk annesinin kucağında ölür. Niye ? Çünkü o çocuk Allah dostunun canını acıtmıştır ve Allah da o çocuğun canını almıştır. "

Bak bu benim duyduğum nice hikayelerden birisi. Ha cemaat ha dergah ha bilmem ne! Ne farkeder ? Dediklerimi yine tekrarlıyorum yazını gerçekten okumadım. Oradan çıkıp da okuyamadın falan deme! Tenezzül etmediğim için okumadım. Git Fethullah'a tap , git bilmem ne efendisine tap ne yaparsan yap banane! Fakat şunu unutmayın ki kul hakkının getirdiği günahı hiçbir sevap hiçbir namaz kurtaramaz sana söyleyeyim. KPSS sorularını dağıtan kişinin kimliği belli oldu. Facebooktaki hesabından da takip edildiği üzere Fethullahçı bir eleman kendisi. Şimdi bu it , 800.000 kişinin hakkına girmiş bulundu. O 800.000 kişiden helallik istesin bakalım bir kişi bile hakkını helal ediyor mu ? ÖSS dir LYS dir artık neyse yapamayan öğrenci 1 sene de çalışır yapar. Hiç olmazsa şehir dışında bir üniversite kazanır. Fakat o sınava giren adamlar üniversite mezunu arkadaşım. Sen belli ki sırtını dayamışsın maaşın iyi hayatın iyi ama herkesin hayatı öyle değil. O adam o sınavı geçemezse her işi yapmak zorunda hayatta kalabilmek için. Geciken atamalardan , hamallık yapan öğretmen adaylarından bahsetmiyorum bile. Siz insanların inançlarına da yorum yapacak kıvama gelmişsiniz maşallah. Allah ile insanların arasında girecek kadar haddinizi aşmışsınız belli. Sizin için müslümanlık iyi amel , iyi kişilikten ziyade kim daha çok zikir çekiyor , kim daha çok cemaate katılıyor kim daha çok hocasına efendisine hizmet ediyor gibi şeyler haline gelmiş. Yazık olmuş kusura bakmayın.

arkadaşım bu yüzyılın başında senin söylediklerinin doğru olmadığını öğrendik cematle ümmetçilikle bir arada yaşanılmayacağı ulus devlet olmadan bir şey olunmayacağı ortada tekrardan amerikayı keşfetmeye gerek yok.

Açık açık yazıyorum , ne biliyorsun gibi laflar etmişsin lafının başında gerisini okumaya bile tenezzül etmedim.

.....

bennde bunda sonrasına bi iki cümle okumuşumdur ...gerisine bakasım gelmedi valla ne yalan söyleleyim...Senin nerde hangi cemmatleri bildiğin belli..tersten öğrenmişin sen ..
Sen hakkını helal et .. bildiğin gibi yaşa...bende bildiğim gibi..Hz.Ömer'in dediğini yapalım...
Git Allahından bul ...Kırk kere denmez bi adama cemaat hakkına girilmez diye.. iki kötülük görmüşün diye..Selametle.

Açık açık yazıyorum , ne biliyorsun gibi laflar etmişsin lafının başında gerisini okumaya bile tenezzül etmedim.

.....

bennde bunda sonrasına bi iki cümle okumuşumdur ...gerisine bakasım gelmedi valla ne yalan söyleleyim...Senin nerde hangi cemmatleri bildiğin belli..tersten öğrenmişin sen ..
Sen hakkını helal et .. bildiğin gibi yaşa...bende bildiğim gibi..Hz.Ömer'in dediğini yapalım...
Git Allahından bul ...Kırk kere denmez bi adama cemaat hakkına girilmez diye.. iki kötülük görmüşün diye..Selametle.

Okumazsan okuma umrumda mı sanıyorsun ? Toplumlaşma dediğin olayda tabakalaşma meydana gelirse , o toplum parçalara ayrılır. Bu ayrımların sebepleri şimdiye kadar ekonomik hareketlerdi. Ama şimdi görüyoruz ki bunların tamamı manevi değerler kullanılarak yapılıyor. Benim hakkımı helal edip etmemem hiçbirşeyi değiştirmeyecek arkadaşım... Ama daha çok gencin , daha çok insanın hakkı yenilecek , ekmeği ile oynanacak.

Geri