Gelecek linux 4...

illegal66

New member
Reaction score
0
Gelecek Linux, Türkiye'deki Linux kullanım yaygınlığını artırmak, özellikle son kullanıcıların Linux'un daha kolay benimsemesi için Türkçe eklentiler yapmak, Türkiye'deki Linux yazılımlarının kullanımını artırmak amacıyla ilk defa 1998 yılında hazırlanması düşünülmüş bir Linux işletim sistemidir.

Gelişen Linux kullanım ihtiyaçlarına birden fazla dağıtımla daha özelleştirilmiş olarak cevap vermek amacıyla 2003 yılının sonundan itibaren sunulmak üzere farklı ihtiyaçlara yönelik birden fazla Gelecek Linux seçeneği oluşturulmuştur.

Genel olarak bunu kurumun ve bireyin ihtiyaçları olarak ikiye ayırmak mümkündür:

Gelecek Enterprise Linux 4.0 NG

Gelecek Enterprise Linux, kurumsal ihtiyaçları için tasarlanmış ve güçlendirilmiş bir Enterprise sınıf Linux Dağıtımıdır. GEL 4 NG, diğer aynı sınıftaki Linux dağıtımları ile her yönden uyumlu ve daha ileridir. Gelecek Enterprise Linux 4.0 dünya çapında yaygın kullanıma sahip olan açık kaynak kodlu bileşenler içerir ve onların bileşkesi kadar güçlüdür. Gelecek Enterprise Linux 4.0 bütün kurumsal ihtiyaçlara kurumsal masaüstünden yüksek kapasiteli çok ilemcili sunculara kada değişik ölçekte gereksinimleri karşılayabilmektedir.

Kurumsal Linux, kurumsal gereksinimler için geliştirilmiş bir Linux işletim sistemidir.

Gelecek A.Ş, 2005 başından itibaren Kurumsal Linux alanında uluslararası arenadaki yerini Gelecek Enterprise Linux ile almıştır.

Gelecek Bireysel Linux

* GBL
Tamamıyla kurumsal ve ev kullanıcıların isteklerine yönelik olarak hazırlanmış daha güncel ve eğlenceli bir işletim sistemi olan "Gelecek Bireysel Linux".
Kaynak

Screenshots...
gelecek-kylix.png

geleceklinux2.png

geleceklinux3.png

geleceklinux4.png

geleceklinux5.png

geleceklinux7.png

geleceklinux9.png

geleceklinux11.png

geleceklinux13.png

burda da bütün isolarla linux sürümleri..

:gulumseCocuk:

güzel ama çokk karışık ögrenmemiz lazım

Yani hala top oyunları oynamaya devam edeceğiz...

:d

Geri