geçen sezon 35 tavşan

volkany32

New member
Reaction score
0
sadece yasal günlerde,yasal olarak avlanırım.gündüz ve hiç bir hile kullanmadan(köpek bile)
tavşan avında sıcak havalarda yakın mesafeler için 8 numara fişek ile yanına 5 numara koymak idealdir fişek 28 gr veya 32 gr.hava şartları soğuk olduğu zaman 5 numara ve 2 numara 40 gr 50 gr magnum fişek.
ben kışın RC 50 2 numara kullanırım genellikle çok soğuklarda tavşan nadasta olduğu için 60-70 metrede çok iyi sonuç alıyorum.diğer zamanlarda çataklarda avlandığım için çok uzak mesafeye ihtiyaç olmadığından 5 numara fişek kışın idealdir.bu sezon en çok 5 tavşan bulursak iyi bu sene avı bıraktım
sadece yürüyüş yapıyorum.bu seneki 5 tavşan kotayı doldurdum.bu sene tavşan az kanola yapraklarını yeyen tavşanların yavrularını attıkları söleniyor?
sözümüz söz bu sene 5 tavşanla kapattım sezonu.

sen avcı mı diyorsun şimdi kendine 35 tavşan vurdum diye ileriki senelerde vuracak bir şey bulamazsan o zaman görürüm ben seni neyle övünecen çok merak ediyorum bi de inşallah izinli avlanıyorsundur

iyi afferin sana supersin bravo ayakta alkıslıyorum seni!
hey allhm ya!!!!

olimpiyatlara katILsaydin kesin altin madalya alirdin

Şu avcılığa yavaş yavaş bende merak sarmaya başladım bizim enişte eski avcı bir tanıdığımın rahmetli abisi o da avcıydı neyse ben ceylan geyik falan avlamak istiyorum mesela hangi bölgelerde daha çok var avlanma izni var mı ?? bunun gibi bir de en iyi av tüfeği sizce hangisi ?? yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar.

Şu avcılığa yavaş yavaş bende merak sarmaya başladım bizim enişte eski avcı bir tanıdığımın rahmetli abisi o da avcıydı neyse ben ceylan geyik falan avlamak istiyorum mesela hangi bölgelerde daha çok var avlanma izni var mı ?? bunun gibi bir de en iyi av tüfeği sizce hangisi ?? yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar.

Kardeş avcı olmak kolay iş değil, belgelerinin tam ,eksizsiz olması lazım,birazda tecrübede lazım,demek istediğim
daha ilk avında geyik avına gidersen hiçbirşey yapamadan geri dönersin,sana tavsiyem bilen biriyle bol bol ava git ,sezon açıldı nasılsa av nasıl yapılır bi öğren ,kara avcılığı olarak bıldırcın ,çulluk felan vurmayı dene,kendini geliştirdikten sonra geyik vurursun emin ol:victory

İlk önce Dediklerimi yap daha ayrıntılı anlatacam sana

Buyur

Geyik avciliginda hayvani vuracagimiz yeri cok iyi bilmemiz gerekiyor, onemli olan ve avciligin ilk kurallarindan biride olan hayvana aci cektirmemektir,bu yuzden tek atis ve dogru yer cok onemlidir,bunlar nerelerdir geyik avinda atilacak bolge kalp-ciger dedigimiz 45 cm karelik bolgedir.ozellikle bu bolgede ciger tarafina alinacak nisan iskalama riskinizi azaltacaktir,kalp bolgesinin buyuklugu hayvanin kafasinin uc te biri kadardir bu yuzden sadece kalba nisan almak vurma yuzdenizi azaltacaktir.buyuzden birazdaha ust arkaya yani cigere atis yapmak daha faydalidir.bu bolgeler haricinde kendinize ve atisiniza guveniyorsaniz kafa ve boyun atislari yapabilirsiniz.

1z2of0i.jpg

İlk önce verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ayrıca şunu söylemek isterim ben askerde iken keskin nişancı brovelerim vardı taburun en iyi ateş eden insanıydım Allah vergisi diyelim lakin şunuda belirtmek isterim atıcılık bir nefes sanatıdır bunda başarılıyım ama dediğin gibi avcılığı hiç bilmiyorum desem yeridir kendimi geliştirmem gerek sağolasın.

İlk önce verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ayrıca şunu söylemek isterim ben askerde iken keskin nişancı brovelerim vardı taburun en iyi ateş eden insanıydım Allah vergisi diyelim lakin şunuda belirtmek isterim atıcılık bir nefes sanatıdır bunda başarılıyım ama dediğin gibi avcılığı hiç bilmiyorum desem yeridir kendimi geliştirmem gerek sağolasın.

Atıcılığının iyi olması güzel bişey ,işini çok kolaylaştırır...
Sen kendini av konusunda geliştir biraz dediğim gibi kara avı yap,deniz avı yap (seni isteğine bağlı)
Zaman içinde yavaş yavaş ava alışırsın:victory

Ya sizden daha az gunahı olan hayvanları bır hıc ugruna olduruyorsunuz salak gıbı

Aferin sana 35 tane vurup kıllattın mı? değil avcı bohçacı bile değilsin..

Sana HeLal OLsun Bende Cok SEviyorum AvcıLıgı Ama Daha 1 Kere Ava CıkabiLdim )':

sen kendine evcı mı diyorsun be bi de yasal zamanda avlanıyormuş avcılıktan haberin yok senin
bi sezonda 35 tavşan vuran avcı değildir zaten sizin gibi bilinçsizler yüzünden hem bizim gibi gerçek ve bilinçli avcılar hem de doğa zarar görüyor kendine avcı demekten vazgeç

bi de marifet gibi anlatmaz mı ya!!!! Tavsan yerine koyup seni vursam içim rahat eder!!!! Senin yüzünden avcıların da ismi lekeleniyor dogaya da zarar veriorsun bilinçsiz insan....

Geri