GDO kuralları sigara için geçerli mi?

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
10112009175641.jpg

Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi uyardı: Sigaralarda kullanılan tütün ve katkı maddelerinin de genetiği değiştirilmiş olabilir....

Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK), sigaralarda kullanılan tütün ve katkı maddelerinin de genetiğinin değiştirilmiş olabileceğini belirterek, yiyecek maddelerine uygulanacak GDO kurallarının sigaralar için de geçerli olmasını istedi.

Komiteden yapılan açıklamada, sigaralarda kullanılan tütün ve katkı maddelerinin de genetiğinin değiştirilmiş olabileceğine dikkat çekildi.

''Çok uluslu sigara üreticilerinin 1980'li yıllardan beri tütün bitkisinin genetiğini değiştirerek daha çok ürün elde etmek, nikotin düzeyini değiştirmek için çalışmalar yaptıkları, biyo-teknoloji firmaları satın aldıkları veya yeni biyo-teknoloji firmaları kurduklarının bilindiği'' anlatılan açıklamada, şöyle denildi: ''ABD mahkemelerine yansımış belgelerde, sigara endüstrisinin toplumda GDO kaygılarını gidermek için girişimlerinin olduğu, çeşitli ülkelerde GDO kanunlarını inceledikleri, sigaralara kattıkları GDO teknolojisi ile yapılmış tatlandırıcı ve sosların laboratuvarlarda saptanma olasılıklar...

Devami...

O yüzden Natural Flavor :p

sigara içen adamı etkilemez gdo mdo :D

Ben tütün üreticisiydim. Memlekette hala da tütün yapılır. Tütün bitkisinin GDO ya ihtiyacı yok. Üzerinde kalan haşerat yeter. Ama işin bu noktasını da söyleyeyim. Artık çiftçinin kendi tohumuyla üretim yapılamasına izin verilmiyor daha doğrusu alıcısı çıkmıyor. Fakat şirketlerin tohumunu kullanırsan ücreti bir kademe yüksek. Zaten başka eski tohumla yeni tohum arasında kilo başına 1,5 liralık bir fark koymuşlardı.

Yeni tohumun içici için şöyle bir güzelliği var, eski tohumlarla üretilen tütünde her türlü haşerat ve reçine oranı çok yüksekti. Yenisinde reçine yok denecek kadar az ve eskisi kadar da böcekler yapışıp kalmıyor. Bir de eskiye nazaran bitlenme yüzde 90-95 daha az.

Geri