Gazi Polisin Feryadı...:(

niğde_gazozu

New member
Reaction score
0
2006 yılında gazi olan bir Polis Memurunun Polis Haber'e gönderdiği maili sizlerle paylaşıyoruz.

Ben 2006 yılında Batmanda Polis memuru olarak çalıştığım sırada Pkk terör saldırısı sonucu (akcigerimde) yaralandım ve bu olayda da 4 şehit verdik.

Doktorlar bana aktif polislik yapamayacağıma dair rapor verdiler ancak Emekli sandığı bu raporu kabul etmeyerek, çalışmama karar verdi. Ben bu karara mahkeme yolu ile itiraz ettim, Diyarbakır idari mahkemesinde görülen ilk mahkemeyi kazandım, mahkeme kararı ile emekli oldum. ancak emekli sandığı itiraz ederek davayı danıştaya götürdü, danıştay da tekrar kararı usul yönünden bozarak Ankarada bulunan idare mahkemesinde görülmesi gerektiğine karar vererek dosyayı oraya gönderdi. Halen dava devam ederken 18.02.2011 tarihinde emekli sandığı benim emekliliğimi iptal ederek bana ödediği54.000 (elli dörtbin) TL\'lik maaşı faizi ile birlikte geri istemektedir.

Benim durumumda olan çok sayıda şehit ailesi ve gazi arkadaşım var, insanlar kendi acılarını yaşarken böyle sorunlar ile karşı karşıya kalmaları gerçeten çok üzücü, bunlar da yetmiyormuş gibi olayların ilk olduğu günlede gündem sıcak iken ailelerin yanlarında olduğunu her fırsatta basın ve yayın organı aracılığı ile ifade eden devlet büyüklerimiz daha sonraki günlerde ailelerin sorunları ile ilgilenmek şurda dursun yanlarına gidildiğinde görüşme lutfunda bile bulunmuyorlar, ama her fırsatta basın ve yayın organları aracılığı ile şehit ve gazilerin yanlarında olduklarını gögüslerini gere gere ifade ediyorlar. Şehit ve gazi ailelerini yaşadıkları acılar zaten yaralıyor ancak devlet büyüklerimizin bu duyarsızlığı ise kahrediyor. Şahsen ben aldığım her nefeste yaşadığım olayın acısını hissediyorum. Devletimizin emekli sandığı kurumu şehit ve gazileri bu şekilde mağdur etmeye devam ediyor, devlet büyüklerimizde buna seyirci kalıyor, yapacakları iş sadece bu konu ile ilgili bir kanun çıkarmak , ancak bu da onlara zor geliyor. Sizden ricam benim ve bemim durumumda olan bir çok gazi arkadaşımın durumunu polis haber aracalığı ile duyurabilirseniz çok memnun olurum.

Devletimiz bize sahip çıkmıyor. sizden medet uyuyoruz. ilginizden dolayı teşekür ederim.

Maili gönderen polis arkadaşımızın isim ve iletişim bilgilerini yayınlamıyoruz fakat bu konuda araştırmamız devam edecektir...

Haber Kaynağı: Polis Haber Güncel Emniyet Haber

Ileri ama çok ileri gerçek görüş

ATATÜRK'ün GENÇLİĞE HİTABESİ

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.

Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.

İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.

Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetln imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin!

Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir.

İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.

Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler.
Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler.

Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!

K. ATATÜRK 20 Ekim 1927.

Geri