Gay padişah olur da belediye başkanı olmaz mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

.ibo

Banned
Reaction score
0
Gay padişah olur da belediye başkanı olmaz mı?

4506823.jpg

Geçen haftanın gündeme damgasını vuran olayı, aralarında Murathan Mungan’ın da bulunduğu Barış Meclisi üyelerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde DTP’ye destek ziyareti sırasında geçen ’gay belediye başkanı’ muhabbetiydi.

Bu diyalog cuma günü Hürriyet’in manşetiydi. Kısaca hatırlatayım.

Avrupa Parlamentosu’nda Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Daniel Cohn-Bendit, Ufuk Uras, Murathan Mungan ve Sırrı Sakık arasında geçen konuşmada, Bendit’in "AB’ye girerseniz gay belediye başkanına hazır olun" sözü üzerine Mungan "Ben adayım" demiş. Bunun üzerine Uras’ın "Sol destekler, ya DTP" sorusuna da Sakık "Ölümüne destekleriz" cevabını vermişti.

Bu olay bana Hilmi Yavuz’un Roxy tarafından çıkartılan Gaste’nin son sayısındaki Edebiyat ve Eşcinsellik başlıklı yazısını hatırlattı./_newsimages/4506823.jpg

Hilmi Yavuz yazısına "Türkiye’de eşcinsellik, Cumhuriyet’in bir tabusu olarak görünür" diye başlıyor ve şöyle devam ediyor: "Osmanlı’nın eşcinselliği neredeyse tarihsel ve cinsel bir norma dönüştürmesine karşılık, Cumhuriyet etiği’nin, eşcinselliği kamusal söylemin dışına çıkardığını söyleyebiliriz sanıyorum. Cumhuriyetin ilk elli yılında, örneğin, bir eşcinsel edebiyattan söz etmek şöyle dursun, yazarların eşcinsel kimliklerinin örtbas edildiklerine tanık olunmuştur. Bugün artık hepimiz biliyoruz: Hüseyin Rahmi Gürpınar eşcinseldi; Nahid Sırrı Örik de öyle! Abdülhak Şinasi Hisar da! Hatta, Sait Faik de! Oysa ne Hüseyin Rahmi’nin, ne Nahid Sırrı’nın, ne de Abdülhak Şinasi’nin yapıtlarında en ufak bir eşcinsel ima bulmak mümkündür. Belki Sait Faik’te, biraz! Özel yaşamlarında da, eşcinselliklerini titiz bir mahremiyetle korumaktan yana olduklarını biliyoruz onların. Bir marjinallik olarak eşcinselliğin, çoğulcu yaşamın bir segmenti konumuyla, kamusal alanda ’görünür’ ve ’konuşulur’ olması 1970’lerden sonradır. Bugün artık, cinsel tercihlerini gizleme gereği duymayan eşcinsel yazarlarımız, şairlerimiz var. Adlarını hepimiz biliyoruz!"

FATİH DE EŞCİNSELDİ

Hilmi Yavuz yazısının bundan sonraki bölümünde ise sözü asıl Osmanlı eşcinselliğine getiriyor ve orada da Fatih Sultan Mehmed’in Avni mahlasıyla yazdığı divan şiirlerinde bunun net bir şekilde ortaya konduğunu, hatta bir vezirini sevgilisine ilgi gösterdi diye hapse attırdığını yazıyor:

"Hatırlayanınız var mıdır, bilmiyorum. Ama bundan tam on yıl önce Fatih Sultan Mehmed’in eşcinsel olduğu konusunda bazı tartışmalar olmuştu. Fatih’in ünlü iki gazeli vardır: Birincisinde, ’Veyis’ adında bir güzel oğlanı över, gazelin sonunda da ’Ey Avni! Taliin iyi gitti ve o sevgili (Veyis) misafirin oldu. Fırsatı kaçırma; zira Veyis bin cana bedeldir’ der. Malum, ’Avni’ Fatih Sultan Mehmed’in mahlasıdır; yani, şiirde kullandığı adı! İkinci gazelde, Galata’da bir kilisede görevli genç bir papazı öve öve bitiremez Fatih.

.....

Fatih Sultan Mehmed’in eşcinselliğinden Osmanlı rahatsızlık duymamış ki! Rahatsızlığı, bugünün etik kriterleriyle geçmişi ’aklamaya’(!) çalışanlar hissediyor... Osmanlı’nın bu konuda gizlisi saklısı yok! Veziri Ahmed Paşa’nın, gözdesi olan oğlanlardan birine gönül vermesi üzerine, gazaba gelip onu ’Kapıcılar Odası’na hapseden de Fatih Sultan Mehmed’den başkası değildir."

Yazıdan çıkan sonuca ve Meclis’te yaşanan diyaloğa dönersek, Murathan Mungan neden belediye başkanı olmasın ki? Tarih tekerrürden ibaret değil miydi?

Yayıncılar fuarda da sigaradan vazgeçmedi

Bu yıl 26’ncısı gerçekleştirildi biliyorsunuz Tüyap İstanbul Kitap Fuarı’nın. 4 Kasım’da sona eren fuarı tam 343 bin kişi ziyaret etmiş.

Amacım burada bir fuar dökümü yapmak değil, gelen bir şikayet e-mailini sizinle paylaşmak. Kadir İncesu isimli bir yayınevi çalışanı yazmış. Fuarda sigara yasak olmasına rağmen stant çalışanlarının sürekli sigara içmesinden, bunu gören ziyaretçilerden bazılarının da onlardan cesaret almasından yakınıyor: "Gelecek fuarda da sigara içilmeye devam ederse, fuara gitmeyeceğim, yayınevi sahibimiz gelmem için ısrar ederse işimi bırakmak zorunda kalacağım. İşimi bırakmamın tek sorumlusu da bu kanunu uygulayamayanlar olacak... Ya da fuar süresince gaz maskesiyle çalışacağım."

Bu şikayeti fuar koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu’na iletmiş olayım. Belki bu sayede kendisi de yıllardır uğraşıp da bırakamadığı sigaradan önümüzdeki yıl uygulamaya koyacağı yasak sayesinde kurtulur.

Anadolu’nun yeni Tarık Akan’ı Mehmet Yaşin

Son zamanlarda pek çok kişiden duyuyorum Mehmet Yaşin’in CNN Türk’te yaptığı Lezzet Durakları programının methini. Yerel lezzetlerin izini süren gerçekten güzel ve ’damak çatlatan’ bir program. Kendisiyle karşılaşınca duyduğum bu övgüleri ilettim. Programının beğenilmesinden memnun doğal olarak. "Evet, ben de farkındayım" dedi. "En çok da Anadolu’da tanınıyorum, yolumu kesip imza alanlar oluyor. Oraların yeni Tarık Akan’ı gibi hissediyorum kendimi."

Ama diğer şöhretlerden farklı bir durum var onu tedirgin eden: "Tanınmak ve sevilmek güzel de, insanlar yüzüme bakarken garip bir şey hissediyorum. Akçaabat köftesi ya da büryan kebabını sever gibi seviyorlar sanki beni."

O da iş kazası, ne diyelim.
http://www.hurriyet.com.tr/pazar/7755072.asp?m=1

Fatıh sultan mehmet eşçinselmıydı ? sagdan soldan Buldugunuz yazıları buraya koyup Tarıhın en buyuk Lıderlerıne camur atmayın bılıp bılmeden Konusmayın kımmıs Hılmı yavuz ? boazici universitesi) nin felsefe hocasi ... kesınlıkle sacmalanmaya baslandı , Bu serbest Kursu Bolumunde Bıde ıddıa edıyosun sankı gozunle gormus gıbı ...Acın okuyun fatıh sultan mehmet Kımmıs neler yapmıs .? Ondan bılmem kac yuzyıl gelen bırıne ınanmayın ben sahsen ınanmıyorum ayıp kesınlıkle ayıp ...Ayrıca murathan Munganın gay oldugunu herkez bılıyor ne bu escınsel hakları savunulmasımı ? Neymıs beledıye baskanı olamamıs bılmem ne bızım Ulkemızın gelcegı bı ıb..yemı kaldı gecelım bunları safsata ...

Fatıh sultan mehmet eşçinselmıydı ? sagdan soldan Buldugunuz yazıları buraya koyup Tarıhın en buyuk Lıderlerıne camur atmayın bılıp bılmeden Konusmayın kımmıs Hılmı yavuz ? boazici universitesi) nin felsefe hocasi ... kesınlıkle sacmalanmaya baslandı , Bu serbest Kursu Bolumunde Bıde ıddıa edıyosun sankı gozunle gormus gıbı ...Acın okuyun fatıh sultan mehmet Kımmıs neler yapmıs .? Ondan bılmem kac yuzyıl gelen bırıne ınanmayın ben sahsen ınanmıyorum ayıp kesınlıkle ayıp ...Ayrıca murathan Munganın gay oldugunu herkez bılıyor ne bu escınsel hakları savunulmasımı ? Neymıs beledıye baskanı olamamıs bılmem ne bızım Ulkemızın gelcegı bı ıb..yemı kaldı gecelım bunları safsata ...

Atatürkün insani yönleri oluyorda Fatihin insani yönleri yokmu ? olamazmı? hatta Peygamberler bile insandır onlarda araştırılmalıdır ne kadar insani zaafları varsa gün yüzüne çıkartılmalıdır.

Gerçeklerden kaçılmamalı haydi demokrasi şampiyonları buyrun hep beraber kim varsa üzerine gidelim araştıralım.

Fatih SuLtan Mehmed'i de EşcinseL yapmışLar,
daha ne diyeyim size ..

Atatürkün insani yönleri oluyorda Fatihin insani yönleri yokmu ? olamazmı? hatta Peygamberler bile insandır onlarda araştırılmalıdır ne kadar insani zaafları varsa gün yüzüne çıkartılmalıdır.

Gerçeklerden kaçılmamalı haydi demokrasi şampiyonları buyrun hep beraber kim varsa üzerine gidelim araştıralım.

Ya sen neyın pesındesın hocam Ne dedıgının farkındamısın Fatıh sultan mehmet e eşcinsel dedın oda yetmedı ataturkun zaaflarından bahsettın e o da kesmedı şimdide peygamberlerın zaaflarından bahsedıyosun ? neyı nasıl nerden bılebılıyosun hangı resmi kıtap ta hanı buyuk ıslam ılmılhallerınde gecer peygamberlerın boyle zaafları ? Hem hangı peygamberımızın nesı varmı artı Ulu onderımın ne zaafı varmıs ? Bılmıyosun konusuyosun kendı kendıne egerkı bır zaafı varsa Bundan kıme ne ? Sen antı ataturkcumusunkı sen antı ıslamcımısınkı Bı yama arıyosun Buyuk ınsanlarda ? Konuyu kapat yoksa Bu kavgaya donusucek bu resmen terbıyesızlık bana gore baska hıc bırsey degıl ....

Fatihin Cinsel tercihinden bize ne asıl soru bu.

Mevlana ne güzel söylemiş. "Kör cehalet cirkefleştirir insanları, suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım var, ama bir lafa bakarım LAF'mı diye, birde söyleyene bakarım ADAMMI diye." Bu sözü üzerine alanlar cevap yazsın, ADAMSA benimde verecek cevabım var.

Fatih sultan memed mi eşcinsel nerde kanıtlar zamında ben eşcinselim dedi de bizim haberimiz mi yokmuş sacmalada üstünüze yok tarihe yön veren en önemli padişahlardan biri hakkında aslı olmayan bişe yi gelip buraya koyma karalamaya da çalışma yazık sana

Fatih sultan memed mi eşcinsel nerde kanıtlar zamında ben eşcinselim dedi de bizim haberimiz mi yokmuş sacmalada üstünüze yok tarihe yön veren en önemli padişahlardan biri hakkında aslı olmayan bişe yi gelip buraya koyma karalamaya da çalışma yazık sana

Ey Avni! Taliin iyi gitti ve o sevgili (maskott) misafirin oldu. Fırsatı kaçırma; zira maskott bin cana bedeldir.

hakkında böyle bir şiir yazan için ne düşünürsün?

sana sevgili diyen birine misafir olduğunda fırsatı kaçırmak lazım çünkü maskott bin cana bedeldir gibisinden düşünen biri hakkında ne düşünürsün seni şiirleriyle parlak bir oğlan olarak övgüyle bahsederse ne düşünürsün?

senin iyi güzel bir oğlan olduğunu söyleyen biri hakkında ip.e olduğunu düşünmezmisin :D:D

çamur at izi kalsın mantığıyla yaklaşanların son durağı olarak fatih sultan mehmet'i seçtiklerinin göstergesi bu . avrupalı erkekler eşlerine söz geçiremeyince, geçmişte nam salmış olan türk erkeklerinin eşcinsel olduğunu ispatlama yolunu seçmişlerdir. bu araştırmalar bu şekilde devam ederse yakında avrupalı kadınlar tatil için türkiyeyi ve türk erkeklerini seçmeyecektir.
zamanında avrupa dünyasının bütün erkeklerini savaş meydanlarında bozguna uğratan bir padişaha kuyruk acısından ötürü askeri deha, büyük devlet adamı, adil hükümdar vs. sıfatlarını veremeyen avrupalı araştırmacıların yapıştırdığı laf oyunu tesbitleri Bunlar hocam sen kımdensın bılmıyorum kı hangı taraftasın =)

Lan allah belanız versin koskoca fatih sultan mehmetin arkasından bunlar denirmi sende eşcinselsin ozaman
çakma türk defol!

Ey Avni! Taliin iyi gitti ve o sevgili (maskott) misafirin oldu. Fırsatı kaçırma; zira maskott bin cana bedeldir.

hakkında böyle bir şiir yazan için ne düşünürsün?

sana sevgili diyen birine misafir olduğunda fırsatı kaçırmak lazım çünkü maskott bin cana bedeldir gibisinden düşünen biri hakkında ne düşünürsün seni şiirleriyle parlak bir oğlan olarak övgüyle bahsederse ne düşünürsün?

senin iyi güzel bir oğlan olduğunu söyleyen biri hakkında ip.e olduğunu düşünmezmisin :D:D

sana gıcık olmaya başladım ya ...sen bu düşüncelerini reelde paylaşabiliyormusun sanaldaki kadar dengesizmisin yoksa reeldede bu kadar cesur yüreklimisin ?

Mevlana ne güzel söylemiş. "Kör cehalet cirkefleştirir insanları, suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım var, ama bir lafa bakarım LAF'mı diye, birde söyleyene bakarım ADAMMI diye." .
helal olsun kardesim de bu serefsiz gay e bu da yetmes kevase bu
travesti yada i.ne uzatmaya gerek yok arkadaslar serefsiz herseyi geciosun bide peygamberlere ulan yatacak yeriniz yok allahsız kitapsızlar

Osmanlı zamanında padişahların ve halkın dine ne kadar bağlı oldugu aşikar,o zaman Fatihin böyle birşey yapabilecegine aklınız alıyormu ya!!!!!!Cennet mekan Fatih Sultan Mehmed her padişahın aldığı gibi dönemim dünyaca ünlü hocalarından her konuda dersler aldı enderunda yetişti doğal olarakda gazeller mahlaslar yazdı konstantinapolisi İSTANBUL yaptı şimdi iki tane elemana ki birisi papaz gazel mahlas yazdı diye övdü diye gay mi olacak!!!!! Rahmetlik yasıyor olsaydı aynen soyle derdi:
BRE DENSİZLER YIKILIN HUZURUMDAN TİZ VURUN KELLELERİNİ

aynı saçmalıkları kaç kez daha dinleriz acaba
Fatih Sultan Mehmet eşcinsel falan değildi,saçma sapan iddialarla milletin kafasını bulandırmayın

H.Z MUHAMMED İN övdüğü bir komutan olma şerefine erişmiştir konu açarken dikkatli olun bu ne ya

Fatih sultan Mehmet han hakkında yazılan bu çirkin yazılar son derece yanlış sultanın 'güzel oğlan'' yazısındaki anlatmak istediği o adı geçmeyen gencin rasulullahın ahlakıyla ahlaklanmasındandır.''fırsatı kaçırma'' daki anlatılansa o gençten cinsel manada faydalanmak değil ilmi konuda faydalanmaktır. ayrıca güzel diye herşeye hitap edilebilir hatta anneye bile tarihe adı altın harflerle yazılan bu zat lar için yapılan bu çirkin saldırılar
kişinin kendi şahsiyetini belirtmede büyük rol oynar. bu bilim dalınada kriminoloji denir saygılarımla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri