Gandi'ye eş adayları!___

LOOPUSED

Altın Üye
Reaction score
0
Gandi'ye eş adayları!

Bülent Ecevit gibi olmak isteyen Kılıçdaroğlu'na Sabah yazarı Engin Ardıç'tan tavsiye: Sevim Hanım'dan ayrıl, ya Canan Arıtman'la, ya Nur Serter'le evlen...

İşte Kılıçdaroğlu'na yeni lakap bulan Engin Ardıç'ın o ilginç yazısı:

Kavrukoğlan

Kılıçdaroğlu'na akıl hocalığı etmeye soyunmuş bazı meslekdaşlarımız kendisine "Ecevit gibi olursan seçimi kazanırsın" telkini yapıyorlar...
Hazret de şimdiden "ara sıra kasket giyme" çalışmalarına başladı bile. Bakalım mavi gömlek giymeler, güvercin uçurmalar ne zaman?
Gazeteci arkadaşlar dürüst adamlar olsalardı "hiçbir seçimi kazanamazsın ama kazanmaya yaklaşırsın, belki koalisyon bile kurarsın" demeleri gerekirdi.
Çok şükür içlerinde en şaklabanı bile "yetmişli yılları unut, o dönem geçmişte kaldı, o kafayla bir yere varamazsın" diyebiliyor ama "günümüzde nasıl Ecevit olunabileceği" hakkında ipucu da veremiyor...
Biz de kendi açımızdan Sayın Kılıçdaroğlu'na yardımcı olmayı deneyelim bakalım.
Sol gösterip sağ vursun, Ecevit gibi.

Ama onu Baykal ve Sav daha iyi yapmıyorlar mıydı yahu? Bu yol çıkmaz sokak.
Kıbrıs'ta birdenbire ilerlesin, tam Larnaka'ya girmek üzereyken orduyu durdursun.
Fakat bunun için iktidarda olmak gerekiyor, muhalefette neler yapılabilir? "Toprak işleyenin su kullananın" gibi bayat lafazanlıklar da yirmi birinci yüzyılda sökmeyeceğine göre... (En sevdiği kitap Doğan Avcıoğlu'nun "Türkiye'nin Düzeni" isimli eseriymiş. Vallahi benim de öyleydi ama 1969 yılında.) "Karaoğlan" benzeri bir lakap şart.

Gandhi sökmüyor, çünkü bizim halkımız bu lideri tanımıyor. Bilenler de "Kemal Bey'den Mahatma Gandhi olmaz, olsa olsa İndira Gandhi olur" diyorlar. (Gandhi'yi "cahil halkın okuyabileceği şekilde" Gandi yazmak da etkili olmadı.)

Haddim olmayarak "Kavrukoğlan"ı öneririm.
Kureyşan aşiretinden Tunceli bebesini "Oğuz Türkleri'nin beşiği Horasan'dan gelmiş Kayı boyundan" diye pullamak da MHP seçmeninden azıcık oy çalmaya yeterse...
"Ehl-i beyte uzanan seyyid soyundandır" iddiası da AKP oylarını çalamasa bile belki SP oylarını gıdıklar... (Aha da halka iniyorlar.)

Ama yetmez. Ecevit tarzı birtakım "uçuk kaçık projeler" de şart.
Sosyoloji cahili Ecevit'in "Köykent" saçmalığı benzeri bir "Sigortakent" örneğin?
Zayıf bir koalisyon hükümetinde alt tarafı çalışma bakanı olabilecek halim selim bir adamcağızdan "büyük solcu önder" yaratmaya çalışanların işi zor.

Sigortayı gene batırmayacağına bizi inandırsın, başka bir şey istemeyiz.
Neyse ki aralarında çok daha gerçekçi eski kurtlar da var ve bunlar da "seçime kadar Kemal" diyorlar.
Türkçe'ye tercüme edelim: "Seçimi kazanamayınca Baykal geri gelir."
Hem de öyle olur.

Basında kimin nasıl zırt diye çark edeceğini de hep birlikte izler güleriz.
Unutuyordum, Kemal Bey eğer Bülent Bey gibi olmak istiyorsa, herşeyden önce kendisine bir de Rahşan Hanım şarttır.

Sevim Hanım'dan ayrılsın, kiminle evlensin, kiminle evlensin... Buldum: Ya Canan Arıtman'la, ya Nur Serter'le.
Gürsel Tekin'e de Sevgi Erenerol'u istemeye gideceğim çiçek ve çikolata yaptırıp, cezasını Yargıtay bozunca.

kaynak-

Seviyesizlik başka birşey değil ...........

Cengiz ÇANDAR VE Engin ARDIÇ ı bilmeyen tanımayan mı kaldı hangi bilinç altı hezeyanları ile yazdıklarını

Aklı selim herkes bilir .

Kaale almaya değmez demeyeceğim bu bile değerlendirme ölçüsüdür.

Klasman dışı.

Bunların hangi hezeyan ve acıyan yanları ile yazdığını biliyoruz da ahlaktan dinden imandan dem vuranların

Ne hikmettir ki bu gibi yazarlarımızın yazılarından

Ve de pkk kamplarında ziyaretlerde bulunan ve dahi ensest muhabbetleri yapanların ve de Vatanı bir çift güzel kadın memesine satanların yazılarında medet aramalarını idrak etmek zor...

Engin Ardıç ı çok sever vede keyifle okurum ama yaznın son paragrafını beğenmedim

bu ülkenin başbakanına 'bunlar anasını satar'' diyen hokkabaz kodamanlara(o.ekşi) sahip çıkanlar bakıyorum,çok alınmışlar bu yazıdan..öyle bir adam utanmadan basın ahlak ilkelerinin başında konsey başkanı olarak oturuyor ama bunlardan tek ses yok.. öykünsenize onada..onada seviyesiz terbiyesiz,ağzı bozuk desenize. ben o zaman bu satırları yazan ardıçı tu-kaka edeyim. sizdeki yandaşlık ölçüsü mukabilince,ardıçın kalemi aksi seda bulmakta.. yoksa son satır harici yazının genelinde hicivli ağzıyla her zamnki gibi sol-ve chp eleştirisi var.. alınmayın,sizin küfürbazlarınız yanında ardıç,zambak kokulu bu dille sizi herzman çileden çıkartmaya and içmiş belliki...kadın memsine fazla takılmayın, şu bab-ı alinin pisliklerini dökmeye kalksam inan içiniz kalkar..ensesti bilemem ama belden aşağıya iyi vurulacak malzeme bulurum.

Dikkkatinizi Cekerim 2 de Bir Bakan Degistiren :) Gandi Degil...

Recep Efendi

Dikkkatinizi Cekerim 2 de Bir Bakan Degistiren :) Gandi Degil...

Recep Efendi

kardeş, konuyla alaka kuramadım ama neyse bişeyler demişsin.. bakan değiştirme ne alaka diye sormuyorum, çünkü her satıra bir gülme ikonu ile süslediğinden pek bişey anlamayacğımız belli..

ayrıca bakan değişimi her hükümet döneminde sıkça olan şeydir, biri yorulur ,yada yanlış yapar değişir..

sen asıl 7 yıl aynı iktidar devam edip gidiyorken,lider değiştirip duran chp ye bak.. iktidar normalde yıpranır ve seçimden kayıpla çıkar ve bu da kongrede sıkıntı yaratır ve lider gider.. eee noluyorda iktidar bile değilken,liderleri gümleyen bir muhalafet var bu ülkede.. bırak bakanı makanı sen satrançta bile vezir verirsin ama şahı verdiğinde zaten mat sındır.. chp de şah kim? piyon kim? vezir kim bir açıklada öyle yorum yap.. senin yorumuna bile bu kadar yazdığım için bak şimdi kendime kızdım.. sana yazmıyacam bi daha. sözz...

kardeş, konuyla alaka kuramadım ama neyse bişeyler demişsin.. bakan değiştirme ne alaka diye sormuyorum, çünkü her satıra bir gülme ikonu ile süslediğinden pek bişey anlamayacğımız belli..

ayrıca bakan değişimi her hükümet döneminde sıkça olan şeydir, biri yorulur ,yada yanlış yapar değişir..

sen asıl 7 yıl aynı iktidar devam edip gidiyorken,lider değiştirip duran chp ye bak.. iktidar normalde yıpranır ve seçimden kayıpla çıkar ve bu da kongrede sıkıntı yaratır ve lider gider.. eee noluyorda iktidar bile değilken,liderleri gümleyen bir muhalafet var bu ülkede.. bırak bakanı makanı sen satrançta bile vezir verirsin ama şahı verdiğinde zaten mat sındır.. chp de şah kim? piyon kim? vezir kim bir açıklada öyle yorum yap.. senin yorumuna bile bu kadar yazdığım için bak şimdi kendime kızdım.. sana yazmıyacam bi daha. sözz...

kardes sen benim yorumlarimi cok begeniyorsun ki..
her yorumuun sonuna 1 gulucuk ekledigimi biliyorsun...

sen akp nin bekcisimisin bu sitedeki ? hep 1 muhalefetsin...

sakin ol biraz olur olmaz yere destan yazip durma ...

al bak :)

Var mı böyle bir terbiyesizlik?

VAR MI BÖYLE BİR TERBİYESİZLİK?

Sabah Gazetesi'nde dün bir makale çıktı.
Yazan Engin Ardıç.
Şöyle yazdı:
"(...) Kemal Bey eğer Bülent Bey gibi olmak istiyorsa, herşeyden önce kendisine bir de Rahşan Hanım şarttır.
Sevim Hanım'dan ayrılsın, kiminle evlensin, kiminle evlensin... Buldum: Ya Canan Arıtman'la, ya Nur Serter'le.
Gürsel Tekin'e de Sevgi Erenerol'u istemeye gideceğim çiçek ve çikolata yaptırıp, cezasını Yargıtay bozunca.”
Şimdi kimsenin buna bir itirazı yoksa...
Kimse bunu ahlaksız olarak nitelendirmiyorsa...
Birileri buna gülüp geçiyorsa...

Bu yazara kimse haddini bildirmiyorsa...
Birileri çıkar ve der ki:
Recep Tayyip Erdoğan Emine Hanım'dan ayrılsın, Nimet Çubukçu ya da AKP Grup Başkanveli Ayşe Nur Bahçekapılı ile evlensin.
Böyle bir terbiyesizlik yapılabilir mi?
Böyle bir ahlaksız benzetme yazılabilir mi?

Oktay Ekşi özür diledi.
Yetmedi.
İstifasını istediniz.
Peki, Engin Ardıç'tan ne talep ediyorsunuz?
Sessiz mi kalacaksınız, bu pespaye benzetme karşısında?
Lütfen seviyenin bu kadar düşmesine izin vermeyiniz.
Kimse var mı orada?..

KAYNAK

seviyesiz insanlarin oldugu seviyesiz bir haber sitesi ve gazetesi.. daha baska ne denebilir ki bu siteye ? bu bir birde atv iki..

bu ülkenin başbakanına 'bunlar anasını satar'' diyen hokkabaz kodamanlara(o.ekşi) sahip çıkanlar bakıyorum,çok alınmışlar bu yazıdan..öyle bir adam utanmadan basın ahlak ilkelerinin başında konsey başkanı olarak oturuyor ama bunlardan tek ses yok.. öykünsenize onada..onada seviyesiz terbiyesiz,ağzı bozuk desenize. ben o zaman bu satırları yazan ardıçı tu-kaka edeyim. sizdeki yandaşlık ölçüsü mukabilince,ardıçın kalemi aksi seda bulmakta.. yoksa son satır harici yazının genelinde hicivli ağzıyla her zamnki gibi sol-ve chp eleştirisi var.. alınmayın,sizin küfürbazlarınız yanında ardıç,zambak kokulu bu dille sizi herzman çileden çıkartmaya and içmiş belliki...kadın memsine fazla takılmayın, şu bab-ı alinin pisliklerini dökmeye kalksam inan içiniz kalkar..ensesti bilemem ama belden aşağıya iyi vurulacak malzeme bulurum.

Sizin derken başkanım ? (sizin küfürbazlarınız diye başlayan cümle )

Biz kimiz ki ?

Dediğiniz zat ın bir yazısını fikrini zikrini burada paylaşmışsam konuşun

Yoksa edebinizle oturun......

Siz herhalde kendiniz gibi işi gücü fikri zikri malum yandaş basından copy paste ve dahi işine geldikçe taraf ın taraflarından ardıç ın engin kültüründen istifade edenlerden sandınız beni...

KADIN MEMESİNE TAKILMAYIN diyorsunuz ama

Kadın memesine ben takılıp vatanı satarım demiyorum .......

Kızıyla cinsel ilişki sorulduğunda her iki tarafta isterse neden olmasın beni zorluyorsunuz

diye ben demiyorum

Ama o. ekşi dediğin şahsın lafını ben söylemişim desteklemişim gibi lanse ediyorsun

Biz ve diğerleri gibi........

Şerefi onuru haysiyeti olan bir insan olarak söylüyorum

Ki

Hiç bir onursuz kişinin lafını sözünü buraya taşıyıp arkasında sizinkiler daha kötüsünü söylüyor diye durmadım bu onursuzluğu yapmadım.

İşime geleni mübah işime gelmeyeni tu kaka saymadım .

Bu karaktersizliktir.

Yapan varsa kendinden utansın.........

o kadınlar evli barklı çoluk çocuk sahibi kadınlar..bu nasıl bir şerefsizliktirki böyle bir şey bir gazetede köşe yazısı olarak yazılıyor ve hesabı sorulmuyor, bu nasıl ahlaksızlık ki bazı dingabaklarda bu iğrenç yazıyı buraya taşıyor...Hiçmi ahlak namus kavramı kalmadı sizlerde...Oktay ekşi hatalıydı özürdiledi ve çekip gitti, direk olarak kimseyide hedef almadı herşeyi satmayı iş bilen liberal zihniyeti hedef almıştı buna rağmen hatalıydı...ya bu ne evli barklı çocuklu kadınları başkasının eşi olması için istemeye gidecekmiş ...gitsin şerefsiz kadınlardan birinin eşi onu kapının dibinde becerir belkide içi rahatlar.

seviyesiz ve terbiyesiz bir yazı...haa illa kendine birini arıyorsa hüseyin üzmez meslektaşına gitsin o onu ÜZMEZ :) :)

Yazarken alkol sınırlarını bir hayli aşmış sanırım yoksa normal bir insan ahlak ve terbiye konusunda bu kadar çirkinleşemez.
Kendisine tavsiyem ayıkken yazarsa gazetesine ve okurlara daha faydalı olur.

Geri