Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Mehmet Cansun, sarı-kırmızılı kulübün 2010 yılı mart ayında yapılacak seçimli olağan genel kurul toplantısında, mevcut başkan Adnan Polat'ın karşısına rakip çıkacağını sanmadığını söyledi.
Cansun, maraton.com.tr isimli internet sitesinde yer alan söyleşisinde, Galatasaray'da seçimlerin oynanan futbola göre değil, maddi konulara göre belirlendiğini savunarak, ''O yüzden Adnan Polat'ın karşısına bir rakibin çıkacağını sanmıyorum. Mart ayına 6 ay kadar vakit var. Son 3 ayda belli olur, ama benim görüşüm aday çıkmayacak'' dedi.
''Bu sene yapılan transferlerin seçimle bir ilgisi var mı?'' sorusuna karşılık Cansun, ''Bu yönetim kurulundaki çocukların çoğu taraftar. Bu idarecilikte çok önemli bir olgu. Eğer taraftar değilseniz, o hırsla bu işe sarılamazsanız. Ben bu çocukların çoğunu tanıyorum. Onlar da en az benim kadar Galatasaraylı. Geçen sene de kendilerine göre iyi de bir takım kurdular. Galatasaray yönetiminde bu parayı çevirebilecek çok yetenekli yöneticiler var'' diye yanıtladı.
'RIJKAARD'DAN UZUN VADEDE BAŞARI BEKLİYORUM'
Bu sezon yapılan transferleri ''Süper'' diye nitelendiren ve teknik direktör Frank Rijkaard'ın Galatasaray'a gelmesinin son derece başarılı bir olay olduğunu vurgulayan eski başkan Cansun, ''Keita ve Elano'nun gelmesi de keza öyle. En önemli nokta ise bunların hiçbiri emekli değiller. Bizim bundan önce alıştığımız çok başarılı olan oyuncuların veya teknik adamların misyonlarını tamamladıktan sonra Türkiye'ye gelmeleriydi. Yönetimi tebrik ediyorum, son derece iyi işler yaptılar. Geçen seneden de bir ders çıkardıklarını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.
Mehmet Cansun, Rijkaard'dan uzun vadede başarılı olmasını beklediğini anlatarak, ''Tabii ki de adam gelir gelmez bizi dünya şampiyonu yapacak değil, ama uzun bir süreye yayılırsak başarılı olmamız gerekiyor. Süper Lig şampiyonluğu Galatasaray için bir araç olmalıdır. Bizim yer alacağımız arena Avrupa olmalı bence. Bizim her sene orada olmamız gerekiyor. En azından bir çeyrek final oynamalıyız her sene. Bugün biz hala eski başarılarımızla anılıyoruz'' şeklinde görüş bildirdi.
'LINCOLN, DÜZGÜN KARAKTERLİ BİR ADAM DEĞİL'
Eski başkan Cansun, büyük ümitlerle takıma gelen Lincoln ile ilgili bir soruyu ise ''Her şeyden önce Lincoln düzgün karakterli bir adam değil, ama mutlaka teknik direktörün de hatası vardır. Lincoln, antrenörlerin iyi baskısı, düzenli disiplin anlayışı neticesinde biraz kontrole alınabilirdi ama olmadı. Sonuçta pek de önemli değil. Hiçbir takıma gidememesinden belli nasıl bir oyuncu olduğu'' diye yanıtladı.
'O BAŞARIYI YAKALAMAK KOLAY DEĞİL'
''Galatasaray bu sezon UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı kazanabilir mi?'' şeklindeki bir soru üzerine de Cansun, ''O başarıyı yakalamak kolay değil. Hem Galatasaray için hem de diğer Türk takımları için. Bir Türk takımı için aslında UEFA Süper Kupa'yı kazanmak daha zor'' ifadelerini kullandı.
'JARDEL DELİRDİ, TIMARHANEYE GİTTİ'
Eski başkan Mehmet Cansun, kulüp başkanlığı sırasında 16 milyon dolara aldıkları Jardel'in delirdiğini iddia etti.
''Adam Avrupa gol kralı olarak geldi Porto'dan'' diyen Cansun, ''5 milyon dolara sattık. Karısı avukatıyla kaçtı. Kendisi de zaten delirdi, tımarhaneye gitti'' açıklamasını yaptı.
Mehmet Cansun, Türkiye'de forma giyen futbolculardan Gökhan Gönül, Alex, İbrahim Akın ve çok güçlü bir oyuncu olan Makakula'yı beğendiğini sözlerine ekledi.
kaynak