Galatasaray Pimi Çekilmiş Bomba Gibi..

Shawn Michaels

New member
Reaction score
0
Galatasaray’da gerginlik hat safhada... Her dakika gerginlik ve kavga yaşanıyor. ‘Bülent Tulun-Terim Savaşı’nın boyutları genişliyor

BAŞAR BÜYÜKKOL - Santra Haber, Galatasaray ile ilgili çok önemli ve ciddi bilgilere ulaştı. Transferler neden Bitmedi? Kulüp içindeki gerginliğin sebebi ne? Terim kimleri neden istemedi? Bülent Tulun ile Abdürrahim Albayrak arasında geçen gergin diyalogda neler konuşuldu? İşte gündem yaratacak haber...

MELO-DIARRA KAVGASI
Ünal Aysal, Adnan Öztürk ve Bülent Tulun’un ısrarla Gerets’i istemelerine rağmen, camiadan gelen baskılar doğrultusunda Fatih Terim ile anlaşmak zorunda kalmaları, basında da zorunlu bir evlilik gibi gösterilmiş, tarafların birbirlerine de tepkili oldukları sürekli yazılıp çizilmişti.

Transfer döneminde Forlan ve Reyes konusunda yapılan girişimlerin sonuçsuz kalmasından sonra Teknik Direktör Fatih Terim’in ısrarla istediği ve kadrosuna dahil ettirdiği Melo transferi ise tam bir kavga ortamının yaşanmasına neden oldu.

Melo’nun transferine karşı çıkan Bülent Tulun ve Adnan Öztürk’ün, “Lassana Diarra’nın satış fiyatı 8 milyon Euro. Biz Melo’ya 3,5 milyon veriyoruz ve kiralıyoruz. Hatta oynayacağı maç sayısı 40 olursa bu rakam 4,5 milyon Euro olacak. Bu transfer akıl kârı değil. Maddi olarak bu kadar savurgan davranmamalıyız” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Bunun karşılığında 2. Başkan Ali Dürüst ise “Bahsettiğiniz futbolcu Melo. Bu adam 20 milyon Euro’nun üzerinde bir rakamla transfer oldu eski takımına. Son derece kârlı bir transfer yaptık. Satış opsiyonu da bizde. Bu sene başarılı olursa, gelecek sezon çok uygun bir rakamla transfer edebiliriz. Bir aydır Diarra, Reyes, Forlan diye bizi oyalıyorsunuz. Transferlerin çoktan bitmesi gerekirdi. Madem öyle şimdiye kadar neden Diarra bitmedi?” diyerek sert çıktığı öğrenildi.

Bu tartışmadan haberi olan Fatih Terim’in sinirleri daha çok bozuldu. Melo transferinin yapılmasını isteyen Fatih Terim’in, Bülent Tulun ve Adnan Öztürk’ün çıkışlarına karşılık basın toplantısında verdiği tepki dün gibi hafızalarda...

TRANSFERDE ACEMİ DAVRANDILAR

Fatih Terim’in kendi verdiği rapor doğrultusunda, istediği futbolcuların bir türlü alınamaması ve hemen hemen her gün farklı futbolcuların isimlerinin kendi önüne alternatif olarak sunulması ise bardağı taşıran son damla oldu. İstifa mektubunu hazırlayan Terim’i, Başkan Ünal Aysal aradı ve, “Hiç bir yere gitme transfere ben el koydum. Gerekeni yapacağız” diyerek durdurdu.

Buna rağmen Podolski ve Benayoun transferlerinden de eli boş dönen, Forlan ve Reyes transferinden sonuç alamayan yönetimin başarısızlığının ardından, teknik patron Fatih Terim, 2. Başkan Ali Dürüst’ü arayarak, “Transferi bir türlü bitiremediler. Her görüşmede acemice davrandılar. Sonuna kadar geldikleri işi bitiremediler. Bu adamlarla nasıl çalışacağız bilmiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. Pino ve Baros’u biran önce göndersinler. En azından elimizde kalan listedeki futbolcuların alımında, bunlardan gelecek para şansımızı biraz artırır” şeklinde konuştu.

PİNO GİTTİ SIRADA BAROS VAR

Pino’nun Nassr Saudi takımına kiralanmasının ardından, aynı takımın Baros konusunda da ısrarcı olduğu, ancak Baros’a, Rusya’dan gelen cazip teklifleri değerlendiren Galatasaray’ın bir iki gün içinde bu transferi de borsaya bildireceği ifade edildi.

İKİ TRANSFER YAPILACAK

Juan Pablo Pino ve Baros’u istemeyen Fatih Terim’in, sol açık ve santrafor mevkilerine çok acil transfer talep ettiği biliniyor. Süre kalmadığı için özellikle kendisinin de görüşüp rapor halinde isimlerini verdiği futbolculardan seçim yapılmasını isteyen Terim’in, “Reyes ile ilgili Arda’yı devreye soktuk. Arda gerekli referansı verecek. Sizde görüşmelere tekrar başlayın. Gerekirse Arda’nın transfer parasını almayın” dediği öğrenildi.

ARDA, ‘REYES’i ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI

İspanya’da oynanan Real Madrid maçı öncesinde Arda ile kısa bir süre sohbet eden Terim’in şaka yollu, “Reyes’e ihtiyacımız var. Madem gittin ve beni kırdın, bu transferde bana yardımcı ol. Bende seni affedeyim” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Maçtan bir gün önce akşam iki yöneticisinin, Ateletico Madrid yöneticilerine tekrar transfer teklifi yapmasının ardından beklemeye geçen Galatasaray Yönetimi, Arda Turan’dan gelecek olumlu mesaja kilitlendi.

Kendisine bir kez daha teklif geldiğini Arda’ya söyleyen Reyes, Galatasaray hakkında sorular sordu. Arda ise çok güzel başlattığı işi, “Taraftarın baskısı çok. Beni bile bunalttılar” diyince tam anlamıyla kendisine verilen görevi eline yüzüne bulaştırdı. Reyes’in menejerleri, “Bu transfer görüşmesi artık tamamen bitmiştir. Reyes bu sezon Atletico’da oynayacak” açıklaması yapsa da bu sefer devreye A. Madrid kulübü girdi.

Atletico Madrid yöneticilerinin, Reyes’e “Galatasaray’ın sana ihtiyacı var. Bizim de senden gelecek transfer parasına. Biz senin için onlarla üç defa masaya oturduk ve her konuda anlaştık. Neden zorluk çıkartıyorsun” dedikleri, İspanyol basınına sızdı.

Tüm bu yaşananların ardından Muntari ve Reira gibi isimlerin önüne gelmesine çok sinirlenen Fatih Terim, “Ben Reyes’i istiyorum. Bizim kurtuluşumuz Reyes’te. Ne yapın ne edin bu işi bitirin” dediği konuşuluyor.

KAZAN KAYNIYOR

Galatasaray kulislerinde çalkalanan haberler ise bunlarla sınırlı değil. Abdülrahim Albayrak ile Bülent Tulun arasındaki gerginlik de artık yer mekan dinlemiyor, sürekli su üstüne çıkıyor.

Tulun’un, “Sen ne yapıyorsun allah aşkına. Eşoftmanlarını giymiş, Terim’in arkasında dolaşıyorsun. Sana yakışıyor mu? Sen yönetici misin antrenör mü? şeklindeki çıkışına sinirlenen Albayrak’ın herkesin ortasında, “Sen kendi işine gücüne bak. Haddini bil” diyerek karşılık verdiği kulaktan kulağa dolaşıyor.

Adnan Öztürk ile dertleşen Bülent Tulun’un ise, “Bunlar başarısız olursa ilk yapacağım iş Gerets’i bu takımın başına getirmek. Zaten Terim istifa ederse Albayrak’da gider. Bizde rahat rahat işimize gücümüze bakarız. Bunlarla uğraşılmaz” konuşmaları ise camianın önde gelenleri tarafından sert bir şekilde eleştiri sebebi oldu.

GÖZLER YÖNETİMDE
Şu anda ise görevlendirdikleri iki menejer vasıtasyla teklif gönderdikleri futbolcularndan haber bekleyen Galatasaraylı yöneticilerin bir iki gün içinde Terim’in talepleri doğrultusunda transfere son noktayı koyacakları belirtiliyor.

santrahaber.com

Geri