Galatasaray Maçın Tekrarını İstiyor!!! [Tek BaşLık]

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

2z89kyf.jpg

Üstünel ateş püskürdü

Galatasaray Futbol Şubesi Üyesi Haldun Üstünel, Ümit'e gösterlien karta ateş püskürdü

Galatasaray Futbol Şubesi Üyesi Haldun Üstünel, Sivasspor karşısında Ümit Karan'ın oyundan atılmasını sağlayan yan hakem Erdinç Sezertam'a ateş püskürdü.

Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan Üstünel, ligin ikinci bölümüne iyi bir başlangıç yapmak istediklerini dile getirerek, ''Öncelikle Sivasspor'u aldığı galibiyetten dolayı tebrik etmek istiyorum. Oyuna iyi başladık ve oyunun kontrolü tamamen elimizdeydi, ta ki oyundan Ümit Karan atılana kadar. Hep isteyen hep arzulayan hep pozisyon bulan, maçı kazanma arzusuyla mücadele eden bir takım vardı sahada'' dedi.

Üstünel, kırmızı kart pozisyonunu çözemediklerini kaydederek, şöyle devam etti:

''Soyunma odasında oyuncularla da konuştum. Özellikle Ümit Karan ile konuştum. Kesinlikle küfür etmediğini, üzerine basa basa dile getirdi. Hatta saha içinde diğer oyuncuların itirazı sırasında bile, yan hakemin kendisine karı tekmeleyip üzerine kar geldiğini söylediğini dile getirdi.''

Bu kadar yanlı tutum içinde olunmasının kendilerini düşünceye ittiğini dile getiren Haldun Üstünel, yan hakem Sezertam'ı isim vermeden eleştirerek, şunları söyledi:

''Fakat burada maçtan sonraki açıklamada bizi hayrete düşüren bir olay ise Ümit'in kendisine küfürlü bir şekilde yaklaşımda bulunduğunu söylemesi. Sahada ayrı, dışarıda ayrı konuşuluyor. Bu kadar çarpık açıklamalar tabi ki bizleri düşüncelere sürüklüyor. Bunlar için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Bizler sezon başından beri hiçbir şekilde hakemler hakkında konuşma yapmadık. Hakemlerin yaptığı davranışlar verdiği kararlar üzerinde, hiçbir tavır göstermedik. Ama bugün baktığınız zaman, ayakta durulması zor bir müsabakada, bu kadar kolay kırmızı kart çıkartıp oyununun kontrolünün kaybedilmesi, izlenme zevkinden çıkmasına sebebiyet veren bir hakemin, gözlemciler tarafından da kontrol edilmesi ve bu maçın tekrar izlenilmesi gerekiyor.

Bugün bize iletilen ve tekrarlarında da izlediğimiz pozisyonda yüzde yüz ofsayt pozisyonu var. Sivasspor'un ilk golü ofsayt. Bunu da göz ardı ediyor. Oyunun geneline baktığınız zamanki aynı hakemin önünde cereyan eden pozisyonlarda hep aleyhimize kararlar verdi. O karardan sonra, ben özellikle yan hakemin verdiği kararları takip ettim. Bir çok pozisyonda lehimize çalması gereken hareketlerde hep aleyhimize kararlar verdi. Hayrete düştüm, hatta bazı pozisyonlar da dikkatimizi çekti. Orta hakem Yunus Yıldırım'ın bile yan hakemin verdiği kararları iki üç kez bozduğunu gördük. Ayrı bir niyetle sahaya çıkmış gibiydi.''

-''TEMASLARIMIZI BAŞLATTIK''-

Haldun Üstünel, bu konuda gereken önlemi almak için gerekli temasları şu andan itibaren başlattıklarını vurguladı.

''Bu işin takipçisi olacağız'' diyen Üstünel, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu kadar artniyetle sahaya çıkmış bir hakem, bu kadar artniyet içinde bulunan bir hakemin kayıtsız şartsız cezasız kalmaması gerekiyor. Bu nedenle biz bütün girişimlerimizi başlattık. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Zemin iki takım oyuncuları için de aynı şarttaydı bahane aramamamız gerekiyor. Ama bizi hayrete düşüren, oyunun özellikle ikinci yarısında sonuna kadar takip ettiğimiz yan hakemin tutumu oldu. Bu kadar taraflı maç yönetmemesi gerekiyordu. Bir yan hakem maçın önüne bu kadar çıkar mı?

Sonuna kadar takipçisi olacağız.''

Kaynak

ben hayatımda bu kadar 'narin' kırmızı kart görmedim..
yan hakem üzerine sıçrayan su damLacıkLarına değiL, iLk goLdeki ofsayta baksaydı..!

Galatasaray TFF'ye başvurdu

Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in 17. haftasında oynadığı ve Sivasspor'un 2-0 galibiyeti ile sona eren maçta kural hatası yapıldığı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurdu.

Maçta kural hatası yapıldığı için başvuruda bulunan sarı kırmızılı takım karşılaşmanın tekrar edilmesini istiyor.

ÜMİT'E GÖSTERİLEN KIRMIZI KART

Karşılaşma 0-0'lık beaberlikle devam ederken, 45. dakikada gerçekleşen bir pozisyonda Galatasaraylı oyuncu direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

ÜMİT: KÜFÜR ETMEDİM

İkili mücadelede yerde kalan ve suda kayan Ümit Karan, yardımcı hakeme doğru, ayağını suya vurmuş ve birşeyler söylemişti. Ümit'in ne söylediği çözülemezken, golcü oyuncu maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Ben sinirimden yere vurdum. Yardımcı hakeme bir kaç damla su gelmiş. Kesinlikle küfür etmedim. Neden atıldığımı anlamadım" diye konuştu.

YUNUS YILDIRIM: ÜMİT KÜFÜR ETMİŞ

Maçın orta hakemi Yunus Yıldırım ise maçtan sonra yaptığı açıklamada, yardımcı hakemin kulaklıktan Ümit'in kendisine küfür ettiğini söylediğini belirtti. Yunus Yıldırım bu yüzden Ümit Karan'ı oyundan ihraç ettiğini söyledi.

Kaynak:hürriyet

Bir biz kalmistik hakem maduru olmayan..
Millet eliyle, kiciyla gol atarken, sahaya inip hakemlere yururken
iyi oluyordu. Centilmen olunca boyle tepene biniyorlar iste..

Yan hakem çok art niyetLiydi.Çıksın şerefLi oLsun açıkLasın.İLk goL bariz ofsayt veriLen kırmızı kartta çok nedensizdi..Gereken sonuna kadar yapıLsın maçın iLk yarısı Sivas'ın atağı yoktu düzgün kırmızıLar ve yanLış kararLar üzerine 2 goL geLiyor ve ardından gaLibiyet.

yan hakem üzerine sıçrayan su damLacıkLarına değiL, iLk goLdeki ofsayta baksaydı..!
Bunun üstünede Laf söyLenmez.

Haydi hayırlısı ilk haftadan aslında son haftada : ) başladı bu hakem hataları umarım herkes kendine düşen dersi daha bu

maçtan çıkartır da futbol adına hatasız bir ikinci yarı izliyebiliriz ama benimki sadece iyi bir dilekten öteye gitmeyecek onu da biliyorum : (

carlos_hakem.jpg

Böyle yenilgilere ben razıyım. Lig liderine kendi sahasında top göstermemişsin. Bu sezonun en ağır sahasında bile oyunundan taviz vermemiş, iki golcüsünü sahaya sürmüş, ayağa paslarla verkaçlarla seyredenlere zevk vermiş ve gol an meselesi. En rahat maçlarımızdan birini seyrediyoruz. En ufak bir şüphem yok, ikinci yarı gol gelecek. Devreyede berabere gidelim kaygısı yok, hep biz üstün oynuyoruz. Takımda kötü oynayan yok. Daha ne olsun, derken, oyun durdu. Bir hışımla koştu yan hakemine doğru. O yan hakem ki Baros'un kıl payı ofsaytını tesbit etmiş. İyi bir hakem olmalı. Ama kesin iyi bir insan değil. Sahanın her tarafı buz, kar, su. Suya karşı allerjisi olan bir yan hakemi atamışlar bizim maça. Bir pozisyonda yan hakemin yanından iki futbolcu taca çıkıyor. Sakatlanmadıklarına dua etmek lazım. Ümit Karan suya bir tekme atıyor. Adama atsa tekmeyi tamam, kırmızı kart. Suya tekmeye kırmızı kartı da gördü ya bu gözler.

Kırmızı kart olunca bayağı sinirlendik. Yapılırmı kaptan, zaten bu sene kariyerinin en kötü sezonunu geçiriyorsun. Oldu mu şimdi diye faturayı çıkaracağız. Bakıyoruz pozisyona, hiç suçu yok Karan'ın. Hadi diyoruz bu haksız kart diğerlerini galeyana getirir, hakeme de geçirirler. Oyun yine de kontrolümüzde gidiyordu. Kesmedi eksik bırakmak Galatasaray'ı. Top yekun çullandık Sivas kalesine doğru. Bir ters top geldi, mehmet Yıldız ofsayttı. İlk yarıda kıl payı ofsaytı gören hakemin gözüne perde indi. Bir damla su formasını ıslattı diye adam attıran adamdan insanlık beklenirmi. Devam dedi, ne diyecekti ki. O top gol oldu. Bundan sonrası artık futbol değil. Kadere razı olup 3 puanı bıraktık Sivas ellerinde. Bülent Uygun'un dahiyane hocalığı sayesinde yenildik.

Yenildik, ben biraz takımı tanıyorsam çok iyi oldu. Bu yenilgi, bu haksızlık takımı gereğinden çok daha önce kenetleyecek. Kim bilir ne yeminler etmişlerdir. Geçen yılın son maçlarında gene bize anormal saldırılar olmuş, takım son düzlükte kayıpsız maçlar geçirmiş, bizlerden başka hiç kimsenin beklemediği şampiyonluğu kazanmıştı. Artık, Arda'mı, Sabri'mi, Ayhan'mı, ya da yeniden Hasan Şaş'mı, geçerler takımın başına alırlar sazı ellerine.

Hiç kimse üzülmesin, takıma kızmasın, biz Ümit Karan atıldığı an, bu sene Şampiyonluğu kazandık. Şimdiden kutlu olsun. Biz, büyük takımız, her zaman ki gibi. Yense de büyük yenilse de.
%100 aLıntıdır.Yazan kişinin görüşLerine %100 katıLıyorum..Resmi koymamda art niyet aranmasın aynen copy paste çektim.

Bizim Canımız Çok Yandı Hiç Ses Seda Çıkarmıyordunuz..NoLdu Ümit Karan 1 Kırmızı Kart Yedi Diye Direk İsyanLardasınız ?? Ama ÜzüLmeyin Adnan Polat Başkanınız Hemen DayıLarı AmcaLarı TopLar Gerekeni Yapar..Baros Atar Kendını (Arif Erdem) MisaLi Direk PenaLtı..Sezon Sonu Bi Bakmısız Şampiyonsunuz..Bıktık Bu Mide BuLandırıcı OyunLardan Bıktık...

Hatasız , şaibesiz , dört dörtlük seyir zevki yüksek centilmenliği sonuna kadar ilke edinmiş iyi olanın kazanacağı bir ikinci yarı diliyorum.

En büyük Turkcell Süper Lig.

Tekrar İstediLer !

Galatasaray, kural hatası yapıldığı gerekçesiyle Sivasspor maçının tekrarını istedi. Ümit'in kırmızı kart gördüğü pozisyon sonrası, Sivasspor'un oyuna serbest vuruşla başlamasının kural ihlali olduğunu savunan sarı-kırmızılılar, yayıncı kuruluştan maçın ham görüntülerini istedi. İstanbul'a dönünce toplanan Futbol Şubesi Komitesi, hakem Yunus Yıldırım'ın oyunu hakem atışıyla değil, Sivas lehine serbest vuruşla başlattığını ve Ümit Karan'ın sahayı terketmediğini görünce atışı tekrar ettirip iki kez kural hatası yaptığını itiraz dilekçelerinde öne sürdüler. Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, Galatasaray'ın hakkını yedirmeyeceklerini ve federasyonun en doğru kararı vereceğine inandıklarını belirtti.

İÇERİDE Mİ, DIŞARIDA MI?
Olayın kural hatası olup olmadığı eylemin nerede yapıldığına bağlı. Kurala göre saha dışındaki eylemde oyun hakem atışıyla başlamalı. Yunus Yıldırım, maç sonrası "Ümit'i oyun alanı dışında yardımcı hakeme küfür ettiği için oyundan attım" demiş ve eylemin saha dışında olduğunu itiraf etmişti. Ancak federasyon maçta kural hatası olduğunu kabul etse de "Sonuca etki etmedi" gerekçesiyle tekrara hükmetmeyebilir. Bu durumda da Galatasaray'ın "Oyun hakem atışıyla başlasa maç farklı şekilde gelişebilirdi" savunmasıyla "Sonuca etki etmedi denemeyeceğini" ileri süreceği öğrenildi.
http://www.sabah.com.tr/haber,6A786BC696E64ABB832B726AE1121475.html

yok daha neler..gs kendi inanıyormu oyuna etki yaptığına.. federasyon bunlarla uğraşırmı bakalım görelim.

bu sikayetten bir sonuc cıkcanı sanmıorm. . .
Eminim bunu GS yönetimi di biLiyor. . .
Amac sadece hakeme oLan tepkiyi göstermek. . .

bu sikayetten bir sonuc cıkcanı sanmıorm. . .
Eminim bunu GS yönetimi di biLiyor. . .
Amac sadece hakeme oLan tepkiyi göstermek. . .

Yani AsıL Amaç HakemLeri Baskı ALtına ALmak, Merkez Hakem Komitesini Baskı ALtına ALmak Ve DikkatLi OLun, Adam OLun, AkLınızı ALırız Tehdidini Yapmak, İLerLeyen MaçLarda Benzer HataLar OLmasın Tehdidi Bencede...

Ama İşin Tuhafı Herkes Sesini YukseLttiğinde Güme Giden Hep Beşiktaş OLuyo İşin Sonunda İnşaLLah Bu Senede BöyLe OLmaz AdiL Bir Yarış İzLeriz Diyecem Ama Türkiye'de MaLesef Bu Çok Zor...

Yani AsıL Amaç HakemLeri Baskı ALtına ALmak, Merkez Hakem Komitesini Baskı ALtına ALmak Ve DikkatLi OLun, Adam OLun, AkLınızı ALırız Tehdidini Yapmak, İLerLeyen MaçLarda Benzer HataLar OLmasın Tehdidi Bencede...

Ama İşin Tuhafı Herkes Sesini YukseLttiğinde Güme Giden Hep Beşiktaş OLuyo İşin Sonunda İnşaLLah Bu Senede BöyLe OLmaz AdiL Bir Yarış İzLeriz Diyecem Ama Türkiye'de MaLesef Bu Çok Zor...

Senın Gibi AdamLarın BöLe DeLikanLı Gibi Yorum YapmaLarı Kadar İnan İnsanı DuyquLandırıyor aLim..Ama İşte Çok Pis OyunLar Dönüyor..Bak Gör Gsyi Şimdi HakemLer NasıL KoLLicak..Beşiktaş İse Yine Güme Gidicek..Bu Tekere 1 Tane Adam Gibi Adam Çomak Sokamıyor..Lanet oLsun..

hakem bariz maçta art niyetliydi bugüne kadar çalınmayan penaltılarımıza güme giden puanlarımıza ses çıkarmadık ama yeter....hakemler hakemliğini bilsin adam olsun.... öyle yok küfretti yok gözüme su kaçtı gibi kıvrak hareketlerle olmaz bu işler....

Daha çok beklerler maç tekrarını :D

hacettepe maçında yanlış kişiye kart verildi ne oldu? gs kazandı oldu bitti.burda top sadece yanlış yerde başlatıldı die maç tekrarımı olur.Skoru etkileyecek birşey olmadıktan sonra birşey çıkmaz.Her takımın başına gelen şeyler.Büyütmeyin fazla

Geri