Galatasaray Çalışıp Oyuncu Yetiştirsin

admiral

New member
Reaction score
0

Önceki gece Kanaltürk’te bir programa bağlanan Sadri Şener, federasyondan, Şenes Erzik’e, eski futbolcularından Galatasaray’a kadar birçok konuda yine bomba açıklamalar yaptı. TFF’nin kendisine verdiği 21 günlük ceza ile ilgili olarak, “Tahkim’e gitsem ne olacak. Orası da belli ki bir takımın kurulu. Türkiye’de ceza almak, zaten çok mühim değil. Ağır Ceza Mahkemesi bir takımı şike ve teşvik yaptı, diye mahkum ediyor, o takım federasyondan ceza almıyor. Yapacak bir şey yok” dedi.

‘Ufuk’u kaale almıyorum’

Maç saatlerini federasyonda başkan vekili olan Ufuk Özerten’in belirlediğini vurgulayan Şener, “Ufuk’u çok da kaale almıyorum. Ufuk’u herkes tanıyor. Bu maç günlerini o ayarlıyor. O işi iyi biliyor. Alınıyorlar, belki biraz da ayıp oluyor ama çok da ciddiye almamaya çalışıyorum. Ne yapayım yani? Ceza aldım, maçlara gidemiyoruz, takımımı dışarıdan izlemeye çalışıyorum ama yaptıkları yanlış. Bir gün onlara birileri öyle bir ceza verir ki altından kalkamazlar” diye konuştu.

‘Kupayı ben yaptırırım’

Federasyonla yıldızının barışmasının şartlarını da açıklayan Başkan, “2010-11 sezonunun şampiyonunun hâlâ Fenerbahçe olduğunda ısrar ediyorlar. Hakim ve hukuk, ‘Değil’ diyor, onlar ‘Fenerbahçe’ diyor. Ben Fenerbahçe’ye karşı bir insan değilim. Hakkaniyetle olacaksa tabi olsun, Galatasaray da olsun. Ama o yılın şampiyonu biziz. Gittikçe bu konunun ibresi düşüyor. Ben de ibresini dik tutmaya çalışıyorum. Tuttukça da ceza alıyorum. Bunu yapmaya da mecburum. Diyorlar ki ‘Sadri Şener kupayı istiyor’. Kupayı istemiyorum. Şampiyonluğu tescil edin, kupa da onlarda kalsın. Biz bir tane yaptırırız. Zor bir şey değil ki. Ya da bana niye şampiyon ilan edilmediğimi net cümlelerle izah etsinler. İkna olacağım. Ondan sonra da hiç ağzımı açmayacağım. Bizi ikna etsinler” ifadelerini kullandı.

‘UEFA’yı uyutmaya çalışıyorlar’

Sadri Şener’in eleştirilerinden UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de nasibini aldı. Şener, UEFA’da da meselenin unutturmaya çalışıldığı konusunda şüpheleri olduğunun altını çizerek, “UEFA’dan karar bekliyoruz. Sonra CAS’a gideceğiz. Uyutmaya çalışıyorlar ama onu da uyutturmamaya çalışıyoruz. Şenes abi (Erzik) durmadan bana küsüyor. Niye böyle e-mailler atıyorsunuz, diye. Şenes abiye ne diyeyim? Şenes abi ne zaman radikal karar almıştır ki? En son Ankara’daki genel kurulda da Platini onun için ne demiş, onu anlatıyor. Aslında UEFA’nın değil kendi federasyonunun verdiği kararlar önemli. Fenerbahçe büyük camia. Ona karşı durmak da Yıldırım Demirören’in pek hoşuna gitmiyor” dedi.

‘Egemen’in profesyonelliği değişik’

Bordo-Mavililer’in başkanı son olarak kendilerinden ayrılan futbolcular ve Galatasaray’la ilgili konuşarak sözlerini şöyle bitirdi: “Burak’la artık ilgimiz yok. Onun da artık, ‘Şu tarihlerde Trabzon’da oynadım’ demesine gerek yok. Bir de dava açmış bize, parayı çok sevdiği için. O da öyle, Selçuk da öyle. Öderiz parasını, sıkıntı olmaz. Selçuk Trabzon’da yaşamayı sevmediği için gitti. Egemen zaten profesyonel kelimesini sadece para hususunda kullanıyor. Şimdi de Fenerbahçe’ye gitti. Profesyonellik tarifinde kulüp sevgisi, kulübe sahip çıkma, o takımı tutma, renklerini sevme gibi şeyler de vardır. Egemen kardeşimizde bu yok. Sadece parasını ödediğinde o kulübün elemanı olur ve bunu da profesyonellik olarak adlandırır. Engin zaten belli. Şu anda Galatasaray’da da gündemde. Biz de diğer kulüpler kadar para veriyoruz. Tüm oyuncularımızın Galatasaray’a gitmesiyle ilgili çok şey de söylemek istemiyorum ama Galatasaray da biraz daha çalışıp oyuncu yetiştirebilir. Sadece parasıyla oyuncu almak da çok şık değil”.​

Geri